Új hozzászólás Aktív témák

• H A M M E R

csendes tag

Sziasztok,

Kinek mi a véleménye a fejvadász/közvetítő cégekről? Engem a Linkedin profilom alapján közvetítők találnak meg.
    Eddig úgy voltam vele, hogy nincs ezzel baj, sőt jó is egy közvetítő, mert kisebb KKV-k nem tartanak HR eseket és csak közvetítővel keresnek embert, hogy ott nézzék meg a nyelvtudást és a többi HR es dolgokat, a szakmai részt meg a cégnél a második körön.
    Viszont most belefutottam abba, hogy a jelenlegi munkáltatóm több fejvadász/ HR céggel kapcsolatban van. Munkatárs védelmi szerződésük van, tehát az adott közvetítő cég, nem pályáztathat engem máshová. Így kisebb cégekhez akiknek nincs HR-ük, csak ezekkel a fejvadászokkal dolgoznak, nem tudok bejutni, a jelenlegi munkahelyem miatt.

Szóval vicces a szitu, mert ezek a cégek ezzel hogy partnerségi/ munkatársvédelmi megállapodást kötöttek azérzt hogy a közvetítő ne vigyen el tőlük embert, saját magukkal szúrtak ki, mert pont ezért hozzájuk sem tud embert ajánlani a közvetítő (illetve tud, csak sokkal kisebb körből).

Új hozzászólás Aktív témák