Hirdetés
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
Fórumhozzászólások - Kezdő blokk - utolsó
-
sphe
senior tag
Nem lenne ötletes, hogy belépve a jobb oldalon látható "itt szóltam hozzá" résznél a topiktéma címére kattintva az első oldal helyett, a friss.html, azaz a friss hozzászólások utolsó oldala jelenjen meg?
-
attiati
veterán
esetleg lehetne bővíteni, hogy 50-nél több kedvencet vegyek fel?
vagy az megoldható, hogy a felvett kedvenceknél ne csak a lista tetejére lehessen felhozni egy-egy témát, hanem a lista végére is le lehessen vinni?
elég macerás, ha 50 topikból átmenetileg felhozok 2-t a tetejére, de többet nem akarom őket felül látni, akkor az összes alatta levő kedvencet (vagy mondjuk a 10 legaktívabbat újra egyesével a tetejére kell hoznom)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Újabb privát üzenetekkel kapcsolatos észrevétel, bár lehet, hogy korábban már volt:
ha épp egy privát üzenetváltást folytatok valakivel, tehát például a
http://prohardver.hu/privat/FELHASZNALONEV/listaz.php
URL-en vagyok, akkor hiába vannak még plusz olvasatlan privát üzeneteim mástól, azok akkor sem látszanak felül, a "privát üzeneteim" mellett, zárójelben, például "privát üzeneteim (2 új)". -
szab.tam
nagyúr
igaz, még csak dec. 23. van, de emg kéne nyitni a "kellemes" topikot.
de hogy idézzek egy bölcs mondást: "kellemes legfeljebb a lábvíz lehet, vagy egy orgazmus"...
így javaslat, hogy talán:
"Boldog, Békés Karácsonyt kívánunk minden kedves PH! fórumtársnak!", vagy valami hasonló.
csak könyörgöm, hogy ne kellemes legyen... (és minél előbb meg kéne nyitni, mert a szakmai topikok kezdenek tele lenni ezzel, és nincs hová linkkel elküldeni őket.
-
Orlin
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Rem jó topicba írook!

Lehet csak nekem,de a Mobilarénás Xperia T írásban a videó résznél nem a T videó van bent hanem a Samsung Google Nexus 10.
Gondoltam jelzem.Köszi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Konkrétabban, rövidebben:
lehetne a privátokról egy ilyen link:
http://prohardver.hu/privat/FELHASZNALONEV/listaz.php
meg az általános
http://prohardver.hu/privatok/listaz.php -
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
A privát üzenetekről szóló értesítéseknél az általános
http://prohardver.hu/privatok/listaz.php
oldalra kapok csak linket.
Azt esetleg meg lehetne oldani, hogy közvetlenül a konkrét emberrel való eszmecseréhez is kapjak linket, ahogy mondjuk a topicokról szóló értesítőknél is
van link a konkrét hsz.-re:
http://prohardver.hu/tema/VALAMELYIK_TOPIC/hsz_110-110.html
meg a friss.html-re:
http://prohardver.hu/tema/VALAMELYIK_TOPIC/friss.html
?
Előre is köszi, ha foglalkoztok a dologgal. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tényleg? Na, f@sza, végre egy jóhír!

-
Winner_hun
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Lesz ilyen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ötlet, majd egyszer, a távoli jövőben, hátha:
lehessen kiikszelni, hogy melyik topicokat nem akarom látni az "Itt szóltam hozzá" részben, mert esetleg érdektelenné vált az adott topic, és csak zavaró, hogy ott van. Példa: valami kéréssel fordulok egy modihoz a "Moderátort keresek a FÓRUMHOZ!" topicban, aztán ha sikerült ott lezárni egy kérdést, onnantól érdektelenné válik a topic, de mégis ott éktelenkedik, hogy hány új hsz. született azóta, és ez engem nagyon nem érdekel, ezért jó lenne, ha adott topicok, amiket "kiikszelek", legyenek eltüntethetők.
Előre is köszi, ha valaha foglalkoztok vele.
-
marcias
őstag
Sziasztok,
egy tipp, amit szerintem egyszerű lenne megcsinálni, és nagyon hasznos lenne: a lapcsalád bármely tagjánál, ha van beérkező privát üzenetem, az megjelenhetne így: Fórum (1). Lehet, hogy gondoltatok erre, csak nem csináltátok meg, de pl. velem sokszor előfordul, hogy valamit olvasgatom a PH-n, és nem mindig megyek át a fórumra megnézni, hogy válaszoltak-e már!
-
Ittnemaz
aktív tag
az teljesen normális dolog vagy beállitás kérdése hogy a topicban az elsö két karakterre keres rá és minden találatot kiad?
-
dodopek
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm, hogy helyettem álltatok ki a kérésemért.

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Jogos, figyelmetlen voltam. Bár ilyen mértékű lekérdezés szerintem nem kicsit terhelné az amúgy sem sok szabad erőforrással rendelkező szervert (legalábbis gondolom ez az oka a mostanában előforduló lassulásoknak).
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Topicon belül keresel vele, akkor a hozzászólásokat mutatja, használtam már nem egyszer.

Pl. itt vannak a hozzászólásaid ebből a topicból.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Szerintem az nem igazán működik jól, legalábbis csak arra keres rá, hogy valaki nyitott-e már topicot, példa:
http://prohardver.hu/temak/keres.php?suser=dodopek
egyetlen topicot mutat, amit dodopek nyitott. Szerintem ő nem erre kíváncsi... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Nem tudom érkezett e már erre javaslat,(vagy létezik e ilyen formában, és csak én vagyok mafla), de a fórumokon kívüli keresőben lehetne olyat csinálni, hogy bizonyos személy hozzászólásait listázza.Számtalanszor van, hogy tudom ki írta az adott segítséget, de már nem tudom mikor,és melyik topicban így meg az istennek sem találom. Tehát a fórum főoldalán keresve felhasználó hozzászólására, topicot is megjelölve. Ezen segíthetne kicsit ez a funkció...
Ha már létezik ilyen, vagy más felvetette, akkor bocsánat!Köszi!
-
Mr.Csizmás
titán
privátok keresése - bitanglassú. nem lehetne valamit kezdeni vele? szó szerint percekig keres egy pontosan beírt usernévre.
-
Winner_hun
félisten
Itt:

A cikk alatt ott van kék háttérrel a mozilla blog szöveg, azt lehetne linkesíteni hogy egyből a blogba vigyen, ne kelljen hozzá megnyitni a cikket és úgy eljutni a bloghoz?
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Ha éppen pü-ben beszélgetek valakivel, akkor nem jelenik meg, hogy érkezett-e új pü-m mástól, és ha igen, hány darab.
ezt lehet javítani? vagy van valami oka? -
-
gyerekek, ez nem egy chat/duma topik, kérek mindenkit, hogy ne itt gondolkodjon hangosan az ötleteiről.

-
Sk8erPeter
nagyúr
"de hát a kommentek külön oldalon vannak a fórumban, ergo garantáltan nem frissítesz rá a hír/cikk oldalra (ahol a reklámok zöme fut)."
Korábban reagáltam erre, mert azt hittem, én nézek be valamit, de most kiderült, hogy mégsem, szóval nem értem, az volt a téma, hogy a mobilos változatot nem akarjátok erőltetni (ami érthető), én erre írtam valakinek, hogy valszeg azért is, mert a topicok megnézésekor is lehetnek reklámok, amik mobilos változaton nem látszanak (m.prohardver.hu), és az meg nem lenne jó nektek; de ezt úgy tűnt, cáfolod, mondván, nem ez a valódi oka. De akkor az alábbi mégis micsoda, ha nem reklám?
Úgy értem, ez most nektek jó is, ha az emberek látják a reklámot, frissítgetik az oldalt, esetleg rákattintanak a reklámra, ergo nem lenne jó már csak azért sem, ha a mobilos változatot használnák az emberek, mert akkor nem jelennének meg a reklámok, nem?Most igazából csak azon értetlenkedem, hogy akkor miért az volt a reakció, hogy igazából nem is ez az oka a mobilos változat mellőzésének pl. a topicoknál.

-
.mf
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Például valaki elkezdi írni a hsz.-ét"
Ezt csak olvasó-nézetbe gondoltam. Ha választ írsz, akkor az lent úgyis megjelenik.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha egy oldalon belül van - de pl középső gombbal nyomva a linkre új tabban meg is nyílik az az egy hsz...
-
Gondwana
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
(Azt meg ne is említsem, hogy vajon akkor kell, hogy lekérje a szervertől a hozzászólást, amikor az egérrel föléérsz, vagy az összes linkhez tartozót be kell, hogy töltse, amikor az egész oldalt?)
-
-
.mf
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Az A.) fele szerintem esélytelen, zavaró is lehet, ha valaki épp véletlenül viszi fölé az egeret."
Éppen ezért írtam az 1-2 mp késleltetést, ha mondjuk végighúzza valaki az egeret a képernyőn, akkor ne ugrálgassanak sorra fel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az A.) fele szerintem esélytelen, zavaró is lehet, ha valaki épp véletlenül viszi fölé az egeret.
A B.) felére nem is rég volt egy hasonló javaslat, amit én jó ötletnek tartanék, egy fastruktúra-szerű válasznézet:
http://prohardver.hu/tema/javitsuk_a_prohardvert/hsz_10456-10457.html
de persze ez gondolom mind csak álom. Válasz az lesz, hogy nem prioritás, sajnos nincs mindenre idő. -
.mf
veterán
Sziasztok!
Egy kényelmi szempontú fícsör rikvesztem lenne, hsz-válaszokkal kapcsolatban.
Ugyebár ha most valaki válaszol egy hsz-re, akkor hogy az eredeti hsz-t lássuk, rá kell kattintani, s külön csak az a hsz betöltődik.
Kérdés A.) meg lehetne oldani, hogy ha a "válasza Gipsz Jakab (#1234) üzenetére" fölé viszem az egeret, akkor 1-2 másodperc múlva megjeleníti egy szövegbuborékban az előzmény üzenet szövegét (csak a szöveget -- képeket, avatart, satöbbit nem).
Kérdés B.) mivel néha az ember egy kérdéssorozat előzményeit nézné végig, megoldható lenne-e, ha "válasza Gipsz Jakab (#1234) üzenetére" rákattintunk, akkor nem csak azt az egy választ, hanem annak az előzményeit is (mondjuk előző 5-10 egymásra válaszoló üzenet) betölti?Nem tudom, volt-e már hasonló, a "válasz"-ra keresés annyira generikus (volt 614 találat
). Ha volt már, bocsÜdv
-
Gondwana
addikt
Üdv jól!
Lenne egy Hardveraprós kérdésem, keresgéltem itt, de pont ilyen kérdést nem találtam.
Terveztek-e megvalósítani olyant, hogy a Kedvenceim/apróhirdetések lista alatti topikoknál valamilyen aprócska jelecske (akár az új hozzászólások számlálójához hasonlóan) jelezze, hogy a hirdetés az lejárt hirdetés?(Én egy alapvetően lusta ember vagyok, és amikor utolér a panasz, hogy nem vehetek fel 50-nél több kedvencet, akkor nehezemre esik végigbogarászni, hogy melyik hirdetésért kár izgulnom, hogy esetleg megvehetném-e, illetve melyiket törölhetem a kedvencekből - és ez csak egy példa a hasznára.)
-
rigo88
aktív tag
üdv
érdekelne, hogy hogy tudom megkülönböztetni az üzletszerűen regisztráltakat a nem üzletszerűen magánszemélyként regisztráltaktól?
érdekelne továbbá, hogy hol jelenthetem, ha valaki üzletszerűen végzi a tevékenységét tartós haszonszerzés céljából - nagy valószínűséggel - ezzel adócsalást azaz az ország megkárosítását is elkövetve?az ilyen srácok miatt - is - mehetett tönkre budapest egyik legrégebbi és legolcsóbb boltja a ready computer is. az egyetlen bűnük az volt, hogy volt üzlethelységük és adóztak a hasznuk után.
köszi

-
nem akartok ennek egy külön topikot nyitni? jó volna, ha ez megmaradna az eredeti céljának, azaz egyes ötletek gyűjtőhelyének. már az sem jó, hogy aztán megvitatunk egy-egy ötletet itt, mert marha gyorsan gyűlnek a hsz-ek, és kipörögnek a (számunkra) fontos dolgok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
moli.hu
üzenetére
OK, én megértem, hogy az embernél állandóan sok a TODO...

Viszont nem nehéz lecsekkolni, milyen HTTP-kódot kapsz vissza:$url = 'http://prohardver.hu/tema/asdasd/friss.html';
$get_headers_array = get_headers($url);
$not_found_http_code_returned = strstr($get_headers_array[0], '404');
if($not_found_http_code_returned){
echo 'nincs ilyen, anyádba elmenjé :)';
}
///// VAGY a hosszabb:
$url = 'http://prohardver.hu/tema/asdasd/friss.html';
$ch = curl_init($url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_NOBODY, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT,10);
$output = curl_exec($ch);
$httpcode = curl_getinfo($ch, CURLINFO_HTTP_CODE);
curl_close($ch);
if($httpcode == 404){
echo 'nincs ilyen, anyádba elmenjé :)';
}Bocs az OFF-ért.
-
moli.hu
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
oooo, ha tudnad, hogy milyen hosszu a todo lista.
es ha tudnad, hogy mennyi ilyen todo listam van.
jelen esetben azert is erdektelen, mert gyakorlatilag en es meg 2 ember hasznalja ezt a dolgot. igy jelenleg az a helyzet, hogy majd ha engem zavar valami, akkor lesz megcsinalva. majd ha 100-an hasznaljak, megcsinalom (nem, publikalom a kodot, azt' csinalja meg az, akinek van ra ideje)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
moli.hu
üzenetére
Zsír, de nem ártott volna, ha beleteszel némi hibacsekkolást például a megfelelő HTTP-kódokra (404), konkrétan tudtommal nem létezik olyan téma, hogy "asdasd", mégis a scripted szerint van:

Természetesen köcsög módon ilyenre teszteltem elsőre.
Rengeteg tökölés után végül kiköpte az atomos címet, bár ez nincs belinkelve, mint a létező topicok. Ki kéne ilyenkor írni, hogy "vaze, ilyen nincs is, anyáddal szórakozzá'". 
Mindjárt kipróbálom viszont létező fórumra.====
Szerk.:
kipróbáltam, Google Readerben eddig faszányosnak tűnik, köszi.
Egyébként arra kíváncsi lennék, vajon az RSS feed tényleg miért nincs beépítve a Prohardver-core-ba a különböző topicok esetén is.
-
moli.hu
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
rss feed a forum hozzaszolasokrol.
-
válasz
Chosen
üzenetére
az aktív user tábla lockja okozza az esti lassulásokat, annyian vannak szimultán online, hogy már nem bírja. mivel ez azóta ilyen elven működik, hogy én megcsináltam a rios 1-et, ezért nem 2 nap kitalálni és megoldani, hogy mitől lesz jó. de dolgozunk rajta, csak közben apró fejlesztési feladatok is felmerülnek, így a háttérben készül.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Chosen
üzenetére
Hát biztos, hogy nem ettől.
Mostanság fellépő jelenség, és az extension már elég rég készült. (Összeesküvés-elmélet: biztos most kezdték el sokan használni az extensiont.
[NEM].)"nem tesz jót neki az biztos"
Nem szabad, hogy problémát okozzon egy 5 percenkénti frissítés. -
Chosen
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Egyébként kissé túldramatizálod a dolgot" -Csak nagyban gondolkodom.
"érdekes módon nem szarta össze magát tőle a Prohardver.." - Nálam nem egy sebességbajnok mostanság. Nem mondom, hogy ettől, csak nem tesz jót neki az biztos.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
utsó bekezdést nem fogalmaztam túl pontosan: a háttérben csücsülő extension folyamatosan működik, bizonyos időközönként kéréseket intéz a szerver felé, míg amiről mi beszéltünk, az csak akkor működne, ha meg van nyitva egy adott lap. A lap bezárásakor tehát ez már nem működne. Szóval nem kell feltalálni a spanyolviaszt.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Chosen
üzenetére
Hát én aztán nem ragaszkodom hozzá, hogy tököljek vele.
Egyébként sima auto refresh-re bőven vannak kiegészítők, Opera pedig beépítetten képes rá.Egyébként kissé túldramatizálod a dolgot, ez nem hiszem, hogy óriási terhelést dobna a szerverekre, én is van, hogy többször is frissítek egy pörgős topicban 5 percen belül, bár legtöbbször csak kérek róla értesítőt e-mailben. Hogy ez a frissítés automatizáltan vagy manuálisan történik, lehet, hogy mindegy is.
A másik pedig az, hogy már létezik Chrome-extension az oldalfrissülés automatikus időzített csekkolására a Prohardverrel együttműködve:
be lehet vele állítani témafigyelőt, privátfigyelőt. Ahogy elnéztem, volt rá érdeklődés bőven, és érdekes módon nem szarta össze magát tőle a Prohardver...

Nem konkrétan úgy működik, amiről mi beszéltünk, hanem a böngésző megnyitott állapotában automatikusan, a háttérben, ebből a szempontból tehát még erőforrás-igényesebb is (legalábbis többször frissít), mint egy megnyitott lapon történő AJAX-os pollozás... -
Chosen
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne. Pont a szerver tehermentesítése volt az előnye az általam felvázolt résznek, ez a szöges ellentéte lenne. Sokszor annyi terhet ró rá a teljes betöltések miatt, már csak az hiányzik, hogy ez elterjedjen és mindenki automatikus frissítésekkel terhelje agyon az oldalt.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Csak azt, hogy ha van kedved szabadidődben megcsinálni itt az alkalom - és bár github-on nem lehet frissíteni a rios kódját, de ha használható kiegészítővel jössz elő és feldobod a logoutra biztosan sokan fogják használni

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Amúgy kliens oldali plusz szkripttel most is meg lehet csinálni a frissítést (nem is olyan nehéz) - csak a letöltött adatforgalom több, mert nem csak a hsz-ek dom-ját tölti le, hanem az egész oldalt betölti újból. Abból is ki lehet mazsolázni a hsz-ek DIV-jeit és bepakolni a többi elé/mögé...
-
DS39
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
mondjuk így leírva, ha az AJAX-os megoldással csak az utoljára olvasott hsz. utánit csekkoljuk valóban jobb megoldás, ill. ha az adott felhasználó utolsó lapfrissítésétől számoljuk a pl 5 percenkénti frissítést, akkor az szintén nem lesz egyszerre mindenkinél.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
"Pedig többször le volt írva, hogy azért nem lesz, hogy ne használják a teljes verzió helyett asztali gépen a mobil változatot, mert azon nincs reklám és anélkül nem tud üzemelni az oldal (nincs bevétele a ph-nak)."
Nemrég én is ezt válaszoltam egy srácnak, és akkor épp Parci hívta fel a figyelmemet rá, hogy dehát nincs is reklám a sima topic-olvasgatás esetén (bár pedig volt az a Samsungos reklám, amiről nemrég beszéltem még valamikor itt is).
Szerintem az az igazán jó válasz, amit Parci itt írt: [link]"azért, mert ha egy teljeskörű működést csinálunk a mobilra, akkor effektíve létrehoztuk ugyanazt kétszer, csak más designnal. akkor már egyszerűbb volna választani egyet, és azt csinálni. az viszont nem a mobilos lenne, millió és egy okból. magyarán, nem szeretnénk, ha az emberek akkor is a mobilos verziót használnák, amikor gépközelben vannak. annak szigorúan annyi a funkciója, hogy amíg utazol két gép között, addig tudj ph-zni, ha akarsz."
Ezt lassan ide tényleg be kéne pakolni 1. hsz.-be.

-
Sk8erPeter
nagyúr
"főleg nem szerverkímélő, hiszen mindenkinél frissülne akinél nyitva van a PH, miközben a valóságban az emberek nem egyszerre frissítenének rá"
Ezt szerintem rosszul látod. Az AJAX-os megoldás esetében legegyszerűbb egy pollozós megoldás lenne, mondjuk 5 percenként (most csak mondtam egy számot, tök mindegy), és kliensoldalról (JavaScripttel) csak az adott azonosítójú hozzászólás UTÁNI hsz.-ek lekérése menne el szerveroldalra, ez pedig normális esetben iszonyat gyors. Kliens request --> szerver: van #12345 után rekord az XYZ táblában? (általában normálisan belőtt adatbázisszervernél, ennél a hihetetlen egyszerű query-nél ezredmásodpercekről beszélünk, mármint az adatbázisban kotorászás idejét tekintve) 1.) Nincs, visszaküldök egy nemleges választ a kliensnek, kész, nem kell csinálni semmit. 2.) Van, visszaküldöm a feladó adatait, a címzett adatait (ha volt címzett), post dátumát, magát a postot, ha több van, akkor annyit, a kliens gyorsan összepakolja a JSON/XML-válaszból a megfelelő DOM-elemeket, hozzácsapja a középső sávhoz, kész.
Az oldal teljes frissítése esetén azonban az összes hozzászólás (max. 200 egy lapon) összes adatát le kell kérni, az összes oldalsávot, fejlécet, láblécet össze kell pakolni szerveroldalon, berakni mindenféle CSS- és JS-fájlt, egyéb kiegészítő cuccokat, eljuttatni a kliensnek, a kliensnek mindezt az adatmennyiséget feldolgozni, stb. A CSS-, JS-fájlokat, képeket az első betöltés után általában gyorsítótárból kotorja elő a böngésző, az tehát a kevésbé releváns rész, a többi viszont mind idő. Ráadásul most rengeteg dolgot nem írtam még le, ami történik a háttérben, csak manapság a gyors internetkapcsolatok és böngészők miatt a kliens-szerver kommunikáció erőforrás-igényességét kevésbé veszi észre az ember. -
szab.tam
nagyúr
nem értem a problémát.
én androidos telefonon opera-val a teljes verziót nézem. megjenik a hsz sáv is. dupla bökéssel élvezhetően ránagyít a közepső, tartalmi sávra. (és be is igazodik.)
ha a hsz-ok kellenek, jobbra rántom. -
DS39
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
de miért használná azt bárki PC-n?
egyrészt gagyin néz ki akkora felbontáson, másrészt ott van oldalt a rendesben az pont elég. szerintem ez a fajta aggodalom nem helytálló.

a reklámokat meg a rendes nézetből is ki lehet tiltani, ha vki ki akarja, szóval...
na mindegy. a fejlesztéseket nem kéne a pénz elé helyezni, innováció kell.
láttam a real-time új hozzászólásjelzés is ezzel lett elutasítva (mondjuk az szerintem felesleges, és főleg nem szerverkímélő, hiszen mindenkinél frissülne akinél nyitva van a PH, miközben a valóságban az emberek nem egyszerre frissítenének rá), ilyen alapon mostantól semmilyen újítás ne legyen, mert köll a reklámbevétel. -
Aláírás stílusa kicsit jobban elüthetne a fórumhozzászólástól, ne csak dőlt - pl lehetne más betűtípus, méret, szín, stb. Az újoncok gyakorta benyalják...
-
DS39
nagyúr
két dolog jutott eszembe ami nekem hiányzik, és esetleges fejlesztés lehetne:
- a mobil verzióban is legyen "itt szóltam hozzá" rész (külön menüpontként a kedvencek mellett)
- a privát üzenetek küldésénél legyen előnézet lehetőség elküldés előtt, mivel ott nincs szerkesztésre utólag mód, értelemszerűen

-
Winner_hun
félisten
A dupla hozzászólás írás gátlását ki lehetne terjeszteni a privátokra is? Dupla privátot nem egyszer kaptam már, 3 mp eltéréssel ma is lett dupla valakitől.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
nem csak fórumozni lehet mobilon, hanem olvasni is. elég érthető, hogy ha a mobilos verzió a világon mindent tud, amit a webes, csak gyorsabb, alig van rajta reklám stb., akkor akár otthon is azt használnám.
viszont most egy időre lelépek a topikból, pont az van, amit kértem, hogy ne legyen: nem szeretném folyamatosan minden döntésünket indokolni, megvitatni, tényleg nem egy lakógyűlés ez itt, hanem egy topik, ahol lehet jelezni hibákat, ötleteket, észrevételeket, mi pedig tudásunkhoz és lehetőségeinkhez mérten merítünk belőlük.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, hát akkor rosszul hittem, azt gondoltam, van szerepe az ilyesminek, mint ahogy voltak a Samsung SSD-s reklámok a háttérben, ami körbeölelte a fejlécet meg valamennyire az oldalsávokat.
Ebben az esetben viszont nem igazán értem a mobilos fórumváltozat butítását, ha a reklámok mégsem számítanak.
Akkor ezt magyarázza már el nekem valaki. 
(#10508) TheChos3nOne: "Ennyi oldalbetöltés megspórolásával már tehermentesül talán kicsit a szerver is, user oldali előny mellé szerveroldali is párosul."
Ezzel egyetértek.
Ez a halványodás, fadeOut effekt meg blabla csicsák egyelőre nem feltétlenül kellenének, egy AJAX-os betöltést mondjuk én is szívesen látnék. Főleg, ha ezek szerint a reklámok rohadtul nem számítanak, mert eddig annak tudtam be a fejlesztés kimaradását....
Abban mondjuk lehet valami, hogy a kommentelés jelentős felgyorsulása, a még pörgősebb eszmecserék gyökérségek terjedéséhez is vezethetnek, bár trolloktól így sincs megmentve az oldal. -
fatal`
titán
Megoldható lenne, hogy:
- A mobilos felületen is legyen egy ugrás a témaindító cikkre/tesztre, a fórumos topicoknál?
- A mobilos felületen a kedvencek a teljes verzió gombra kattintva 404-re visz (nincs külön kedvencek lap az asztali felületen), nem lehetne, hogy ehelyett a teljes verzió gomb a fórum főoldalára vigyen? -
válasz
Chosen
üzenetére
tényleg nem szeretnék minden egyes javaslatnál még érveket ütköztetni is, hogy miért és mikor csináljuk vagy nem csináljuk meg.
ez egyáltalán nem ellened szól, az ötleted tök jogos és értelmes, egyszerűen csak nem szeretnénk, marha sok időt és energiát vesz el.mindig minden észrevételt, ötletet, javaslatot nagyon köszönünk, ezek egy részét beépítjük, egy részét felírjuk egy "ha egyszer sok időnk lesz" listára, egy részét elvetjük stb. ez most annyira nem ragadott meg, egyelőre minimalizálni szeretném az ajaxos-effektes izéket az oldalon. de elfelejteni nem fogom, arról meg fogalmam sincs, hogy hogy fog kinézni a net 3 év múlva. haladunk azért mi is a korral, csak direkt nem sietünk.
-
Chosen
addikt
Abban igazad van, erre nem is gondoltam, hogy a gyors kommentelés valószínű csökkentené a színvonalat, valóban kissé megfontolásra késztet a külön komment oldal.
Ellenben nem látom miért lenne negatív hatása annak, ha gyorsabban látom, hogy jött új komment, új privát, új hozzászólás más topikba. Email-ek is így működnek már, nem kell frissítés ahhoz, hogy új érkezését lássam, még sincs káosz, vagy világvége. Ellenben ha egy fontos mailt várok, csak bent hagyom háttérben és azonnal látom ha jött új.
Ha a mindent azonnal elv miatt nem fejlesztenénk, akkor megmaradtunk volna a postánál és a könyvtárba járásnál. Már a mostani rendszer is eléggé "azonnali", minden csak viszonyítás kérdése.
A halványuló jelzés csak az olvasást segíti elő, könnyebben navigálsz oda ahol tartottál. (Ebben a rendszerben jól jön)
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
de hát a kommentek külön oldalon vannak a fórumban, ergo garantáltan nem frissítesz rá a hír/cikk oldalra (ahol a reklámok zöme fut). ettől függetlenül kicsit öncélúnak tartom az ilyen behalványulós, real-time ajaxos izéket. tudom, hogy fapados a ph fórum, de ez nem egészen véletlen, a manapság oly jellemző fél mondatos, chates, zsidózós-anyázós-orbánozós-gyurcsányozós-sunázós iq-negatív világot szeretnénk a lehető legjobban távol tartani a ph-tól.
magyarán, pont, hogy nem érzem olyan kritikusnak, hogy sáv jelezze, hogy új komment jött, hogy kiússzon, beússzon, animálódjon stb. nem baj, ha kicsit "lassabb" a fórumban a tartalomfogyasztás, a mindent azonnal elv elég káros. inkább olvassunk kevesebbet, de azt rendesen.
-
Chosen
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem tudom hogy megy ez, annyira nem vagyok otthon a hirdetés részében, de ez a komment rendszer zseniális, most néztem, hogy a megnyitás után pár másodpercig jelölve is vannak az új kommentek, hogy tudd hol tartottál, majd lassan elhalványul és eltűnik a kijelölés. Kommentelés szintén nem igényel új lapbetöltést. (komment írásnál amúgy sincs reklám most sem) Ennyi oldalbetöltés megspórolásával már tehermentesül talán kicsit a szerver is, user oldali előny mellé szerveroldali is párosul.
Hangsúlyozom nem asztalom a reklám részleg, de valamikor ki lett fejtve, hogy a mobil oldal is a reklámok miatt olyan amilyen (hogy ne használják túl sokat a userek, a fő, reklámos oldalra menjenek) pedig lehetne fullos is minden gond nélkül. Ha ez az ötlet is a reklámok miatt kaszálódna el, az már eléggé elgondolkodtató, hogy az oldal fejlődését fogja már vissza a reklám mizéria. Hosszú távra befagyasztott fejlesztéseknek későbbi kapkodás lesz a vége. Tegyük fel más oldal lép meg ilyen fejlesztéseket és azért regelnek oda és nem ide, az sem fog túlságosan tetszeni a hirdetőknek sem. Valamilyen arany-középúttal hegesztenék az oldalon, hogy up-to-date is maradjon, és a hirdetőknek is tetsszen a dolog.
mod: és persze már-már egészen komoly lenne, ha a jobb oldalsávban az új kommentre figyelmeztetés és a privát érkezés is valós idejű lenne.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Chosen
üzenetére
Vedd figyelembe, hogy AJAX-os betöltés esetén nem frissítesz rá az oldalra, az meg a Prohardvernek annyira nem jó a hirdetők miatt. (egy lapfrissülés = aktuális reklámok betöltődése is) Ez meg is magyarázza a dolgot, nyilván sima ügy lenne a fejlesztőbrigádnak az AJAX-os frissítés.
-
Chosen
addikt
Na erre gondoltam anno, hogy real-time kommentek követése, a gsmarena megcsinálta: A "Show X new comments" rész ugrik fel ha érkezik új komment, ha akarod kinyitod, ha nem akarod akkor marad, nem zavar be az alap olvasásba. Ez nem okoz kuszaságot, mint az FB-s azonnali megjelenés, ellenben mégis real time látod hogy jött új. Ezt én támogatnám, ha valami a "jövő" a kommentek szempontjából, akkor ez.
-
Stanchore
senior tag
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e, meg talán már volt is téma, sry, hogy nem olvastam vissza.
A hardverapróval kapcsolatban nagyon jó lenne egy olyan fejlesztés, amivel a hirdetéseknek lenne automatikus lejárási idejük. Pl 1 hónap után törlődne, ha nem hosszabbítjuk meg. Meghosszabbítani akár a hirdetés szerkesztésben is lehetne egy hasonló linkkel, mint az UP-olás. Így nem botlanánk bele nap mint nap a "gazdátlan" hirdetésekbe és tényleg csak azok szerepelnének ott, amik valóban "eladóak".
Köszönettel: Stan
-
kutga
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ertem, kis aprosag igazabol, egyutt tudok vele elni.

Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Tőzsde és gazdaság
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- PlayStation 5
- Crimson Desert
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Konteó topic
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzletből, garanciával, Dell Latitude 5540/ i7-1365u/16GB RAM/512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgy értem, ez most nektek jó is, ha az emberek látják a reklámot, frissítgetik az oldalt, esetleg rákattintanak a reklámra, ergo nem lenne jó már csak azért sem, ha a mobilos változatot használnák az emberek, mert akkor nem jelennének meg a reklámok, nem?

[NEM].)

ez egyáltalán nem ellened szól, az ötleted tök jogos és értelmes, egyszerűen csak nem szeretnénk, marha sok időt és energiát vesz el.