2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Prohardver! Eszközök

Hirtelen felindulásból született Google Chrome kiegészítő a Prohardver! lapcsaládhoz

[ ÚJ TESZT ]

Bemutató

Az egész ötlet egy unalmas napon született: írni kéne valami kiegészítőt a Chromehoz. Jó kis javascript gyakorlás, hasznos szórakozás egy fejlesztőnek (nem, annyira nem vagyok kocka, én is szeretek sörözni a cimborákkal ).

Kezdetben meg nem nevezett fórumtársaink segítségét kértem, hogy milyen kiegészítő fejlesztésébe volna érdemes belekezdeni. Elsők között volt egy Gmail levélellenőrző, mely képes lett volna több fiók ellenőrzésére, ebből hiány van. Ezt a projektet azért adtam fel, mert a Chrome és a Gmail feed API-ja összeadva nem alkalmas erre a műveletre, szóval az előbb említett hiány érthető. A másik próbálkozás egy használható Shoutcast lejátszó lett volna, működött is volna, és talán a feltételes mód is kevesebb lenne a mondatomban, ha az AOL normálisabb licencelést talált volna ki hozzá. Azt hiszem nem véletlen, hogy hullócsillaggá vált ez a cég...

Ekkor született az ötlet, legyen valami PH! kiegészítő, ha már függők vagyunk ettől a helytől, miért ne?! Mindenek előtt a legkézenfekvőbb privát üzenetek értesítését elvégző funkciót implementáltam. Annyira megtetszett a dolog, hogy ezután nem volt megállás. Több heti kódolás után sikerült elérnem, hogy tetszőleges témához és Logout bejegyzéshez beállíthatunk figyeltetést, ami után értesítést kapunk az új hozzászólásokról, ráadásul ezt a témákba belépve is jelzi nekünk a kiegészítő. Mindemellett a számomra szépséghibaként létező baloldalra igazított Logoutout küldtem még középre. Nagyjából ennyire képes ugyan a kiegészítő, de miután jómagam is használom, meg kell mondanom, roppant kényelmessé teszi a fórumozást.

És ezzel nincs vége, a jövőben több funkciót is szeretnék hozzáadni...

Telepítéshez katt ide

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.