- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Nem igazán válaszoltál a kommentemre sem. Nem trollkodni jöttem, távol áll tőlem. A document.createElementtel volt egy kis félreértésem, nem tudtam eldönteni, hogy az most hogyan is készíti az adott elemet, "tartósra" vagy sem. Ennyi.
Nem olyan, nem állítottam semmit, csak kérdeztem. Az, hogy trollnak titulálsz, nem a feljebb állásod fejezi ki?
Én részemről befejeztem, arra az egyre megkérlek, hogy mondd meg, melyik volt a legutolsó olyan hsz itt, amiért megérte ide benézned. Köszi.
Szerk.: természetesen egy segítő választ várok. Különben nem kérdésként tettem volna fel.
6788, vagy még inkább a 6779
-
Rickeffe
aktív tag
Az, hogy hülye valaki, pontosabban: hülye kérdést tesz fel, miért gátol abban, hogy segíts neki? Értem, nagyon fáj látni, de pár mondat / szó is elég lehet. Meg elolvasni így is-úgy is elolvasod, szóval mindenképpen fáj, esetleg segítesz az illetőn.
Esetleg egy-egy ilyen kérdésnél emlékezz vissza arra, hogy te hogyan kezdted, mennyit szívtál, amikor valamit nem értettél és mekkora blődségeket csináltál. Ha ilyen nem volt, akkor tényleg nem értem, mit keresel itt.
Felesleges nagyon sokat vitázni, nem érzem át teljesen a helyzeted, de a mentalitás, és az, hogy már ~10x válaszolhattál volna a kérdésekre, egy kicsit zavar. Szép estét.
Úgy tapasztalom, hogy manapság hatalmas "zaj" generálódik csak amiatt, hogy az alapokat is megkérdezik több százezerszer ahelyett, hogy rákeresnének, minimális kutatást végeznének.
Bár lehet tévedek. -
törölt tag
Sziasztok!
Mióta utoljára itt jártam, fejlődtem egy kicsit - sajnos nem sokat, de amúgy sem emlékszik rám senki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lenne itt ez az egyszerű kis kód Pen (console-t alul lehet elérni), benne ezzel a functionnel:
function decodeEntities(html){
var foo=document.createElement("textarea");
foo.innerHTML=html;
return foo.value;
}Tökéletesen teszi a dolgát, még nem ismert semmilyen sérülékenysége, nem eszik sokat, egyszerű és nem kell neki semmilyen lib. (Amúgy SO-ról loptam
)A kérdés: a készített textarea element foglalja a helyet a memóriában, miután meghívtam ezt a functiont és le is futott, vagy a
return foo.value;után törlődik?
B kérdés: Tudtok-e valami "jobb" elementet a textarea helyett (miért)?Bármilyen egyéb észrevétel is jöhet természetesen.
A codepenben próbálkoztam pár változattal, de ennél egyszerűbbet nem találtam.
Ha más elementet használsz (lehet egy div is), akkor innerText irányba el lehet indulni, de szerintem nem lesz jobb.Tényleg hasznos kis függvény.

-
martonx
veterán
Az, hogy hülye valaki, pontosabban: hülye kérdést tesz fel, miért gátol abban, hogy segíts neki? Értem, nagyon fáj látni, de pár mondat / szó is elég lehet. Meg elolvasni így is-úgy is elolvasod, szóval mindenképpen fáj, esetleg segítesz az illetőn.
Esetleg egy-egy ilyen kérdésnél emlékezz vissza arra, hogy te hogyan kezdted, mennyit szívtál, amikor valamit nem értettél és mekkora blődségeket csináltál. Ha ilyen nem volt, akkor tényleg nem értem, mit keresel itt.
Felesleges nagyon sokat vitázni, nem érzem át teljesen a helyzeted, de a mentalitás, és az, hogy már ~10x válaszolhattál volna a kérdésekre, egy kicsit zavar. Szép estét.
Mi az értelme a kérdésednek? Komolyan válaszolnék rá, ha látnám bármi értelmét. Ide jössz trollkodni, és még neked áll feljebb, hogy senki se válaszol a hülye kérdésedre? Egyáltalán kérdés ez vagy csak valami vicc? Olyan ez mintha egy csillagász fórumban azt mondanád hogy hosszas kutatásokat folytattam, és szerintem a föld lapos, szerintetek? Érted, ennyire hülye kérdésre mégis mit vársz?
-
martonx
veterán
Én is elgondolkoztam,
var-ral hozom létre, szóval törlődnie kell, gyakorlatilag mindegy, mit csinál adocument.createElement. A DOMba úgysem teszi be, vagyis nem látszik, nem foglal utána memóriát.Én benne vagyok egy jó ideje a Facebookos programozós csoportban, ahol szint' ugyanez a probléma felmerült már (ti. a tied), így nyugodtan teszem fel a Schwepps-es kérdést: "Miért, mégis mire számított?" (Tök komolyan: mit vársz ezektől a csoportoktól?)
Egyrészt olyan nagy dolgokat nem várok, én inkább adni járnék ide, mintsem kapni. Csak épp a kérdéseknél is van egy színvonal, ahol az embernek nem az ugrik be, hogy jé egy értelmes kérdés, nosza válaszoljuk meg, hanem leginkább szívlapáttal ütné azt a hülyét, aki egyáltalán ilyet kérdez. Amikor nem tudod eldönteni a kérdezőről, hogy ez most egy trollkodó barom, vagy egy szabadlábon (netán idegosztályon gépet megkaparintó?) elmebeteg. De a legutolsó dolog, ami eszembe jut ezeknél a vérhülye kérdéseknél, hogy érdemben válaszoljak rájuk.
És amikor 10-ből 9 ez utóbbi kategória, akkor erősen elgondolkozok, hogy azért a kósza 1 kérdésért a 10-ből van-e értelme egyáltalán arra venni a fáradtságot, hogy ide benézzek. -
cSuwwi
senior tag
Üdv!
Enyhe problémába ütköztem. Van ez az oldal [link], ahol különböző dolgokat tanítanak meg rajzolni. A baj az, hogy ha oda irkálom a dolgokat, akkor persze kirajzolja a négyzetet/akármit, de szeretném ezt ettől az oldaltól függetlenül is gyakorolni.
És már több mindent is kipróbáltam, de ötletem sincs, hogy mit kéne csinálnom. Az alábbi kódból hogyan lesz egy négyzet?:
<script type="text/javascript">
c.fillRect(20, 30, 45, 45);
</script>Gondolom le kell rakni egy megfelelő c objektumot, csak ezt már nem írták le

Ez sima canvasra rajzolás, kb. 2 sor kell elé (vagy googlebe "fillRect")
[link] -
disy68
aktív tag
-
PumpkinSeed
addikt
Ebben az esetben használd az .innerHTML()-t mely segítségével tudod cserélni egy element tartalmát.
-
PumpkinSeed
addikt
Sziasztok!
Egyáltalán nem adtam fel semmit, csak jelenleg tanulás szintjén is alig tudok foglalkozni a programozással

A google chrome és a firefox konzolja között van valami különbség?A prímszitám - jelenleg nem ír ki semmilyen eredményt(csak annyit, hogy kész - a prímeket egy külön tömbbe írja). A
document.writeparancsot miért nem szereti a jsfiddle? (Elfut vele, de kiírta hogy rendellenes működést okozhat.)
Ha valakinek van néhány fölösleges perce: lehet valahogy növelni a fenti kód hatékonyságát? (Csak JS-ben)
Illetve miért nem akar működni a két szomszédos prím távolságát kiszámoló function?Egy másik kódom, ez lényegesen lassabb, mert maradékos osztást használ:[link] ennél nincs kérdés

Kommentelésnél és tördelésnél van valami "irányelv", amit célszerű követni? (Csak olyan, ami lényegesen eltér a fent alkalmazottaktól.)
Kicsit helyre raktam, de többre nem volt időm.
-
disy68
aktív tag
Sziasztok!
Egyáltalán nem adtam fel semmit, csak jelenleg tanulás szintjén is alig tudok foglalkozni a programozással

A google chrome és a firefox konzolja között van valami különbség?A prímszitám - jelenleg nem ír ki semmilyen eredményt(csak annyit, hogy kész - a prímeket egy külön tömbbe írja). A
document.writeparancsot miért nem szereti a jsfiddle? (Elfut vele, de kiírta hogy rendellenes működést okozhat.)
Ha valakinek van néhány fölösleges perce: lehet valahogy növelni a fenti kód hatékonyságát? (Csak JS-ben)
Illetve miért nem akar működni a két szomszédos prím távolságát kiszámoló function?Egy másik kódom, ez lényegesen lassabb, mert maradékos osztást használ:[link] ennél nincs kérdés

Kommentelésnél és tördelésnél van valami "irányelv", amit célszerű követni? (Csak olyan, ami lényegesen eltér a fent alkalmazottaktól.)
A document.write()-ot NE használd. A leírásból a kiemelt rész: Note: as document.write writes to the document stream, calling document.write on a closed (loaded) document automatically calls document.open, which will clear the document. A konzol az nem a képernyő (dokumentum). Erre a consol.log()-al tudsz irogatni. A jsfiddle-t használd ahogy illik, html bal fent, js bal lent. Formázásnál segít a fiddle a Tidy gombbal. Kommentet ritka esetekben használunk, legyen inkább a kód olvasható (függvények, változók nevei legyenek beszédesek). És ami szerintem még fontos, ne használj magyar neveket a kódban, rossz szokás.
-
sztanozs
veterán
Én már a bonyolultabb megoldást választottam: van egy tömb, az tárolja a prímeket. Aztán egyesével eldönti minden számról, hogy prím-e, vagy sem. De Eratosztelész szitája tényleg jobb, csak több hely kell neki - cserébe gyorsabb. Majd megírom a másikat is, főleg ha az első megoldás nem sikerül

Mekkora a legnagyobb prím, amit tárolni szeretnél?
-
PumpkinSeed
addikt
Én már a bonyolultabb megoldást választottam: van egy tömb, az tárolja a prímeket. Aztán egyesével eldönti minden számról, hogy prím-e, vagy sem. De Eratosztelész szitája tényleg jobb, csak több hely kell neki - cserébe gyorsabb. Majd megírom a másikat is, főleg ha az első megoldás nem sikerül

Ez nem egy túl jó megoldás, ugyanis a prím mennyiségének növekedésével jelentősen nő a műveleti idő is, ugyanis minden szám vizsgálatakor megnézed az összes tárolóban lévő prímet. Ebben az esetben n x m művelet fog végrehajtódni ahol az n a vizsgálandó számok mennyisége és m a tömbben lévő prímek mennyisége. Tegyük fel, hogy 100.000 számot akarsz vizsgálni és 40.000 prím van a tömbben (amit amúgy kézzel kellene felvinned) így 4.000.000.000 művelet kellene ahhoz, hogy 100.000 számot megvizsgálj. Ezek most csak számok, de ez túl sok művelet egy ilyen egyszerű feladathoz.
Ezzel szemben kikukáztam a szita bonyolultságát ami Prim(N)=P(N), ami azt jelenti, hogy ha van N prímszámod akkor N művelet alatt oldja meg. Ami azt jelenti, hogy 100.000 szám esetén ~100.000 műveletből megkeresi őket szóval 40.000x gyorsabb mint az előző megoldás. Ezt amúgy constans complexity-nek hívják.
-
sztanozs
veterán
Üdv!
Ha van egy tömböm, amiben random számok vannak növekvő sorrendben (pl prímszámok), akkor hogyan keresem meg egy adott érték alatt a legnagyobb elemét a tömbnek? (Egészen konkrétan ennek az elemnek a sorszámát.)
Például az értékem a 25, annál kisebb legnagyobb prím (vagyis a tömb eleme) a 23, ami a 9. a prímek között, vagyis a 8. a tömbömben.
Minél optimalizáltabb megoldás kéne, de nem különösebben érdekel ez, csak:
-működjön,
-tudjam használni (kész kód/kellően aprólékos megfogalmazás).Enélkül nem igazán tudok tovább lépni a prímkereső algoritmusomban, ami egytől n-ig írná ki a prímeket. (n<=tízmillió) Illetve tovább tudok, csak sokkal erőforrás igényesebb lenne, mert a 10000-nél kisebb legnagyobb prím helyett az első 10000 darab prímmel próbálná tesztelni a program a következő számot. [...]
Köszönöm a válaszokat

Szerk.: hogyan tudom ciklus nélkül megcsinálni, hogy van egy változóm, pl
spacek_szamanéven, és adocument.write(' ') parancs írjon kispacek_szamadarab spacet?Ha véges halmazon szeretnéd, akkor Az Erasztotelész szitája algoritmut megfelelő lehet.
Excelben néhány éve csináltunk amúgy prím generáló versenyt, születtek ott elég durva eredmények is. 5 mp-es time limit volt, az első helyezett 3.7 millió prímet (2-től növekvő sorrendben) generált le addig. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok!
Megismerkedtem egy remek alkalmazással, androidra, ami segít megtanulni javascriptben programozni. Előny pl a legtöbb hasonló célú dokumentummal szemben:
-ki lehet próbálni a kódot, akár tanulás közben;
-tanulás közben vannak ellenőrző feladatok, így ha nem értesz valamit, nem enged tovább (de xp-ért cserébe segít);
-offline is megy;
-lehet benne versenyezni: választasz egy ellenfelet (aki ugyanúgy tanul, mint te), majd 5 kis példát kell megoldani. Aki többet old meg, az nyer. Kb 30 mp van minden példára, de az nem számít, ki a gyorsabb. Döntetlen esetén plusz kérdések vannak.
Hátrányok:
-angol (legalább egyszerűen érthető);
-"kezdő" szintig van - de szerintem nagyon jó
-nagyon erőltetem az agyam, de csak arra jutok, hogy csak álló képernyős változata van
download [link] Persze van más nyelvekből is, meg biztos láttátok már, de szerintem nagyon király.

1.) Mi a különbség a
==és a===operátorok között?
2.) Jsfiddle-nél hova és milyen tag-ek kellenek? Bármit csinálok, mindig szól, hogy nem tetszik neki (legalább működik.) A kódot hova kell írni(fel-le)?
3.) Visual studio code-ban a debug funkciónál miért nyílik meg a lauch.json? És miért csak az ellenőrződik? És mi az?
1. A
==egyenlőséget a===típusegyenlőséget vizsgál.
Tehát mondjuk:return 1 == '1', //true
return 1 === '1', //false, mert az '1' az string2. Minden ablakban ott van hogy mit hová kell írni. Bal fent HTML, jobb fent CSS, bal alul JS, jobb lent az eredmény.
3. Sose használtam VS-t.
-
fordfairlane
veterán
Már működik
Durva, hogy egy ilyen kicsi probléma így bekavart... Múltkor pl azt figyeltem meg, hogy ha lehagyok egy pontosvesszőt, akkor addig lefut a program, de tovább már nem.Ezt az F12-t majd fogom használni, amint rájövök, hogyan kell

Milyen kódolásra kell állítani a szöveget, hogy ne ezt kapjam?:
A megadott szám: 3
A megadott számmal oszthatĂł szmáok összege egytĹ‘l ezerig: 166833Esetleg az előfordulhat, hogy egyes böngészőkben nem fog valami rendesen működni? (Különösen Edge+ARM-es változatok.) Egyenlőre még Notepad++t használok, majd holnaptól ez változni fog

Amennyire láttam, a ++i előbb ad egyet i-hez, és "utána engedi i-t használni", míg az i++ "előbb használja i-t (pl írja ki) és csak utána növeli meg eggyel." i+++ van?
<meta charset="utf-8">Ezt rakd be a nyitó <head> után.
Ezt az F12-t majd fogom használni, amint rájövök, hogyan kell

F12, megjelenik az egész dev toolbar. Kiválasztod a konzol fület, ott látod a különféle hibajelzéseket is. Ha javascript hiba van, akkor így tudod a leggyorsabban kideríteni. Nincs itt semmi varázslat. Ez kábé ugyanaz Firefox, Chrome és IE11 alatt is.
Esetleg az előfordulhat, hogy egyes böngészőkben nem fog valami rendesen működni?
Ez a kód működni fog mindenféle böngészően, nem olyan bonyolult ez.
Amennyire láttam, a ++i előbb ad egyet i-hez, és "utána engedi i-t használni", míg az i++ "előbb használja i-t (pl írja ki) és csak utána növeli meg eggyel." i+++ van?
nem egészen, de for ciklus esetén mindegy, hogy pre- vagy postinceremnt van a léptetőkifejezésben. Nincs i+++; Négy kereszttel sincs.
-
GG888
senior tag
Még egy kicsit emésztenem kell a leírtakat, amihez idő kell. Sajnos továbbra sem működik a program. Elmentettem .js-ben, azt írta, az első sor első karaktere hibás

Belinkelem az egész kódot (berakom a hszbe*), mert máshol is lehet benne hiba nem csak az elején, és nem csak szintaktikai, de alapvetően annyi segítségre lenne szükségem, hogy a promptig működjön. És egyenlőre böngészőben futtatott offline program a cél, nomeg a tanulás..<html>
<head>
var n=prompt('A számok összege egytől ezerig, melyek oszthatók ezzel a számmal:');
var szamokosszege=0;
while(!isFinite(n)){
n=prompt('A számok összege egytől ezerig, melyek oszthatók ezzel a számmal:');
}
document.write('A megadott szám: ', n , <br />)
for(var i=1;i<=1000;++i){
if(i%n==0){
szamokosszege+=i;
}
}
document.write('A megadott számmal osztható számok összege egytől ezerig: ', szamokosszege);
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>Azt a kódoló programot sem tudtam még kipróbálni. Válasszal ráértek

Szerk.: így megnézve a hszt, az első html nem piros, hanem fekete. (Azért használok pl prompt-ot, mert videóban ezeket láttam. De majd áttérek a beviteli mezőre
)Előttem szóló kollégához annyit tennék hozzá, hogy nem
.js-ben, hanem.html-ben menteném le.A böngésződ a
head-be rakottscripttagből tudni fogja, hogy ott egyjavascriptkódot kell futtatnia, viszont a js fájl nem fog tudni neked az általad írt formában<html>,<head>, meg<body>tageket megjeleníteni.Meg a
forloopban++ihelyetti++-t szoktunk használni, mert:
http://stackoverflow.com/questions/6867876/javascript-i-vs-i -
fordfairlane
veterán
Még egy kicsit emésztenem kell a leírtakat, amihez idő kell. Sajnos továbbra sem működik a program. Elmentettem .js-ben, azt írta, az első sor első karaktere hibás

Belinkelem az egész kódot (berakom a hszbe*), mert máshol is lehet benne hiba nem csak az elején, és nem csak szintaktikai, de alapvetően annyi segítségre lenne szükségem, hogy a promptig működjön. És egyenlőre böngészőben futtatott offline program a cél, nomeg a tanulás..<html>
<head>
var n=prompt('A számok összege egytől ezerig, melyek oszthatók ezzel a számmal:');
var szamokosszege=0;
while(!isFinite(n)){
n=prompt('A számok összege egytől ezerig, melyek oszthatók ezzel a számmal:');
}
document.write('A megadott szám: ', n , <br />)
for(var i=1;i<=1000;++i){
if(i%n==0){
szamokosszege+=i;
}
}
document.write('A megadott számmal osztható számok összege egytől ezerig: ', szamokosszege);
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>Azt a kódoló programot sem tudtam még kipróbálni. Válasszal ráértek

Szerk.: így megnézve a hszt, az első html nem piros, hanem fekete. (Azért használok pl prompt-ot, mert videóban ezeket láttam. De majd áttérek a beviteli mezőre
)document.write('A megadott szám: ', n , <br />)helyett
document.write('A megadott szám: ', n , '<br />')Használd a böngésző developer-tooljait, F12. Egyből kitette nekem, hogy melyik sorban van a hiba, így már gyorsan megy a dolog.
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Nemrég én is elkezdtem foglalkozni a nyelvvel, (első nyelvem.. freepascalt tanultam lazarusban egy hónapig, vagyis mondhatjuk, hogy kezdő vagyok..), és nagyon megtetszett.
Van egy magyar oktatóvideó-sorozat, illetve pár külföldi oldal, azokon nézegettem, hogyan is működik a Javascript. Alapvetően az a problémám, hogy nincs rendesen elmagyarázva, miben is érdemes programozni, ezért Notepad++ban kezdtem el. Tegnap írtam is egy programot, ami kiírta, mennyi 3*5 és 3+5

De letöröltem. Ma megpróbálkoztam valami mással, de az a baj, hogy nem igazán működik. Kizárt, hogy a kóddal van a baj, mert a
var n=prompt('valamilyen szöveg')-re be kéne kérnie n-t, de a program indításánál egy fehér oldal fogad, és semmi...
Szóval nem tudom, mit csinálhatok rosszul. A <script> és hasonlók megvannak.. Html-be van mentve a fájl, talán ez a baj?
Esetleg lehagyhattam valami pontosvesszőt? Ez a másik kérdés, notepad++ tud szintaktikai hibákat ellenőrizni? Hol?
Vagy valami letiltódhatott a böngészőkben tegnap óta? (Többen is kipróbáltam.)
Mint láthatjátok, kezdő vagyok, de.. segítség kell

Lehet kicsit extrém, de amíg csak nagyon egyszerű kódokkal próbálkozol, mehet eleve jsfiddle-be, s így legalább egy laza mozdulattal be tudod nekünk linkelni, és megkérdezni, hogy mi nem működik.
Egyébként +1 szavazat a Visual Studio Code-ra. -
Jim-Y
veterán
Sziasztok!
Nemrég én is elkezdtem foglalkozni a nyelvvel, (első nyelvem.. freepascalt tanultam lazarusban egy hónapig, vagyis mondhatjuk, hogy kezdő vagyok..), és nagyon megtetszett.
Van egy magyar oktatóvideó-sorozat, illetve pár külföldi oldal, azokon nézegettem, hogyan is működik a Javascript. Alapvetően az a problémám, hogy nincs rendesen elmagyarázva, miben is érdemes programozni, ezért Notepad++ban kezdtem el. Tegnap írtam is egy programot, ami kiírta, mennyi 3*5 és 3+5

De letöröltem. Ma megpróbálkoztam valami mással, de az a baj, hogy nem igazán működik. Kizárt, hogy a kóddal van a baj, mert a
var n=prompt('valamilyen szöveg')-re be kéne kérnie n-t, de a program indításánál egy fehér oldal fogad, és semmi...
Szóval nem tudom, mit csinálhatok rosszul. A <script> és hasonlók megvannak.. Html-be van mentve a fájl, talán ez a baj?
Esetleg lehagyhattam valami pontosvesszőt? Ez a másik kérdés, notepad++ tud szintaktikai hibákat ellenőrizni? Hol?

Szia
ad1: ha windows-od van akkor Visual Studio Code, ingyenes és nagyon jó JavaScript fejlesztéshez [link]
ad1.1: ha ez nem tetszik akkor Atom editor. Ez is ingyenes. Notepad++ -al ne fáraszd magad az nem alkalmas erre
ad2: tanulni angol nyelvű szövegből érdemes, sokkal több naprakész információt találni mint magyar nyelven. Igazából a magyar nyelvű JS közösség is angolul publikál ha van valamit publikálni már csak ezért is felejtsd el hogy magyar szövegből tanulsz
ad3: az elején vagy, ez nem gond, az meg nagyon jó, hogy tetszik a nyelv, mert szuper jó, és a kereslet is van jó JS (fullstack) szakemberekre. De... a prompt() nem egy életszerű dolog, ezért nem is javaslom, hogy azzal gyakorolj, egyetlenegy oldalt nem tudok, ahol használnak prompt()-ot. Ha felhasználói bevitelre van szükség, akkor input mezőt használj.Mutatok egy példa kódot, ami megoldja a te példádat: [link]
-
fordfairlane
veterán
Sziasztok!

Ez nem off, nyugodtan hagyhattad volna feketében. Ha valami nem működik egy általunk összerakott oldalon, akkor manapság az első mozdulat a F12 használata legyen a böngészőben. Ez hozza elő a developer toolbart, ahol mindenféle eszközt találsz a hibakereséshez. Első körben nézd meg a console-t, ír-e valami javascript hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen autót vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5125
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5475
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5311,100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Durva, hogy egy ilyen kicsi probléma így bekavart... Múltkor pl azt figyeltem meg, hogy ha lehagyok egy pontosvesszőt, akkor addig lefut a program, de tovább már nem.