- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sziasztok!
(Bocsánat, csak ilyen hosszan leírva tudom elmagyarázni, mi is a probléma.)
A template-ben amit használok (Bootstrap-alapon), van egy JS, ami a scroll-ozásért felel:
smooth-scrollbar.js
Ezeket az infókat látom róla benne kommentelt sorokban, hátha segít beazonosítani, hátha valami általánosabb JS:
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.
Licensed under the Apache License, Version 2.0 (the "License")
* cast `I.Scrollbar` to `Scrollbar` to avoid error
*
* `I.Scrollbar` is not assignable to `Scrollbar`:
* "privateProp" is missing in `I.Scrollbar`
*
* @see https://github.com/Microsoft/TypeScript/issues/2672Ahogy látom, ez a szkript a sidebar-ban van használva. Úgy találtam rá, hogy van a sidebar-ban pár elem, ami
data-toggle="collapse"
segítségével "bont ki" és "zár össze" tartalmakat (hogy több/kevesebb tartalmat mutasson), és most jött elő a következő hiba:Ha a sidebar alján lévő gombbal (
data-toggle="collapse"
) bontom ki a tartalmat, és legörgetek a kibővített lista aljára, és az ott lévő gombbal bezárom ezt a listát (szinténdata-toggle="collapse"
), akkor nem scroll-oz vissza, és ha mondjuk egy oldalnyi plusz tartalmat mutatott pluszban, és most azt zárom be, akkor a sidebar kvázi üres lesz, mert a tartalmat már elrejtette, viszont az összezárt tartalom feljebb van, és már csak az üres területet mutatja. Aztán amint egy picit is scroll-ozok, ugrik egy hathalmasat, pontosan onnan folytatva, ahol a kibontás előtt állt.Ezen a ponton kezdtem el keresgetni, mi-hol is történik, és ekkor találtam rá, hogy a
smooth-scrollbar.js
végzi ezt a scroll-ozós számításokat.Azt találtam, hogy létrehoz egy
scroll-content
nevű class-t/osztályt, aminek folyamatos számítások alapján állítja be a transform stílust, konkrétan ezzel mozgatva a tartalmat, srollozás gyanánt.Ha a tetejére scroll-ozok, akkor:
<div class="scroll-content" style="transform: translate3d(0px, 0px, 0px);">
Ha a jelenlegi ablakméret aljára, akkor:
<div class="scroll-content" style="transform: translate3d(0px, -291px, 0px);">
Ha kibontom a tartalmat, és az aljára scroll-ozok, akkor:<div class="scroll-content" style="transform: translate3d(0px, -988px, 0px);">
Tehát kb. 700 pixellel lejjebb visz/vagyok.Aztán itt jön a probléma, mert amikor összezárom a tartalma a
data-toggle="collapse"
segítségével, akkor konkrétan lent hagy az alján,-988px
-en marad a transform, míg a tartalom már azt a kb. 700 pixelt visszazárta, így ott marad kb. 700 pixelnyi üres terület.
Aztán ha egy picit is görgetek felfelé, akkor nem-988px
-elről kezdi felfele a görgetést, hanem az azelőtti értékről, a-291px
-ről.Szóval az a változó amit figyel, hogy meddig tart a tartalom alja, az már visszaállt a helyes értékre, a
-291px
-re, viszont atransform: translate3d()
-vel nem "megy utána".
Ezért arra gondoltam, hogy oké, akkor "utána küldöm" én:document.getElementsByClassName("scroll-content")[0].style.transform = "translate3d(0px, 0px, 0px)";
És itt jött az a gond, hogy alapból nem akartam ezzel sokat vesződni, mert akkor mindig azt kéne néznem, hogy honnan indult a kibontás, mennyi pixelről, és oda küldeni vissza. Ehelyett inkább egyből a tetejére dobtam vissza (0px, 0px, 0px).
Viszont itt láttam, hogy hiába a transform, attól még a
-291px
van bejegyezve, hogy ott állt meg legutóbb a scroll-ozás, így hiába dobom a tetejére, ha kicsit görgetek, újra-291px
-elről folytatja.Van valakinek tapasztalata ezzel esetleg? Meg lehet ezt oldani valami egyszerű módon?
Remélem, ez valami általánosabb JS (bár én sosem láttam még), és esetleg más is találkozott már ilyen "jelenséggel", így nem túl specifikus a kérdésem.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged