Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
prof orosz..ha nem lett volna már
-
FehérHolló
veterán
válasz
Cicero #14610 üzenetére
Elég nehéz elválasztani a magasabb pozícióból adódó plusz fizetést és az ahhoz szükséges MSc miatt kapott extra bért.
Ahol dolgoztam, ott elég magas volt a BSc-sek (beleértve fősulisok) aránya a mérnökök között, olyan 80%. Az MSc-sek általában sokkal gyorsabban léptek feljebb a ranglétrán mind az adott munkakörön belül (junior-prof-senior-consultant), mind a nagyobb felelősséggel járó munkakörökbe (architect, rendszermérnök, projektvezető). Így gyorsabban nőtt a fizetésük is.
0 tapasztalattal talán 5% különbség van a BSc-s és az MSc-s junior között fizetésben, de ezen lehet segíteni azzal, ha már BSc alatt is szerzel tapasztalatot.Ha be sem hívtak, annak valami más oka van, nem az MSc.
Amúgy szerintem az egyetemről kikerülve, 1 évnél kevesebb tapasztalattal nagyon nehéz külföldön munkát találni, papírtól függetlenül.
-
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #14609 üzenetére
Mondjuk úgy mindháromban. Nekem nem ez a tapasztalat, van hogy hátrányból is indul az ember, be sem hívják, ha nincs meg az 5 év szakmai, ami meglenne MSc nélkül.
Az persze más kérdés, hogy hosszútávon nyilván megéri. -
FehérHolló
veterán
válasz
mekker #14607 üzenetére
Menj el egy kisebb céghez kezdőként! A multikhoz képest szervezetlenebb, ezért színesebbek a feladatok, és több területre lesz rálátásod.
Általában hirdetik magukat a tanszékeken, nem olyan nehéz rájuk találni.Cicero: Pénzben, megbecsülésben, vagy centiméterben?
Amint odaírtam a főbérlőnek címzett levél végére, hogy MSc (a titulus szerepeltetése osztrákban és németben szokás a privát levelek végén is), rögtön elnézést kért, amiért feltételezte rólam, hogy nem tudom hogyan kell felszerelni egy vízcsapot. Előtte ment az acsarkodás ezerrel, mert az előző bérlő elcseszte. Bár semmiségnek tűnik, számomra ez fémjelezte a legjobban, hogy mennyit ér... -
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #14606 üzenetére
Hogy mérik külföldön az MSc-t?
-
mekker
őstag
Olyan sokat még nem nézegettem az álláslehetőségeket, de szerintem diplomától független digitális segédmunkásokat keres a legtöbb hely a kezdő pozíciókba. Egy érdekes kérdés, hogy vajon tudom-e majd bármi más tudásomat kamatoztatni azon kívül, hogy nem úgy kódolok, mint egy hülye.
Több a lehetőség nyilván, de azért elég lehangoló, hogy az átlag helyen annyival is felvesznek, hogy láttál már számítógépet, máshova meg pályakezdőként kissé életszerűtlen referenciát várnak el.
-
FehérHolló
veterán
Én is és a környezetemben is sokan hasonlóképp jártak.
BSc végén elmentem heti 40 órában dolgozni, utána az MSc első évét megtoltam (munka nélkül). Majd végül olyan jó ajánlatot kaptam, hogy ismét vissza kerültem az iparba. Bár be volt adva a diplomamunkám, 3 évig nem tudtam megvédeni, mert mindig épp a világ másik végén voltam kiküldetésen, vagy hulla fáradt voltam.
Érdekes módon, amikor az előléptetéshez szükségem lett az MSc-s papírra (külföldön máshogy mérik, mint Magyarban), fél éven belül megszereztem.Ezzel párhuzamosan rengeteg olyan kollégám volt eddig, aki hosszú évekig nem csinálta végig a BSc-t a munka miatt, pedig pár kreditük lett volna vissza. Egy jó részüknek így volt kényelmes: átlagnál jóval magasabb fizu, biztos munkahely, irodai meló internet hozzáféréssel, alacsony felelősség.
A szellemi segédmunkához meg már egyetemi félévek sem kellenek. Ott a szakajtóra való programozó képző, ahol még érettségit sem kérnek, és megtanítanak programozni. Ráadásul pénzvisszafizetési garanciát vállalnak rá, hogy utána el tudsz helyezkedni. Olyan szintű a munkaerőhiány, hogy a multik őket is felveszik Magyarországon.
-
JoinR
őstag
válasz
Dinter #14603 üzenetére
Nekem meg több ember is van a környezetemben. Egyik munkatársamnak csak diplomamunka lenne hátra a BSc-s mechatronikához, de inkább IT-ban gürcöl, meló után meg játszik
Másik: egy barátomnak csak a diplomát kéne leadni a gépész MSc-hez, és 5. éve nem csinálja meg (minden más tárgya megvan), meló mellett nincs rá energiája.
IT-ban még többen vannak akik kibukásra állnak az egyetemről, és így is felszívja őket a piac. Az elején ez senkit nem ér hátrányként, de nyilván komolyabb pozícióba kb. lehetetlen lesz kerülni később. Az más kérdés, hogy ezeknek az embereknek jellemzően igénye se lesz rá.
Arról ne is beszéljünk, hogy sokszor a végzős infósok is képesek olyan siralmas megoldásokat alkalmazni, hogy a pofám leszakad (pedig én nem is tanultam IT-t sehol)...úgyhogy van itt bőven diplomás segédmunkás is -
0xmilan
addikt
válasz
Dinter #14603 üzenetére
Ez az egy ev utan santit nekem, mert ott meg tenyleg nincs akkora tudas mogotte, hogy megerje barmelyik oldalnak.
A vegen meg mar inkabb a concorde effektus lep eleptbe, hogy ha mar idaig eljutottam...
De en lehetnek elo pelda, bar ez tenyleg eleg egyedi eset es ismerosi korben se nagyon talalkoztam vele.Illetve erdemes megjegyezni, hogy a cikk nyivan nem teljesen partatlan es probalja a sajat malmara hajtani a vizet.
-
Sleed
aktív tag
Ha valaki esetleg még nem botlott volna bele:
„Az idő előtt elcsábított informatikus szakmájának segédmunkása lesz” - interjú Tevesz Gáborral. -
Cicero
őstag
Valaki járt itt közületek a gépészmérnöki kar hegesztő szakmérnöki képzésére?
-
korpicschess
veterán
válasz
FehérHolló #14599 üzenetére
Igen, leginkább. Amúgy tök jó ezt olvasni, pont ezt tanácsoltam múlt héten a szakiránytájékoztatón az embereknek.
-
Dinter
addikt
Info BSC specről tud bárki bármilyen tapasztalatot mondani?
Eddig azt hallottam, hogy mindenképp AUT legyen. Egyelőre a szoftverfejlesztés van kinézve, esetleg még a rendszertervezés jöhetne szóba. Valaki esetleg csinálta valamelyiket?
-
Dinter
addikt
válasz
FehérHolló #14594 üzenetére
Csak 1-2 évet
-
nonsen5e
veterán
A múlt héten a neptunban az utólagosan kiírt késedelmi díjak törölve lesznek, a már befizetett tételeket pedig vissza lesznek utalva.
-
Cicero
őstag
válasz
thiclyoon #14591 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, Kádasnénél és a Szilágyi Briginél is csináltam ezeket a tárgyakat. Az órákon vagy az van, hogy van pár lelkesebb hallgató, aki hozza a témát, és akkor azt csináljátok vagy a Hajós György matekversenyre készültök, illetve van amikor szemléz pár feladatot az A1-A3 téma közül, de amúgy kifejezetten struktúrája nincs a tárgyaknak - szerintem ezért is jók ezek a foglalkozások, csak ajánlani tudom az érdeklődőknek
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Adra663399 #14590 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értettem a dolgokat, ezért off-ba teszem.
"A többváltozós analízis mérnöki alkalmazásai" c. tárgyat még mindig az az oktató tartja, aki a linkelt lapon szerepel. Az órákról annyit kell tudni, hogy "felkészít" a matekos versenyekre (a nevüket már elfelejtettem, de talán nem is lényeg). Ez abból áll, hogy ott bent, a gyakorlaton is, meg házinak is versenypéldákat oldanak a résztvevők. Semmiféle oktatás (főként nem a mérnöki alkalmazásokról!) nem folyik az előadó (gyakorlatvezető?) részéről.
Szóval ha nem pont arra válaszoltam amit kérdeztél akkor bocsi, de hátha más idetévedőnek hasznos lesz azért
-
Adra663399
újonc
Sziasztok!
Újabb kérdésel fordulnék hozzátok.
Most beszélgetek az egyik oktatóval a gépész mérnöki új specializácíójáról,a matematikus-mérnök képzésről. Ugye az 5-7 félévig csak matekos tárgyakat tanulnak,akik részt vesznek benne és feltétele az első 3 félévében felvenni az emelt szintű helyettesítő tátgyakat.És arról érdeklődtem,hogy külső tanszékről,jelen esetben a vik-ről lehet-e felvenni a specializáció tárgyai közül néhányat érdeklődés céljából.Elméletileg lehetséges,gyakorlatilag meg ott van az,hogy a sima A1-A3-on nem biztos,hogy elég mélyen leadják az anyagot hozzá.De vannak kiegészitő tárgyak,amik kiegészítik a matek A1-A3-at:
https://www.ttk.bme.hu/node/1297
https://www.ttk.bme.hu/node/1298
https://www.ttk.bme.hu/node/1299
https://www.ttk.bme.hu/node/1300
Csak ezekkel az a baj,hogy eléggé elavultak,volt rendeződés azóta a tanárok körében is.De,amúgy elvileg szoktak hírdetni emeltes tárgyakat,hasonlókat,mint ezek,csak azokat már nem találom.
Szóval ezek után a kérdés(ek): van vkinek információja arról,hogy milyen szintűek az emeltes tárgyak,ha vannak?Hasonlóak,mint ezek kb.?
És,ha van matekból,akkor van-e pl. fizikából vagy más tárgyból?
Bocsi,hogy kicsit hosszúra sikerült...De,azért előre is köszi! -
Cicero
őstag
Gondolkoztam, hogy mit lehetne idézni ebből, de inkább ajánlom az egészet olvasásra...
-
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #14587 üzenetére
neptunon ki tudod lőni, hogy kereshető legyél, és egy ideje már alap beállításként így van.
azt mondjuk igaz, hogy a mai napig rákeresve a neptunomra - a googlében - előjön a 0 pontos termo zh-m, nah
-
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #14583 üzenetére
Egyébként nem igazán értem, hogy miért titkolják ennyire az emberek a Neptun kódjukat, hogy zavarja, ha kint van egy listán.
-
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #14580 üzenetére
pedig azt hittem, ritka vagy mint a fehér holló
-
BTminishop
aktív tag
válasz
A fizika tanszék még mindig nyilvános táblázatba írja az eredményeket ahol szerepel neptun.
-
concret_hp
addikt
válasz
hát ez a tanszék hibája, nem az ábráé
málunk 1-2x ment ezen a sírás aztán többször nem is nagyon csináltak név + neptun kódos eredménylistát.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Kurzusoknál pedig a neptun listázza a név-neptun párosokat is. Kurzus felvételkor jól jött.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #14578 üzenetére
Na jó, a neptun kód az minden, csak nem titkos.
ZH és vizsga eredményeket is sokszor úgy raktak ki a tanszékek, hogy név-neptun-jegy.Sőt, mivel elég gyakori a nevem, többen a neptun kódomon szólítottak. Az évfolyamtársak viccből, a tanárok meg halál komolyan.
-
Sleed
aktív tag
válasz
concret_hp #14578 üzenetére
van egy bug a neptunban, amivel barkinek a neptun kodjat meg lehet mondani akivel van atfedes az aktiv feleveitek kozott...
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #14577 üzenetére
a neptunkód - átlag összerendelés köztudomású, de a neptunkódod meg nem publikus, más kérdés, hogy én is tudtam jópár emberét, de az, hogy önként megosztasz másokkal olyan infót amiből azonosítható vagy, az nyilván nem a rendszer hibája.
-
Dinter
addikt
Az mi, hogy Bprof-on 138-ból 5(!!) embernek van 4 feletti átlaga?
-
bpx
őstag
válasz
Orionhilles #14558 üzenetére
1. Az utolsó 1 évben mennék, ha belefér. Feltételezve, hogy minden időben megy és nincs csúszás.
2. Középiskolai osztáltársammal egyszerre kezdtünk, talán a 3. félévben kezdett dolgozni.. A diplomaosztóra is együtt mentünk, csak én már az MSc diplomát kaptam, amikor ő a BSc-t.
3. Őszi ösztöndíjtáblázat. Havi 20k az mondjuk 4-es átlagtól felfele van.
4. Nem. Aki ezzel akar foglalkozni és szereti is csinálni, van hozzá valamennyi érzéke is, az simán meg tudja csinálni, semmi olyat nem tanítanak, amit képtelenség megtanulni vagy megérteni. De vannak azok az emberek, akik az "áldozatok", és a rendszert okolják. Vannak ilyen kollégáim, a munkában sem jobbak, semmi komolyat nem bíznék rájuk.
5. Erősen ajánlott, nekem tetszett. Emberileg és szakmailag is.
6. -Még néhány reakció:
- "csúszás" - A csúszás nem gond, ha értelmes dolog miatt van. Pl. 23 évesen végzel BSc-n, de közben már 3 éve dolgozol. Senkit nem fog érdekelni. Mint ahogy az sem, hogy 2-es vagy 5-ös a diplomád. Utólag bánom, hogy nem figyeltem jobban és 1,5 évet csúsztam (2005-2012, BSc + MSc). Simán képes lettem volna 0 csúszással teljesíteni, de csak a saját magam okolhatom a lustaságom miatt, meg hogy azzal foglalkoztam, amivel. Hátrányom nem származott belőle, csak elvesztegetett időnek érzem.
- "kötél idegek kellenek hozzá az oktatók hozzáállása miatt" - a bölcsész, közgázos ismerőseim sokkal durvább dolgokat mesélnek, mint, amit én valaha is a BME VIK-en tapasztaltam oktatóktól.
- "kísérleti nyúl" - Az első BSc-s évfolyamban kerültem az egyetemre, mi is kísérleti nyulak voltunk. Az új képzési formával nem nekünk voltak problémáink, hanem az egyetemnek és az oktatóknak.
- "emelt matek és infó faktra járok, valamint emeltezek matekból, szóval az első szemeszteres matekos tárgyakat valószínűleg sikerülne teljesítenem" - Ezek itt is megvoltak. A hozott anyag, a legelső, Analízis 1. ZH-ig volt elég, ami talán az 5. héten volt. BSZ-nek köze nem volt már a középiskolai matekhoz. A középiskolai infó fakt = 0.
- "Angolból C1-es nyelvvizsgám van, így a pontok miatt talán nem kell aggódnom." - Ugyanez volt a kombó, emelt matek + emelt infó éretsségi, angol nyelvvizsga. A felvételi pontokkal nem lesz gond.
- "részmunka idős állást kell majd találnom..." - Mindenképpen szakmába vágót keress. Az egyetemen pedig ha nem megy minden, akkor priorizálni kell. Egymásra épülő core tárgyak mindenképpen legyenek meg. Amivel lehet csúszni, az ráér. -
nonsen5e
veterán
válasz
1. BSc mellett mikortól lehet már munkába állni anélkül, hogy az jelentős mértékben belerondítana a tanulmányokba? Egyáltalán lehetséges-e?
Erre nem igen lehet válaszolni, mert mindegyikünk más képességekkel rendelkezik. Nekem lehet 20 órába telik megtanulni egységnyi anyagot, neked lehet csak 5. Akkor máris van 15 óra "szabad" időd. Első év elég jó mintát fog tudni mutatni, hogy hozzávetőlegesen mennyi idő szükséges Neked, hogy abszolválni tudjad a felvett tárgyakat. Az egyetem hivatalosan nem ajánlja a tanulmányok alatti dolgozást, de másodévben jópáran már elkezdik, harmadévre spec alatt meg mégtöbben dolgoznak.
3. Ösztöndíjnál milyen összegekre lehet számítani? Mennyire nehéz havi szinten 20-30 000 közötti összegre szert tenni?
Tanulmányi ösztöndíj a második félévtől felfele van. Az összege és követelménye félévről félévre változó. Minden HHCS 40%-a kap ösztöndíjat (egy meghatározott 4.x fölötti töréspontig lineárisan). Minimum az 8000 JMF szokott lenni, 20000 fölötti összegre 4-es kreditindex fölött lehet számítani. Jövőre ezek feltehetőleg változni fognak, mert tervben van egy szabály bevezetése, ami értelmében 3.0 alatt akkor sem kaphat hallgató ösztöndíjat, ha a HHCS legjobb 40%-ában van.
Ezen kívül van persze sok más lehetőség is, amire pénzt lehet kapni (VIKÖ, KBME, sport, konzultációs, et cetera...).
Itt egy példa az ez év őszi ösztöndíjösszegekre.4. Tényleg annyira nehéz teljesíteni?
Szintén személye válogatja. Sokkal inkább azon múlik, hogy hajlandó befektetni a szükséges mennyiségű munkát. Nehéz, de nem lehetetlen. Az emelt matek mindenképpen hatalmas segítség lesz az első éves alapozó természettudományos tárgyakhoz, de még úgy is van egy nagyobb ugrás a leadott és számonkért anyagmennyiségek között.
5. kötél idegek kellenek hozzá az oktatók hozzáállása miatt
Természetesen vannak jobb és rosszabb, izgalmasabb vagy unalmasabb előadók, de elvétve van 1-2 oktató, akiről úgy tudnék nyilatkozni (nem csak saját tapasztalat alapján), hogy kötél idegek kellenének hozzá. Kevésre tudnám tényleg ráhúzni azt, hogy rosszindulatú, és nem segítőkész. Azt már kicsit többre, hogy látszik, hogy ő kutatni jött az egyetemre, csak kötelező tanítania is, ahhoz viszont nincs érzéke.
BProf
A hallgatók által az első félévben megszerzett érdemjegyek egy gyönyörűszép U alakú görbét rajzolnak ki (a hallgatók harmada mintatantervnyi 30 vagy több kreditet szerzett, és egyáltalán nem lineáris az arány a felvételi pontszám és a megszerzett kreditek száma között).
A megkérdezett BProf hallgatók többségének abszolút tetszik a képzés, ugyanakkor vannak még gyermekbetegségei a képzésnek, de az egyetem nagyon akarja, hogy sikeres legyen. Már rögtön a tavaszi félévben most indul 2 magas bukási aránnyal rendelkező tárgyból kereszt és méltányosságival párhuzamos tárgyfelvétel a ráépülő tárgyakra.
(lol @ Programozás Alapjai Czirkossal Pythonban, illetve Hardver Alapok)JColee: Szakkoli nem függ képzéstől.
Nyugodtan kérdezz még, ha kimaradt volna valami, siettem mert mindjárt WoW time.
-
cattus
addikt
válasz
Én ha újra kezdhetném, akkor VIK BProf-ra mennék. És nem is igazán a "legjobb műszaki egyetem Magyarországon" miatt, hanem pl. a közösségi élet miatt, és amit az nyújtani tud (itt ne a szenyorokra tessék gondolni, hanem pl. a szakkolira).
-
JoinR
őstag
válasz
Nekem barátnőm járt egy évet az ELTE-re, de nem tetszett neki, túl elméletinek találta (igazából az egy matek szak, csak átnevezték - a lemorzsolódás az ELTE-n is drámai, úgyhogy a VIK-re vonatkoztatott csúszás ott is bőven benne van). Azóta az ÓE-re jár, és mellette napi 3 napban gyakornok ott, ahol én is dolgozom. Annyit megkap, amennyit a duálison adnak, és cserében ott a lehetőség, ha mégis váltana. Így az utolsó BSc félévhez közeledve már az ÓE-től is kirázza a hideg, nagyon elavult, 1-2 tanárral is meggyűlt a baja (nőként IT-n ugye..), és még1x biztos nem menne oda. Elképesztő tanár- és pénzhiány van, már tényleg ott tartanak, hogy gyakorlatilag nincs, aki felvigye a jegyeket Neptunba, a tantervek össze-vissza vannak és az TO-n senki nem tud világosan válaszolni a kérdésekre.
Szerintem a 3. félévtől már meg lehet próbálni dolgozni, de naivitás lenne nem belekalkulálni 1-2 félévet. Szerintem ezzel nincs semmi gond, cserébe lehet pár év tapasztalatot mutogatni az első "igazi" interjúkra. Egy BME-s diplomával szerintem nem lehet mellélőni, akármi lesz később. -
concret_hp
addikt
válasz
- kötél idegek kellenek hozzá az oktatók hozzáállása miatt
hát ezt nem tudom ki mondta neked, nekem egy erős évtizede 310 kigyűjtése alatt 2x volt amire azt mondanám, hogy nem okés.
-
Orionhilles
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg érettségi előtt állok és informatikai pályán szeretnék tovább menni.
BME-VIK, ELTE-IK, OE-NIK hármasból egy pár hónapja még azt mondtam volna, hogy OE-NIK mérnökinfó BSc duális képzésben a számomra nyerő, de:
- több tanárom és ismerősöm szerint hiába feltörekvő egyetem, még mindig nem elég jó
- duális képzés kezdeti előnye (havi ~90 000 Ft) hamar hátrányává is válik, mert más helyeken, ha vár egy keveset az ember, akkor első (fél)évtől szintén el tud mellette helyezkedni legalább ekkora bérért
- kapcsolat építés szempontjából kevésbé előnyösEkkor volt az a pillanat, hogy jobban elkezdtem az ELTE prog. terv. szakával megismerkedni:
- sokkal elméletibb képzés, ami egyesek szerint hátrány, mások szerint (későbbi) előny
- nem igazán találtam olyan klubhoz hasonló valamit, ami IT biztonság/CTF köré épül, BSc-n sincs ilyen specializáció
- ilyen témában csak MSc-n lehetne elmélyülni, de arra viszont (ha jól láttam) csak önköltséges módon lehet jelentkezni a külföldi partner egyetem miatt, jelenleg erre azt mondanám, hogy számomra esélytelenMost (újból) előkerült a BME-VIK, de még mindig vannak kételyeim afelől, hogy meg tudnám-e csinálni:
- sok helyen olvastam/hallottam, hogy nagyon nehéz a képzés, a fél/egy éves csúszás az alap
- kötél idegek kellenek hozzá az oktatók hozzáállása miatt
- BProf képzésről megoszlanak a vélemények, a tanterv jónak tűnik, és előnyben vannak a BSc-sekkel szemben a gyakorlatuk miattMostani vágyálmom a pen testing és/vagy hálózati biztonság, illetve érdekelnek a különböző IoT-s eszközök is, nem ismeretlen számomra a Linux sem. Természetesen nem várom el, hogy csak az egyetemi tudás elég legyen ehhez, tudom jól, hogy sokat kell még önszorgalomból hozzátenni
Ezek miatt a VIK-es képzés MI-s tanterve nagyon szimpatikus, a Bprofé meg pláne. DE nem szeretnék a kísérleti nyúl lenni a Bprof esetén, hiszen még nem végzett az első évfolyam, így nem tudni, hogy mennyire válik be. Olvastam, hogy a két képzés közötti átmenet is lehetséges, ami egy kicsit megnyugtatott.Jelenleg emelt matek és infó faktra járok, valamint emeltezek matekból, szóval az első szemeszteres matekos tárgyakat valószínűleg sikerülne teljesítenem. Angolból C1-es nyelvvizsgám van, így a pontok miatt talán nem kell aggódnom.
Az anyagi hátterem miatt valószínűleg valamilyen részmunka idős állást kell majd találnom (ha nem is az első/második szemesztertől, de utána valószínűleg) és tartok tőle, hogy nem férne el az egyetem mellett anélkül, hogy a tanulás rovására menne.
Kicsit hosszúra nyúlt bevezető után lenne egy pár kérdésem:
1. BSc mellett mikortól lehet már munkába állni anélkül, hogy az jelentős mértékben belerondítana a tanulmányokba? Egyáltalán lehetséges-e?
2. Van esetleg olyan, aki BSc kezdete óta dolgozik/dolgozott?
3. Ösztöndíjnál milyen összegekre lehet számítani? Mennyire nehéz havi szinten 20-30 000 közötti összegre szert tenni?
4. Tényleg annyira nehéz teljesíteni?
5. CrySys labos oktatók és tárgyaik milyenek?
6. Van/volt valaki hálózat és biztonság specializáción? Milyennek találja/találta?Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot az elolvasáshoz és válaszhoz!
-
JColee
őstag
válasz
BTminishop #14556 üzenetére
Nézd meg a tavalyi ösztöndíj átlagokat.
-
BTminishop
aktív tag
Jó napot,
Vannak itt olyan jósolós kollégák vagy esetleg HKsok, akik meg tudják mondani nekem, hogy 3.57-re mérnökinfón(nem specen) jár-e valami píz tavasztól?
-
Dinter
addikt
válasz
cattus #14550 üzenetére
Felújították a VPK-t, lehet mindenki rárepült.
Viszont:
Kiemelt SCH VPK
Bprof 2,93 2,657417 2,665136
BSc MI 4,265 3,6011285 3,619928
(szétcsúszott de látszik)
Ez így hogy, hogy 1 egész jeggyel kisebb átlag kell a Bprofnak? Kicsit igazságtalannak érzem.. (attól függetlenül, hogy nekem megvan a kolim).
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Villanyszerelés
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ASUS RT-N12+ 300Mbps router
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest