Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adra663399
újonc
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: valakinek esetleg nincsen meg pdf-ben a Varjasi István- Elektronika 2 című jegyzet? -
Adra663399
újonc
Sziasztok!
Újabb kérdésel fordulnék hozzátok.
Most beszélgetek az egyik oktatóval a gépész mérnöki új specializácíójáról,a matematikus-mérnök képzésről. Ugye az 5-7 félévig csak matekos tárgyakat tanulnak,akik részt vesznek benne és feltétele az első 3 félévében felvenni az emelt szintű helyettesítő tátgyakat.És arról érdeklődtem,hogy külső tanszékről,jelen esetben a vik-ről lehet-e felvenni a specializáció tárgyai közül néhányat érdeklődés céljából.Elméletileg lehetséges,gyakorlatilag meg ott van az,hogy a sima A1-A3-on nem biztos,hogy elég mélyen leadják az anyagot hozzá.De vannak kiegészitő tárgyak,amik kiegészítik a matek A1-A3-at:
https://www.ttk.bme.hu/node/1297
https://www.ttk.bme.hu/node/1298
https://www.ttk.bme.hu/node/1299
https://www.ttk.bme.hu/node/1300
Csak ezekkel az a baj,hogy eléggé elavultak,volt rendeződés azóta a tanárok körében is.De,amúgy elvileg szoktak hírdetni emeltes tárgyakat,hasonlókat,mint ezek,csak azokat már nem találom.
Szóval ezek után a kérdés(ek): van vkinek információja arról,hogy milyen szintűek az emeltes tárgyak,ha vannak?Hasonlóak,mint ezek kb.?
És,ha van matekból,akkor van-e pl. fizikából vagy más tárgyból?
Bocsi,hogy kicsit hosszúra sikerült...De,azért előre is köszi! -
Adra663399
újonc
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem a villanyal kapcsolatban.
Ugye most taposom a technikusim utolsó évét(14.-ik osztály)és már az érettségin túlvagyok.12.-be kezdett el foglalkoztatni mélyebben a fizika,mert többet készültünk rá néhány osztálytársamal érettségi miatt.Azóta kb naponta foglalkozok vele,és nagyon szerettem.Matekkal is idén kezdtünk el mélyebben bele menni matek kurzuson és emiatt azt még jobban szeretem.Mert a tanár bele vezetett egy eddig ismeretlen világába,szintjébe.(Érdemes tudni,hogy nálunk az első 4 évben elég rossz volt a matek és fizika oktatás és ezért nem tudtam annyira szeretni őket,csak a minimumot tanították meg kb...).De ezek mellett imádom a műszaki dolgokat a mostani képzésemnek hála. Röviden: nagyon szeretem a matekot ,a fizikát és a műszaki tárgyakat...Eddig több évig mérnökire akartam menni a műszaki miatt,de mostanában(kb nyár óta)elkezdett érdekelni a természettudományos szakok közül a fizika is.(Pont a matek és fizika mélysége,szintje miatt.)De ott teljesen más mélységben tanulják a műszakit,nem annyira mélyen...Mérnökin fordított a helyzet,mert ott meg pont a fizika és a matek nem olyan mély szinten tanítják...És emiatt az okok miatt nem tudok dönteni.Mostanában sokat gondolkozok ezen,mert nemsokára itt a felvételi ideje és egyre kevesebb időm van dönteni.Persze van átmenet,amin néhány napja gondolkodok.A mérnöki bsc után fizika msc.Csak elvileg felkell venni ehhez több fizikás és matekos tárgyat,ugye,ami nem tudom,hogy mennyire kivitelezhető.Pl villamos bsc közben fel lehet-e venni a fizikus szakról mondjuk az első féléves tárgyakat,hogy behozam ahhoz a szakhoz képest a lemaradást vmennyire? És ez szabadon választhatóként lehetséges-e?Vagy kb. össze egyezhetetlen a kettő és vmelyikről le kell mondanom?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest