Új hozzászólás Aktív témák

• FehérHolló

veterán

válasz JoinR #14605 üzenetére

Én is és a környezetemben is sokan hasonlóképp jártak.
    BSc végén elmentem heti 40 órában dolgozni, utána az MSc első évét megtoltam (munka nélkül). Majd végül olyan jó ajánlatot kaptam, hogy ismét vissza kerültem az iparba. Bár be volt adva a diplomamunkám, 3 évig nem tudtam megvédeni, mert mindig épp a világ másik végén voltam kiküldetésen, vagy hulla fáradt voltam.
    Érdekes módon, amikor az előléptetéshez szükségem lett az MSc-s papírra (külföldön máshogy mérik, mint Magyarban), fél éven belül megszereztem.

Ezzel párhuzamosan rengeteg olyan kollégám volt eddig, aki hosszú évekig nem csinálta végig a BSc-t a munka miatt, pedig pár kreditük lett volna vissza. Egy jó részüknek így volt kényelmes: átlagnál jóval magasabb fizu, biztos munkahely, irodai meló internet hozzáféréssel, alacsony felelősség.

A szellemi segédmunkához meg már egyetemi félévek sem kellenek. Ott a szakajtóra való programozó képző, ahol még érettségit sem kérnek, és megtanítanak programozni. Ráadásul pénzvisszafizetési garanciát vállalnak rá, hogy utána el tudsz helyezkedni. Olyan szintű a munkaerőhiány, hogy a multik őket is felveszik Magyarországon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés