- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cazenove
csendes tag
Vitéz András (prog) és Mala József(anál) tényleg olyan rosszak, mint amiket a neten lehet olvasni?
-
Cazenove
csendes tag
válasz
FireKeeper #13395 üzenetére
Hát azért az első félévet meg kell hajtani, szóval mindenhol ott leszek. Engem csak az érdekel, hogy mindenhol írják, hogy az előadásokon is lesz ellenőrzés és bent kell lenni. Kérdem én hogyan ? Hallottam, hogy régen volt rfides kártya, de mi ilyet nem kaptunk.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Cazenove #13393 üzenetére
de ez nem egységes, tantárgyanként változó, szóval az első alkalmakra menj be. van ahol még előadáson is van jelenlét (nem mindig feltétel a teljesítéshez, de van hogy plusz pontot kap aki bejárt, ilyesmik), és van, ahol gyakorlatokon se nézik. ami mindig tuti hogy benn kell lenni, az a labor, de az gondolom evidens.
-
Cazenove
csendes tag
válasz
FireKeeper #13392 üzenetére
Megnyugtató
Mostanában hogy ellenőrzik a jelenlétet előadásokon ? Pár évvel ezelőtt volt egy kártyás rendszer, de mi nem kaptunk ilyesmit. Gondolom gyakorlaton/laboron alá kell írni egy papírt.
-
fmx
aktív tag
Mit érdemes tesiből felvenni? Úszásra gondoltam.
-
peter9228
aktív tag
Jogviszony igazolást tudok már most is kérni, vagy meg kell várnom a félév első hetét?
-
Cazenove
csendes tag
válasz
zsambek #13382 üzenetére
Probléma van a lábfejemmel és a bal combommal, pihentetnem kell legalább 1 hónapig és amit fel szeretnék venni, ahhoz pörögni kell. Persze tudnék orvosi igazolást, de nem szeretnék kimaradni, ezért inkább csúsztatnék.
Még egy kérdés: felvehetek infósként C,V kurzuskódos bevezető fizikát?
-
Cazenove
csendes tag
Elég jól ment a beiratkozás, a KTHs hölgy gyorsan dolgozott, meg vagyok elégedve. Mondjuk hozzájárulhatott az is, hogy jó sokat beszélgettem a közben frissen megismert pajtásaimmal.
Lehet tesit halasztani ? Szóval letudhatom a tesit 2/3. félévben ? Akkor is tudok jelentkezni minden sportágra? -
fmx
aktív tag
műegyetemen hol lehet nyomtatni?
-
fmx
aktív tag
üdv, voltam a matek kurzuson augusztusban és azt mondták, hogy majd küldenek értesítőt a neptunos befizetésről mert a VIK-esek nemtudták felvenni a kurzust és ez által nem birtuk befizetni. A baj az, hogy szerintem még holnap sem fog odaérni a gyüjtőszámlára a pénz és azt mondták ha van tartozásunk a neptunban akkor nem tudunk beiratkozni. Szóval marad a pótbeiratkozás vagy valamilyen ötletet tudna?
Gergosz Igen, ott van mint befizetendő. De nemtudom milyen összefüggés van a beiratkozás és a tartozás között. A KTH meg holnap nem fogad ügyfeleket de remélem délelőtt azért válaszolnak mail-re mert nekem 2kor van a beiratkozás.
-
Cazenove
csendes tag
válasz
cattus #13372 üzenetére
Jól hangzik.
Azon gondolkozom, hogy a holnap délelőtti programot kihagyom. Nagyon nincs kedvem ebben a melegben 4 órát baktatni, fénymásolnom amúgy sem kell, csak beiratkozásra megyek be. Ráadásul tudom mi hol van a BME területén, egyedül a Q épületben nem voltam még. Meg gondolom reggel káosz lesz, több százan fognak gyülekezni, a legtöbbjüknek fogalma sincs, hogy melyik tankörhöz is tartozik.. Érdemes elmenni ? -
Cazenove
csendes tag
válasz
#25583896 #13352 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy szomorú a helyzet.
Más
Na megcsináltak a tanköri beosztásokat. Természetesen az összes csinos csajt (mert van belőle több is) más tankörbe tették be, sőt, még a nagy 300 fős előadásoknál is a másik kurzust kapták.. Legalább semmi nem fogja elvonni a figyelmemet a tanulásról -
Gergosz2
veterán
válasz
Heavyrain #13366 üzenetére
Én nem így értelmezem, ez a táblázat egyszerűen csak felsorolja, hogy milyen időszakra vetítve milyen elvárt tanulmányi átlagot vezetnek be. Szerintem ez független lesz attól, hogy ki mikor kezdett, csupán az számít majd milyen irányú tanulmányokat folytatsz és éppen melyik időszak van.
Azért nem várnak el hajmeresztően többet, akárhogy is nézem. Talán kevesebb lesz a "megvan a kettes és itt sem vagyok" típusú ember.
-
Heavyrain
őstag
-
cattus
addikt
válasz
Heavyrain #13363 üzenetére
Nem hivatalos, a TVSZ-t olvasgatva nem derül ki egyértelműen, de én azt az információt hallottam, hogy a 36 kredites szabály csak a 2016/17/1-től kezdő gólyákra érvényes. De ha írsz a tanulmanyi@vik.hk-ra, ők valószínűleg meg tudják válaszolni a kérdésed.
(#13364) EQMontoya:
-
Heavyrain
őstag
A minimum 36 kredit az állami ösztöndíjas státusz megtartásához már a 2015/16/2 - 2016/17/1 félévekre is vonatkozik, vagy csak a 2016/17/1 - 2016/17/2 -re (és az az utáni félévekre).
-
EQMontoya
veterán
válasz
cattus #13360 üzenetére
Ez a tárgy borzasztóan nehéz, alig lehet kettessel átmenni, rettenetesen nehéz, mindenki vért izzad, jajjajjj, uuuuristeeen! /senior Kovács Aladár, aki két félév alatt legalább 34 kreditet megszerzett/
Amúgy a f@szt, ha az ember tanult gimiben értelmes matekot, bejár előadásra és gyakorlatra, akkor teljesen normálisan teljesíthető.
-
fmx
aktív tag
üdv, Bevezetés a számításelméletbe 1 című tárgyról tudna-e valaki mesélni? Ettől a tárgytól tartok a legjobban.
-
0xmilan
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Valószínűségszámítás jegyzet és feladatsor van valamelyikőtöknek? Esetleg tudjátok, hogy melyig a legutolsó, használható? 10 nap múlva kezdődik a daráló és szeretnék már most gyakorolni.
Köszi előre is a segítséget!!!
-
Nektek megjelent már a Neptun-ban a tandíj (már akinek van/lesz ilyen)?
Most néztem a félévkezdési tudnivalók levelet, és az alapján a "költségtérítés/önköltség 1. részlet" kiírása 2016.08.09., határideje 2016.09.04, de nekem még nem jelent meg, pedig már bejelentkeztem aktív félévre (tantárggyal együtt, szokásos Diplomamunka már sokadszorra) és emlékeim szerint még passzív státuszra jelentkezés esetén is kiírták ezt nekem az előző félévekben.
Zargassam őket?Imádok oda betelefonálni és bejárni. Az utóbbi időkben mindig van velem valami adminisztrációs galiba. Tavaly pl. háromszorosan akarták elkérni a tandíjat azért, mert egyszer véletlenül duplán kérték, én pedig befizettem duplán (hogy ne emiatt csússzak ki a tárgyfelvételből, hogy ők ezen akár heteket szöszölnek, míg helyreigazítják) úgy, hogy megígérték, majd legközelebb jóváírják (ami vicces, mert diplomafélév volt, szóval megelőlegeztem magamnak, hogy igazából úgysem csinálom meg a diplomát abban a félévben
), de csak adósságként halmozódott felém az is, amivel ők tartoztak nekem (azt nem fizettem be, de legalább az ügyintéző is belátta, hogy ez így egyre meredekebb, ezért gyorsítottan elintézte). Most viszont elvileg rendben voltunk, tudtommal nincs náluk letétem.
-
Raruh
tag
válasz
Cazenove #13351 üzenetére
Nekem volt Fujitsu -Siemens Amilo Li 3710, azóta is rémálmok gyötörnek. Xp-n sehogy nem ment a wifije, windows7-en a videó illesztő volt gázos, Vistával kellett használnom :'( nem csoda, hogy lecseréltem mikor lehetőségem adódott rá. Az utolsó napjaiban búcsúzóul elköszönt a touchpad is, de végül elvitte a vevő
-
törölt tag
válasz
Cazenove #13351 üzenetére
Nem azt mondom, hogy a mostaniak emiatt nem vesznek, hanem valószínűleg az idősebb generáció a FuSi óta nem is foglalkozott a gyártóval (helyette vettek Dellt/HP-t/Lenovot) és a mai napig sokan még mindig nem tudják, hogy a Fujitsu elég jó gépeket gyárt (főleg üzleti kategóriában). Emiatt pedig nem is sokan "reklámozzák" (pl. FB csoportokban), így a most kezdők sem találkoznak vele.
-
Cazenove
csendes tag
válasz
#25583896 #13350 üzenetére
Szerinted a most jelentkezetteknek van fogalma a FuSiról? Voltak vagy 11-12 évesek mikor megszűnt a közös cég. Az E736/746/756 japán, nem német.[link].
Amúgy még mindig nehezen tudom elhinni, hogy anno két ekkora cég hogy tudott olyan sz*r amilókat gyártani. Gagyi hűtés, papírvékony benyomható műanyag.. Ráadásul abban az időben magnéziumötvözetű Inspironok voltak. Még mindig lehet kapni a neten használt 6400/9400-as modellt.. -
törölt tag
válasz
Cazenove #13349 üzenetére
Fujitsu Lifebook nem sok embernek van, egyrészt talán azért, mert még a régi Fujitsu-Siemens gépek ugranak be nekik a névről, másrészt újonnan nem is túl olcsóak (többek között a németországi összeszerelés miatt, legalábbis úgy tudom EU piacra ott rakják össze). Én személy szerint az infó BSc-t csak ilyen gépekkel vittem végig, először egy E751, aztán E752, most pedig egy S751-et nyúzok (mondjuk én használtam szereztem be őket). A cserék nem azért történtek, mert bármi történt volna velük, jól össze vannak rakva, akku 2-3 év után is szinte ugyanannyit bír, mint újkorában. Szóval én csak ajánlani tudom
-
Cazenove
csendes tag
válasz
cattus #13344 üzenetére
Na király, épp most láttam valahol akciósan, majd beszerzek egyet.
FireKeeper: Info
Notebook téma: Érdekes, hogy a "business" Fujitsu Lifebookokat nem emlegetitek, kb. az egyedüli olyan gépek manapság, amik minőség mellett IPS/Sharp IGZO paneles gépeket adnak az alsó-öltönyös kategóriában (300k környéke), ráadásul Made in Japan
A másik az, hogy értelmes ember nem ír le ilyet, hogy a Lenovo szar, a HP meg jó, mert nem lehet ennyire általánosítani. Minden cégnek vannak jobb/rosszabb gépei, a tök alsó kategóriában talán a Fujitsu gyárt olyan gépet, ami nem esik szét. Az egyik legfontosabb dolgot, a különböző gyártok magyar szervizeit pedig senki nem szokta figyelembe venni. Mert nem mindegy, hogy viszik/hozzák 3 nap alatt vagy kiküldik 1 hónapra Csehországba..
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bAtt001 #13347 üzenetére
hatalmas +1. én is egy elitebookot nyúzok jó ideje, faternak probookot vettem, tesóm pedig egy thinkpad-et használ nagy megelégedéssel. mondjuk az enyém lassan cserélve lesz mert hardveresen kezd kevés lenni, szóval csere lesz, de vagy másik elitebook, vagy thinkpad lesz helyette. az ilyen gamer vackokon meg csak röhögni tudok. kedvencem a BME piac facebook csoportban volt, faszikám valami 400 rugóért árult 17 colos batár nagy gamer csodát mondom baz annyiból én veszek 3-4 elitebookot. lehet a doom nem fog futni egyiken se de az még gép lesz 5-6 év múlva is.
-
bAtt001
addikt
na pont ezért nem érdemes olyan gépet venni amin futnak a játékok...
valami üzleti fém házast vennék olcsón, hp, régi thinkpad széria, hp-hoz annyi hogy 3 elitebook van a családban egyiknek sem volt sosem baja (najó az enyémen átmentek autóval de az más
) egy probook van még aminek 5 év után kezdett baja lenni a töltéssel. gamer és hasonló vackokat nem vennék semmi pénzért
-
Raruh
tag
válasz
Cazenove #13343 üzenetére
Hp-lenovo dolgot én pont fordítva látom. Ami 2 hp laposom volt, 1 éven belül lehalt a proci, utólag kiderült, hogy kb 1 hónap után fullra kiszáradt a paszta a procin és megsült. Bár ez már nem most volt.
Lenovo tavaly került hozzám először egy z51, de annyira megkedveltem, hogy maradtam a márkánál. Most y50-70et koptatok, gtx960m i7 4720hq 8gb 1tb. Bár semmi közöm a mérnökinfó szakhoz, én log. mérnök szakon vagyok. Sok hasznát a suliban még nem vettem a gépnek, de zhra tanulás helyett megy a gta V full grafon, vagy most éppen az overwatch -
-
bmate7
tag
Sziasztok! Mérnökinfón mennyire kell jó gép első pár félév/évben? Érdemes most venni egy jót drágán, vagy várjak míg túl leszek a nehezén és akkor vegyek egy olyat amit ki tudok használni ?
-
fmx
aktív tag
keresztfélév mit jelent és miért örülnek annyira az emberek neki?
-
FireKeeper
nagyúr
az I-vel szembeni uszoda kérdése elsikkadt, az végül kiderült, hogy így nyáron mikor van nyitva illetve mennyi a belépő?
-
Gergosz2
veterán
válasz
cattus #13320 üzenetére
Ez.
A többi részében teljesen igazad van.
(#13321) fmx
A szorgalmi+vizsgaidőszak azért van, hogy tanulj, a nyár meg azért, hogy pihenj. De tényleg ne izgulj, amikor én is kis tacskó voltam bepróbálkoztam hasonlóval, de nem lett valami produktív az előre tanulás. Inkább pihenj, foglalkozz azzal amit szeretsz.
Szerk:
Ha már van neptunod, csinálj címtárat is és jelentkezz koliba [link]. Idén magasabbak lesznek a pontok..
-
fmx
aktív tag
válasz
cattus #13320 üzenetére
Az a helyzet, hogy én nem gimibe jártam és nem is Magyarországon. Elektrotechnikára jártam és csak első két évben volt fizikám. Elsőben jó volt de másodikban 100 forintot nem ért a tanár. Nyílván a fizikának az elektrós része az megy de ilyen mechanika és társai már nem nagyon és szeretném a nulladik zh-t megírni legalább annyira, hogy ne kelljen felvenni a bevezetőt vagy pótolni belőle. Egyéb ötleteket is meghallgatok, közben sikerült belépnek a vik.wiki-re is. (Megkaptuk a Neptun kódot
)
-
cattus
addikt
válasz
Gergosz2 #13319 üzenetére
Ez.
fmx: Amúgy a Fizika1 az a tárgy, amire ténylegesen alig készültem, annyira nem veszik komolyan. Ezzel nem arra célzok, hogy szarni bele, csak szólok, hogy nem kell tőle félni. Előadásokon érdemes mindegyiken ott lenni és aláírni a katalógust, mert kedvezmény szokott érte járni (plusz pont a vizsgán pl.).
-
fmx
aktív tag
üdv, valaki eltudná nekem küldeni vik.wiki-ről a Bevezető a fizikába és Fizika 1 jegyzeteket? Köszönöm előre.
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
FireKeeper #13313 üzenetére
önmagában a jó hozott eredmény sem mond sokat
De valamit jelent, csak egyetem sokkal több szorgalom kell.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
cattus #13314 üzenetére
Középiskolában még ment, hogy előtte 1 nappal, meg dolgozat előtt a szünet(ek)ben átnéztem az anyagot, de itt már bőven nem. Nameg nagyon sokszor volt az, hogy csak ültem a gépem előtt és totál elb.sztam az időmet teljesen felesleges dolgokkal, ezen a következőkben szeretnék változtatni.
na igen, ez.
-
cattus
addikt
válasz
FireKeeper #13313 üzenetére
Persze, de mégis talán az elején kicsit könnyebb dolga van annak, aki jó eredményekkel és alapokkal érkezik. Én leginkább azt tanultam meg az első két félév alatt, hogy nem szabad a számonkéréseket félvállról venni. Középiskolában még ment, hogy előtte 1 nappal, meg dolgozat előtt a szünet(ek)ben átnéztem az anyagot, de itt már bőven nem. Nameg nagyon sokszor volt az, hogy csak ültem a gépem előtt és totál elb.sztam az időmet teljesen felesleges dolgokkal, ezen a következőkben szeretnék változtatni.
-
cattus
addikt
válasz
0xmilan #13311 üzenetére
Még az elején leszögezem: én a városom legjobb gimnáziumából jöttem kitűnő érettségivel. Nem dicsekedés, csak gondoltam tisztázom, mert ez nem szokványos, ahogy néztem.
Ha jártál matek faktra, az kb. lefedi az anal1-et (kicsit több az elmélet a definíciókkal meg tételekkel), a bsz-t meg le kell ülni és megtanulni, az nekem is új volt teljesen. Nekem se úgy sikerült az első évem, ahogy terveztem (legalábbis magamhoz képest alulteljesítettem), de meglett minden tárgyam legalább hármasra úgy, hogy elég sokszor szartam bele.
-
fmx
aktív tag
Felvettek mérnökinfóra! Ready for war
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest