- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinter
addikt
válasz
Steve_Brown #15160 üzenetére
Szerintem a gyíkemberek voltak
-
Dinter
addikt
Projektmenedzsment és minőségmenedzsmentről tud valaki valamit? Melyik a könnyebb és megúszósabb?
-
Dinter
addikt
-
Dinter
addikt
És folytatódhat a bohóckodás
[link] -
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #15020 üzenetére
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Befektetések
Szoftverarchitektúrák (v vmi ilyesmi) -
Dinter
addikt
Korábban már írtam ezzel kapcsolatban, hogy bsc-n megcsináltam 2 msc kötvált előre, de csak utána jöttem rá, hogy csak 212 kreditem lett, így csak az egyiket tudom elfogadtatni. KTH-val azóta már 2-szer próbáltam beszélni, mindkétszer csak kitérő választ kaptam.
Nem lehet valahogy megoldani, hogy ne kelljen újra megcsinálni a tárgyat? Nem is tudom felvenni, vagy a neptun szól érte? Vagy pl. méltányosságival nem lehet megoldani? -
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #15011 üzenetére
20 órában dolgozok szakmai gyak óta, előző félév előttig easy is volt. Aztán ott akartam hagyni, féltem, hogy kevés lesz az időm, de végül egyáltalán nem volt vészes.
-
Dinter
addikt
BSc-n megcsináltam 2 MSc kötvált, azonban most jöttem rá, hogy ebből csak egyet tudok elfogadtatni, mert csak 212 kreditem volt. Ilyenkor a másikat újra felvehetem MSc-n (és el is fogadják)? Vagy olyat (elég eselytennek érzem), hogy most megcsinálok egy BSc szabvált áhelyett, hogy áthozhassam ide?
-
Dinter
addikt
Arról tud valaki valamit, hogy mikorra lesz a rektorinak eredménye? Sejtem, hogyha holnap délig lehet leadni a szobaszámot, holnapra nem lesz beosztás illetve költözködés..
-
Dinter
addikt
Valaki nem tudja, hogy a Sportközpont még teljesen zárva van-e vagy esetleg sportolói igazolással lehet látogatni?
-
Dinter
addikt
Az online zv-n ugyanazokat a feladatsorokat kapja mindenki, mint a próbán, vagy vegyesek lesznek? Tavasszal nem tudja valaki, hogy volt?
-
Dinter
addikt
válasz
concret_hp #14916 üzenetére
Bme piac v évfolyam fb csoportok?
-
Dinter
addikt
válasz
FehérHolló #14909 üzenetére
Rektorok próbálnak benyalni?
Sote-n 6 alkalmat kötelezővé tettek a félévben.
-
Dinter
addikt
Valaki tudja esetleg hogy most megint akkor ki kell-e pakolni mindent a koliból?
-
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #14781 üzenetére
És akkor nyárra miért nem lehet(ett) kinyitni a kolikat?
-
Dinter
addikt
Arról van valakinek infója, hogy a kollégiumok nyitva lehetnének-e már, vagy az külön rendelet? És hogy terveznek-e nyári kolit a szakmai gyakorlathoz?
-
Dinter
addikt
válasz
mekker #14759 üzenetére
Schönherz Iskolaszövetkezetnél nézem, ott ilyen 1400-1800 Ft/óra körül vannak a fejlesztői állások. Kitöltöttem egy C# és Java tesztet, elég jók lettek, de nem tudom hogy tudok-e találni munkát. Jelenleg is C# és .NET-et csinálok önlabon, a technológia maga érdekel, csak az nem annyira, amit megvalósítunk vele.
-
Dinter
addikt
Szakmai gyakorlattal van valakinek kapcsolata? Egyetemi projekt fizethet többet, mint a minimális? Megéri saját magadnak inkább helyet keresni? AUT portálon még lehet több téma, vagy nem valószínű?
-
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #14748 üzenetére
Meg ami még eszembe jutott, hogy visszakapjuk a kolit v mindenki kereshet albit?
-
Dinter
addikt
Most mehet mindenki vissza koliba?
Nagyon jól kitalálták
-
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #14687 üzenetére
Én felsőfokút vettem fel. Meg sem közelítette a középiskolai óráink szintjét. De 0 kreditért nem is szakíthatnak meg persze, bár ennek így nincs sok értelme, félév közepétől úgyis csak 4-5 ember jár a 20-ból. Szintentartásnak jó lehet, de fejlődni nem sokat fogsz tőle. Szobatársaim közepet csinálták, hasonló véleményen vannak.
-
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #14648 üzenetére
Pedig most még növekedett is.
-
Dinter
addikt
Info BSC specről tud bárki bármilyen tapasztalatot mondani?
Eddig azt hallottam, hogy mindenképp AUT legyen. Egyelőre a szoftverfejlesztés van kinézve, esetleg még a rendszertervezés jöhetne szóba. Valaki esetleg csinálta valamelyiket?
-
Dinter
addikt
válasz
FehérHolló #14594 üzenetére
Csak 1-2 évet
-
Dinter
addikt
válasz
BTminishop #14583 üzenetére
Egyébként nem igazán értem, hogy miért titkolják ennyire az emberek a Neptun kódjukat, hogy zavarja, ha kint van egy listán.
-
Dinter
addikt
Az mi, hogy Bprof-on 138-ból 5(!!) embernek van 4 feletti átlaga?
-
Dinter
addikt
válasz
cattus #14550 üzenetére
Felújították a VPK-t, lehet mindenki rárepült.
Viszont:
Kiemelt SCH VPK
Bprof 2,93 2,657417 2,665136
BSc MI 4,265 3,6011285 3,619928
(szétcsúszott de látszik)
Ez így hogy, hogy 1 egész jeggyel kisebb átlag kell a Bprofnak? Kicsit igazságtalannak érzem.. (attól függetlenül, hogy nekem megvan a kolim). -
Dinter
addikt
Már az Index is ír róla.
-
Dinter
addikt
Olyat hallottunk, hogy Rendszerelmélet házihoz írt valaki megoldó programot, amibe csak be kell írni a számokat. Esetleg valaki találkozott vele?
-
Dinter
addikt
válasz
cattus #14383 üzenetére
A limitet a 2. félévre írtam, elsőben továbbra is 280 fő.
Igen, lehet menni takarítani Dezsőbe takarítani, de a jó helyek is fogynak, pl FoodExet is annak mondták, de gyakorlatilag nem tudsz vállalni munkát, olyan sokan vannak (szobatársam csinálta volna)
A 30 szoc. pontot meg azért elég nehéz sztem összeszedni, ha nem trükközöl.
-
Dinter
addikt
válasz
bitafter #14379 üzenetére
Mert most lépett be a 700 fős évfolyam a 400 helyett, és ugye már nincs limit, hogy hány helyet foglalhatnak. Már télen is ugyanez volt.
K1nG HuNp: azért nem könnyű összeszedni. Én sztem kihoztam 90%-t, így lettem 4.00, előző félév ugyanennyi. Szerencsére lett még 10 közösségi pontom, így elég lett, de azt se könnyű szerezni. Nem gólyáként meg szoccal bekerülni kb lehetetlen. Nem tudom mi lesz később, de nem sok jó az biztos.
Egyébként nektek 2. félévre viszonylag még könnyű lesz, 1.5-lel felszorozzák a pontot kp hiánya miatt, így 2.88 kellett tavaly, most majd 3.0 köré tippelném.
-
Dinter
addikt
Koli megint nagyon sokat emelkedett.. Akkor jövőre mi lesz, amikor már nem lesz limitálva az elsősök száma
-
Dinter
addikt
válasz
K1nG HuNp #14356 üzenetére
Hát egy 10 pontot azért az is. De azért látszik, hogy inkább az alja esett ki, és a középmezőny sűrűsödött. Egyébként én nem aggodnék:
1. Valószínűleg elég lesz
2. Nincs értelme
3. Ha valami csoda folytán nagyon sokat emelkedne, akkor is ott a várólista, 1-2 hónap albit azért szerintem ki lehet fizetni. -
Dinter
addikt
A BME-nek van ingyenes/kedvezményes fogorvosa (pl. ami Schönherzben van?)?
-
Dinter
addikt
Szakmai gyakorlatot mikor szokás megcsinálni? Én 2. év után gondoltam.
-
Dinter
addikt
Most a kolihoz szükséges átlag is eléggé sokat emelkedett, gólyaként mérnökinfón 2.87 volt az alsó határ, tavaly elvileg alig kellett több valamivel 2-esnél.
-
Dinter
addikt
Akik vannak itt még gólyák, hogy vettétek észre, mennyi ember bukott ki? Mert amennyire mondták, én pont annyira látom ellenkezőleg. Szinte nem is hallottam ilyenről.
-
-
Dinter
addikt
Fizikára hogyan készüljek? Megnéztem a mintafeladatsorokat, most kb. sztem egy 30%-ot tudnék elérni. Kezdjem el a középiskolai tankönyveket végigolvasgatni? Vagy csak teszteket töltsek és megjegyzem? Vagy minden tesztkérdéshez kikeresem az elméletet? Van valami tippetek?
Most beléptem az alfa.bme.hu-ra is, de itt is csak képletek vannak a teszthez.
-
Dinter
addikt
Kollégiumba jelentkezni mikor, hol kell, és az mikor derül ki, hogy elég lesz-e a tanulmányi pont vagy szociális alapon jelentkezzek?
-
Dinter
addikt
Fizika felmérőn milyen nehézségű feladatokra kell számítani? Mert szerintem arra kell készülnöm rendesen..
-
Dinter
addikt
Van itt még valaki aki jövőre kezd mérnökinfón? 428 pontom lett, kizártnak tartom hogy ennyi ponttal ne vegyenek fel. Koleszba mennyire nehéz bekerülni?
-
Dinter
addikt
válasz
cattus #13756 üzenetére
Tavaly előrehozottaztam infóból, 98% lett. Úgy voltam vele, hogy mivel pontszámban úgysem igazán tudnék javítani az emelttel, ezért nem szenvedek vele.
Most meg hogy itt a jelentkezés határideje mindjárt, osztályfőnök szinte leszidott hogy hogy gondoljuk mi hogy emelt infó nélkül akarunk menni mérnökinfóra.. Voltunk nyíltnapon, ott egy szó nem esett az infóról, végig a fizika és a matek volt előtérben.
Most haverom ennek hatására eldöntötte, hogy ő mégis emeltezni akar, én azonban még mindig feleslegesnek tartom.
Azt hozzá kell tenni, hogy csomó emelt szintű feladatsort megcsináltam tavaly, tanultam itthon programozni, jártam versenyekre, tehát azért nem idegen a téma. Ez most még jobban megerősített, hogy elég lesz a közép.
-
Dinter
addikt
Van itt olyan, akinek csak középszinten (vagy egyáltalán nincs) érettségije infóból? Érte emiatt valami jelentős hátrány?
-
Dinter
addikt
válasz
FireKeeper #13602 üzenetére
Legrosszabb 4-es volt, párszor 5-ös is voltam, de szó szerint semmit sem készültünk, mert a tanár nem követelte meg, mert amúgy is utáltuk.
felvi.bme.hu-n megnéztem a teszteket, matek nem tűnik vészesnek, fizikához viszont szinte hozzá sem tudnék kezdeni.
Amúgy info.
-
Dinter
addikt
Na hát így a nyílt nap után eléggé aggódni kezdtem a fizika tudásom miatt.
-
Dinter
addikt
Üdv.
Holnap megyünk a nyílt napra, valaki hátha tud segíteni:
Meddig kell megérkezni oda?
Laborlátogatásból miért van kettő, különböző hosszúságú, megéri rá bemenni?
Hol az I épület? -
Dinter
addikt
Üdv.
Nem teljesen ide tartozik, de remélem nem gond. Most vagyok végzős, és a BME mérnök infóra szeretnék menni. Tavaly megcsináltam infó közepet 98%-ra, viszont nem tudom, hogy emeltezzek e. Matekból úgyis fogok, megvan a középfokú nyelvvizsgám, így legjobb esetben is +22 pont lenne csak, de amúgy sem valami magas a ponthatár. Van ezzel tapasztalatotok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dark Souls sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest