- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
13500 - 13401
15167 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
JColee
őstag
Szerintem elég nagy a szórás, konkrétan volt olyan hallgató, aki melegítő/poló kombóban jött, amit megfejelt egy jellegzetes, erős aromával is (meg ránézésre 120kg volt). A másik véglet aki brókernek vagy tudomisén minek öltözve jött be mindig (ing/nyakkendő stb.). Szóval diverzifikált a vik-esek megjelenése.

-
Cucuska2
addikt
Én VIK-es koromban meg voltam lepődve, hogy a társaság nagy része hogyan néz ki, milyen hanyag eleganciával jár órára.

-
FireKeeper
nagyúr
-
Cucuska2
addikt
Még öltözködésben sem nagyon üt el.
-
FireKeeper
nagyúr
-
fmx
aktív tag
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok, Előre szólok hogy nem BME-s vagyok.
Találtam a WIKI-n egy tárgyat ami nagyon tetszik. : Unix/Linux kiszolgálók
Tudtok esetleg valami órai jegyzetet, tanár által adott jegyzetet... küldeni? Nem ír semmi konkrét jegyzetet az oldalán a tanár.
A Tanenbaum féle könyvet már régebben elolvastam nagyból. -
fmx
aktív tag
-
0xmilan
addikt
-
fmx
aktív tag
kicsit off jellegű. Hol tudok szerezni Hudson Nelson fizikás könyvet? (PDF-ben megvan, könyv formában kell) illetve szerintetek a tárgyteljesítéséhez elég lesz abból tanulni?
-
fmx
aktív tag
-
peter9228
aktív tag
-
fmx
aktív tag
nekem most az a legfontosabb, hogy minden tárgy meglegyen.

-
FireKeeper
nagyúr
igen, minden attól függ hogy milyen gyorsan tudod le a vizsgáidat ha marha jó vagy, és már a pótlási héten meg a vizsgaidőszak elején letudod a vizsgáidat, akkor egész sok idő marad. de ha jól emlékszem a vizsgaidőszak vége és a kövi szemeszter között van egy hét szünet, szóval akkor is van egy kis szusszanásnyi idő, ha elhúzódnak a vizsgáid.
-
fmx
aktív tag
-
Gergosz2
veterán
Őszi és tavaszi félév között nem szokott sok szünet összejönni. Ahogy előttem is említették ha jól szervezed a vizsgáid, akár január első/második hetére végzel és akkor nagyjából 3 heted marad pihenni. Tavaszi/ őszi félvé között akár 2 hó pihenő is összejöhet. Csak nem fáradt vagy már ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cicero
őstag
-
fmx
aktív tag
Vizsgák után van valami szünet vagy valami? Vagy rögtön folytatódik a dolog?
-
JColee
őstag
-
0xmilan
addikt
-
FireKeeper
nagyúr
-
Cicero
őstag
Nem nézted azóta? Állandóan elmegyek az R előtt, de mindig elfelejtem

(Amúgy én is rákérdeztem, mert nekem már hely sincs rajta, és azt mondták tavaly, hogy le kell kaparni és mehet tovább.. )
-
bAtt001
addikt
a felmondani-t inkább elmondani-ra cserélném, mert nem elég hogy vissza mondod a tételt szó szerint, érteni kell mert ha nem érted hamar kapsz egy egyest a vizsgádra. ezért javasolnám hogy aki nem is az ötösre megy ne skippelje alapból a bizonyításokat mert azok alapján sokkal könnyebb megérteni magát a tételt is és alkalmazást is láthatsz rá, amit szintén kérhetnek vizsgán. nekiülős tárgy komolyabban kell venni mint a többit szerintem, legalábbis régen így volt

-
fmx
aktív tag
-
cattus
addikt
Vizsgára a kiadott tételeket pontosan fel kell tudni mondani, nem csak azt kérik számon, amit húztál, hanem a többi témakörbe is belekérdeznek. A ZH-k eredménye is beleszámít a végső jegybe, valamint vizsgán a ZH-k által megállapított jegyednél 2-nél jobb jegyet már nem kaphatsz.
-
EQMontoya
veterán
Érdemes bejárni, szerintem jó az előadás és a gyakorlat.
Ha ez megvan, kettesre nem nehéz, mert a zh-n nehezednek a feladatok: 2 nagyon primitív, 2-nél kell minimálisan gondolkodni (de ha nem tudod teljesen megoldani, akkor is kapsz pontot), és van 1-2 nehezebb, ami tényleg nem triviális, de az ugye a 4/5 jegyekért.
A vizsga már kicsit húzósabb, ott nincs ekkora különbség a kettes és az ötös között, kb. csak bizonyítások, ott azért tudni kell a tételeket. Pár nap tanulással azért abszolválható.
-
fmx
aktív tag
BSZ1-ről mi a vélemény?!

Milyen a vizsga stb. mindenféle véleményre kiváncsi vagyok.
-
FireKeeper
nagyúr
-
Cicero
őstag
Srácok, azt hallottam, hogy a régi (kék) diákot idéntől nem fogják érvényesíteni a KTH-s nénik? Nagy szívás lenne, mert egy hónap alatt nem jön meg az új, ha kérvényezem se

-
veector
senior tag
Miert nem hasznaljatok inkabb a szinten ingyer kapott Office 365-ot? Nem ker egyetemi halot csak diakot regisztracional.
-
Heavyrain
őstag
Ki lehet kérni a BME-től azt az adatot,hogy egy adott szakon mennyi volt az évfolyamátlag?
-
Gergosz2
veterán
-
fmx
aktív tag
-
Cazenove
csendes tag
-
Livius
őstag
-
Cazenove
csendes tag
Srácok, a bme belső hálózatáról letöltött Office 2016-ot kell valahogy aktiválni? Telepítésnél nem kér kulcsot, működik meg minden, de később nem fog problémázni? A régebbi verziókhoz van instrukció vagy serial szám, de itt csak az ISO-k voltak fent.
-
Gergosz2
veterán
Komolyabb felhozatalra számítottam

-
concret_hp
addikt
-
0xmilan
addikt
-
Gergosz2
veterán
egy listát küldhetsz nekem.
-
concret_hp
addikt
-
Cicero
őstag
-
cattus
addikt
Én nem tudok ilyenről.
-
concret_hp
addikt
lett az utóbbi években valami könyvárusító oldal, vagy maradt a levlista spamelés?

-
Cazenove
csendes tag
Megoldódott, sztornó!
-
cattus
addikt
Négy nagyfeladat van, mindegyik elején van egy beugró (néhány soros függvényt vagy adatszerkezetet kell írni), ha ez nem sikerül, akkor a feladat többi részét nem nézik. Első ZH-n leginkább tömbkezelés, pointerek, stringek, rendezés és keresés lesz számonkérve. InfoC-n előtte kb. egy héttel lesz fent mintaZH megoldásokkal. A nagyZH-t papíron írjátok, mint a kisZH-t.
-
fmx
aktív tag
prog1ből milyen feladatok szoktak lenni ZH-n? Illetve azt gépen írjuk ugye?!
u.i: Vitéz András a lab. és gyakvezem és egyelőre semmi panasz nincs rá, nagy arc.
-
fmx
aktív tag
-
cattus
addikt
-
Gergosz2
veterán
-
Cicero
őstag
Legnagyobb hülyeség első félévekben felvenni tesit: mindig mosolygok szerencsétlen gólyákon, ahogy csapatnak az I-ből, analízisről át a kampuszon teremfocira vagy erőfejlesztésre, utána meg digit gyakra a Q-ba. Majd megcsinálja az ötödik, hatodik félévében, úgyis lesz ideje
-
ittakary
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Vasárnap mely BME épületek vannak nyitva? Főleg Q, I és E érdekelne.
-
fmx
aktív tag
Papp Zsolt mondta Fizika 1i előadáson, hogy van egy kedves kollégája, aki tartana deriválás-integrálásból konzultációt és, hogy idézzem "Ezeket a példákat átküldtem Orosz tanárúrnak és a konzultáción átnézitek" If you know what i mean
-
ittakary
nagyúr
GT3 Tanszéken Dr Baka Ernő-ről esetleg van valakinek tapasztalata?
-
Cazenove
csendes tag
-
0xmilan
addikt
-
peter9228
aktív tag
-
bAtt001
addikt
-
cattus
addikt
-
Dinter
addikt
-
cattus
addikt
Nyugi, másodévben már sokkal jobb lesz.
-
Dinter
addikt
-
JColee
őstag
-
0xmilan
addikt
Első félévben az órarend szerintem eléggé fix. Később lehet azzal játszani, hogy egy gyakorlatot vagy labort hova veszel fel, de az előadások többnyire egy időpontban vannak mindenkinek.
BME-n attól nem kell félni, hogy lesz olyan napod, amikor egyetlen órád sincs (ha egyenesben csinálsz mindent). -
anderledani
őstag
-
fmx
aktív tag
Énis még tudom amúgy rendezni az órarendem? Erre még nem is gondoltam.Csak beletörődtem, hogy ilyen.

-
anderledani
őstag
-
EQMontoya
veterán
-
cattus
addikt
-
0xmilan
addikt
Olyan szempontbol nem felesleges, hogy ha megcsinalsz belole harmat, akkor a szakiranyra keruleshez szukseges targyakbol egyet kivalthatsz veluk - legalabbis az elozo tantervben igy volt.
Illetve ha jofej a tankor vezeto, akkor engedi, hogy mas targyakra tanulj kozben, esetleg meg konzit is szervez a tankori idejere a zh-k elott. -
törölt tag
-
fmx
aktív tag
A BME fitness-ben milyen az edzőterem, valaki tud tapasztalatot mondani?
-
fmx
aktív tag
-
cattus
addikt
-
Gergosz2
veterán
-
fmx
aktív tag
-
anderledani
őstag
Hali!
Aki most első féléves mérnökinfón, feltenné az órarendjét? Kíváncsi vagyok.
-
Nagytoll
senior tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
A matek szerencsére jól megy, infó emelt mellett pedig "miért ne" alapon döntöttem. -
Gergosz2
veterán
-
Senhi
aktív tag
-
concret_hp
addikt
-
Nagytoll
senior tag
Hello!
Ami érdekel: mérnökinfó
Kérdés1 : itt milyen a fizika?
Probléma: most fizika faktos vagyok(középiskola 11.), de a feladatok közül szinte az összesnél még csak elindulni sem tudok, az alap tudásom elég hiányos(szinte nincs is).
Kérdés2: maradjak-e fakton(heti 5 óra), ahol igazából csak szenvedek, vagy menjek át alap fizikára(heti 2 óra) ahol nagyjából az alapoktól kezdve, egyszerűbb feladatokat oldunk.
Én legszívesebben váltanék, de nem tudom, hogy hosszú távra nézve jó döntés lenne-e, mert alap fizika 12.-ben már nincs.
Röviden: Mérnökinfóhoz szükséges-e emelt szintű fizikatudás, vagy elég egy alap is?Ps.: Az érettségimet így tervezem: emelt infó + közép matek + C1 angol nyelvvizsga
-
Cazenove
csendes tag
-
cattus
addikt
-
Gergosz2
veterán
-
Cazenove
csendes tag
Fizika egyből trigonometria, meg deriválós, integrálás az első előadáson. Plusz meleg volt, lerobbant terem és egy lassan haladó 10 oldalas jelenléti. Ha ez könnyű lesz.. Mondjuk nekem fel kellett venni a bevfizikát, szóval én hátrányos helyzetű vagyok.
Akkor most azzal, hogy Vitéz nem a laborosom, nagyon nem fog bekavarni? Nem volt borzasztó az első gyak, de zavaros az előélete.
EQMontoya: Czirkos nem k*rva jó, hanem kib*szott jó. Sőt szerintem Wiener bsz1 előadása is az volt. Anál elmegy, viszont a Digit minősíthetetlen, a labor is az volt. A digit 45 perces gyak viszont jó volt. Pedig engem érdekelne. Anál semmi extra, fizikát Papp tanítja.
fmx: Középiskolai vektoros tananyag. Ugye ott mindennek két koordinátája volt, most meg 3, meg 4, meg kitudja hány lesz
Az alapokkal kell tisztában lenni, és akkor semmi sem nehéz. Mert van kiindulási pontod. Szerintem. Mondjuk én nem vagyok valami nagy elme 
Dinter: Igen. Itt mire gondolsz, nem teljesen értem. Mármint az érettségi feladatok?
Amúgy lehet hogy kilépek az egyetemről. Ami a "Megjöttek az új iPhone-ok" topikban megy, az nem semmi. Inkább váltok marketingre, az emberek nem szeretik a valóságot.
-
Dinter
addikt
-
fmx
aktív tag
Eddig nekem minden fekszik, kivéve a BSZ1. Jó lenne még időben tenni valamit az ügy érdekében, egyéb tanácsok? a "tanulj bazdmeg"on kívül?

-
0xmilan
addikt
Nálunk a prog és a szoftver labor még két külön tárgy volt. A házi feladat a szoftlabhoz tartozik / tartozott, tehát a labvez felügyeli, javítja.
A fizika csak előadáson tűnik húzósnak. Elég ha megérted a gyakorlat anyagát, amit nagyjából a középiskola lefed; legalábbis fizika1-et. -
EQMontoya
veterán
-
Cazenove
csendes tag
Kérdés: Ha más ember tartja a prog gyakorlatot és a prog labort, akkor a nagy házinak a témáját és a javítását a laborvezető csinálja, ugye ?
Sajnos már az első héten kiderült, milyen szintkülönbségek vannak az oktatásban egyes tárgyak között. Egy két tanár előadásmódja egy jobb gimnáziumba sem állná meg a helyét.. A másik meg az, hogy a seniorok véleménye sem sokat ér, több is van aki velünk jár előadásra.. Mondjuk alapból sem keresem a társaságukat.
fmx: Titok

Dinter: Teljesen érthető a C kód, pedig én talán 2 hónapig tanultam programozást.
Én matek faktra jártam, de közép érettségit tettem. Egyáltalán nem kínai, amit az első héten leadtak. Talán a bsz1 volt számomra a legkönnyebben érthető. Viszont a fizika tűnik a léghúzósabbnak. -
EQMontoya
veterán
-
Dinter
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
Dinter
addikt
Üdv.
Nem teljesen ide tartozik, de remélem nem gond. Most vagyok végzős, és a BME mérnök infóra szeretnék menni. Tavaly megcsináltam infó közepet 98%-ra, viszont nem tudom, hogy emeltezzek e. Matekból úgyis fogok, megvan a középfokú nyelvvizsgám, így legjobb esetben is +22 pont lenne csak, de amúgy sem valami magas a ponthatár. Van ezzel tapasztalatotok?
-
fmx
aktív tag
Megvolt az első tanítási nap. Fasza

Cazenove: Hanyas tankörben vagy?
-
Cazenove
csendes tag
FireKeeper & peter9228: Köszönöm a választ, hát nagyon belenyúltam a tutiba, b*ssza meg. Nem akarok az első félévben össze-vissza átjelentkezni, szóval végig csinálom mindkét jómadárnál, aztán meglátjuk.
-
peter9228
aktív tag
-
FireKeeper
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
13500 - 13401
15167 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- EA Sports WRC '23
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én is első félév óta igyekszek heti 3-szor edzeni, mert ennyi ülés és tanulás mellé muszáj testmozgást is beiktatni.
Ha igen, mással ki lehet váltani? Pl. egyesületnél sportolok?