Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Nincsenek egyéb algoritmusok, éppen ez a lényeg, ezt mondom.
Van egy intel linpacks binary, aminek egyikük sem tudja a forráskódját. Ez a program paraméterekkel futtaható, e helyett írtak ketten is egy UI -t, hogy kényelmesebb, átláhatóbb legyen.
1-2C -os eltérés egyébként bőőőőven mérési hiba a körülményeket tekintve, hát még ha hozzávesszük, hogy esetleg két nem teljesen azonos verziójú linpack binary van a kettő mellett...
De hát persze felőlem azzal tesztel mindenki amivel akar, de ez tény, nem én találtam ki.. -
haddent
addikt
Az elméletben egyetlen kis apró hiba van, mégpedig, hogy az IBT és a Linx mindkettő csak egy UI. Ugyanazt, az intel által közétett (egyébként általam már régebben belinkelt) linspack source binary-t használják, csak szépen varázsoltak fölé egy UI-t, rögtön kétfélét. Tanulság, ha nem lenne tiszta: pontosan ugyanannyira fűt, és ugyanolyan értékeket ad. Ez 100%, feltéve, hogy a linspack binary azonos, amit simán lehet csekkolni/frissíteni mindkettőnél.
-
-
Rexcor
őstag
Az intel xtu szerint az alap beállításon az alap órajel egész pontosan 100,5236 Mhz szóval ehhez nem nyúltam hozzá. A szorzókat meg 44-re állítottam.
A Stress testet nyomtam be neki 10 percre és átlag 75 fokos volt a cpu a max pedig 80.
Csináltam egy vantage tesztet is ott 55-65 között mozgott és heaven alatt max 54 fok volt. -
Rexcor
őstag
Thermaltake Frio-val hűtöm.(Vicces lenne a gyárival.
)Stress test alatt 35 fokos szobában max 60 fokra ment fel de általában olyan 40-50 fokos terhelve, alapon pedig 30-35 fok.
A szorzókat 2-vel feljebb állítottam meg az alap órajelet húztam meg kicsit. Lehet az volt a probléma? -
HSM
félisten
Én anno az I7 920-asommal használtam, és TELJESEN azonos beállításokon mindig azonos pontot kaptam. Ellenben nagyon érzékeny volt a ramra, ami tudott érdekes dolgokat előhozni.
Ezenkívül azonnal látszott, ha nem volt 100%-os a beállítás, ingadoztak/csökkentek a gflops értékek.Ezenkívül igazából beállításai nagyon nincsenek neki... 32/64bit, ezenkívül prioritása van (nyilván ha alacsonyra teszed és videót kódolsz közbe, nem fog sok gflops-t adni) ezenkívül a használt memória mennyiségét kell megadni. Ha nem adsz neki elég memóriát, nem lesz pontos, a 920-ast minimum 3,5GB-al teszteltem anno.
Mire gondoltál pontosan, milyen beállítás, milyen eredményt találtál/mértél, ami nem volt jó?
-
vandor25
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy a 3570K frekvenciája Windows alatt ide-oda ugrál másodpercenként? Egyszer 1600Mhz, utána meg rögtön 3800MHz... nem lehet valahogyan megoldani, h állandóan ugyanannyi maradjon, mondjuk az alap 3400Mhz?
Másik kérdés (bocsi ha volt már), hogy a turbo 3800Mhz mit jelent egész pontosan? Automatikusan feltekeri magát a proci mondjuk játék, vagy terhelés alatt? Vagy ezt manuálisan kell bekapcsolni valahol, hogy turbo-n menjen mindig? Bocsi, ha marhaságokat kérdezek..Köszi a válaszokat!
Szerk.: A BIOS-ban esetleg kapcsoljam ki az EIST-et, és akkor nem fog ugrálni a freki? Most találtam a kézikönyvben, talán ez lehet a megoldás...
-
haddent
addikt
Egyrészt ha auto-n van a feszkorrigálás, akkor amint megnő a terhelés és az órajel kap egy óriási fröccsöt. Ha ez túl soknak bizonyúl, akkor elkezd visszamenni. Ettől függetlenül pedig van a jelenség, hogy nem minden alaplap/táp tud egy agyontuningolt procinak teljesen konstans, sima, szép egyenes feszültséget biztosítani. Nem feltétlen, sőt, inkább nem szándékos az, hogy esik a fesz.
-
jilian
addikt
Nekem most a Biosban 1.24V van megadva, és ugye LLC lvl5, így lesz nekem 1.168V linx-nél. (terhelésnél)

Persze szinte álló ventikkel, (pumpa 2 fokozat, alig csorog a víz) megy fel 72 fokra 20 perc linx-el...a legmelegebb mag.Most ha én leszarnám, hogy itt mellettem úgy jár a levegő, hogy lobog a nadrágom szára +a pumpát feltekerném 5-re....

Úgyhogy nekem 1.24V alatta be se botol a gép....nehogymá nekem itten az 1.2X sok legyen....4.5 GHz-hez!
Szerintem teljesen normális, az meg, hogy valakinek megy ez alatt...ez van, kifogta.
-
jilian
addikt
Már ment 4.5 GHz-n szép eredménnyel, úgyh szerintem a bios volt a ludas.
Biztos, hogy menni fog ismét.
Lehet finomítanom kell, de össze fogom hozni.
(remélem) -
7600 GS
addikt
What?
Első képet tessék figyelni, ott látszik hogy mennyin ment.SzlobiG:: Jó, hát vizhűtéssel meg egy nagy házzal könnyű.
A CPU egyébként meg 4Ghz-en megy, nem alapórajelen. Én örülök már annak is hogy ennyit ki tudtam belőle hozni ilyen hűtéssel ilyen kicsi házban. Majd ha beköltözök valami nagy toronyházba normális hűtéssel és sok ventilátorral. akkor kezdem majd el úgy istenigazából tuningolni (4,5 a kitűzött cél).Egyébként milyen pasztát ajánlotok? Jó valami noname is vagy inkább valami komolyabbat válasszak?
-
JoolsNOS
veterán
Terhelve 54 ás 63 fok közt vannak a magok (3800 gyári turbo). Prime 95. Az a 10 fok különbség terhelve is megvan az 1es3as-2es4es mag között. Most 24 fok van szobában. Remélem csak lent mér félre, terhelve nem. Örülök, hogy milyen jó, egyszer csak elfüstöl a proci

Más: nálam is először 1333on mentek ramok, simán biosban átállítottam 1600ra és most elvileg annyin megy. Mást nem kell állítanom a biztonságos működéshez? -
Cybertrone
veterán
Én az ilyen egybe vizeket nem nézem semmibe, majd én összerakom alapon megy nálam
A 3 vga meg nem melegedik, ugyan is elég jó a ref hűtő, és a házam sem épp egy picike kutyaól! A halkság nálam relatív, annyira érdekel a hang hogy semennyire... 70 fok fölé sosem ment egyik vga sem, és ez épp elég! Amúgy ha adsz 90k-t 3 vga blokkra azokat is szivesen levizezem... ez nem azt jelenti hogy nincs rá keret, ha nem azt hogy a vga-k nála ha fél évet kibírnak az már nagyon jó, na most ha mindet levizezem, akkor tele lesz a polc eladhatatlan fémdarabokkal, ugyan is senki nem fogja megvenni őket, ha meg is veszik az eredeti ár 40%-át se adják oda érte... arról nem is beszélve hogy a vga-ról ugrik a gari, és nincs kedvem azzal se szopni, ugyanis az ördög nem alszik!
Teszt eredményeket láthatol a mark topikokbban, betársulva első helyen vagyok Jones kollégával... van fent eredmény 7970 -ekkel is, és a 680-al is... fps szempontból meg szerintem elég ha annyit írok hogy kb mindenütt max beállítás, és akkor még mindíg kiakadnak a mutatók, de ezt gondolom gondoltad!
Ha egyéb kérdésed van jöhet privibe, ez nem az én gépemről szóló topik, ha nem az Ivy topik, tartsuk ezt tiszteletben! 
tikshow:
Van rá FC blokk, hogy ne lenne, de nekem nem kell!
-
törölt tag
Elhiszem.
Nem űzök semmiféle sportot, így lovat sem látok. Van egy nem tuningos (non K) procim. Szégyen, hogy a maximum szorzó alatt (ha már fölöslegesen sok feszt fröcsögtet el a proci), ne mérjem ki mennyivel kevesebbel is beéri? Nem számottevően fogyaszt kevesebbet, de érezhetően kevesebb hőt termel. Akkor miért ne? Szerintem ez annyira normális, mint tuningolni egy K-s procit. Mondjuk utóbbi talán népszerűbb és magától értetődőbb. Egyiknek a tetejét nézed meg (K), másiknak az alját (non K).
-
Cobb
tag
Nem kell újra pasztáznod.
A Kupak alatt kéne kitakarítani azt a rengeteg pasztát...!

Talán egyszer elszánom magam a műveletre.Én így használom 24/7
Nem adtam neki plusz feszültséget terhelésre, inkább hagyom még egy picit droppolni.
1.176-os feszt kap 100% terhelés alatt!*3510: Noctua C14 DUAL FAN,de az adataimnál mindent megtalálsz!

-
Cifu
félisten
-
-
HSM
félisten
-
-
KillerKollar
őstag
Physix az Nvidia,hasznos viszont lehet...ugyanis marha keveset fogyaszt így elvileg ha nincs komoly terhelés csak netezgetsz vagy ilyenek akkor lekapcsolja a 690-et és átveszi a helyét a HD 4000-es.Viszont elvileg ez a Virtu dolog egy processzorszálat folyamatosan terhel és az a 3 szál nem biztos hogy jó lesz a 690-nek.
-
szörnyeteg77
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Van egy intel linpacks binary, aminek egyikük sem tudja a forráskódját. Ez a program paraméterekkel futtaható, e helyett írtak ketten is egy UI -t, hogy kényelmesebb, átláhatóbb legyen.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rendesen alkohollal addig dörzsölted a kupakot meg a bordát is amíg nem volt már dzsuvás a papír tőle?

)Stress test alatt 35 fokos szobában max 60 fokra ment fel de általában olyan 40-50 fokos terhelve, alapon pedig 30-35 fok.

furcsa... Ha tudd gariztasd le 1 masikra :d
Ha egyéb kérdésed van jöhet privibe, ez nem az én gépemről szóló topik, ha nem az Ivy topik, tartsuk ezt tiszteletben!