Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43601) Pocak71 válasza Semin (#43595) üzenetére


Pocak71
újonc

Köszi.
Ezért nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy csak akkor mutatja a fent leírt életjeleket, ha saját Apple töltőn van , de más töltőn (pl. Samsung vagy PC) semmit nem mutat, saját Apple kábellel?

[ Szerkesztve ]

(#43602) szabonagyur válasza smc (#43589) üzenetére


szabonagyur
félisten

Valamelyik nagyon gagyiban es a reklamok alatt. 16.5 alatt nem volt gond, 17 dev alatt jott elo, hogy eszkoz nema de a reklam nem. Ugyanez bongeszoben is.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#43603) Mátésum válasza St3ven (#43599) üzenetére


Mátésum
aktív tag

Hát, állítva nem a legjobb, ez igaz. Mondjuk, leginkább vagy fogom, vagy egér + billentyűzet kombóval használom.

(#43604) tuzpenge válasza zioncsabi (#43408) üzenetére


tuzpenge
őstag

Átérzem a problémád. Nálam ugyan ez van. Nem sok progi van rajta, mégis az ipad tárhely 0/128 gb, bár én tudom használni. Még az is érdekes hogy az info alatt hogy lehet 154 gb elérhető mikor csak 128 gb-os az eszköz….van baj az ipados-el is…

ˣ

(#43605) St3ven válasza Mátésum (#43603) üzenetére


St3ven
addikt

:R

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

(#43606) sgery


sgery
őstag

Ez most azoknak szól, akik hezitálnak, hogy egy fullos samsung androidot vagy az ipad pro-t vegyenek-e "munkára".
Én sajnos az ipadet választottam, erősen gondolkozom már, hogy eladjam, egyszerűen az egész platform ott tesz keresztbe ahol tud ha nem böngészésre, videózásra használod.

Hogy pár irtózatosan bosszantó részletet mondjak, ami miatt semmilyen szintű pro használatra nem alkalmas ez a felület:

- Multitask: egyrészt hiába teszem rá az ultraszéles monitoromra, nem tud mit kezdeni vele és ~ 2/3-át használja csak a felületnének. Itt sem kicsinyit ám le semmit, nincs az hogy akkor 5 ablak van egymás mellett használhatóan. Vannak olyan ablakok ami mellé ki sem lehet tenni mást.
Gondolnád, hogy megfosz néhány file-t és áthúzod a másik abba. De csak gondolni tudod, mert Ő ezt nem érti. Mire is gondolok pl.: Egymás melett nyitva a gmail és a drive. Drive-ba megfogod a file-t áthúzod a gmailbe és tádá: egy http linket ír ki a dokumentum helyett.

- Gmail.: ha hozzászoktál a webfelület/android használathoz akkor itt szembesülsz vele, hogy sokkal kevesebb mindent tartalmaz az ios gmail app.
Hogy a leges legbosszantóbbat mondjak a csatolmányok. Képekből bármit választhatsz, viszont a tablet tárhelyéről legfelejebb a legutóbbiakat de a file struktúrát nem nyitja meg, hogy bármit is csatolhass. Ahogy a drive-ból is csak a legutóbbiakat engedi, nem lehet megnyitni magát a drive-ot és betallózni onnan bármit. Nevettséges!
Ha megnyitod böngészőből a gmailt ott enged bármihez hozzáférni, cserébe sokkal rosszabb és gagyibb a felület.
Olyan alap opciókat felejts el mint egy csatolmány aláírása, vagy a pár karakteres szövegnél bonyolultabb auto aláírás.

- Billentyűzet: itt legalább le tudod tölteni az androidosat, ami ismeri a magyar helyesírást, ennek megfelelően ajánlj is fel helyettesítő szöveget íráskor stb..
Viszont nagyon hektikus, hogy épp a saját gyári vagy az androidos billentyűt adja fel íráskor. Hiába állítod be, hogy az android legyen az alap, Ő ezt azért felülírja, mert jobban tudja...
Olyan finomásokat se keress mint hogy álló pozicióba két oldalra tolt billentyű a könnyű íráshoz vagy neadj isten a logitech billentyűzeten beállíts saját kombinációkat, billentyűparancsokat (pl. megnyit egy mappát, programot stb..)

- Nincs újraindítás, a kikapcsolás el van rejtve. Mondják, hogy jajj ez sose fagy le, nem kell újraindítani. Ez bullshit. Sketchup simán kiakasztja, monitorra kiterjesztés is megzavarja (utána levéve össze vissza állt a kijelzőforgatás, de sose úgy, ahogy kellett volna) - 2 hét alatt 4x indítottam eddig újra.

- A kikapcsolt kijelzőnél az értesítéseknél max azt írja, hogy email jött, de semmi többet. Sehol sem találtam, hol lehetne beállítani hogy írja már ki kitől és mi. Akár úgy, hogy csak otthoni wifi esetén tegye ezt meg. Androidnál ez gyerekjáték, itt nem opció.
Mondani sem kell, semmi widget vagy értelmes cucc nincs a fel nem oldott kijelzőn.
Ha pedig már itt tartunk, a főképernyőn ikon és widget rendezése (és maguk a widgketek is laposak, nem aktívak és nagyon kevés apphoz vannak) borzalmasan gagyi androidhoz képest. Egy igazi szégyenfal...

- Lightroom képeket nem lehet ám kitenni a készülékhez csatolt ssd-re. Véletlenül sincs ilyen opció.
Az megvan, hogy az exportálás egy rémálom itt is ha google fotókba akarod tenni az eredményt közvetlen? Mert nem lehet!
Sőt. A google fotók appba nincs benne a drive-ból való áthívás gomb. Meg kell nyitni böngészőből a fotókat és ott már ott van.
Tehát hogy is néz ki egy profi eszközön a fotókba való export? LR export gomb, drive kiválaszt, mappába mentés. Fotók megnyitása webfelületről, majd drive-ból való import. Fotók megnyitása appban vagy weben, mappa létrehozás és összevadászni a képeket.

- Wifi kezelése: a 3 éves oneplus androidom rögtön 2 wifire is csatlakozik mindig és a legjobbat használja. Ennek annyi esze sincs, ha van a közelben egy jóval erősebb akkor sem áll rá át ha a gyengébbiket már nincs semmi kommunikáció.
Az megvan, hogy hiába nyomod hosszan a wifi gombot a leghúzható értesítőn, akkor nem dob be a wifi beállításokhoz hogy át tudj csatlakozni? Nem, beállításokba lépj be külön felületen. 2023. nonszensz.

- Sketchup: Alap használatra jó lehet, de szintén: Ha pro-ba tolod és komoly file-t nyitnál meg esélytelen hogy megbírkózzon vele. Kifagy és összeomlik.

- Néhány alapvető gond: nem volt pénz kamerákra, így csak a kisebbik oldalára jutott egy. Konferenciahívásnál elég hülyén mutat hogy oldaról vesz. Meg persze ha oldalra fektett módban kapod fel a FaceId sokkal kevesebbszer ismer fel mint elvárható lenne. Amivel pár mp után fel is hagy.

Sorolhatnám még, mert tényleg irtó sok olyan hiányossága van, ami miatt hiába gyors az eszköz - mert tényleg nagyon gyors - , ha közben mindenhol keresztbe tesz és egy lassabb 6 éves pc-n tized annyi szenvedéssel megcsinálom.
Komolyan nem értem, hogy miért szégyen az apple-nek átvennie androidról hasznos dolgokat. Az android is lopott csomó mindent innen, csak közben átlendültek a másik oldalra és sokkal jobbak lettek sokmindenben.
Ez így PRO használatra kifejezetten szégyen, böngészésre pedig túl drága.

Bocs a kirohanásért :D

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#43607) Parson válasza sgery (#43606) üzenetére


Parson
addikt

iOS eszközök tartalomfogyasztásra jók csak... A pro eszközök meg pro tartalomfogyasztásra. :DDD

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#43608) smc válasza sgery (#43606) üzenetére


smc
addikt

Megszámozhattad volna úgy egyszerűbb lenne végigvenni. :P
Én megértem a frusztrációd, nem tudom milyen munkát akarsz végezni az ipaden, de tény hogy a file kezelése még mindig elég bénácska, leginkább azért mert az appok nem férnek hozzá egymás adataihoz, ezért mindenhol a megosztást kell használni, majd bízni abban hogy az áhított másik app tudja azt értelmezni. Gdrive - Gmail

A google appok természetesen ritka bénák, különösen a drive. Ezzel nincs mit kezdeni, google fejleszti. :D

Multitaskra van némi javítás az OS17-ben, például szabadabban tudod tenni ide oda az ablakokat, nem fog azonnal egy hülye gridre ugrani, de az ablakok mérete még mindig viszonylag kötött, ezzel nem lehet mit kezdeni sajnos. Ha minden igaz a széles monitorokat is rendesen támogatja az új os.

Ugyanígy a widgetekre, itt már igazi, működő widgetek lesznek/vannak, van play/pause gomb a zenelejátszón például és igen, ki tudsz rakni majd a lockscreenre is widgeteket. ;)

Billentyűzetből én a MK tokot használom, nem próbáltam de talán a kisegítő lehetőségek alatt lehet hozzáadni néhány extra funkciót.

És akkora faceID, nekem 99.99%-ban fektetve van a billben, és sosem volt gondom a feloldással. Konferenciára nem, csak videóhívásra használom néha haverokkal, lerakjuk szépen az asztalra egy méterre magunk elé aztán legalább mindenki belefér, nem panaszkodott senki hogy nem lefelé hanem kicsit jobbra nézünk a kamerától. :D

Értesítéseket nem értem, nekem szépen mutatja, beállíthatod azt is hogy ha le van zárva akkor ne mutassa, így ha más vigyorog a faceid-ba akkor nem lát bele.

Wifivel ilyen gondom eddig nem volt, és ha hosszan nyomod bead egy listát, aminek az alján ott a wifi settings ha nagyon erre vágysz. :) Persze lehetne máshogy is de ez most ilyen.

Gmail csatolmány: ott a file ikon, nyomj rá és megnyitja a file böngészőt. :F

Persze nem azt mondom hogy minden megoldható, vagy hogy nincsenek bosszantó dolgok és ha úgy van hogy rászánod magad a cserére leírhatnád mi bosszant az androidba, aztán pedig kell venni egy macbookot vagy windows laptopot és nem bosszankodni. :)

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#43609) lugosi válasza sgery (#43606) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Pár dolog, csak mobilról vagyok, amit nem válaszoltak még meg:
- újraindítás van (force restart)
- kikapcsolt kijelzőnél értesítések beállítás kérdése (értesítések / előnézetek megjelenítése: amikor fel van oldva / mindig)
- lirgtroomot megnézem otthon
- kamera: új iPad os van? Van ez a funkció, hogy követi az arcod, szerintem kifejezetten jó.

(#43610) Mátésum válasza sgery (#43606) üzenetére


Mátésum
aktív tag

Szia, én is értem ezt, csak a monitorra reagálok elsősorban. Szerintem azt teljes egészében kihasználja, ha stage manager be van állítva. Én így használom az Airt. Igazából, szerintem ez a rendszer, hogy melyik jobb, megszokás kérdése, de amióta van ipad air, azóta nincs laptopom és asztali gépem sem. És nem elvakult apple fan vagyok, mert másfél évvel ezelőttig mindenkit lebeszéltem apple termékekről (ez sem jó, tudom). Aztán teljes rendszert váltottam már. Aláírom, hogy vannak túlbonyolított dolgok, de meg lehet szokni.

(#43611) smc válasza Mátésum (#43610) üzenetére


smc
addikt

Azért vannak olyan appok amiket nem tudsz meretezni, legtöbb játék is ilyen. Ott nem gond de ha egy normál appot is így csinálnak meg az bosszantó.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#43612) sgery


sgery
őstag

Nem akarok én itt senki lelkébe rondítani, örülök ha valaki boldogan használja és nem kell neki más. De attól még valamit úgy eladni, hogy pro és ez simán kivált egy surface book-ot igazából hazugság. Egy Ipad plusz név a hozzá való és Pro-ra kizárólag a macbook pro - csak hát az meg nem szétszedhető mint egy surfacebook ugyebár és nem lesz tablet :D
Én legalábbis a helyett használom, de amint valami munka kell akkor le kell üljek az asztali pc-hez - és sajnos itt már a gmail levelezés miatt is hiszen használhatatlan az ipad-en.
Azt meg csak ne legyen már opció a legdrágább ma megvásárolható tabletnél, hogy ember, hagyd a 10 éve használt drive-odat meg a teljes ökoszisztémádat mert minket az nem érdekel.

Átfutva az egy két segítő választ tőletek, amiért köszönet :R

- Wifi: walóban, ha belelépek az almenübe és épp jól találom el akkor hosszan nyomásra feldobja a listát. Mondjuk nem értem miért kell almenübe lépni - meg miért kell egyáltalán foglalkoznom vele és miért nem manageli önmaga jól :D
De komolyan, legalább valami beállítási stratégia lehetne, hogy én mondhassam meg, hogy igenis dobjal le azt a wifit, ami nem ad neki semmit ha van jobb.

- Billentyű: Átfutottam az eldugott menüben, sok mindent hozzá lehet adni, de nagyon sok mindent nem. Pl. nyissa meg a X mappámat. Most megnéztem, kedvencem a gyári újraindítás billentyű kombináció: 5 billentyű amiből 3-at nem is ismerek :D
Amúgy eldugva az alján látom, hogy ha készítesz parancsot ahoz lehet rendelni bill. kombót. Persze mappa megnyitás parancs - vagy bármilyen drive file-megnyitás stb.. nem összehozható. Kemény feladat lenne.
Az megvan amúgy, ha pl a főoldali keresést használom akkor se az alapból beállított magyar billentyűt használja hanem a uk-t? és itt még állítani sem lehet rajta, el kell fogadni hogy ő jobban tudja mi kell neked, csak rosszul tudja..

- Faceid nálam fektetett módon ha felveszem ~fele fele arányba nyit, állítva ~ mindig.
Megintcsak a régi fos android telefonom, ami ha az asztal szélén van és ránézek oldalra fordított fejjel annyor is felismer. Bizos nem olyan biztonságos, de akkor adjon már az apple egy olyan gombot, amivel beállíthatom, hogy kevésbé biztonságos de hatékonyabb rendszer...

- Értesítéseket sikerült beállítanom, köszi. (az viszont nem opció, hogy helyhez kössem).

- Gmail csatolmány: igen, ott az ikon és utána Választhatsz pár dologból, de magát a fő fileböngészőt nem nyitja meg sehogy se, ahogy a drive mappát se. CSak a fotókat éred el teljes egészében, semmi mást.

- Kijelző: nekem ultraszéles monitorom van, bárhogy bármit kapcsoltam sehogy sem tudta kezelni azt, csak részben. Windows alatt simán 4 dokumentum nyitva egymás mellett kényelmes használatra - itt ez nem opció.
Tudom, hogy eléggé egyedi igény, de a PRO felhasználók többnyire 2 monitort használnak vagy széleset pont azért, hogy sokmindent átlássanak, itt ez elvérzik.
A DEX pl simán lekezelte ezt anno.
Igazából nem is ezt kellett kiváltania, de a surfacebook2-ben is sokkal sokkal de sokkal használhatóbb volt a multitask. Simán megírtok egy ajánlatot word-ben aztán mappából behúzom a gmailbe és küldöm. Ez egy olyan alap művelet amivel az ipad elvérzik.

Továbbra is azt mondom, ez egy nagyon jó cucc, de ennyiért nagyon nem fér bele ennyi sok hiányosság, mikor azt sokkal olcsóbban más tudja.
Azt hittem az apple tart már ott, hogy ne a user legyen aki alkalmazkodik ahoz amit ők gondolnak (mint anno hogy rosszul fogod a telefonod azért nincs térerő.. :D )

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#43613) koxkids válasza sgery (#43606) üzenetére


koxkids
őstag

LR esetén megy az export bárhova, én a Fájlok appon belül teszem fel OneDrive-ra, de ott választhatnám akár az SSD-t is Export as… funkció.

(Nekem a projekteknél Local storage funkció nincsen bekapcsolva, megy a 2TB-os Adobe felhőbe)

(#43614) szabonagyur válasza sgery (#43612) üzenetére


szabonagyur
félisten

Csak a gmailre reagálok, azt továbbra sem az Apple fejleszti, ha nem tud annyit, mint máshol azzal nehéz mit csinálni.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#43615) smc válasza sgery (#43612) üzenetére


smc
addikt

Fájlokban simán hosszan nyomsz rá és megosztás gmail-en keresztül?
Gdrive most nézem nincs is fent, annyire felcseszett hogy letöröltem anno.. :D

Nekem is surface book volt előtte, mai napig megvan, de nem igazán használom.

Sajnos nekem régebbi az ipad, ez még nem tud rendes külső monitort így azt nem tudom hogy kezeli, de elvileg tudnia kellene több ablakot egymás mellet kiraknia. Stage manager be van kapcsolva? Melyik ipadről beszélünk? Mert ezt csak az M1 procisoktól felfelé tudják.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#43616) sgery válasza smc (#43615) üzenetére


sgery
őstag

M2-es legújabb ipad. Továbbra is, ki tud tenni több ablakot, de nem mindegyiket tudja kicsinyíteni, többet pedig egymás mellé tenni esélytelen. Köze nincs egy windows xp felülethez :D Ami persze nem gond, de akkor ne mondják már hogy multitasking...
Meg na, azért ez csak alap programozás kérdése lenne az apple részéről, hogy használható legyen.

LR export persze hogy megy bárhova az ipaden - meg akár a helyi szerverre is. Én csak azt mondtam mennyire macerás azt a google fotókba feltenni. PC-n export mappába és onnan fogom és behúzom és kész.
Megoldható ipad-en is ez nem gond, csak sokkal sokkal macerásabb. Pedig pont hogy itt mindennek logikusnak és egyszerűnek kéne lennie tudtommal.

Tudom, hogy a gmail nem apple. De egy olyan alap alkalmazást, amit a világ fele használ szerintem komolyan kéne venni - akár követleni, hogy igenis legyen használható különben kitilják az appot.

Drivba nem lehet úgy megosztani hogy azt a gmailbe dobja.

Ismét: engem az csesz fel, hogy mennyivel nehezebb élni az ipad-en, mikor úgy van előadva hogy ez egy fluid munkaállomás - ott tesz keresztbe a legtöbb app ahol csak tud.

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#43617) szabonagyur válasza sgery (#43616) üzenetére


szabonagyur
félisten

Tudod mennyi app van ami iOS-en fele annyit sem tud, mint máshol? Nem kevés. Sajnos ez ilyen. Google ad egy appot ami valamire jó és ennyi.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#43618) sgery válasza szabonagyur (#43617) üzenetére


sgery
őstag

Igazából arra jöttem rá, hogy két okkal szabad ipad pro-t venni:
1. Fotókat szerkesztesz - LR, PS
2. Videót vágsz max vloggerkedés (akár pl. Magyarosi Cs. szinten) vagy egyszerűbb szinteken - Davinci Resolve

Igen, ezekben tényleg adja amit kell, biztos vagyok benne, hogy apple komoly pénzt adott mindkért programozó cégnek, hogy megfelelő app legyen hozzá a készülékén.
Marketingből is jeles, hiszen pont a fotósoknál és vloggereknél látszik min vágnak és szerkesztenek, meg is van a kitchenaid effect.

És ennyi, minden másban legalább tud annyit egy pro samsung tablet de inkább többet is.

Böngészni, youtubozni, tiktokozni pedig úgyis mindenen ugyan olyan flow élmény, szóval ott lényegetelen is a választás.

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#43619) arn válasza sgery (#43606) üzenetére


arn
félisten

Ha nagyon az androidhoz, googlehoz vagy kotve az android jobb valasztas. Apple cuccoknal alap, hogy egyszeru dolgok intuitivak, nem kell mindenfele thirdparty app hozza. Probald megszokni, es utana is hianyzik e vmi…?

A testreszabhatosag nem az erossege, mindenfele trukkos, fel legalis modszer nem fog mukodni. Amugy megvan a sajat logikaja, csak mas, es mas utat kell keresni, mint androidon.

En sokaig pc/android kombot hasznaltam (vegulis pcvel 30 evig), egyedul az ipadem volt volt apple. Azota elegge beszippantott az apple okosszisztema, es azt kell hogy mondjam jol ki van talalva, macbookkal meg azokat is megteheted, amit az ipadbol hianyolsz. Fejlesztesnel jobban szeretem a linuxra jobban hajazo lehetosegeket, a linux konfiguralasi kenyszere nelkul.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#43620) Alg válasza sgery (#43618) üzenetére


Alg
veterán

Azért a DaVinci is kicsit agyfasz néha a desktop verzióhoz képest... múltkor már azt hittem én vagyok a hülye hogy nem tudok fade in/out-ot csinálni benne, de nem, tényleg nem lehet (valami hotkey-es hack-el talán előhozható, de nagyon nem ugyanaz mint a desktop-os "fogd meg a sarkát és húzd arrébb")

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#43621) kchris78 válasza arn (#43619) üzenetére


kchris78
veterán

Egyetértek, iPaden nem lehet mindenféle tákolós módszerrel megoldani egy csomó mindent úgy mint PCn. Ott vagy nincs, vagy ki kell pengetni a dollárokat a megfelelő app-ra.. Engem is beszippantott (ismét) macbookig az Apple.. Nem tudom meddig tart ki, de ennek most időtállónak kell lennie :). Plusz:
Én azt nem értem pl hogy NTFS-t ha olvasni lehet írni MIÉRT nem? TVm frankón NTFS-t tud olvasni de ExFATot nem :D.

On: Mini5 A12 Bionicnak szerintetek a 17 az utolsó verzió amit megkap?

[ Szerkesztve ]

(#43622) arn válasza kchris78 (#43621) üzenetére


arn
félisten

Ha roviden akarnam megfogalmazni, az android vhol a winnek is allit alternativat, es tobbfele eszkozon hasznaljak ennek megfeleloen rugalmasabb. Az applenel a szerepek le vannak osztva, van atfedes, de alapvetoen ki van talalva melyik mire valo.

Amit tudnak, azt altalaban jol tudjak, de az apple vhol ugy all a userekhez, hogy ok hulyek, mi jobban tudjuk, es ezert korlatosabb. Ha vki nemi szabadsagot akar apple teruleten, annak macet kell venni, ott azert tobb mozgaster van, amellett hogy a felhasznalobaratsag is megvan. Pl retro gepekhez win alatt sem volt egyszeru megcsinalni egy sdkartyat dosos boottal, mbrel, image szerkesztessel (pl fileokat akarok felmasolni), meglepo modon macen ez konkretan mindenfele extra tool nelkul ment consolerol.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#43623) koxkids válasza sgery (#43618) üzenetére


koxkids
őstag

Hát igen, az Apple sem akar a saját termékének konkurenciát, vegyél meg mindent IS. Legyen iPhone, iPad és mellé MacBook is. :K

(#43624) kchris78 válasza sgery (#43606) üzenetére


kchris78
veterán

WiFi: azért ne várjunk el mobil-tudást a Wifi-kliensektől. Az hogy egy mobil handoverelget egyik AP-ről a másikra az az alap wifi-nek nem része. Főleg úgy hogy az ilyen kiterjesztéseket/hekkeléseket jellemzően nem szokta az Apple támogatni (ez van).
https://support.apple.com/hu-hu/guide/deployment/dep98f116c0f/web
Ha nincs megoldva az hogy csomageldobás nélkül átmegy egyik hálóról a másikra akkor inkább ne menjen sehova.. Ne az appnak kelljen ebben az esetben túlélnie egy kapcsolat megszakadást, ha nem én kértem a wifi váltást hanem magától teszi mert gyengül a jel.

(#43625) kchris78 válasza koxkids (#43623) üzenetére


kchris78
veterán

Valószínűleg ígyis feszegetik a határt azzal hogy mennyi eszközt rá lehet dugni már az USB-C-re (monitor, külső adattároló, egér, stb..)

(#43626) Cyberbeni válasza sgery (#43606) üzenetére


Cyberbeni
addikt

16.4-ben javították, hogy HDMI-n keresztül csak 16:9-et támogat, mostmár ott is megy a 21:9

(#43627) ricogsm


ricogsm
őstag

Sziasztok!
Tudtok segíteni beárazni az iPad air4 64gb cell pademet?
bekapcsoloja sérült így nem fogadja az ujjlenyomatot.
Most vettem észre, nem egy jó érzés.
Megválnék tőle.

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#43628) koma106 válasza ricogsm (#43627) üzenetére


koma106
senior tag

Ennyiből nehéz megmondani. Érzésre 90-et mondanék, de szerintem érdemes lenne egy szervizben ajánlatot kérni rá és az alapján belőni az árat, vagy akár javítás után eladni.

-

(#43629) sgery válasza Cyberbeni (#43626) üzenetére


sgery
őstag

Az enyém 32:9-es arányú, gondolom akkor ez még túl sok neki, ~21:9-et fed le belőle ha ráteszem.

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#43630) ricogsm válasza koma106 (#43628) üzenetére


ricogsm
őstag

fődarab cserével lehet csak javítani cserélni az üveg bekapcsoló gombot.
az meg 245e Ft.
HP-n 160e-200e ért mennek a jók. Akkor reális a 90e Ft.

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#43631) DS39


DS39
nagyúr

iPad 9th gen. (2021)-gyel kapcsolatban érdekelne (aki ilyet használ manapság is), hogy sok év android után megismerkednék az iOS/iPadOS-szel.
Ez a tablet még jó vételnek számít? a 3 GB RAM szűkösnek tűnik (Android 13-mal gyakorlatilag használhatatlan készülék lenne), itt ez mire elég napi szinten?

(#43632) vendingo válasza DS39 (#43631) üzenetére


vendingo
veterán

Androidot használok régóta, de ilyen tabletet vettem az időtállósága miatt. Nem akartam droidos tabot pár év múlva kukázni. Játszani, lightroomra és tartalomfogyasztásra használom. Gyors, naprakész és még sokáig támogatva lesz. Nem bántam meg a vételt. Ha 4k videókat is vágnál esetleg komolyabb munkára is használnád, akkor nem neked való.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#43633) arn válasza DS39 (#43631) üzenetére


arn
félisten

A soc resze majdnem mindegy, a ramra figyelj, ha hosszabbtavon tervezel.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#43634) DS39 válasza vendingo (#43632) üzenetére


DS39
nagyúr

Böngészés, videók nézése, minimál játék.
Kb. ennyi, csak otthoni felhasználás a cél.

az OS-sel kapcsolatos kérdés:
a Safarin kívül milyen böngészőt érdemes használni? olyan kellene amihez telepíthető reklámblokkoló kiegészítő.
a hírportálok tele vannak szemetelve, ezért androidon nálam alap a Firefox + uBlock Origin.

(#43635) consono válasza DS39 (#43634) üzenetére


consono
nagyúr

Safari+vipr vagy Adblock. De legtöbbször már az Adblock DNS is elég. En nem vagyok desktopon a Safari híve, de iPad-en meg iPhone-on azt használom.

"In God we trust. All others must bring data"

(#43636) Noukoum válasza DS39 (#43634) üzenetére


Noukoum
veterán

Erre elég lesz a 3gb ram.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#43637) DS39


DS39
nagyúr

Köszi a válaszokat. :)

(#43638) vendingo válasza DS39 (#43634) üzenetére


vendingo
veterán

Dickduckgo böngésző, mindenmentes. Azt sajnálom, hogy ios-re nincs nincs vivaldi.
Erre a felhasználásra sokáig kitart egy ilyen tab.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#43639) chatran válasza vendingo (#43638) üzenetére


chatran
őstag

Én a Brave-et használom, így nincs YouTube reklám. A DuckDuckGo is blokkolja ezeket a reklámokat?

(#43640) vendingo válasza chatran (#43639) üzenetére


vendingo
veterán

Yt reklámokat nem, de nekem amúgy is van prémiumom, így ez nem érint.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#43641) Rage47


Rage47
veterán

Nálam 1blocker jó Safariban évek óta, bár lehet, hogy drágább lett, nekem legacy előfizetés van.

(#43642) arn


arn
félisten

A pen nem kapcsol inaktiv modba, ha nincs hasznalva? Vagy ha kozelben van a tablet, akkor folyamatosan meriti? Mindig feltoltom, amikor legkozelebb hasznalnam lighroomhoz, alig van benne nafta.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#43643) Rage47 válasza arn (#43642) üzenetére


Rage47
veterán

Kapcsold ki a tableten a BT-t, vagy ne mozgasd a pencilt. Így nem merül

(#43644) arn válasza Rage47 (#43643) üzenetére


arn
félisten

Jah, csak egy csomo masra hasznalom a btt, meg asszem alapbol masnapra visszakapcsolja.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#43645) Rage47 válasza arn (#43644) üzenetére


Rage47
veterán

Akkor disconnecteld a pencilt

(#43646) arn válasza Rage47 (#43645) üzenetére


arn
félisten

Egyszerubb lett volna a penre egy onoff gombot tenni…

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#43647) aprokaroka87 válasza arn (#43646) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Nem lenne egyszerűbb, mert az nagyon megdobta volna a tervezési költség árát :P

(#43648) Rage47 válasza arn (#43646) üzenetére


Rage47
veterán

akkor nem vennél újat két év múlva

(#43649) m3k


m3k
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Logitech Combo touch billentyűzet/tokom és olyan kérdésem lenne hogy van valami app hogy át tudjak mappelni pár gombot? Apró kényelmetlenség, de ha magyarra állítom a billentyűzetet akkor szépen qwertz -be működik mindenk tök szuper. Kivéve hogy nem tudok csillagot írni. (német kiosztású amúgy a billentyűzet) Jelszavakhoz és egyebekhez nagyon jó lenne ha ez menne. Van valami ötletetek? Ha átállítom magyar qwerty -re akkor elő tudom csalni a csillagot, de ekkor meg a z és y cserélődik fel.

Előre is köszönöm a tippeket.
:R

(#43650) Cyberbeni válasza m3k (#43649) üzenetére


Cyberbeni
addikt

https://randomblog.hu/hungarian-macos-keyboard-guide-to-newbies/

lehet csillagot írni qwertz magyar kiosztással is: alt+shift+,

jelszavakat miért kézzel írsz be? Apple, Google, Microsoft mind kínál ingyenes jelszókezelőt

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.