Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
bordasps
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen
-
bordasps
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem mert a felsőt átállítottam 192.168.0.1-re és LAN Portba van bedugva.
-
bordasps
csendes tag
válasz
Prémvadász
üzenetére
Ez sem segít ugyan úgy a padláson lévő TP-LINK router-nek a belépési adatait kéri és nem a mellettem lévő ZTE ZXHN H168N belépési adatait kéri.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nos azt sajnos nem tudom, mert nem voltam ott, anyum meg annyira nem ért hozzá, mondta, hogy valami ajándék is járna, de tudatva lett vele, hogy Telekom előfizetés van, ekkor az ügynök megkérdezte, hogy sok van e még belőle hátra, mire az őszinte válasz az, hogy igen. Ami tény, hogy majdnem 2 év van belőle, de ha a Hoppá adta meg a kedvezményes készülék vásárlási opciót leszámítom egészen biztosan jobb ajánlat lett volna.
-
-
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Pár nappal ezelőtt volt róla szó, hogy D2 területen még visszább is vettek az addig kínált feltöltési sebességből.
Egyébként ma kaptam az infót, hogy a másik lakásunkba is becsengetett az Invitel egyik ügynöke.
-
bordasps
csendes tag
Üdv. Egy olyan problémám lenne hogy van egy ZTE ZXHN H168N tipusú routerem van az inviteltől és nem találom meg a router belépési címét. Mert jelszót akarok változtatni.
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
Dijnet.hu - n, még nem érkezett meg, de a az Invitel Ügyfélkapu már mutatja az összeget, és az alapján úgy tűnik tényleg jóváírták az Invitáló program kedvezményt.
-
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Felfoghatod ugy is, hogy ha nincs ott az invitel, meg ez a neted se lenne.
-
headhunter
addikt
"Februári számlák elkészültek"...
-
kabelmania27
félisten
válasz
Metron5200
üzenetére
Signal menüpontot nézd meg.
GoodSpeed: Rendben vannak az értékek. -
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Hát ezt tömören összefoglaltad

Egyébként kíváncsi lennék elküldenéd az Invitelnek az általam linkelt korábbi hozzászólásomban lévő képet, adnának e még kedvezményt

Amúgy olyan ez mint amikor a kisnyugdíjasok írnak a nyugdíjfolyósítónak, hogy méltányosságból emeljenek már egy kicsit, mert sok a gyógyszer stb, és néha bejön a dolog

-
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Nem elkeseríteni akarlak de szomszédom azt a 30-as csomagot 2990 Ft-ért kapja
No és csak Internete van az Inviteltől, ezért is kapott egy Cisco EPC3008-at 3208 helyett 
-
btz
addikt
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Másik szolgáltatónál is ugyan ilyenek vannak.
-
Morzsibácsi
tag
Az első a sima,ha belépsz a honlapra és jó helyen laksz. A második ha beírom a lakcímem.Ez se valami f@sza szerintem.
-
Metron5200
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Szóval valószinűleg nem CI+-os. Tehát a 2 LCD megoldva, és a két régebbi CRT-s SONY TV? Azokhoz pedig Scart csatlakozású Set top box kell? Gondolom(sajnos) nem tudja dekódolni a koax-ról jövő digitális jelet.
Rendben, persze, úgyis beszélni kell velük. -
törölt tag

ownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 6.4 dBmV 41.9 dB
Channel 2: 6.1 dBmV 41.9 dB
Channel 3: 5.6 dBmV 42.5 dB
Channel 4: 6.6 dBmV 41.4 dB
Channel 5: 6.9 dBmV 41.4 dB
Channel 6: 7.2 dBmV 41.5 dB
Channel 7: 7.3 dBmV 41.4 dB
Channel 8: 7.2 dBmV 41.3 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 43.0 dBmV
Channel 2: 43.7 dBmV
Channel 3: 44.0 dBmV
Channel 4: 43.0 dBmV -
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Hűségidő alatt azzal sem tudsz nyomást gyakorolni, hogy befenyíted őket, hogy felmondod. Ilyen feltételek mellett még azon is csodálkozom kicsit, hogy adtak 2000 Ft havidíj kompenzációt, ami azért egy évben 24K.
El kell döntened, hogy mi a fontosabb számodra a havonta kifizetett pénzmennyiség, vagy a sebességtöbblet!
Ugyanis ha lejár a hűséged, akkor megcsinálhatod azt, hogy az IPTV-t felmondod, az Internetet egymagában viszont megtartod. Ebben az esetben csökken a havidíjad, de önmagában mégis többet fogsz fizetni az Internetért, mint amikor volt mellette IPTV is. A tévét pedig megoldhatod UPC, DIGI, T-Home műholdas megoldással is, de ez is egymagában több, mint csomagban az IPTV minden bizonnyal.
-
Morzsibácsi
tag
Tudomásom szerint nincs. Ez az érdekes,hogy nem.Valahogy másképp volt az egész dolog.Ha ment mind a két tv,a net akkor is stabilan tudta a 10 megát.Ha ki volt kapcsolva mindkét tv,akkor sem ment feljebb,hanem stabilan megvolt a 10.Most meg tv bekapcs,eleve 5 mega eltűnik.Viszont a másik 5 sem marad meg midig stabilan.Hol 5,hol 2,hol 0,8,mikor épp milyen kedve van.Tehát valami kapcsolót csúnyán elkapcsoltak

-
btz
addikt
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Valami parabolás megoldása nincs az Invitelnek?
Valószínűleg régebben feljebb volt tekerve 10-nél, ha a boxok ki voltak kapcsolva nem jött 15-16 megabittel a net?
-
Morzsibácsi
tag
válasz
M@Db0Y
üzenetére
Értem persze,hogy mit mondasz.Mivel több darabban,részletenként került fel a gondom,megpróbálom összeszedni röviden a komplett történetet,így talán érthetőbb lesz,hogy miért is reklamálok.Már picivel több mint 10 éve vagyok Invitel előfizető.Mivel egy kis faluban lakom,nem volt,most sincs,és nem is várható konkurencia.Mindig is ez a 10 mega net+tv csomagom volt.Fejlesztés semmi nem volt a 10 év alatt,ezért 1-2 csatorna plusz,mínusz a tv-nél más változás nem volt.2 évenként újrakötöttem a dolgot,különösebben semmi gond nem volt.Mindig is két tv-m volt két beltérivel.A 10 mega internet mellett simán működött még plusszba a két tv.Így érkeztünk el kb másfél hónappal ezelőttig.Amikor is egy év hűség nélküli idő után,írtam egy mailt a központjukba.Taglaltam,példákkal,linkekkel alátámasztva feltettem a kérdést,hogy miért kell ennyit fizetnem ezért a csomagért.Pár hét múlva jött a levél,hogy méltányolják a leírtakat,és fel fog hívni egy kollégájuk,és felkínálnak egy egyedi árat.Ez másnap meg is történt.Úriember felhívott,megegyeztünk,hogy engednek 2 ezer forintot a havidíjból,és MINDEN MARAD ÍGY AHOGY VAN. Ez a beszélgetés alatt többször elhangzott,hogy addigi meglévő csomagom fog tovább élni,egy kedvezményesebb áron.A csomag aktiválása után pedig az történt,amit már fentebb taglaltam.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Megértelek de világosan fel van tüntetve a garantált minimum. Azt valószínűleg mindig eléri a neted szóval kb semmi esélyed nincs. Amit szoktak engedni az az hogy ha a neted tartósan csak a kisebb csomag értékei körül mozog akkor átraknak a kisebb csomagba és valamivel csökken a havidíjad. Illetve régebben csináltak ilyesmit manapság már ebben sem vagyok biztos. Nem ellened vagyok csak felkészítelek mert nem lesz egyszerű dolgod velük , többször is végigmentem ezen az úton

-
Morzsibácsi
tag
válasz
M@Db0Y
üzenetére
Így ilyen formában nincsenek.Nincs számszerüsítve az ip tv "felhsználása".Nincs leírva sehol,hogy ezt automatikusan leveszi az egészből.Leugrottam a szerződésért,szó szerint idézek:...."Az internet és IPTV szolgáltatás együttes használata esetén,az internet szolgáltatás sebessége csökkenhet,........"
A garantált sebesség bent van,az eddig is ennyi volt,de nem volt vele baj.Hidd el átolvastam többször is mielőtt reklamáltam. -
M@Db0Y
senior tag
válasz
üzenetére
10 megánál valószínűleg a garantált 1Mbit le / 0.2 Mbit fel. Ez bármikor meglesz sajnos szóval nem sokat lehet tenni. Az meg ,hogy ilyen netnél kiadnak IP tv-t rohadt nagy szemétség. Régebben mikor nálunk is csak adsl volt nem is engedtek csak 5 megás csomagot kötni ha kértünk ip tv-t.
-
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Nos nem szeretnélek ijesztgetni, de ahol nincs egyáltalán más vezetékes Internet ott óvatosnak kell lenni, mert extrém esetben ez is előfordulhat:
(#19658) M@Db0Y: Azt általában rögzítik, de - bár nekem szerintem másmilyen szerződésem van (most nem kerestem elő, és inkább többes számot kellene használnom, mert eddig hat darab van), arról volt szó, hogy pl garantált alá mehet e az IPTV felhasználóknál. Az ÁSZF-ben ezt kellene megnézni.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Az a baj ,hogy a szerződésben ezek mind benne vannak és ezeket alá is írtad. (garantált sebességek, ip tv sajátosságai).
-
Morzsibácsi
tag
Ezzel nekem az a bajom,hogy ez ne a szolgáltató jószándékán múljon.Szerződéskötésnél mondja el,írja le a feltételeket.Megnézem,és ha tetszik elfogadom,mint ahogy most is történt.A szabályokat ne ezután hozza.Ha most kisarkítom kicsit,akkor 5 mega+Tv-m van.Nem ezt kértem,nem erre szerződtem.
-
btz
addikt
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
A szolgáltató jószándékán múlik hogy feljebb tekeri a sebességet és akkor használt boxok esetén is kijön a 10 megabit, de abban az esetben sem külön dedikált sávszélt kap a TV, akkor is a netsebességből von le, csak akkor kb 15-16-17 megabitre fel kell vinni.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Metron5200
üzenetére
Üdv!
Ha jól látom CI modulfodulfogadó elég.
Neten vagy 1443-on tudsz felfelé váltani, esetleg megpróbálhatod azt hogy felhívod 1443-at megnyomod a lemondás gombot, ügyintézőnek mond hogy lemondanád az egészet mert tévére elég a mindigtv, netre pedig elég a mobilnet.
192.168.100.1 címen nézd meg a modem értékeket. -
Metron5200
csendes tag
Sziasztok!
Lejárt a szerződésünk az Invitellel (analóg kábeltévé, NET15). Eljött az ideje, hogy digitálisra váltsunk.
Gondoltam még, hogy át kéne menni a DIGI-hez, de Bajai vagyok, itt csak a műholdas DIGI érhető el. A másik lehetőség az Invitel digitális kábel TV(és internet)
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:4 TV van a házban,(2 régebbi SONY CRT-s, és 2 LCD, mindkettő rendelkezik CI slottal, sőt az egyik CI+-os).
Az Invitel sima CI-t használ? Mert a DIGI CI+-ot. Szóval a két LCD TV kapná a digitálist mondjuk modullal, a másik két SONY TV pedig, jól meglenne az analóggal is.
Vagy a SONY TV-khez is kell rakni Set Top boxot?
Ezért kérdezem: " Figyelem! A digitális kábeltelevízió szolgáltatás mellett az analóg alapkínálat is elérhető akár több televízió készüléken is, vevőegység vagy CA modul használata és felár fizetése nélkül. " <<-- Az Invitel oldaláról.Egyelőre ennyi, előre is köszönöm.
-
taki01
őstag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Azt nem lehet hogy külön vonalon kapd a tvt?
-
Morzsibácsi
tag
válasz
üzenetére
Igen.Most pont épp ezen megy a vita,Vagyis panasszal élek feléjük,ez a hivatalos megfogalmazás.Nekem,hülye parasztnak,a 10 mega net,meg a tv,az 10 mega net meg a tv.Ne csűrjük,csavarjuk szerződéskötés után,mert sem szóban,sem írásban,nem hangzott el,hogy ja 10 mega,de ha bekapcsolod a tévéidet,akkor az darabonként -2,5 mega.Tehát marad netezésre 5,abból meg annyit szolgáltatok,amennyit éppen kedvem van.Nem ilyen szerződést kötöttem.Ennyi.Feléjük is jeleztem,nem kérek én semmi extrát,csak azt,hogy azt nyújtsák,amiben szóban,és írásban megegyeztünk.Az élet ilyen egyszerű.Tehát most itt tartunk,még kb 20 napjuk van a válaszra.Kíváncsi leszek.A fater meg én vagyok,és én inkább netezek,mint tévézek.

-
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Ja

Esetedben az a baj, hogy az IPTV-nél lehet úgy is értelmezni, hogy a kínált sávszélességben benne van e az IPTV által igényelt adatforgalom vagy sem. Általában a szolgáltatók úgy szokták venni, hogy a kínáltból jön le, és nem azon felül, de itt az Invitel topicban is volt rá példa, hogy VDSL területen, ahol bírta kapacitással az ISP, ott nem csorbult az efi Internet előfizetésében foglalt keret.
Ugyanezen csavar egyet a garantált is, mert tegyük fel, hogy 10-ből csak 7-et érsz el IPTV nélkül, nyilván azzal már nem igen lesz meg 3. Tehát egyfelől lehet nézni úgy is, hogy igen megvan, mert ha kikapcsolod az STB-t akkor tudsz 7-tel is tölteni. Meg lehet nézni úgy is, hogy nincs, mert ha fater tévézik, akkor nem tudsz tölteni 7-tel.
Akkor tiszta a dolog, ha se így se úgy nincs meg. Na az olyan esetekre jó igényelni NMHH mérődobozt, ami az alacsony sávszélességgel lefedett területeken élők esetében egy alap router speciális Firmware-rel, ami bizonyos időközönként elvégzi a mérést. Ennek igénylése díjmentes, és vitás esetekben jól jöhet.
-
-
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Csökkentheted a havidíjadat ha az Invitáló program keretében, viszel ügyfelet. Szomszéddal nekünk lassan félév alatt sikerült jóváíratnunk a jussunkat

-
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
A másik lakásban nálunk... és még a 15-is le van korlátozva 10 Mbps-ra, úgy hogy az IPTV is abból vesz el, egy olyan lépcsőházban ahol van UPC 500 Mbps-os Internet. Azért van még a T, mert nekem kell a TVGO, meg hébe-hóba vásárolok 100+ K-s dolgokat tőlük kamatmentes részletre is
Ja legutóbb egy kicsit drágábban vásároltam a kelleténél, de mégis kevesebb volt a veszteség, mintha a lekötötthöz nyúlok hozzá, és bukom a kamatot 
(#19643) Vancom: Ha szerencséd van, még a héten bekötik
Az utcátokban légkábel vagy földkábele van az Invitelnek? -
Vancom
csendes tag
Na, megrendeltem az internetet.
Köszi a segítséget srácok. 
-
válasz
headhunter
üzenetére
Rendben vannak az értékek.
-
headhunter
addikt
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 6.3 dBmV 41.4 dB
Channel 2: 5.9 dBmV 41.3 dB
Channel 3: 6.4 dBmV 41.6 dB
Channel 4: 6.0 dBmV 41.0 dB
Channel 5: 3.9 dBmV 41.8 dB
Channel 6: 4.6 dBmV 41.9 dB
Channel 7: 5.3 dBmV 42.2 dB
Channel 8: 5.4 dBmV 40.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 46.3 dBmV
Channel 2: 45.9 dBmV
Channel 3: 46.0 dBmV
Channel 4: 46.2 dBmV -
Morzsibácsi
tag
válasz
üzenetére
Oké,értem én.Meg értem,hogy más technológia,kisebb beruházás,kisebb üzemeltetési költség,stb.De attól még nem kell az önhibáján kívül máshol lakókat,hülyének nézni,és 3x-os áron,adni egy tizedannyi szolgáltatást,mint a másiknak.Ami ráadásul vagy működik rendesen,vagy nem.De inkább a 2.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
taki01
üzenetére
Voltak már kint.Ugye az egyik "fő probléma",amit az elején nem írtam,hogy ehhez a csomaghoz tv szolgáltatás is tartozik.Ami egy ideje,miden előzetes kérdés,értesítés nélkül úgy működik,hogy alapból elvisz 5 megát.A maradék 5-ből meg annyival megy a net,amennyihez éppen kedve van.Olyan sem ritka,mint a lenti képen.Hiába ugatom,hogy én úgy kötöttem a szerződést,hogy 10 mega net+Tv. Le sem sz@rják.
-
törölt tag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Most nem akarom az Invitelt védeni, de mindegyik szolgáltató így jár el, Magentáék topicjában is ki volt beszélve ez. Röviden: Ahhoz, hogy a szolgáltatónak meglegyen a megfelelő profit, plusz fejlesztésre is jusson, és ahol már készen vannak a munkálatokkal - és van konkurencia is - relatíve olcsó legyen az Internet magas elérhető sávszélesség mellett, balanszírozni kell. Ezt nyilván úgy tudja megoldani, hogy a mérleg egyik serpenyőjében azok vannak akik korszerűtlen hálózatot kénytelenek használni, azt is annyiért, amennyiért szerencsésebb helyeken akár 10x gyorsabb Internetet kapnak az efik, a másik oldalon pedig kénytelen fejleszteni is, meg a profitból is az extra jelentős részét beáldozni, hogy egyáltalán a régióban tényező maradhasson.
-
taki01
őstag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Annyit tudsz csinálni hogy kimenjenek hogy párszor kihúzod aztán visszadugod a modemet és megmondod hogy szakad a vonal.
-
törölt tag
válasz
kigyi_23
üzenetére
Most akcióban olcsóbb volt mint CDGalaxisban futár nélkül, ráadásul az nem is Steam-es, és ez egyrészt ezért fontos, másrészt jó kihasználni az Invitel 100-as netjét, harmadrészt vannak acsik

(#19628) Vancom : Teljesen más lesz, mert EuroDOCSIS 3.0-n keresztül fognak szolgáltatni Neked, tehát a régi rézdrótot akár ki is dobhatod. Ebben az esetben tehát kábelneted lesz, amihez jó eséllyel a Cisco EPC3008-as kábelmodemet fogod kapni.
Minden bizonnyal, majd egy úgynevezett multimédiás aljzatot fognak rákötni, ami esetedben aztán abszolút felesleges, mivel nincs más szolgáltatásod, tehát ahelyett veszel egy kb 50 Ft-os F-toldót és ha kicseréled, nyáron is stabil lesz valószínűleg a szolgáltatásod.
Egyébként még egy apró megjegyzés: a rézdróton is érhetnél el nagyobb sebességet, ha lenne a közelben VDSL2 központ. Anno nekem ADSL2+-on 20 közelében sem nagyon volt a netem - oké csúcson volt 16 Mbps is -, de aztán a T kivezette a 15-ös csomagot a 20-ast meg be, na onnantól a szerelők nem tudtak többet kicsikarni mint 11 Mbps, amit egyedi FW-rel a D-Link 321B modemem segítségével feltornáztam 13,3 körülire, aztán az x-edik szerelő mondta, hogy de éppen már elérhető a VDSL2. Na abból a 20-as csomag ment is 20-21,6 körül stabilan, Speedtesten meg 23 Mbps jött ki.
-
taki01
őstag
válasz
Morzsibácsi
üzenetére
Átérzem a helyzeted nálam is ez van csak annyi különbséggel hogy nálam jön 10/0.5Mbit.
Most egyezkedem a Telekommal hogy hosszabbítsák meg a koax hálózatukat. Nyolc villanyoszlopra kéne felrakniuk a kábelüket. -
-
Vancom
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nálam most olyan 28%os a veszteség, invitelnél ne számítsak ekkorára?
-
-
frovery
senior tag
VDSL2-es területről Externeten keresztül egy 10/0.5-ös ADSL üzleti (vállalkozói) előfizetés.
ZTE ZXHN-H108L és egy ideiglenesen berakott, ősrégi Belkin F5D7230-4 g-s router.
Ma reggel kötötték be, most kötöttem és üzemeltem be egy irodában kb 500m-re a legközelebbi optikai elosztótól.
Nem is rossz.
-
Vancom
csendes tag
válasz
üzenetére
Csak internet lesz beköttetve, viszont ilyenkor lehet választani modemet nekem? Most a telekom internet egy telefonkábelen jön, és a 20/1 internetből én ennyit tudok használni:

Szóval ezt a 105/8.26-ot 100/8-as előfizetésnél nem is értem, hogy lehet több mint amennyi a max?
-
Morzsibácsi
tag
Csak bámulok,és csorgatom a nyálam az itt látott sebességek miatt.
Nálunk vidéken ez elképzelhetetlen.Vagyonért ad 10 megás netet,mint egyeduralkodó.Nagyon sokszor még abból is csak annyi van,amennyi a képen látható.Mikor felhívod őket,ez ügyben,még majdnem meg vannak sértődve.Válaszuk többször is az volt,hogy oké,hogy 10 mega a csomag,de 3 mega a garantált.....az meg majdnem megvan.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Azt még hozzátenném, hogy magam is Telekomról váltottam (20-as VDSL2 NetMánia M, ami gyakorlatban Speedtesten 23-at futott), viszont Steamen kb annyival jött amint amennyi papíron volt. Na ha még mindig ott lennék, azon túl, hogy ugyanúgy 17-18 K-t fizetnék havonta a komplett minicsomagokkal tűzdelt csomagért, most kb 410 percig várhatnék ameddig letöltődik
Az testvérek között is 6,8 óra.Anyumnál meg NetMánia S van, mert csak azt tudja a T biztosítani, ha az IPTV-t beszámolom akkor 6,7 Mbps-al jön. 20,3 óra alatt lent is lenne

-
Vancom
csendes tag
Sziasztok, 1 éve a Telekomnál van 20/1 Mbit/s internetem, aminek lejárt a hűségideje, és szeretnék mindenképp nagyobb csomagra váltani. Gondolkozom az Invitelre váltáson, de nagyon sok negatív értékelést olvastam róluk. Nagyjából ugyanannyiba kerülne a Telekomos 30/5 Mbit/s mint az Invitel 60/5 Mbit/s. A Telekomnál soha nem volt gondom az internettel, így az érdekelne, hogy az Invitellel milyen tapasztalataitok vannak. (Kecskemét)
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja igen, nekem szerencsére az elődje volt

-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Megjegyzés: Ha újat akarsz venni:
Akkor jó a D-Link 360R T1E mellett a 321B-is
Használtam 2K körül is kaphatsz. Nézd meg előbb, hogy Nálad az Annex melyik ,módjában van a modem, hátha kiírja. Invitel-nél van Annex A, B egyaránt.
-
törölt tag
válasz
ReSeTer
üzenetére
A Zyxel p-600 miatt Te nem nagyon fogsz tudni vonaldiagnosztikát csinálni, viszont a hozzád kiszálló szolgáltató által küldött szerelő igen, mert neki van erre megfelelő műszere, és azzal látni fogja, hogy mi a pontos helyzet. Sajnos előfordulhat(na) az is, hogy a hálózatod makulátlan, és a falu hálózata miatt érdemben nem nagyon tudnál rajta csiszolni. Viszont az azért valószínűbb, hogy valamit mégis sikerülne, mert a normálisan árnyékolt kábel sokat jelenthet, legalább belül. Anno én például még a telefonvezeték hosszát is nagyban leredukáltam.
A szolgáltató nem fog Neked beleszólni, hogy házon belül, hogyan alakítod a hálózatot, de ha egyébként sem Te csinálnád, mert pl nincs hozzá megfelelő eszközöd (krimpelőfogó stb), akkor nyilván a szolgáltatót kell megkérni, hogy a hálózatodat rakja rendbe.
Ennek két lehetősége van. Az egyik, hogy hibabejelentés útján hibának veszik, és akkor 0 Ft. Azonban mivel a garantáltad megvan, így ez nem túl valószínű-
A másik meg az, hogy fizetsz érte mint a katonatiszt, mindjárt csak a kiszállás 7000 Ft + munka és anyagköltség, és kétséges eredmény.
Szerk: Van egy maradik lehetőség is, lecseréled ezt a Zyxel-t egy fekete D-Link 360R T1E-re, és DChard firmware-ével megcsinálod a vonaldiagnosztikát.
Majd ide beteszed az eredményt: Új firmware D-Link ADSL modemekhez
A Zyxel féle cuccot, ideiglenesen, vagy akár véglegesen is lecserélheted, csak mivel szolgáltatói eszköz, ezért mindenképpen tartsd meg!
-
ReSeTer
senior tag
válasz
üzenetére
Megnézem akkor később, viszont ilyen zaj statisztikás képet hogyan lehet csinálni? Csak mert voltunk bent, és az ügyintéző mondta, hogy nagyon régi kábelezés van a faluban, meg ugye az iptv se megy, tehát hátha kiderülne ez a dolog, hogy még próbálkozni se érdemes ilyen kábelcserével.
Vagy ez teljesen független? Egyébként valószínűleg sima vékony telefonkábel van, ami belemegy ilyen kis dobozba [link], és innen megy a modembe.De majd lefényképezem.
Egyébként ha kicserélem, akkor abba nem szólhat bele az invitel később?
-
törölt tag
válasz
ReSeTer
üzenetére
Ja, értem, azt hittem, hogy még ez a hozzászólásod aktuális ebben a témában.
Kábelezést átnézted? Ha egyszerű telefonkábel van, vagy az eggyel jobb PVC, akkor érdemes lenne cserélni a lakásba bejövő ponttól UTP-re.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Szerintetek mit tudnak válaszolni személyesen az invitelnél ha megkérdezem tőlük, hogy szomszédban miért jön 640-el minden, nálam meg 480 nagyon maximum? Telefonban anno azt mondták, hogy papíron 5mbit veszteséggel meg ilyen olyan dolgokkal 4 egész valamennyi jön át, meg a kábel nem bír többet.
Csak akkor a szomszéd valami varázsló lehet, vagy nem tudom.Szerintetek?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Azon filóztam, hogy az a nagy szolgáltatói WiFi router osztogatás annak is lehet köszönhető, hogy esetleg jól bevásároltak belőle, hátha sokan fogják 500Ft-os havidíjjal bérelni, aztán nem jött be a dolog, és hát ne maradjon a nyakukon, így legalább valami pozitívumot hoztak ki a dologból

-
törölt tag
válasz
M@Db0Y
üzenetére
Szomszédomnál meg a szerelő hozta ugyanazt a routert. Egyébként érdekes, hogy amikor még én kötöttem a szerződést, lett volna opció WiFi eszköz bérlésére havi 500 Ft-ért kereken. Gondolom az sem egy Gbps-os cucc lett volna, szóval vettem inkább egy TP-Link Archer C5-öt.
Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Diablo IV
- Windows 10
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hajrá 21.század
No és csak Internete van az Inviteltől, ezért is kapott egy Cisco EPC3008-at 3208 helyett

Remélem nálam idáig nem fajulnak a dolgok.És én most is úgy érzem,hogy igazam van.Bár tudom ez egy szolgáltatóval szemben vajmi kevés
Aztán egyszer kétszer elengednek 1-1 ezrest.Szegény ember vízzel főz