Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
taki01
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Nalam ilyenek az allapotok, a hatterben fut par dolog is:

-
válasz
dpetibane
üzenetére
Szia!
Nagyon franko hgw-t kaptal, belovod szepen es semmi problemad nem lesz vele.

Admin feluletre lepj be (admin, 1nv1tel7) es ez alapjan be tudod allitani hol legyen net es hol tv. Bemasolom a hsz-t, hogy ne kelljen keresni:
(#11970) lazac_ válasza Batib (#11960) üzenetére
Üdv.
ZTE H168N több internet, kevesebb TV port beállítás szükség szerint:
1. Network -> WAN -> Port binding menü
2. WAN Connection legördülőben TV kiválaszt, ott maradjon pipa, ahová az IPTV csatlakoztatva van ->SUBMIT
3 WAN Connection legördülőben Invitel kiválaszt, ott legyen pipa, ahová internetet szeretnél ->SUBMIT
Átfedés a kettő között ne legyen!
4. Network -> LAN -> DHCP Port Service menü
5. Pipa arra a kimenetre, amin TV van, pipát kivenni onnan, ahol internet
6. Network -> LAN -> Port Service menü
7. Pipa arra a kimenetre, amin TV van, pipát kivenni onnan, ahol internetHa vizualisabb tipus vagy, kifotoztam neked a beallitasaim:
Felul internet, bal oldalt port binding menu:
Ertelemszeruen ugy allitsd be ezeket, hogy ahova netet szeretnel, ott az internetnel legyenek a pipak, ahova tv-t, ott a tv-nel es sehol se legyen mindkettonel ugyanott pipa!
Ezutan felul local network, bal oldalt lan menu - port control dhcp:
Ahova beteszed a potyit az on - ele, ott lesz neted, ahov nem, ott nem lesz. Itt lathato is, hogy pl a 2-es porton nekem nincs netem, hiaba van az elozonel ott is kipipalva a net tv helyett, szukseg van a dhcp-re is, hogy tudjal netezni. Sok sikert!
-
dpetibane
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még annyi kérdésem lenne hogy hány eszköz tud ehhez a HGW-hez csatlakozni egyszerre? (ZTE ZXHN H168N)
Nem találom róla meg az infót.
-
dpetibane
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon köszönöm, minden világos már!
-
dpetibane
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm.
Mindent megtaláltam! A routerben is az IP címet.
Viszont ezt a HGW-t most hallom először. 2 mondatba leírnátok mit jelent? -
-
dpetibane
tag
Sziasztok,
Inviteles ZTE ZXHN H168N wifi-s modem lett most beüzemelve, de az admin oldal szerint el van állítva, nem tudom elérni.
Tudtok segíteni?Köszi
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
"Lezárás azt jelenti, hogy nem rendelhető? (pl.: HD Super)"
Igen, akinek megvan annak (elvileg, mert én már a zöldeknél erre sem tennék esküt), ameddig hűségideje van, addig adják annyiért, és addig ameddig a hűség tart a csomagot. Viszont aki nagyon ragaszkodik ehhez, azt óva inteném, hogy lezárás után bármit módosítson a szerződén, mert akkor ugrik a dolog, plusz jönnek a kis extra költségek

"Hajdúszoboszlón már nem cserélhető a beltéri CA modulra?"
Már nem. Csak a szerelő általi kiszállítás van, vagy a futár, de utóbbi is necces, mert általában a szerelő általit erőltetik 7000 Ft-ért.
"Remélem ezt tökölést, kavarást befejezik és Április 1-től rendelhető a 100-as NET a családi Tv-hez is... "
Állítólag mindig ilyenek voltak, csak én azért nem tapasztaltam, mert egy szolgáltatást vettem tőlük igénybe mindössze, ott meg sok variáció nem volt.
"2014. októberében is ez ment a 60-as csomaggal csak Digitális Extra Tv-vel rendelhető, 2015. májusban már a családihoz is lehetett..."
Ez is ilyen kényük-kedvük szerinti dolog, semmi sem garantálja, hogy újból megcsinálják, mert egyszer volt rá eddig példa, legalábbis a városban.
Ha HD Super fontos számodra, akkor addig rendeld meg ameddig nem zárják le, de ez megint olyan dolog, hogy nem lehet tudni, mi az ami jön utána. Lehet jobb lesz, lehet rosszabb. Anno én az 1390 Ft-os HBO csomagról maradtam le, pedig akik megrendelték akkor, még most is nézhetik annyiért

Mai autentikus sebességmérés:
Van pár játék, aminek nem jutottam a végére még, így néhány naponként leszedek egyet Steamről
Napi sebességmérésnek sem rossz 
-
headhunter
addikt
válasz
üzenetére
"Most viszont a sok lezárt csomag miatt, meg az újak bevezetése miatt megint lesz náluk szerintem kavarodás"
Lezárás azt jelenti, hogy nem rendelhető? (pl.: HD Super)
Hajdúszoboszlón már nem cserélhető a beltéri CA modulra?
-----------------------------------------------------------------------------------------
Remélem ezt tökölést, kavarást befejezik és Április 1-től rendelhető a 100-as NET a családi Tv-hez is...

2014. októberében is ez ment a 60-as csomaggal csak Digitális Extra Tv-vel rendelhető, 2015. májusban már a családihoz is lehetett...
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Nézd a jó oldalát: ha beletörölted volna, akkor a bárándi körzeti meghízott előtt ülnél

Egyébként router nélkül nem nézte meg a csóka ?
(#19977) kabelmania27 : Remélem
Most viszont a sok lezárt csomag miatt, meg az újak bevezetése miatt megint lesz náluk szerintem kavarodás 
-
kabelmania27
félisten
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Milyenek most az értékek?
GoodSpeed: Számlázás is meg fog oldódni. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Voltak kint, nem tudtak igazából mit kezdeni vele.
Állítólag az általuk küldött routerrel tudta a rendszer a megrendelt 50%-át.
Sajnos már nem voltam otthon, hogy beletöröljem a mukit a padlóba.Ezt a hulladék szolgáltatót.
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
Ott szűkön nekem is

A sebesség ingadozás majd megoldódik, nem emiatt vagyok kibukva, főleg ameddig Steam, Origin, stb esetében jön, nem zörget a netes sebességmérők általi instabilitás. A nagy kiadók kliensei + a Windows feladatkezelő igazat írnak, de ha mérem az időt, és kiszámolom, akkor is kijön az érték.
Számomra az a fontos, hogy egy szolgáltató, csak azért és csak annyit számlázzon, amire az efi leszerződött, és ha megrendelek egy extra minicsomagot, akkor ne tegyen már be új előfizetőnek úgy, hogy még az alapegység bérleti díját is felemeli 490 Ft-ra 0 Ft-ról, és még én örüljek, hogy nem 990 Ft az STB ára.
Anno a román tányéros szolgáltatóval 200 Ft-ért bontottam szerződést, persze a 200 Ft volt az utolsó szög a pohárban, mert az EPG nem funkcionált a minőség meg gyenge volt. Viszont akkor volt pont a "gazdasági világválság" kezdete, és lökte nekem a dumát levélben, hogy mivel a Ft a $-ral szemben erősen vesztett az értékéből, ezért emel 200 Ft-ot a havidíjon. Hol érdekel engem mint efit, hogy neki ez a nyomora? Átmentem a T-hez, és még olcsóbb is volt, mert akkor már minden a T-től jött, és a minőség is nagyot ugrott

Megjegyezem: Ezzel a $, €, Ft árfolyam izével még egyik szolgáltató sem jött a románok óta elő azóta sem...
-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Valaki valamikor nem azt adta le ami neki volt kirakva

-
törölt tag
A minden egy szolgáltatótól legyen elvvel is lehet, hogy szakítok. Lehet kicsit drágább, de biztonságosabb.
Szolgáltatás-kiesés esetén is. Ha TV GO létezne, LG okostévére is, akkor simán lehetne 0 Ft-ért tévém
Igaz nem FHD Stream... de "ajándék lónak ne nézd a fogát" szól a közmondás 
(#19968) kabelmania27 : Mondjuk ez igaz, és kb ennyi választja el a katasztrófától. Viszont a bitráta minden szolgáltatónál khm... van rossz, meg kevésbé rossz... töredéke, egy minőségi lemezesnek
Az csatornák emblémájánál, vagy vizes jelenetnél, látható a pixelesedés. Ezzel nincs mit tenni, minden szolgáltatónál ez a helyzet kb idehaza.(#19969) kigyi_23 : Valahogy hozzájuk került

-
törölt tag
válasz
kigyi_23
üzenetére
A viselkedésükkel sikerült elérniük, hogy most már szabadulni akarok tőlük, ami számomra nem is olyan nehéz, egyrészt a korábban leírt új helyzet miatt, másrészt mert van konkurencia még helyben is.
Annak idején kedveltem ezt a céget, mert 8 évig voltam az ügyfelük, de csak ADSL Internetet vettem tőlük igénybe abban az időintervallumban, a Matávon keresztül. Valószínűleg utóbbi miatt nem volt gondom.Nem elírás, akkoriban még Matáv volt a T neve.
Tavaly áprilisban pont a 8 évig gyűlt tapasztalatokra támaszkodva vágtam bele nagy lelkesedéssel a projektbe egyrészt, másrészt pedig akkor még csak a T-volt, és elegem volt a 20 Mbps-os VDSL2 nyújtotta sávszűkösségből + a SAT TV-ből. Ez alatt az egy év alatt többet kínlódtam velük, mint az azt megelőző T-s korszakban, vagy a 8 éves, mostani szerződésnek bizalmi alapul szolgáló ADSL-es időkben.
Sikeresen lebontották azt, amit 2003-2011 között felépítettek esetemben. Ha nekik nem számít, hogy egy 17000 - 20000 Ft-ot havonta tejelő efi-t elvesztenek akkor így jártak.
Szomszédom 3K-t fizet, hogy engem pótoljanak, kell 6-7 szomszédnyi efi

Most úgy vagyok vele, hogy lerázom a nyakamból őket, és fix, hogy nem hosszabbítok meg jöhet nekem ügyfélmegtartó...
FilmBox Live-ot, meg akár közvetlenül a FilmBox-tól is tudok rendelni

-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
Travel SD:
Travel HD:
Netsebesség: Olyan mintha hirtelen egy szálon kezdenének mérni ezek a sebességmérő honlapok. Már arra is gondoltam, hogy valamelyik böngészőkiegészítő kavar a Chrome alatt (Firefox alatt továbbra sem használok Flash-t), ezért megnéztem Edge alól is, de ugyanolyan eredmények jönnek ki.
Viszont a letöltés - és tulajdonképpen ez a lényeg, mert egyébként multiplayer játék + FHD Stream-hez elég 10-20 Mbps is bőven - Steamről és Originről rendben van. Persze ettől még érdekes, hogy mi okozhatja. Bizonyos sebességmérő oldalak, így például az NMHH, és a mérődoboz is, a Speedtest szervereit használja. DIGI, és UPC oldalán általában 95+-szal jön.
-
headhunter
addikt
válasz
üzenetére
Nálam innentől van "zavar az erőben"...
2016.03.11 22:02:24 59.459227 Mbps 5.275032 Mbps 16 ms
2016.03.11 23:01:25 24.403411 Mbps 4.244910 Mbps 15 ms
2016.03.12 00:01:39 16.036096 Mbps 2.850959 Mbps 13 ms
2016.03.12 01:01:31 0.004964 Mbps 1.058863 Mbps 15 ms----------------------------------------------------------------------------------------------------
Android boxon, azóta sem mérek 60/5-öt csak 10-30Mbit között. (Oradea, Nyíregyháza, stb...)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Travel Channel-nél, milyen a jelszint? (SD,HD?)
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ami viszont érdekes, most Steamen direkt ezért szedtem le a Portal 2 nevű játékot:
Ott viszont tökéletesen megvan a sebesség, és mielőtt arra gondolna bárki, hogy lehet a Steam bőven mér:
1. Miért pont a 100-as netnek megfelelő sebességet, illetve annak közelében járó értéket?
2. A Windows feladatkezelő egy eléggé autentikus forrás annak megítélésében, hogy a gépen éppen milyen sebességgel folyik a kommunikáció, és az is azt jelzi, hogy 100-110 Mbps a fogadott adatmennyiség értéke. -
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
Mérődoboz eredményei, elég érdekesek.
Most csináltam egy kábelmodem újraindítást, mert nem volt foglalt a vonal... legfeljebb ha addig hívnak minket (volt már erre is példa), akkor mondják, hogy nem voltunk elérhetőek

Az értékek rendben, nincs csatornakiesés stb...
Szerintem itt az is esélyes, hogy az utcában van valami.
(#19959) Gubek-Einste: Kezdek egyébként is velük nagyon tele lenni... pedig nem vagyok egy türelmetlen fickó, de ez így együtt már nálam is kezdi elérni a határt.
Nem arról van szó, hogy azért mert nekik is ugyanannyit fizetek mint a T-nek fizettem, mert már megszoktam, hogy az én igényeim alapján, kb mindenhol ez van, hogy havonta 17-20 000 Ft körül mozog a havidíjam. De az, hogy veszekedni kell velük, meg levelezni, meg Hajdúszoboszlóra mászkálni, illetve ha megrendelek valamit, ahelyett, hogy örülnének, beraknak 490 Ft-ért egy olyan tételt - 1. stb - ami korábban 0 Ft volt, és amire a magam fajta tapasztalt róka sem számít, mert kb annyi köze volt az új megrendelésem témájához, mint Makónak Jeruzsálemhez...
A mai számla a +690 Ft-os FilmBox Live szolgáltatás kiszámlázásával viszi a prímet, holott írásban ilyesmiről nem esett szó, hanem elküldték az ügyfélazonosítómat végre a FilmBox-nak.
Újabban akkor még a sebességgel kapcsolatos gondok. Na meg, hogy megint kavarni fognak a csatornákkal, meg lehet amit most írásban intézek, az is 2 hónap múlva amikor érvénybe lépnek ezek az új változások, kezdhetem elölről üzemmód.
-
-
taki01
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Most hívott az invitel hogy nem tudják vissza rakni a feltöltést mert nagyon instabil a vonal.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen az LifeNetwork vissza fog kerülni például. Zajbetörés nincs, szóval én is arra tippelek, hogy: és vagy viszonylatban, sikerült sok efi-t még a UPC előtt gyorsan beszervezni, illetve sokan váltottak 60-ról 100 Mbps-ra a meglévők közül, valamint az újak már eleve Net100-at kérnek.
Viszont érdekes, hogy
"A HD Mindentudó, HD Színes, HD Sport és HD Super kiegészítő csomagok lezárásra kerülnek."
Azaz nekünk, akiknek még ez van, ameddig le nem jár a szerződésünk kapjuk, de újakat már nem adnak ki. Viszont nem tudom, hogy mi fog helyettük jönni, lehet jobbak fogják váltani, bár a HD Mindentudót nehéz felülmúlni
A HD színesben meg egyedüliként a FilmBox csomagok közül a FilmBox Extra HD található meg. Abból kb, nekem csak a FilmBox az érdekes, tehát ha áttennék a FilmBox minicsomagba, ki is szállnék a színesből azt hiszem. Bár már annyi kavarás van, hogy meg kellene néznem, lezárás esetén, lehetőség van e átugrásra másikra.Jelen pillanatban 3x fizetek a Filmbox-ért, lassan ott tartok vele, mintha HBO-m lenne a másik szolgáltatónál.
Nem azért vásárolok ledes fényforrásokat, hogy amit az EON-tól megtakarítok, azt az ISP-nek adjam indokolatlanul
Az ilyen húzásokkal, a friss efiknek is hamar elegük lesz 
Szerk: Egyébként direkt írásban panaszkodtam nekik, mert az ügyfélszolgálattal korábban órákat beszélgettem ebben a témában, és akkor volt csak előrelépés amikor 1,5 hónap után kb meguntam, és írtam.
Illetve a 3K-s Invitáló díjamat is csak úgy írták jóvá, hogy emailben panaszkodtam /húzódott majdnem egy félévig/

-
taki01
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nagyon erősködött a ügyfélszolgálatos csávó hogy megvan a garantált feltöltési sebesség de mondtam neki nem azért váltottam csomagot hogy kb ugyan annyit kapjak majdnem mint az előző csomagnál.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Tájékoztatjuk, hogy a Díjnet rendszerbe új számlája érkezett.
Egyúttal felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételei módosulnak, az erről szóló részletes tájékoztatást az alábbi linkre kattintva olvashatja el!
http://www.invitel.hu/lakossagi/ASZF/INV_201603_TJ_INVIFLU6VE_v1_lak_ASZF_vagojel_nelkul.pdfNa olvashatom

Szerk: Hirtelen:
" 10. A digitális kábeltelevízió- és az IPTV-szolgáltatásokat é
rintő változások (ÁSZF 1. számú melléklet – Függelék A. rész 1. pont és C. rész)
• Az Extra csomag minden technológián lezárásra kerül.
• Digitális kábel TV és VDSL, illetve optikai IPTV területeken a Család
i csomag lezárásra kerül.
...A HD Mindentudó, HD Színes, HD Sport és HD Super kiegészítő csomago
k lezárásra kerülnek.
• A Családi és Extra csomagokba bekerül a Life Network csatorna.
...A Discovery World csatorna neve DTX-re változik."
Upstream ChannelsPower Level:
Channel 1: 44.3 dBmV
Channel 2: 43.5 dBmV
Channel 3: 44.5 dBmV
Channel 4: 43.7 dBmVCsak az US-t tudom, most mutatni, mert a DS 32+-os
Újra pedig nem indíthatom, mert foglalt a vonal...
Speedtest, megint meg van borulva... nem is kicsit...

-
Desmond0313
csendes tag
Egy kis update: ma délelőtt volt egy negyed órás teljes internet kiesés, majd pedig 10 perccel ezelőtt a DS és az US is elkezdett villogni a modemen. Eldobta a 8-as DS csatornát de az visszajött, aztán eldobott a 4 US csatornából 3-mat, amik azóta sem jöttek vissza... az Inviteltől még nem jelentkeztek, hogy jönnének megnézni...

-
törölt tag
Világbéke!

-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mondjuk ha nincs más vezetékes ISP a környéken, akkor ez a van másik Mobilinternetem dolog, ha utána néznek az adatforgalmának sántíthat, mert az nem korlátlan. Bár nekem is az egyik évfolyamtársam kénytelen beérni egy Net & Roll csomaggal, mert még az ADSL-t sem húzták be a házába.
-
Desmond0313
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Rendben, akkor az Inviteles kollégák érkezéséig most így hagyom, hogy legyen TV mindenhol, mert most csak egy 4-es splitterem van kéznél (amit egyébként pár éve ők vetettek ki velünk). Köszi a segítséget, ha valami fejlemény lesz, majd írok.

-
kabelmania27
félisten
válasz
Desmond0313
üzenetére
Akkor nem osztóhiba okozza, alacsony ds miatt majd cseréld ki az osztót, de először javítsák meg a zajbetörést.
-
Desmond0313
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na, úgy negyed óra után a Tratec nélkül is eldobta a 11-es us csatornát. Most visszatettem, a ds értékek megint -6 -7 körül vannak, és most is eldobta kb negyed óra után a 11-es us-t.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Desmond0313
üzenetére
Értékek rendben vannak, lehet a modem újraindítás segített, nézd meg visszakötve megvan-e a négy us, tratec osztóval gyenge a ds ezért érdemes lenne cserélni az osztót splitterre.
-
Desmond0313
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A tratecet kiiktatva ilyen értékeket kapok:

-
kabelmania27
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Nincsmit, az csak általános tájékoztató.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Azt viszont nem értem, hogy akkor miért tüntetik fel a weboldalukon a technológiák résznél, ha valójában nem foglalkoznak vele. Hát ezek szerint nem lesz szolgáltató váltás. -
kabelmania27
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Üdv!
Invitelnek nincs műholdas szolgáltatása. -
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy az Invitel-nek van műholdas digitális TV-je? Az oldalukon a technológiák résznél feltüntették, viszont sehol máshol nem találom, IPTV-t meg valamiért nem értékesítenek itt (Telekom ADSL terület), mondjuk nem is olyan nagy probléma, mert megzabálná a netet..
-
kabelmania27
félisten
válasz
Desmond0313
üzenetére
Nézd meg osztó nélkül javul-e.
Tratec osztót cseréld ki kettes splitterre, tévés kimenetre tegyél hpf szűrőt, ds értékek javulni fognak. -
Desmond0313
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A modem előtt csak egy Tratec TRIS-210E van. A nyári átkábelezés előtt még 2 elosztó volt a modem előtt, amire írtátok hogy az úgy eléggé rossz, ezért bár macerás volt, de megcsináltuk, hogy csak 1 legyen előtte. Ezzel egészen mostanáig semmi probléma nem volt augusztus óta, mitől romolhatnak el így a semmiből az értékek?

-
-
törölt tag
válasz
taki01
üzenetére
Lehet felülbírálták az ügyintézőt, és nincs ilyen kompenzációs megoldás náluk, helyette beraktak egy 5 Mbps-os portra.
Anno ügyintézővel én is lezsíroztam, hogy 10-es ADSL-t hosszabbítok - jó régen volt -, és ráadásul ügyfélmegtartós ügyintéző volt, mert pont lejárt a szerződésem. Aztán valami felette álló, mondta, hogy hiába lakom Telekom területen, és van lehetőség 10 Mbps-os Internetre, az csak a T-seknek jár, az Invitelnél 8 Mbps adható ki, és nem tudják teljesíteni a dolgot

-
taki01
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Már beszéltem velük de kicsit idegesítő hogy valamit megbeszélek velük dél fel és haza jövök és tökre nem az vár amit a telefonba megbeszéltünk.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Desmond0313
üzenetére
Üdv!
Gyenge a vételi érték.
Milyen osztóval van elosztva a koax?
taki01: Hívd fel a 1445-öt. -
taki01
őstag
-
törölt tag
válasz
taki01
üzenetére
Nos igen, 2,2 Km-re a DSLAM-tól még nem láttam olyan ADSL2+ előfizetőt, akinek ment volna a 15 Mbps letöltési irányban. Ami szokott menni az a 10 Mbps, de a másik szolgáltatónál sokan ilyen távolságban még kevesebbel voltak kénytelenek beérni, ugyanis az szórta az SNR lock-ot, amit szerencsére az Invitel nem vezetett be.
-
taki01
őstag
válasz
taki01
üzenetére
Nem rég hívott az ügyfélszolgálat hogy nem bírja 15/0,9-et a vonal és ha szeretnék akkor most válthatok vissza kisebb csomagra díjmentesen vagy maradhat a mostni. Mondtam neki hogy maradjon. Erre mondta hogy bead számla kompenzációs igényt mivel nem tudják a szolgáltatás 100%át nyújtani ez által kevesebb lesz a havidíj.
-
taki01
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ma küldött az invitel egy emailt, hogy hálózati hibát találtak ezért mégis kijönnek.
-
Desmond0313
csendes tag
Sziasztok!
Korábban írtam már ide olyan probléma miatt, hogy az Inviteles net ledobál és kevés az upstream csatorna, aminek az lett a vége, hogy kapcsolatba léptünk az Invitellel, és ki lett cserélve az összes koaxiális kábelünk háromszoros árnyékolásúra. Mindez még nyár végefelé történt, azóta minden tökéletesen működött. Az utóbbi 1,5-2 hétben viszont újabb probléma merült fel. Nagyjából két naponta minden délután ok nélkül leesik a letöltési sebesség (közvetlenül a modemről mérve router nélkül is) 60 Mbit/s-ről 6-10 Mbit/s-re, viszont a feltöltés változatlan marad (5 Mbit/s, ahogy lennie kell). Ez általában délután 16:30 - 17:00 körül kezdődik, és egészen este 8-9-ig eltart, majd hirtelen megjavul. Ahogy telik az idő, a letöltési sebesség valahogy így szépen kúszik mindig felfelé (ugyan azzal a szerverrel mérve). Például a tegnapi napon 5-kor belassult 6 mbps-re, aztán másfél óra után már 12 mbps volt, 8-kor már 30, 9-kor pedig volt egy random modem újraindulás teljesen magától, és utána jó lett. Kapcsolatba léptem az Invitellel, akik tájékoztattak, hogy az ő oldalukról minden rendben, ezért helyszíni vizsgálat szükséges, majd értesítenek. További anomália, hogy a 11-es upstream channelt random ledobja, pl. jelen pillanatban is villog a modemen az US és a modem diagnosztikájában ki van szürkítve a channel. Értetlenül állok a probléma előtt, minden csatlakozást átnéztem, minden a helyén van, a hálózat felépítésében semmilyen változás nem történt az újrakábelezés óta, és eddig tökéletes volt. Továbbá az is rendkívül furcsa, hogy miért csak a letöltési sebesség romlik el? Ti mit tudtok erre mondani?
Kép a modem diagnosztikai oldaláról:

Kép a modem logjáról:

Előre is köszi a válaszokat!

-
taki01
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
headhunter
üzenetére
Modemértékek rendben vannak.
-
headhunter
addikt
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
-
headhunter
addikt
válasz
üzenetére
Létezik olyan FTP teszt oldal, ahonnan lehet akár 10-20MByte/sec-kel is tölteni?
ftp.fsn.hu (800KByte-1.5MByte között ingadozik)
Táblagépen milyen sebesség jön ki?
Nálam Android Boxon (vezetékes kapcsolatnál), eddig hozta a 60/5Mbit-et, most Nagyvárad is 15-30Mbit)
1445-t felhívtam tegnap, mivel kezdte a helpdeskes?
Közvetlenül a géppel kössem össze a modemet és úgy mérjek...

-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nos igen, én is így gondolom, meg dchard is. Csak sokszor ugye az van, hogy a szerelő is ezekkel mér, és nem az fsp szerveréről valami tesztállománnyal.
-
-
törölt tag
Az xDSL ebben jobb, mert az ünnepnapokon sem lassul
Anno a Chellosok is erre panaszkodtak úgy 12 évvel ezelőtt Debrecenben, hogy ünnepekkor drasztikusan visszaesett az elérhető sávszélesség. Mondjuk ott néha annyira, hogy egy adott oldal betöltődésére is sokat kellett várni. -
törölt tag
válasz
TOROKIM
üzenetére
Szerintem egészen biztos, hogy vagy csak Te veheted át, vagy meghatalmazást kell írnod, hogy ki még. Viszont az a tapasztalat, hogy általában csak Te veheted át. Pl nekem át kellett mennem a másik lakásba a TV-m ért, mert csak odaszállították ki, és csak anyum vehette át, mivel az Ő nevére és címére lett átíratva a T-s szolgáltatás. Mivel elég rutinos vagyok, nem ért meglepetésként, de attól még át kellett másznom, utána amint a futár leszállította, már kocsival hozhattam is át

Más, jelenleg annak a számára írom, hogy Nemzeti ünnep van, ami ellentétben a Karácsonnyal, tényleg arról szól, hogy az emberek miután meghallgatták az ünnepi beszédeket, vagy közben is, otthon ülnek a gép előtt és Interneteznek.
Ugyanis most nincs meg a 100 Mbps, több helyen sem:
Elsőként újraindítottam a kábelmodemet, tehát autentikus értékek mind a két irányban

Ahol rendben van a dolog:

Külföldi mérések (linkesítve):
-
TOROKIM
csendes tag
válasz
üzenetére
Erre is itt egy sztori!
Szerdán, amikor megrendeltem, csütörtökön rákérdeztem, hogy mikor várható a szállítás.
Az ügyintéző erre:
5 munkanapon belül.
Konkrét időpontot nem tud mondani?
Nem, majd a futár hívni fogja.
Újra hívtam az ügyfélszolgálatot, majd egy másik ügyintézővel beszéltem, Ő készségesebb volt, mert rákérdezett az illetékes osztálynál, de elsőre nem vették fel a telefont, majd szólt, hogy megpróbálja újra, akkor már sikerült, és az mondták, hogy nagy valószínűséggel a héten pénteken, vagy hétfőn kerül kiszállításra a készülék.
Tehát rögzítve van.
De szerdán felhívom őket, hogy ha lehetséges, akkor mindenképpen hétfőre kérném a kiszállítást, mert pénteken vidéken leszek, és otthon sem lesz senki, aki át tudná venni.
Bár, lehet csak én vehetem át, mert amikor megrendeltem a készüléket, az ügyintéző elkérte a személyi igazolvány számomat, mert nem látta, hogy rögzítve lenne, pedig amikor tavaly szerződtem velük, akkor emlékszem, hogy be kellett mondani a személyi igazolvány számot.
Tehát lehet, hogy a futárnak be kell mutatni a személyit, de erre így nem kérdeztem rá, na majd szerdán. -
törölt tag
válasz
TOROKIM
üzenetére
Invitelnél az a tapasztalatom, hogy célszerű a legalapvetőbb dolgokat is írásban intézni, mert nekem ahány ügyintéző volt, annyi félét mondott olyan dolgokban, mint mennyibe kerül a CA modul kiszállítása, szerelő hozza e vagy futár? A FilmBox-szal több mint egy hónapig szenvedtünk, mire sikerült összehozni.
T-nél meg volt olyan, hölgy a TV megrendelést nem tudta berögzíteni (két tévénk is van a T-től), egy férfi ügyintéző meg az éjszaka közepén megcsinálta.
Illetve T-nél még annyi, hogy ott a hölgyekkel jó a hangszerződés - megint saját tapasztalat - nekem két évig 2580 - 2680 Ft volt 4300-4390 Ft helyett a mobilinternet, mert a hölgy félretájékoztatott, aztán amikor számlázták a 4400 Ft-ot, megreklamáltam, visszahallgatták, igazat adtak visszamenőleg, és nem kevés lóvét takarítottam meg

Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Honda topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sajnos már nem voltam otthon, hogy beletöröljem a mukit a padlóba.

Direkt ma beszéltem az ügyintézővel hogy maradjon a 12,5Mbit/0,9Mbit. Amúgy a garantált sincs meg így mert az 5Mbit/0,5Mbit de csak 4,97Mbit-et érek el letöltésben.