Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Alapvetően egyetértek, ha csak egyedül laknék az inviteles címemen, és lenne LG Tévékre TV GO alkalmazás, nekem elég lenne a telefon + 100-as Net.
Utóbbi sebességhez ragaszkodom, mivel mostani példa, hogy a Hard Disk Sentinel meghibásodást jelzett az egyik WD6400AAKS HDD-mnél a kettő közül. Semmi, de semmi más nem volt rajta csak több mint 1/4 TB Steam játék, melyeket sikeresen átmentettem a WD 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRX-re ideiglenesen ameddig megérkezik az új Western Digital (WD10EZEX) Caviar Blue 1TB merevlemez. Ha viszont nem tudtam volna lementeni, akkor le kellett volna tölteni. A mentés átlagban 70-100 MB/s-mal történt Net100-nál ez az érték jó esetben 13 MB/s ami azt jelenti, hogy 5x-8x gyorsabban történt a vészmentés. Szóval egy 30 Mbps-os Net, de még egy 60-as sem lenne nekem elég.
Persze ilyen ritkán adódik, nekem 19 év óta nem ment tönkre merevlemezem

Még így is mákom volt, mert az Origin-es Steam, Uplay-es játékaim, jelentős része a többi HDD-n volt elhelyezve. Egyébként mint mondottam volt, ez a 6400-as is elég régi olyan 7 éves, de van ennél egy másik, régebbi, annak egyelőre semmi baja 1285 nap és 17 óra működési idővel

-
kabelmania27
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
Szvsz előfizetők többsége 15/30-as netet kér d3 területen, családi tévével 4990Ft/hó.
-
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Akkor ezt kapod: Digitális Extra PDF
Nekünk is ez van, Nagyapám nézi

-
westcoastog
veterán
GoodSpeed - kabelmania27
Mikor a 60-ast köttettem akkor a szerelő mondta hogy a környéken még senkinek nem kötöttek ekkorát.

Nem hiszem hogy a faluban rajtam kívül másnak is lenne.

1500 forinttal fizettem volna többet, de közben mondta az ügyintéző a vírusvédelmi csomagot, azt nem kértem, így jött ki hogy 910 forinttal fog többe kerülni a dolog, így lesz 12400 havonta, de lesznek valami új és külföldi csatornák a tv-n, ennyi.

De már nem tudom mit mondott, elég gyenge a rövidtávú memóriám.

-
kabelmania27
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
Max csomagot kevesen szoktak kérni, szerintem nem lesz gond.
-
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Helyes

Ha a környékeden nem telített nagyon már a rendszer, akkor nem lesz gond, esetleg olyan időszakban lehet némi lassulás, amikor mindenki otthon ül, de ha tényleg nem váltottak sokan, és az ISP-nek vannak tartalékai akkor ettől sem kell tartanod.
Holnap elvileg lehet nálunk áramszünet, de majd kiderül, mert a karbantartásokat is megúsztuk eddig (legalábbis mi) az áprilisi EON karbantartásokból fakadó szakadásokat, de holnapra be van lengetve egy reggeltől késődélutánig.
Szerk: Milyen minicsomagot rendeltél? Vagy ott eleve drágább a 100-as csomag, mint a korábbid volt? Mert itt az volt a helyzet, hogy rendelnem kellett ugye, mert olcsóbb volt a Net100 mint a 60

-
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Remélem, hasítani fog Nálad is

-
westcoastog
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Alig várom hogy meglegyen.

Lassan ideje lenne leváltanom a koax elosztókat a padláson.

-
kabelmania27
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
Annyiért megéri

-
kigyi_23
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Hol laksz?
-
westcoastog
veterán
Megrendeltem a 100-as netet, várom.

Kemény 910 forinttal fogok többet fizetni. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szép estét mindenkinek!
Tekintettel arra, hogy az utóbbi napokban újfent előjött a probléma, miszerint egyes, sokak által haszontalannak ítélt posztok elnyomják az érdemi információkat a topikban, nyitottunk egy új témát ezekre a célokra. A topik rendeltetése az első hsz-ben és az összefoglalójában olvasható, kéretik tehát a jövőben az ilyen rendszeres beszámoló jellegű tartalmakat oda írni!
-
Prémvadász
tag
Ezt is lehetett volna fejlesztésre fordítani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Előbb vagy utóbb majd meglépik, de lehet úgy vannak vele, hogy mivel a belváros kertes házas részébe nem jön a UPC, így még akkor is jók, ha a Telekom esetleg fejlesztene. Invitelnél 100/8 van, ami nálam 105 körül jön a román DiGI oldaláról, ha még a Telekom újítana is, nem biztos, hogy optikával (abban az esetben is jelenleg max 120 Mbps) húzná körbe a várost, hanem nyomatná a VDSL2-t 50-el.
Lakótelepen a UPC a "sztár", ott a sebességmániások berendelték már az 500 Mbps-ot, szóval, ott nem igen fogja neki megérni erőltetni a dolgot. Na meg aki lehorgonyoz egynél, az általában marad is. Főleg ha nincs más, aki 500 Mbps-ot kínálna

Originről azért nehéz kihajtanom a maxot
Viszont ez inkább az Origin jelensége, persze látnom kellene, más szolgáltatóknál ugyanezen időszakban, hogyan is jön, de nagyjából utoljára akkor maxolta folyamatosan, amikor még 60-as netem volt. -
kabelmania27
félisten
válasz
üzenetére
600Mhz-es hálózaton nem fog elférni az összes dvb-c mux, viszont ds frekit lehetne bővíteni akkor csúcsidőben nem esne vissza a sebesség.

icetheman: Próbáld meg M@Db0Y által leírtakat.kabelmania27 kérésére módosítva.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
törölt tag
válasz
icetheman
üzenetére
Ez olyan ISP evolúciós folyamat. 2000-ben hivatalosan, csak egy gépen lehetett Internet egy előfizetéssel a szolgáltató engedélyével. Ami már akkoriban is röhejes volt, manapság meg x gép + y kütyü csatlakozik a netre háztartáson belül. Webszervert mert az efik, töredéke tartott fenn az ADSL-es táborból.
-
kabelmania27
félisten
válasz
icetheman
üzenetére
Nem állt át az óra, nézd végig a régi hsz-okat lehet volt már hasonló probléma vagy még azt tudod csinálni hogy Telekomos topikban rákérdezel, hogy tapasztaltak-e ilyet, Telekomnál is használnak vdsl modemet bridge módban.
-
icetheman
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szerencsére

(#20458) arkone: A koax az egy olyan közeg amely egyrészt igen érzékeny az évszakok különböző jellemzőire, pl hőmérséklet, ez xDSL-nél igazán nem szokott probléma lenni. Másrészt a fejállomáson is állítgathatnak, lehet zajbetörés is, én már 1 év alatt szinte mindent "kipróbáltam" akaratomon kívül amit ezen a témakörön belül meg lehet szenvedni. Harmadrészt többeket érdekel, mennyire stabil a Net100, itt a topicban nem sokan vagyunk, akik ennyivel hasítanak.
(#20459) btz : Ja a házköltöztetők, ment a Nat.Geo-n is, meg a Discovery-n is azt hiszem.
Egyébként csodálom, hogy itt nem jelentkezett senki, hogy érintette volna a dolog
-
arkone
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nekem is voltak invitel időkben gondjaim, megértem. Tényleg azért kérdeztem meg, hogy pár óránként miért írja be, mert érdekel mi a célja.

-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
icetheman
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Beállítottam , majd várom ,hogy mikor kapcsolódik újra
Logba szépen látni 
-
icetheman
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
icetheman
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hali!
A modem bridge módba van , a router jelentkezik be pppoe- vel. Esetleg a tp-linkbe lehet kéne vmi állítanom?!:S -
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
-
törölt tag
-
-
kigyi_23
addikt
válasz
üzenetére
Nálam is eljött az az idő amikor kiemelt ügyfél lettem a problémások listáján

Saját maguktól nekiálltak a fejállomástól végig belőni az értékeket. Szépen beszintezték a hálózatot
Aztán ide jönnek minden ősszel és tavasszal hívás nélkül csekkolni, hogy mi van
Most új csapat van ezek még lehet nem tudják, de majd rájönnek 
-
kabelmania27
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Emlékszem, hogy kivetted utána javult a netkapcsolat.
GoodSpeed: Lehet visszavették a jelet a fejállomásnál vagy az erősítőnél vagy nála ennyit számít a hőmérséklet változás. -
ScomComputer
veterán
Köszönöm a válaszokat,nincs benne semmi elosztó,mert anno "kivettétek" velem rendszerből,mivel nincs tv,csak net !

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nos, igen lehetséges, nekem hipp-hopp intézik már a dolgokat
Azonban ez egy új szint, már szólnom sem kell 
(#20431) scomcomputer: Az adásid príma, az SNR normál tartományban, a DS lehetne kicsit jobb, ha inviteles tratec /technetix elosztó van, cseréld kettes osztó + HPF-re.
-
kabelmania27
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ds értékeken látszik, hogy tavasz van, télen erősebb volt a ds.
-
ScomComputer
veterán
Az enyém jó?

-
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
repvez
addikt
válasz
üzenetére
NEm ez most valamivel jobb mint a névleges a garantált olyan 7 mbit körül van. 15/0,9-es a névleges csomag sebesség.
Persze gondolom, hogy több ezer ügyfélnél nem igy működik, de ahogy látom ez bevett szokás náluk, hogy ha engedi a rendszer akkor sem a teljeset állítják be.Mert a régi csomagnál is 10 helyett csak 8 al jött, most februárban az új hűséghez váltottam a nagyobb csomagra és a váltás után jött 12 vel a 15 helyett.
Majdnem azt mondhatnám, hogy akkor jött ugy mint a 10 essel kellett volna.ÉS ezért gondolom, hogy nekik már alapból el volt állítva ez a rendszer mert eddig egyszer sem mértem 12-nél többet, most ,hogy jeleztem egyből tudnak 16 ot?Csomagváltásoknál legalább akkor nézzenek rá jobban az adott beállításokra.
Ha februári váltáskor is meglett volna ez és azóta csökken le akkor megértem, hogy valami közben állítódott el és nem derült ki, de hogy már csomagváltáskor nem a megfelelő értéken megy azt nem tudom elfogadni figyelmetlenség vagy nem felderített hibának.Mindenesetre örülök, hogy 3 hónap után azt kapom a pénzemért amit kértem.
-
törölt tag
válasz
repvez
üzenetére
1. Ameddig a garantált megvan, miért ugrálna? Főleg ha nincs a nyakában loholó konkurencia a környéken...
2. Szerinted úgy van, hogy amikor xDSL-nél, DOCSIS, Optikánál stb, valami nem klappol, akkor felugrik az ügyeletes karbantartónál egy ablak, hogy x ügyfélnél gond van? Nem, nem úgy van. Majd ha valami gond van az efi jelez. -
repvez
addikt
Na , tegnap igaz user hiba miatt ,de felhívtam az inviteles help desket, hogy lassú a net ( routerbe el volt állítva)
ÉS ott panaszkodtam nekik, hogy a 15 ös netem , legjobb esetben is csak 12 .Küldtem emailbe nekik speedtestet meg a modem adatait.
MA visszahívtak, hogy náluk minden rendben ,de ha kérem akkor csinálnak egy diagnosztikát vagy ha tényleg idős a modem akkor cserélik ha a részleg úgy ítéli meg , hogy indokolt.A mai visszahívás után egy órára rá kapom az emailt, hogy szolgáltató oldali hiba kijavítva ,nem kell kijönni a helyszínre.
ÉS most ilyen a netem
Érdekes, módon, ha nem cseszteti az ember őket akkor meg nem mozdulnának és néznék át a rendszerüket, hogy valami nem stimmel, a fogyasztó meg csak fizeti a horror árat a lassú netjukért ami még azt a keveset sem éri el .Ebből is látszik, nem mindig a készülékben van a hiba.
Remélem ezentúl már megmarad ez vagy sikerül valamit eszközölni, hogy ADSL helyett VDSL hálózatra fejlesszenek itt is.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Friss:
Igazából, most nincs is értelme bejelenteni, mert az EON tavaszi áramszünet hadjárata még mindig nem fejeződött be...
"Tisztelt Előfizetőnk!
Tájékoztatjuk, hogy az E.ON Zrt. közleménye szerint áramszünet várható, melynek következtében digitális és analóg kábeltévé, internet, telefon szolgáltatásunk teljes kiesése lesz tapasztalható:
2016.04.13-án 08:00 - 16:00 óra között
Berettyóújfalu: Széchenyi u ELZETT területén.2016.04.13-án 09:00 - 14:00 óra között
Berettyóújfalu: Nagyváradi u 1-15, 2-20; Magyar u teljes területén
"Ez nem az Invitel sara, de sokan vannak, akik hát hö, itt áram van, de nincs se tévé, se telefon, se net, szóval...

-
taki01
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja csinálnék ilyen videót, csak azon látszódna az IP cím is
Windows Movie Maker csak Windows 8.1-ig volt, azzal megoldottam, de Windows 10-re már nem adták ki
)Szerk: Úgy látom Youtube-on van rá lehetőség
Mindjárt ki is próbálom 
-
kigyi_23
addikt
A rácsosodás és vízszintes csíkosodás néha az a videó hibája nem az adásban van. A függöny árnyéka megzavarja a kamerát
Ennyit az érzékeny technikáról 
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
üzenetére
Majdnem fél óra mire végigmész az összes csatornán, nem semmi, tv jelerősség és a minőség is rendben van, szépek az adások.
Csinálhatnál majd sebességmérés/pingtest videót.
kigyi_23: Kár hogy nincs dvb-c szolgáltatás arrafelé 850-es hálózaton elférnének az adások és még d3 is lehetne. -
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja relatíve szép
, két olyan adó van, ahol az analóg SD minősége a digitális SD-től nem nagyon különbözik, Hír TV, Echo TV.A hangot digitálisnál a tévénél lenémítottam, hogy Youtube ne akadjon bele (rakok bele reklámot
)
Ha meg a Youtube fennakad egy hangsáv miatt (tegnap Watch Dogs Gameplay kertében szívtam meg), akkor maradhat fenn, csak nem fizet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#20406) kigyi_23 : Akkor itt a DVB-C: Invitel Digitális adások minősége
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A FilmBox Premium SD adások az alap FilmBox kivételével kiszedtem, és a HD színesben lévő FilmBox Extra HD is maradt

-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja, lesz még karbantartás

Invitel Analóg + DKTV (DVB-C) csatornakeresés
Invitel Analóg adások minősége
A harmadik videó pedig most töltődik fel

-
menyoronc
aktív tag
válasz
headhunter
üzenetére
Akkor kereshetem Meg rendezhetem vissza a csatornakat. Kiralysag
Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- NVIDIA® driverek topikja
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Láncfűrész topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mik között kellene lennie a "jelerősségeknek"?