Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolmat
őstag
válasz ReSeTer #6691 üzenetére
Helló!
490kB/s letöltési sebesség az ugye 3920kbit/s-nek felel meg, ami valóban elmarad egy kicsit attól, ami a gyakorlatban kihozható egy 5 megás vonalból Invitel területen (kb. 4,3 Mbit/s). Azt írod hogy régi ügyfelük vagy, tehát lehet hogy egy nagyon régi modemed van, esetleg ez lehet a szűk keresztmetszett. Ha leírod a modemed típusát, és esetleg be is tudsz lépni a webes felületére (ha van ilyen a modemednek) lekérdezni a szinkronsebességet, akkor esetleg tudunk abban segíteni, hogy kiderüljön azzal van-e gond és házilag tudsz-e valamit javítani rajta, vagy csereérett és bejelented hibára a modemet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ez egy kicsit tényleg kevés, de valós 5Mbit sosem lesz, azt ugye tudod?!
Amúgy milyen routered van? Ha esetleg DSL-360R T1-es, abban a dchard féle firmware-rel még lehet egy kicsit trükközni. Bár nem garantált, hogy ez hozza az elvárt eredményt, de egy próbát megérhet...
-
NowWhat?
tag
Jól mondják az előttem szólók, először csekkold a modemed típusát, utána próbálj meg közvetlenül csatlakozni, a routert kihagyva a buliból. Egyes routerek okozhatnak sávszél csökkenést vagy ping növekedést. Ha beszélsz egy technikussal akkor kérdezd meg, hogy milyen messze vagy a DSLAM központtól. Ennek tudatában már lehet tudni, hogy van-e valós ok a háborgásra vagy nincs.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz ReSeTer #6702 üzenetére
"Értem én, hogy hasznos sávszél meg kutyafüle, de majdnem az összes másik szolgáltatónál ha 5mbit-et írnak, akkor azok töltenek is 620-al. Ezért nem értem, hogy itt miért nem lehet elérni ezt a sebességet."
Én (és mások is) ezt hajtogatom évek óta, de eredménytelenül... Ha annyira zavar, lehet menni a fogyasztóvédelemhez, vagy a hírközlési hatósághoz, de hidd el nekem, hogy itt nem fogsz eredményt elérni. Ez az egyik oka, amiért lelépek az Invitel-től, az áraik mellett.
-
Coolmat
őstag
válasz ReSeTer #6709 üzenetére
Akkor ez valszeg C3-as 360R. Ezen cikkben le van írva hogyan lehet finomhangolni ezt a típust, de először is nézd meg az ott is linkelt sm50b programmal mennyivel áll szinkronba a modem (ha lehet linkelj ide egy screenshotot a programról). Csak akkor fogj hozzá bármi állítgatásnak ha teljesen biztos vagy a dolgodban!
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz ReSeTer #9874 üzenetére
Én úgy tudom hogy lakossági ügyfeleknek nem érhetőek el a Csupasz ADSL csomagok de ha lenne is Csupasz ADSL lakossági ügyfeleknek akkor is drágább lenne mint az ADSL meg a telefon együtt. Szóval szerintem rendeled meg telefonnal együtt és legfeljebb kihúzod a telefont ( Nekem is ki van húzva a vezetékes telefon általában ) .
-
Varoz
addikt
válasz ReSeTer #9874 üzenetére
Nem kell telefon. Lehet simán csak netet is kötni. Csak akkor van vonaldíj, asszem 2500Ft, ha azóta ez nem változott.
Csak mondjuk mi is azért kötöttünk telefont is mert az csak 1900Ft volt. tehát olcsóbb. Ki van ez találva.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
MODERÁTOR
válasz ReSeTer #11775 üzenetére
Szia!
Lehet szar a modemed! Ajánlott a D-LINK DSL-360R T1 verzió, és arra feltolni a dchrd féle firmware-t, azzal Te is kihozhatod a maximumot a vonaladból! Sőt, néha még egy picit többet is, ha elegendő jelszint és jelminőség áll rendelkezésre!
[ Szerkesztve ]
-
válasz ReSeTer #11775 üzenetére
5Mbit/s-os letöltési sebességű ADSL-szolgáltatásra kötöttem szerződést, de a számítógép csak 1 Mbit/s letöltési sebességet ír ki. Mi a teendő ilyen esetben?
Az interneten számos letöltési sebességmérő oldalt, szolgáltatást talál. Kérjük, először az Invitel weboldalán az alábbi linken található mérővel ellenőrizze az aktuális internetkapcsolat letöltési sebességét. Amennyiben a mérés eredményeként nem a megfelelő letöltési sebesség jelenik meg, hívja a 1445-ös (vezetékes telefonról díjmentesen, mobiltelefonról kék szám hívás díjáért hívható) hibaelhárítási vonalunkat, ahol kollégáink a hét minden napján, 24 órában nyújtanak segítséget. Az internet szolgáltatás során biztosított garantált le és feltöltési sebességről a mindenkori aktuális ÁSZF--ben tájékozódhat.
El kell olvasni, hogy az ASZF-ben mekkora a garantált minimum sebesség. Ennek ismeretében tudsz hibát bejelenteni. Az hogy a szomszédnak mekkora sebbességgel megy (~100kb difi), az irreveláns.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz ReSeTer #12156 üzenetére
Én azt tanácsolom, hogy nézz át ide, és kérd ki dchard véleményét erről! Egyébként a fekete D-LINK egy nagyon jó modem, az nem lehet a hiba oka!
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
-
MODERÁTOR
válasz ReSeTer #14709 üzenetére
DSLAM központról van szó, aminek semmi köze a település központjához, ez lehet akár az út szélén egy ehhez hasonló szekrényben, de nálunk mondjuk a műv-ház udvarán egy kisebb melléképületben van, amit kisajátított magának anno az Invitel. Általában van minden településen, de azért vannak kivételek, egymáshoz közel lévő kisebb falvak. Én is tudok olyanról, ahol nincs...
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz ReSeTer #16333 üzenetére
Váltani annyit jelent, hogy technológiát váltani, nem szolgáltatót. Ugyanezen a rézdróton tudnak ADSL2+ és VDSL2 technológiával is szolgáltatni, és amint azt a fentebbi kép is mutatja, nagyon nem mindegy melyiket használod. A fejlesztés számodra észrevétlenül is megtörténhetett, mert ahogy írtam is, csak a végponti eszközöket kell cserélni, kábel marad a régi. Ha 200 méterre vagy a DSLAM-tól, akkor még az is lehet - ha tényleg van már nálatok VDSL -, hogy akár 60/7.5Mbps csomagod is lehetne, mint Lauda-nak. Ha visszaolvasol 2-3 hetet, kikeresve a hsz-eit, láthatod, hogy Ő is most váltott, (talán) 8Mbps DSL-ről 60-ra.
-
MODERÁTOR
-
titán
válasz ReSeTer #16330 üzenetére
Szia!
Nincs szukseg ehhez belsos emberre. Az invitelnel tudjak, hogy milyen halozat van kiepitve adott cime, ezt nem feltetlenul fogod latni az online feluleten. Erdemes lenne bemenni a legkozelebbi invitelpontba es megerdeklodni a dolgokat, nyilvan ha az nincs tul messze. Telepulest nem irtal, nincs abban semmi, ha elarulod, persze ezt neked kell tudni. Ha van ott 30 mbit, lehet van 60 is, vagy 30 + IPTV. Ha szorolapoznak es hivogatnak, hogy fizessel elo nagyobbra, akkor nem igazan ertem, hogy mi a problema.
Tulajdonkeppen a kerdesedet sem ertem. Felajanlottak egy 50-es csomagot is mar, mit foglalkozol a kiepitessel? Az legyen az o dolguk, valoszinu fejlesztettek VDSL-re nalatok is. Menj be szemelyesen, vagy hivd oket es csapasd neki!
Letelik ez a biztositas 3 honap alatt es utana kevesebbet fizetek a 60 mbit -ert (ami 70), mint elotte a 10mbit-ert. Szoval erdemes veluk beszelgetni kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ReSeTer #16338 üzenetére
Na most komolyan kinek hiszel? A marketingesnek vagy a hálózati szakinak. Egy marketinges pl életében nem látta még a korábban csatolt ADSL/VDSL diagrammot, vagy ha mégis, tuti azt nézte, milyen cuki ez az ábra.
Ez olyan mint a viccben:
-Tudod, mi a különbség egy zsiráf és egy zsák krumpli között?
-Nem
-Akkor ne menj piacra, mert jól át fognak b...ni![ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
MODERÁTOR
-
titán
válasz ReSeTer #16395 üzenetére
En nem tudom mi folyik ott nalatok, itt rogton bent volt a rendszerben, hogy van nalam 60 mbit is. Ma pedig jottek inviteles uzletkoto sracok ujsagolni, hogy van mar VDSL, mondtam nekik, itt mar be is van kotve. Epp akkor jartak a hazakat vegig, mikor hazaertem. Kerdeztek a tv-t is, mondtam en nem tevezek.
A helyedben en felhivnam az invitelt es erdeklodnek, hogy lesz-e fejlesztes, mennyi az elerheto maximalis sebesseg a cimeden. Tolem ekkor kertek email cimet es oda irtak par nap mulva, hogy mennyi a max. Mikor piszkaltam oket , hogy mikor fejlesztenek, akkor is mindig reagaltak. Legutobb , mikor emailben lebaxtam a sracot, hogy miert nem valaszol, 1 het mulva felhivott telefonon es elnezest kert, meselte, nyaralni volt es atadta egy kollegajanak az ugyemet, hogy hivjon fel engem. Valoszinu hivott is, csak en meg ismeretlen szamokat nem veszek fel. Szoval foglalkoznak az emberrel. Hivd oket fel hetfon, hivatkozhatsz arra is, hogy mar hivtak 50mbit-es csomag miatt es egy olyat szeretnel.
[ Szerkesztve ]
-
M@Db0Y
senior tag
válasz ReSeTer #16572 üzenetére
Sorba rakja a csomagokat konkrétan. Ha megy a játék akkor a játék forgalmát küldi/fogadja először és utána minden mást. A konkrét asusnál van egy egyszerű QoS beállítás is ahol kiválasztod hogy játék és akkor az ismertebb játékok prioritást élveznek a többi forgalommal szemben.
Vagy a másik lehetőség hogy a játék által használt portot és a géped IP címét adod meg és akkor az adott porton ha forgalom van az lesz az elsődleges.Ha nem megy a dolog akkor írj privátot és megpróbálok segíteni.
-
törölt tag
válasz ReSeTer #19607 üzenetére
Ja, értem, azt hittem, hogy még ez a hozzászólásod aktuális ebben a témában.
Kábelezést átnézted? Ha egyszerű telefonkábel van, vagy az eggyel jobb PVC, akkor érdemes lenne cserélni a lakásba bejövő ponttól UTP-re.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ReSeTer #19610 üzenetére
A Zyxel p-600 miatt Te nem nagyon fogsz tudni vonaldiagnosztikát csinálni, viszont a hozzád kiszálló szolgáltató által küldött szerelő igen, mert neki van erre megfelelő műszere, és azzal látni fogja, hogy mi a pontos helyzet. Sajnos előfordulhat(na) az is, hogy a hálózatod makulátlan, és a falu hálózata miatt érdemben nem nagyon tudnál rajta csiszolni. Viszont az azért valószínűbb, hogy valamit mégis sikerülne, mert a normálisan árnyékolt kábel sokat jelenthet, legalább belül. Anno én például még a telefonvezeték hosszát is nagyban leredukáltam.
A szolgáltató nem fog Neked beleszólni, hogy házon belül, hogyan alakítod a hálózatot, de ha egyébként sem Te csinálnád, mert pl nincs hozzá megfelelő eszközöd (krimpelőfogó stb), akkor nyilván a szolgáltatót kell megkérni, hogy a hálózatodat rakja rendbe.
Ennek két lehetősége van. Az egyik, hogy hibabejelentés útján hibának veszik, és akkor 0 Ft. Azonban mivel a garantáltad megvan, így ez nem túl valószínű-
A másik meg az, hogy fizetsz érte mint a katonatiszt, mindjárt csak a kiszállás 7000 Ft + munka és anyagköltség, és kétséges eredmény.
Szerk: Van egy maradik lehetőség is, lecseréled ezt a Zyxel-t egy fekete D-Link 360R T1E-re, és DChard firmware-ével megcsinálod a vonaldiagnosztikát.
Majd ide beteszed az eredményt: Új firmware D-Link ADSL modemekhez
A Zyxel féle cuccot, ideiglenesen, vagy akár véglegesen is lecserélheted, csak mivel szolgáltatói eszköz, ezért mindenképpen tartsd meg!
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz ReSeTer #19806 üzenetére
Ez a kötés problémát okozhat, úgy kellene lennie (ha van telefon), hogy bejövő kábelre egy telefonaljzat telefon vezetékére szintén egy aljzat, és a kettő közé egy ADSL szűrő.
Ha 1445-ön bejelented a problémát akkor a technikus megcsinálja.[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Ha kicseréled sokat fog javulni a vonal. Nálam is hagyott ott így szerelő kábelt csak akkor nem én voltam otthon. 512 kbitet de akkár 1024 kbitet is veszíthetsz vele ha így marad. Mondjuk minnél közelebb rakod a modemet a bejövő kábelhez annál jobb lesz a vonalad.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érdemesebb előbb vonaldiagnosztikát tudó modemet beszerezni általában, hogy látható legyen a javulás mértéke, viszont esetedben ez olyan dzsumbuj, hogy itt már azt is csodálom, hogy egyáltalán működik
Szóval lehet előbb rendezd el a kábelezést szakszerűen, lehet (remélhetőleg) már akkor látni fogod a sebességbeli javulást.
-
-
M@Db0Y
senior tag
válasz ReSeTer #21875 üzenetére
Nem értek annyira az adsl-hez de ezek a toldások nem hiszem hogy sokat segítenének. Talán a bejövő fekete kábelektől ha 1 darabbal fel tudnád vinni a padlásra az isdn osztóig az segítene. Legalábbis ez lenne az első amivel próbálkoznék és az a kábel ami max kellhet nem egy túl nagy befektetés szerintem.
-
titán
Ezt az egészt ahogyan van ki kell cserélni egy rendes megoldásra, itt nem érdemes toldozni-foldozni semmit sem (már van így is elég rajta). Szolgáltatóval csináltad meg mert ettől minden normális ember elsírja magát.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
A bejövő kábelnél a dobozon nincs tető, jobb lenne ha a kötések nem lennének szabadon.
Árnyékolt sftp kábel segíthet, érdemes leföldelni, szoszédnál utp kábellel van bekötve a net lehet nála nincs toldás, nálad meg kellene szüntetni a felesleges osztásokat kötéstől behozni egy kábelt a lakásba oda mehet a szűrő.
Ha rendesen meg lesz csinálva jobb lesz a sebesség, 1445-ön jelentsd be hogy probléma van a nettel, a második képet elküldheted emailbe, technikus kimegy és rendesen megcsinálja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Battlefield 2042
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Home server / házi szerver építése
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest