Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2403) dchard válasza dzsordzsó (#2402) üzenetére


dchard
veterán

Természetesen ki lehet ebből hozni többet is.

Első lépésként menj fel a padlásra és a légkábel végét fotózd le, azt a szigszalagos kötést is szét fogjuk szedni, de erről majd később. Ami lényeges és amit látni szeretnék a kápen az a légkábel vége, hogy van e fólia árnyékolás, esetleg földelő szál (csupasz vékony acél huzal), illetve hány eres maga a légkábel.

Másodszor: mivel nagyon zajos a vonal így a légkábel és a modem között minimum fali UTP de ha már csinálja az ember akkor fali (értsd. merev vezetős) SFTP kábel kell.

De egyelőre cisnálj fotót vagy ha azt nem tudsz legalább nézd meg precízen a légkábel végét és írd le hogy mit látsz a további lépések ettől függnek. A zajt valószínűleg nem tudjuk maradéktalanul kizárni így a csúcsokat vivőkizárással fogjuk eltüntetni, de ez a vonal már most ebben az állapotban is simán elmegy 10megával aminél a profilsebesség amit a modemben látsz 12.xxx kbit/s-nak kéne lennie a mostani 8952 helyett.

A problémádat valószínűleg a DSM nevű automatikus vonalellenőrző szoftver hibás működése okozza amit nemrég vezettek be. De egyelőre ne telefonálj hanem csináld meg amiket kérek, kijavítjuk a kábelezést, kizárjuk a szar vivőket, és ha mindez kész és a modem szépen be van hangolva, akkor kell hívni őket hogy tegyék vissza az eredeti 10megás csomaghoz tartozó profilt, mert ez nem az. Egyáltalán nem vagy messze semmitől, ennek a csomagnak simán mennie kéne a látottak alapján.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.