Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:10

LOGOUT.hu

Amit a Coffee Lake-ről tudni érdemes!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20356) Shkiz0 válasza MPowerPH (#20355) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Mondom miért kérdezem, mert már agyfaszt kaptam kb.
Olyat csinál a gép, (adatlap) hogy random néha pályabetöltéskor (Escape from Tarkov) szénné fagy. Vagy pl Apex is menüben párszor. Viszont utána játék közben már okés minden.
Futtattam prime small és blend tesztet is több órán át, nem volt probléma. Futattam memtestet winen belül, és pendriveról is, szintén nem dobott hibát.
Wint újrarakva is fennáll a hiba. Fagyáskor nem csinál dump filet, csupán annyi szerepel az eseménynaplóban, hogy váratlan leállás volt.
Elsőnek a winre gyanakodtam, mert a 2004 build felkerülése után kezdte el csinálni, és már akkor elkezdtem próbálgatni a dolgokat, driver csere, ram alapórajelre, procinak plusz fesz, vga alaplapba rakva (mert amúgy phanteks riseben csücsül) de egyik sem segített, visszaállítani meg már nem tudtam korábbi buildre, és mivel elég régi OS is volt így raktam újat gondolván ezzel megszűnik a probléma.
Jelenleg proci 1.22V-ot kap (bár ennél sokkal kevesebbnél is stabil volt), ram 1.45V, SA 1,25V, IO 1.2V.
Most az új rendszerrel kaptam ma egy ilyen BSOD-ot: unexpected store exception
Utánakeresve azt találtam ez lehet HDD/SSD hiba, tápellátás probléma, és alaplap vezérlő probléma, esetleg szoftver.
Eddig amit már a fentiek miatt kizártam volna az a memória, és a cpu és vga mert próbaképp átettem a HTPC-ből az RX570-et és azzal is fagyott.
Viszont az üzi miatt gondolnék a lapra mint hibaforrásra vagy SSD-re még max, bár az utóbbi 98%-os 1 éves kb.
A legnagyobb gond, hogy nem mindig áll fent a dolog, és nem is bírtam még rájönni, hogy mihez köthető, mert hőmérsékletek rendben, és hiába indítok el bármilyen progit mikor fagyás van és megmered a kép, akkor nem reagál alt+tab-ra, meg semmire, viszont maga a gép még ilyenkor nem fagy le azonnal, mert ha pl Teamspeaken fent vagyok ott még 10-15s-ig hallanak, és én is hallok mindent, numlockra is reagál a gép tehát valamennyi életjel van, plusz a Logitech G15 -ön is még látom a kijelzőn, hogy a cpu kihasználtság még mozog.
A feszt meg azért kérdeztem, nem e esetleg hatással van az NVME SSD-re az IO fesz mert az nálam ugye viszonylag alacsony, 1.2V.
SSD-t ki tudom még szűrni, mert van itthon egy 1Tb-os hdd, ideiglenesen arra át tudom clónozni a jelenlegit, és akkor ha azzal oké akkor ssd probléma, ha marad akkor az is kizárható, marad a lap, táp, vagy fesz problem.
De a legrosszabb, hogy nem állandó hiba, nem tudom konstans reprodukálni így meg azt nehéz a végére érni, mi lehet a ludas :)

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.