Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
syberia
üzenetére
Ha lineárisan skálázódna a proci, akkor nagyon betyáros lenne.
Sajna viszont a legjobb lapok is fulladnak 500-as FSB-n, azaz nálad max szorzón 4GHz-et hozna.
Egy EP45-UD3P-ben tudnád mondjuk jártani 8x535=~4,3GHz-en járatni 24/7, ha tudod normális fesszel odáig vinni.
Milyen lapban van? -
Pala
veterán
válasz
syberia
üzenetére
Én úgy szoktam, jaja...max memóriahasználat és a prioritást is maxra teszem. Ilyenkor az indítás után úgy néz ki, mintha lefagyna a gép, még az egeret sem lehet mozdítani (tehát a gépet sem tudod használni egyáltalán), annyira padlóra küldi a rendszert. De aztán mikor végzett, utána természetesen minden visszaáll.
-
Pala
veterán
válasz
syberia
üzenetére
Pedig vigyázok én a gépemre, hidd el (amióta a saját keresetemből fejlesztgetem, sokkal jobban megbecsülöm mindenem), ilyen "őrültséget" csak nagyon ritkán csinálok, az érdekesség kedvéért.
Meg hát ennek nincsen kockázata, csak megnyitsz egy csomó erőforrás-zabáló programot...maximum lefagy a gép, ha nem bírja...de kibírta!
Csak amikor elkezdtem bezárni őket, huhh...tartott vagy 10 percig, mire "magához tért" a rendszer és kiürítette a ramot. 
A másik kérdésedre sajnos én nem tudok mit írni, ezekhez én nem nyúltam hozzá (minden alapon van).
-
Pala
veterán
válasz
syberia
üzenetére
Esetleg ha kicsit efölé kéne menni, szerintem még az sem tragédia. Én úgy szoktam tesztelni, hogy LinX-szel max prioritással (realtime
), maximum erőforráshasználattal fusson 1-2 órát, akkor már stabilnak veszem, de azért a valós alkalmazásokban is érdemes megnézni, nem fagy-e valahol mégis. Azért ha az ember fia alapos szeretne lenni, akár több nap is rámehet, mire sikerül flottul belőni a gépet, utána viszont nem is kell többet hozzányúlni. 
-
Pala
veterán
válasz
syberia
üzenetére
Próbáld akkor 1.0375-ön, és ha stabilnak találod, akkor én arra azért még rádobnék 0.01-0.02V-ot a teljes biztonság kedvéért (bár lehet, hogy ez csak az én mániám
).
Az IBT-hibát nem igazán értem, ott valami szoftveres összeakadás lehet talán.
mod. Ja igen, győzödj meg róla, hogy a többi fesz is biztosan rendben van-e!

-
Pala
veterán
-
fagy53
nagyúr
válasz
syberia
üzenetére
Nálam a lap nem szereti 850MHz RAM órajel felett a CL5 időzítést, csak CL6-tal indul el, ill. 900MHz-en jó neki a CL5-6-6-6-18.

Az NB 1.28V, az FSB 1.16V és így megy stabilan 420x7.5-ön.
Kipróbáltam 427MHz FSB felett minden elképzelhető feszültségemelést, de semmi nem jött be, nálam itt a FAL!!!darál0w: ahogy egyre jobban beleásom magam a Szandiba, elkezdtem félretenni rá.
Még tuning nélkül is, csak a TurboBoost-ra hagyatkozva, állva hagyja ezt a yorkit.... 
Persze csak az i5 jöhet szóba, de nem ragaszkodom a "K"-hoz. az i5 2400 bőven sok a Q8300 után. Egyedüli gáz a lap+RAM csere, ezért várok még, no meg a Z68-as chipre, ha jól emlékszem a típusára...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
syberia
üzenetére
Asus lappal nehéz lesz a 3.3GHz, de lehet, hogy szerencséd lesz!
Sokan azzal szenvednek, hogy nem stabil a beállítás, én meg a POST képernyőig sem jutok el 427MHz FSB felett. Soha ilyen szerencsétlen lappal nem találkoztam, ha véletlen bejutok az OS-be, akkor minden tesztet hibátlanul megcsinál, de újraindításnál kicsi az esélyem, hogy az sikeres lesz.
Nekem a 3.2GHz nagyon szűken megvan, de soha nem használom. Egy tanács, a PCI-E frekvencia fixálása 101-104MHz között legyen, FSB-420MHz felett nálam 104MHz a PCI-E órajel. A VID-del ne törődj, nagyon jó a proci, a 3GHz-et már 1.1V alatt hozza és alig fogyaszt. -
syberia
veterán
válasz
syberia
üzenetére
Most 400*7.5 tesztelném ha nem jelezne hibát a prime-blend 10 s alatt

CPU: 1.2875 (vid értékre tettem)
NB: 1.3
FSB: 1.14
SB: 1.1
CPU GTL REFERENCE:
CPU PLL: ???#17138) darál0w: és hogyan tesztelhetném ki, külföldi tesztben olvastam hogy a g.skill 800-as ramok viszik az 1000mhz-t is, bár ott 2X1 gb teszteletek amik jobban mennek mint a 2x2 gb kit

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak amikor elkezdtem bezárni őket, huhh...tartott vagy 10 percig, mire "magához tért" a rendszer és kiürítette a ramot.
), maximum erőforráshasználattal fusson 1-2 órát, akkor már stabilnak veszem, de azért a valós alkalmazásokban is érdemes megnézni, nem fagy-e valahol mégis. Azért ha az ember fia alapos szeretne lenni, akár több nap is rámehet, mire sikerül flottul belőni a gépet, utána viszont nem is kell többet hozzányúlni.