- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
h.adam.92 #15812 üzenetére
Új a VGA egy régi rendszeren? Esetleg nem NV kari volt a lapban előtte és nem húztad újra a rendszert? Csak találgatok....
Itt van a lapunk topikja.
Kérdezd meg itt! -
h.adam.92
őstag
válasz
h.adam.92 #15653 üzenetére
most meg mikor teljesen alaprol állítottam be a tuningot 3.9-re most meg nem sipolt a lap....
teljesen el vok tájolva h mi a gránátért sipol ez össze vissza...btw ezt (G) MCH Frequency Latch-ot mire állítsam, mert csak ezt hagytam a BIOS-ban Auto-ra, mert nemtom mit állítsak be neki.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
h.adam.92 #15595 üzenetére
Nem tudom pontosan hogy mit is takar a VTT.
Azt hiszem az is valamilyen procival kapcsolatos feszűltség, úgy mint vagy még 3-4 másik. Ezért macerásak ezek a P45-ös gigák. Viszont mennek is ha értő kezekbe kerülnek!Reference, Termination, MCH feszek és ezek egymáshoz viszonyított aránya.....uhhh....ráadásúl van amit ha emelsz akkor emelődik vele együtt a másik is.
És semmi feszt nem szabad autón hagyni ha valóban jól akarod csinálni.
Én ezekhez most is hülye vagyok. Ha nem lettek volna itt a Lipi bácsihoz hasonló koponyák mikor ide beestem akkor sosem értem volna el a 4Ghz-et. -
rup1u5
nagyúr
válasz
h.adam.92 #15595 üzenetére
LLC-vel, prime alatt, CPU-Z-ben van 1,35v a VCORE vagy biosban állítottál be neki annyit?
Menyi a valós Vcore terhelés alatt, LLC-vel ami a 3,9-hez kell nálad?MCH core-nak adjál bátran 1,34v-ot
MCH ref-nek 0,9v-ot
ICH-nak toljál 1,2-őt és próbáld meg így.
Ramoknak adjál annyit amennyi hivatalosan kell nekik.Ezek az én beállításaim. Szerintem az MCH feszek nagyon alacsonyak nálad. Ha ilyen alacsony MCH-val megy stabilan 3,9GHz-et akkor lehet hogy fölöslegesen feszeled a procit 1,35v-al. Lehet, hogy valós 1,26-1,28v is elég lenne már a procidnak 4GHz-hez.
Szerencse hogy egyforma lapunk van. A 2*1 giga ram miatt neked szerintem nem is fog kelleni ennyi fesz az MCH-nak hogy stabil legyen de kezdésnek tolj neki 1,32v-ot és ha stabil akkor kezd el farigcsálni.Hasonló volt nálam is. Elöszőr azt hittem csak valós 1,3v fölött lesz meg a 4Ghz, LLC-vel. Nem akart összejönni sehogy. Már elmentem valós 1,35v-ig LLC-vel de még úgy sem volt stabíl. Aztán kiderült hogy az MCH-nak kellett kicsit több kakaó. Most nálam 1,36v-ot kap az MCH core és láss csodát stabíl a 4Ghz, pedig biosban csupán 1,26875v-ot kap a proci LLC-vel. Ez Prime alatt 1,248v valós Vcore-t jelent.
Tehát ahogy már korábban is mondtam párszor, P45 és York esetében nem a VCORE esztelen emelése vezet el a sikerhez. Ezt el kell felejteni. A különböző feszek összhangját kell megtalálni. Ez pedig laponként és procinként változik. Ez nagyon el tudja vinni az embert az erdőbe!
-
-
NFree
addikt
válasz
h.adam.92 #7512 üzenetére
Anno én is q6600-ot cseréltem q9550-re p5q-ban s 3,4ghz-ig jutottam stabilan 1.4v-al, felette ha agyon feszeltem akkorsem ment jobban most a gigában 4ghz-en feszít 1.31v-al full stabilan s eddig 4,4ghz-et értem el vele 3dmarkban Lara meg az én procimmal 4.5?? ghz-et az én procimmal. Lehet ez csak egyedi eset volt, de fentebb is írtam valaki pont kérdezte az asus lapot a york alá, meg kell kérdezni a lap topikjában, hátha ott valaki jobban járt mint én .
(#7513) kolo48
Nos gyári hütőt cseréld le anélkül ne is nagyon huzogasd , egy két york elég melegedős fajta s lehet nem fogja szeretni. keress itt bios beállításokat a laphoz +procihooz a keresővel van bőven,
ugymond auto tuningal nem próbálkoznék mert a lap igencsak túlfeszel ha autó tuningolsz legyen az programmal autón hagyott bios értékekkel, nem szabad
sok sikert ha nem boldogulsz írj, s segítünk tessék még megkeresni Gornek mester p45-ös gigás honlapját kötelező olvasmány. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
h.adam.92 #6322 üzenetére
E0 és C0 van csak.
De ha elírtad akkor az E0-sok mennek jobban általában az alapfesz 4giga megvan nagy százalékban, és ezután a lap a korlátozó tényező.Akkor már leírom melyik az a 3 nagyon jó lap ami york alá való:
EP45-DQ6 (zájec elért vele 500fsb blend stabil-t)
EP45-EXTREME (erősebb kicsivel mint az ud3p csak nincs LLC ahogy a DQ6-ban se)
EP45-UD3R/P (ár/teljesítményben ezek viszik a pálmát.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Xbox Series X|S
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest