Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Ramokhoz a memtestet ajánlanám, de helyes a megállapításod. Mivel CPU topicban vagyunk így azt hittem egyértelmű, amit írok.

-
fatal`
titán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Lehetséges, mindig Small FTT-vel tesztelj.

-
fatal`
titán
válasz
Cool Face
üzenetére
Alapfeszen nem hinném azt a 3,8at. Vagy ennyivel nagyobb tuningpotenciál lenne a Q9450ben a 9400akhoz képest? Alapfeszen nekem talán 400FSB-t visz, vagy annyit se. 1.16 VID és 1.25 kell a 3.52ghz-hez. Mondjuk ez P35, nem P45, de itt se hinném, hogy ekkora különbség lenne.
-
fatal`
titán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem tudom mi lehet, de mivel hűtöd azt a procit? 400FSB-hez általában 1,21-1,23 volt bőven elég. Az is elképzelhető, hogy kifogtál egy bődületesen antituning példányt.
Nekem 440FSB-hez 1.25650V kellett.
A gyári ajánlás 1,36V maximum, de azért annak a hűtéséhez már víz kell.
-
fatal`
titán
Ez így jó vagy meleg?
Biosban 1,25650V van beállítva, más nincs túlfeszelve. Még ramot tesztelnem kell

Prime small FFT-vel ment.Még annyi, hogy az normális, hogy az 1. mag jó pár fokkal melegebb, mint a többi 3?
-
fatal`
titán
Köszönöm a segítséget, majd próbálkozom. Bocsánat a hülye kérdésekért.

-
fatal`
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Rendben, eddig 1.25V a max amit mertem, sokat tuningban sem fogok tudni többet adni a 800as ramok miatt. 450FSB-vel szeretnék kísérletezni

Nem vagyok nagyon otthon a tuningban, a többi cucc feszültségét mikor kell emelni? Gondolok a MCHra stb.
Emlékeim szerint 1,25V-n 65°C volt primeal terhelve.
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Q9400-al meddig lehet feszültségben biztonsággal elmenni? 1,3V? (Giga EP35-DS3 lap)
-
fatal`
titán
A RAMnak semmi baja, használtam e8500at 3,9ghz-n vele. FSB 400, RAM vcore 1,8V (de ez igazából mindegy, auton is csinálja), CPU Vcore 1,2V, PCIE 100mhz, PCI 33.33mhz, többi AUTO
Szerk.: 2 óra prime után is stabil volt a rendszer, csak a sima rebootnál pittyog, utána elindul rendesen.
-
fatal`
titán
Elképzelhető hogy még 3,2-re (8x400) se tudom húzni ezt a Quadot a p5bvel? Ha húzom, 1,2V-t adva a Biosban, akkor minden újraindításnál sípol 3 rövidet, majd 1 hosszút és utána elindul. Ha kikapcsolom a gépet meg vissza akkor rendesen indul, csak sima rebootnál csinálja ezt. Mi okozhatja ezt?
-
fatal`
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hát nem tudom mennyi az alapfesz E8500nak de 1,02V az jónak tűnt. A brutális drop miatt nem is tudom mennyit kellene kézzel beállítani.
-
fatal`
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Sima p5b, észrevettem h sokat droppol sajnos.

Elektronikához nem nagyon értek. Hát akkor marad egyelőre alapon, amíg nem cserélek lapot.
Érdekes én alapórajelhez, mindent defaulton hagyok, főleg ilyen droppos lapnál azt sem tudom mennyit kell állítani BIOSban az alapfeszhez. A mostani procim alapórajelen CPU-z szerint 1,02V-n jár default beállításokkal, nem tűnik rossznak. Tuningnál borzalmasan túlfeszel, 1,4V meg ilyenek.

-
fatal`
titán
Sziasztok! Úgy tűnik ingyen le tudom cserélni az E8500at egy Q9400-ra, ami szerintem nem rossz. Egy HyperTX3-am van most, tuning ügyben mire számítsak? 400FSB-t fogja tudni vinni? (8x400)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 04.25
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem sokat emeltem rajta, de 100mhz-n PCIE bug van és 1x módban indul a lap. :/
Átraktam a 2-es 4-esbe és tökéletes.