- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
Megprobalok senkit sem atrocitalni! Aki "megerdemli", attol elnezest kerek! Ha valaki cseszeget, az mutasson fel valami "eredmenyt", vagy barmit! Sokan vagyunk a forumban es a legjobb egymast tiszteletben tartani......
-
szacsee
nagyúr
2,1V asszem ami kell a ramoknak, de a manualban, vagy a neten a supportnál le van írva.
Szóval 2,1V és 5-5-5-15 vagy 18, inkább kezd 18-al, ha stabil, utána nézheted 15-el is.
A P5K topikban valahol írtam hogy mit mire kell állítani, hosszú hozzászólást keress...
Amúgy ha képbevagy a tuning-nál, akkor a procinak adj 1,25V-ot kezdetnek, utána nézd meg hogy stabil-e, de a memókat oszd vissza 1:1-ben.
2400@ 1,25V memó 1:1-ben memófesz manual
Cpu fícsörök disabled (c1e, eist meg a népi zenekara).
Amíg Prime-al terheled olvasgasd a P5K topikot és a Tuning kezdőknek totyikot (nem tudom mennyire vagy képben).
Ha stabil, akkor mondok pár tippet, no meg, ha képbe vagy tuning-ban. -
-
-
Soak
veterán
válasz
Lalaboy #5681 üzenetére
Hát attol mert neked nem a legjobb példány jutott attol még erős léggel simán mehet, nem egy ember van itt aki 3,6on használja...
. Sajnos nekem a lap limitál, igy magatol nem tudok eredményt mutatni de 1,37V meelett stabil 3,5öt mellé ki lehet szerintem hozni 3,6ot is
-
Hippo
aktív tag
válasz
Lalaboy #5682 üzenetére
Asus P5K-SE IP35 LGA-775 | Intel Core2 Quad Q6600/8M/1066 G0 stepping | 4x1 GB/1066 MHz DDR2 Kingmax Mars | GALAXY GeForce 8600GE ( Gamer Edition ) OC 512 MB 1.0ns DDR3 PCI-E | Hauppauge PVR-350 | Western Digital 250GB SATA-II | Samsung 200GB SATA-II | Samsung 300GB SATA-II | Coolink Silent Power Supply (500W) | Creative SB X-Fi XtremeMusic | Genius SW-5.1 Home Theater | Samsung SyncMaster 913V [19" LCD]
-
szacsee
nagyúr
Kimi Raikkonen & Ferrari a bajnok!
Igeeeeeeeen!
Jó futam volt. -
Hippo
aktív tag
Gyári Intel hűtővel egy Core2 Quad Q6600-as procit meddig tudok felhúzni kb. hogy fagyás nélkül menjen és mi az a hőfok ennél a CPU-nál ami még "normálisnak" számít? És Milyen szorzóval érdemes húzni?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
SzlobiG #5660 üzenetére
Akkor ez olyan mint a 965v975 a 65-ösök többet mentek FSB-be viszont vmivel gyorsabb volt a 975 azonos FSB-n.
jah, csak itt a gyorsabb-ság is elmaradt.. még a 2x16-os pci-e se hoz semmit 3d-ben, ráadásul nagyobb chip miatt nagyobb hőtermelés is.. áh, egy jo p35 bőven kitart még sokáig -
Sárpac
nagyúr
válasz
SzlobiG #5660 üzenetére
Nekem Ds4-em van voltak nehézségeim de le lehetett küzdeni mondjuk a ramok jobban melegednek és erre is rájöttem majdnem 1mm-el közelebb vannak a ramslotok és szétmelegítik magukat a modulok így kell az aktív hűtés!
4x1 A-data-val megy szépen 800on a ramok 4.4.4.3.8-ban! -
SzlobiG
félisten
-
törölt tag
válasz
manutdzoli #5638 üzenetére
Mi olyan érdekes azon a billentyűgombon?
-
subaruwrc
félisten
csüccs le drukkolni a ferrárinak
jaja
basszus ez kemény. vegyetek p5k-t annak semmi baja
-
helkis
veterán
válasz
manutdzoli #5633 üzenetére
na higgadj le, konyhába menj ki, bonts ki egy faintosul behűtott kedvenc sört, majd korty bele, utána bonts egy chipset, majd csüccs le drukkolni a ferrárinak..
én is ezt fogom tenni!
-
helkis
veterán
válasz
manutdzoli #5632 üzenetére
MCH-nak adj némi +feszt, pl.:0.1v-ot, ill az FSB-nek is dobj +0.1v-ot..
ha nem jön be próba 0.2v-al. majd max-al
csak kibírja a jó kis crazy cool!
procinak adj 1.4v-ot.. ezen mennie kell. de lehet ilyen x38 annomália, ahogy nyugdíjas kollega mondja, őszintén megmondva nekem is lett volna lehetőségem x38-as dq6-ot vennem, de nem mertem belenyúlni az újdonságba, valszeg jól tettem..
tudom ez nem segít nektek, de majd P45-körül jobban előre gondolkodtok..
-
Sárpac
nagyúr
válasz
manutdzoli #5633 üzenetére
Tedd már fel az új biost a backupra is!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ja, a lényeg hogy valamivel kösse össze a két tűt egy időre ami vezet (én műszerész csipesszel szoktam,de ha az nincs otthon szemöldökcsipesz pl tökéletes).
Amúgy szerintem kár a RAMok környékén túrkálni,nálam ugyanez a hiba,és teljesen tanácstalan vagyok. A lap topicjában lehet olvasni vergődéseimet...
-
helkis
veterán
válasz
manutdzoli #5628 üzenetére
rá kell dugni egy jumpert, aztán levenni.. de ha folyamatosan nyomvatartod a del bill.t az újraindulgatások között akkor fel kell élednie, egyszer csak...
-
helkis
veterán
válasz
manutdzoli #5621 üzenetére
ramod nem valószinű hogy megy 1000Mhz-et, szóval azt a szekciót 800-5-5-5-15-minden más auto-n hagyni, ill standard-ahol kell/lehet, a 8x400-helyett egyelőre pl.: 333x9-at próbáld az 3Ghz, azt általában valós alapfeszen, vagy az alatt vinni szokták a G0-k.. ha megy már a tuning vénából, akkor kezdj el feszekkel, ramidőkkel játszani..
(nem te vitted jugeentől a HR03-at a déliből, mikor én a G0-t?
)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
manutdzoli #5626 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni,de nem fog segíteni
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
manutdzoli #5623 üzenetére
Igazából az a lényeg,hogy ugyanazt csinálja mint más BIOS-al...
Tényelg,ha járnak erre Giga szakik,adhatnánk tippet,bár igazából el sem tudom képzelni mi lehet. Mivel nekem ment rendesen eddig.
Egyébként konkrét kórism. a Giga X38-DQ6 topic utolsó pár hsz.-ében. -
Sárpac
nagyúr
válasz
Amúgy 1x kell, hogy kikapcsoljon 2.nál visszaáll alapra azért csinálja!
Valami gáz van nálad PCI-E fix 100-on van? -
Sárpac
nagyúr
válasz
Biost frissítettél már?
-
manutdzoli
senior tag
Megcsináltam ahogy mondtad.Az normális hogy save and exit után kikapcsol,utána bekapcsol,megint kikapcsol,utána megint bekapcsol,és ezek után rendesen betölt.Úgy állítottam be a szorzót meg az fsb-t ahogy neked van,szóval 8x400-ra.Everestben meg 8x267-et mutat,az fsb valamiért visszállt alapra.Feszt ne adjak neki?
-
Pietrosz
addikt
Az normális, hogy blend testhez több procifesz kell, mint smallfft-hez?
-
mokus1
addikt
Az hülyeség lenne h q6600 at 2gigarammal meg egy jó alaplappal megvenni mert egyenlöre sajnos erre lenne pénz.és ehez csak 1 7600GS lenne.De gondolom azért jelentős lenne a javulás amd 3200+ és 1gigaram után?
-
helkis
veterán
válasz
manutdzoli #5599 üzenetére
közben láttam hogy DQ6-od van, igaz nekem csak P35-ös de valszeg ugyanilyen a biosa
a főmenüben nyomj Ctrl+F1-et utána a MIT-ben elöjön egy csomó új opció a ramra, valszeg ezt húztad túl akaratlanul..
ilyesmit kell látnod:
[link] [link]ahol nálam extreme-van ott te nyugodtan hagyhatod standardon, a ramjaid miatt, ramoknak adj legalább 2.1v-ot vagyis +0.3v-ot kell beállítanod, akkor valamelyest túlhajthatóak lesznek.. vagy megpróbálhatod a ram-szorzót minumumra venni 2x-re, akkor nem a ram lesz a visszafogó tényező..legalábbis 400-as FSB-ig nem..
-
tlac
nagyúr
válasz
manutdzoli #5602 üzenetére
a hozzászólásom többi részét is értelmezd
-
helkis
veterán
válasz
manutdzoli #5599 üzenetére
Exit without saving - ezzel nem lesz könnyü, mivel pont azt takarja hogy semmilyen változtatást ne hajtson végre, ergo pont az lesz mint mikor beléptél, a beállítás után nyomj egy F10-et akkor tutira elmenti.. utána Save & exit..
esetleg csinálhatnál egy képet is a bios-od tuningmenüjéről, majd töltsd fel valahova és linkeld ide, könnyebben kitaláljuk mi nem stimmel..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest