Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vikcsi
senior tag
válasz
lezso6
üzenetére
na most olvastam eddig... szóval azért nem forrasztgatsz, mert elveszik a pipa értelme?
Mi lenne ha vennél univerzális táphoz való fejet/készletet és műszerés boltban pedig L alakú törésgátlót?Ha kicsit nagyobb, akkor valami rugalmas tömítőt nyomsz bele és az jó...múltkor valaki felvetette a vámot, ha ebayen vásárolunk... az nem csak eu-n kívüli országból érvényes

-
Magnat
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Pedig meg lehetne oldani ... Annyi a gond, h ez a Kensingtont áruló tag nem szállít ide ahogy látom, de érdemes lenne megkérdezni... ha az megvan, akkor venni egy ilyet és a kettőből meg vmi kábelből lehetne csinálni egy toldót a meglévő végére (én vagy 2 méterest csinálnék) Az aljzat 5 eres kimenetéről nem lenne nagy durr kimérni, h melyiket kell bekötni a 2 eres kábelbe, és vmi harisnyaszerűséget rámelegítve nem is nézne ki szörnyen.
-
Magnat
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Itt egy pipás, csak vhogy rá kéne faragni a gyári tőttőre.
-
lapa
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
hú, ilyen lehet nekem is jól jönne, bár most van egy bontott. egyébként hogyan sikerül megölni őket? nem is drága.
más: u7600 ehune. a kérdésedre nehéz jót válaszolni. először is képzeld el a T61 cpu-dat úgy, hogy a mostani max sebességszint (1,8 vagy 2 ghz körül) hiányzik, csak 1,2ghz-ig megy fel. ez önmagában nem javulás, mert tovább tart 1.2 ghz-n kiszámolni ugyanazt.
a különbség végülis az elérhető minimális feszültségekben lehet. nem tudom mond-e valamit a VID érték, de végülis feszültséget jelent. a régi T7100 procimon 24 24 0 0 értékek (rendre 1,86 1,6 1,2 0,8 ghz feszültségei) voltak elérhető stabilan. minimum sebességen az elérhető minimum feszen (0) is elzötyögött. az L cpu legjobb esetben is ugyanezt tudja, vagyis idlében semmi javulás nem volt. a minimum freki ugyanúgy 800 mhz. ugyanez igaz a magasabb frekikre is, különbség akkor lesz, ha ugyanazokat a frekiket alacsonyabb VID mellett viszi. nálam 0 0 0-t csinál, ami azt jelenti, hogy teljes terhelés alatt kevesebbet fogyaszt, mintha a T-t használnám. persze 1,2ghz-en, de ez videózásnál pl nem feltétlen hátrány.
végeredményben csak akkor nyersz akkuidőben mérhetőt, ha a T procid valami csütörtöki, éjszakai műszakos darab és valami rém rossz minimum VID-eket csinál phc-vel (mondjuk 15 13 10 10). ezek az L-ek engineering sample procik, ahogy én gondolom a stabilabbak lettek beválogatva, és ha ez igaz jobb eséllyel hozzák a 0 VID-et. általánosságban viszont a phc-vel önmagában nagyságrenddel nagyobb csökkentést csinálsz magán a T-n is, szóval ennyi pénzt nem fog visszahozni.
az akksis használat módjából következően lehet a minimum frekis VID jelentősége nagyobb, ha abban van jellemzően a gép (írogatás). ha folyton akksiról vidizel megint más a súlypont, akkor inkább a felsőbb freki VID-ek játszanak, meg hogy nem tud felugrani 2 ghz környékére. de ez utóbbit a T-n is lehet kézivezérelni.
hálózatról a T61 meg eleve duplát fogyaszt, szóval ott oly mindegy mivel próbálkozol.
-
-
Tim82
félisten
-
A HDD meg a RAM (legalábbis a T41-emben, de a Lenovo fórumok szerint ez ügyben nem történt változás) felhasználó által cserélhető alkatrész (IBM-ül CRU), ezeknek a cseréje nem befolyásolja a gép garanciáját (persze ha az új HDD-d megdöglik, akkor azt nem a Lenovohoz kell vinni gariztatni, hanem ahhoz, akitől vetted, de ez gondolom magától értetődik
). -
buherka
addikt
Nem hinném, hogy gond lenne. De ha behalt az olvasófej a vinyóba, akkor abból csere lesz.
Én egy kipusztult 7200-es Samu vinyó helyett kaptam ezt az M7-et gariba. De nem bántam meg, mert a 7200-es mocskosul melegedett. Volt hogy elérte az 55 fokot.
Az viszont igaz, hogy nagyon halk ez a Samu...onnan hallom a különbséget, amikor berakom a 7200-es Seagate-et a DVD író helyére....mindjárt van zajongás
Nálam a 250Gb-osnál olyan 77-78Mb/s-nél megáll az olvasás. Szóval nem éri l ezt a 85-öt amit te írtál, de ez lehet, hogy a 2 tányér miatt van...nem tudom.
-
Viktor X
tag
Nekem kint van az ikon a tálcán. Nagyon halk HDD nem is hallani a hangját, kattogni nem kattog ha mozgást érzékel, de emlékeim szerint a gyári WD sem kattogott. Ha meg nem is működik akkor viszont elég strapabíró a kis Samsung mert elég sokat van mozgásban a gép menet közben.
Nekem is x64-es MSDNAA Windows 7 van fenn és amikor system update-el telepítettem a drivereket akkor produkált ugyan ilyen fagyásokat mint neked, akár hányszor újratelepítettem. Aztán manuálisan feltettem mindent december elején, és azóta jó.
-
buherka
addikt
Én tavaly szeptember óta használok egy ilyen M7-es 250Gb-os vinyót.
most ilyen állapotban van...![[link] [link]](http://img9.imageshack.us/img9/93/samu250w.th.gif)
A gyári egy Seagate 160/7200-es volt amit a hsz.-ban is olvashatsz.
Jól tele volt a Seagate gyenge szektorral nekem is egy idő után...míg én is használtam ezt a APS jóságot. Kattogott jobbra balra az olvasófej, de miután letúrtam az APS-t abbahagyta.
Szerintem rövid távon kinyírja ez a hülye program a vinyókat. Egyetlen Think progi van a notimon, a PM. A többi nálam kuka.A Seagate vinyó azóta az ultrabay slim-ben csücsül és meg is állt rajta a gyenge szektor szaporodás.
Egyedül a kondíció lett rajta 90%-os a teljesítménye maradt 100%. -
Shadowfax
addikt
Timmel értek egyet.
Egyébként minden egyes új ThinkPad megjelenésnél megy a fika, hogy az új gép ilyen meg olyan szar az előzőekhez képest, meg már nem olyan minőségi stb. stb. S azok akik az előző években az akkori új gépeket leszólták, most azokat sírják vissza. Megalol.
(Ne vedd magadra, nem pont Rád értettem.) -
Tim82
félisten
-
Shadowfax
addikt
Hogy nincs a kijelző hátlapján erősítés az meg már a vicc kategóriát súrolja, ez így már nagyon nem nevezhető thinkpadnak, bármi más előny is van helyette.
Miért? Top cover roll cage csak a T61-nél jelent meg, az addig megjelent ThinkPadek nem is ThinkPadek? T61-nél is csak a 14.1"-osaknál volt ilyen megerősítés, sőt, az R500-akban nincs is felül, akkor azokat ne is nevezzük ThinkPadnek?Az SL sorozat egy olcsóbb kategória, ne akarjuk már a T-hez, X-hez hasonlítani. Ha boltban veszed, a T és X sorozat kétszer annyiba kerül, mint az SL. Ebből már lehet következtetéseket levonni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- LEGO klub
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S - i3-8130U I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen,MS3971,100% Akksi,MS4091
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi