Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
A HDD meg a RAM (legalábbis a T41-emben, de a Lenovo fórumok szerint ez ügyben nem történt változás) felhasználó által cserélhető alkatrész (IBM-ül CRU), ezeknek a cseréje nem befolyásolja a gép garanciáját (persze ha az új HDD-d megdöglik, akkor azt nem a Lenovohoz kell vinni gariztatni, hanem ahhoz, akitől vetted, de ez gondolom magától értetődik ).
DRM is theft
-
dabadab
titán
Tényleg, fiúk-lányok, tudja valaki, hogy hozzá lehet-e még valahol jutni a ThinkPad Full-Size UltraNav USB Keyboardhoz (ez az, amit most ősszel vontak ki a forgalomból, pöcökegérrel meg numpaddal)?
DRM is theft
-
dabadab
titán
"nem a felvett energia 100%-a megy el a fűtésre."
De, kb annyi. Mivel a processzor energiatartalma a szamitasoktol nem no, viszont folyamatosan erkezik bele energia, ezert annak valahol tavoznia kell es mas megoldas hijan hove alakul - ill. van nemi elektromagneses sugarzas is, de az tenyleg kicsi.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
Van rendes magyar forgalmazo, ahol szabadon lehet konfiguralni Thinkpadet? (Legalabbis annyira szabadon, mint az osztrak Lenovo oldalon.)
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Gabesz87 #41563 üzenetére
[ Senkihaziak kezeben van a forditoszakma. ]
Az mSATA SSD-k pont ugyanolyanok, mint a SATA SSD-k (abban kb teljesen biztos vagyok, hogy a Crucialnal az m4 mSATA az gyakorlatilag az m4 SATA minusz a tok). Egyedul arrol a korlatozasrol tudok, hogy mSATA-rol nem tudnak bootolni a Thinkpadek. A user manualban levo resz valoszinuleg a gagyi, nehany 10 GB-os gyari mSATA SSD-kre vonatkozik, amiket eleve cache-nek konfiguralnak es ha ezek utan az SSD-re telepitesz valamit, aztan meg a HDD-n levo OS meg cache-nek hasznalja, az tenyleg problema.
Egyebkent X230-ba mennyire maceras belerakni egy mSATA SSD-t? Azt tudom, hogy elvileg user replace-able, csak az remlik, hogy a T41-nel a palmrest leszedese mar viszonylag maceras volt, mert azt mindenfele kis pockok is tartottak, nem csak csavarok.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
Sziasztok!
X230-as vásárláshoz van valami tippetek? Régen votl egy cég, ami direkt raktáron maradt meg refurb Thinkpadekkel foglalkozott, de már nem emlékszem rá, hogy hívták, meg a Google se találja...
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Dhampir #67250 üzenetére
"az görcsölés helyett feltehetően Windowst vagy OS X-et fog futtatni."
Ne viccelodj mar itt. A Windows felhasznaloi elmenye kifejezetten borzalmas (munkaidoben azt vagyok kenytelen elszenvedni) es amennyire kepben vagyok, az OSX kiemelkedoi felhasznaloi elmenye is sokkal inkabb csak a hype-ban letezik, mint a konkret valosagban.
(Mondjuk a linuxos desktopoknak is megvannak a maguk nyugjei, nehogy felreerts, de azert a lo tulso oldalara sem kene atesni.)[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Dhampir #67272 üzenetére
"és ne darálódjon le úgy, mint egy drága SSD."
Ami le tud daralodni, az a HDD, mert ott tud a fej a tanyerhoz erni - SSD-ben ez a veszely nem fenyeget.
Egyebkent meg eleg sokszor nem a CPU, hanem az IO a szuk keresztmetszet, azon meg az SSD nagyon sokat segit.DRM is theft
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz Tikakukac #107700 üzenetére
Hát ha senki nem igényelte volna a vékonyabb gépeket, akkor szerintem az s-es T-k pillanatok alatt megbuktak volna, mert (legalábbis akkor, amikor néztem, most állítólag már más a helyzet) a vékonyságon kívül más előnyük nem volt, hátrányuk viszont bőven.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz fattyu #107748 üzenetére
oda nem hallatszik el az anyázás. mert direkt így van kitalálva. marad a profit. 10ezerszer 2000 euró viszont látszik onnan fentről. túl jól.
Ja, hát ilyen az, amikor olyan emberek csinálják a költségvetést, akik nem értik, hogy annak mi a következménye.
Egyik cégtől azért léptem le, mert - többek között, de leginkább - elegem lett abból a szarakodásból, hogy néhány száz eurónyi upgrade-et kikönyörögjek a céges gépembe.
Ezzel a spórolással azt érték el, hogy elveszítettek és több, mint egy évig nem találtak mást a helyemre, ami komoly kiesés volt nekik. Tökre megérte.DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz vicze #107838 üzenetére
Meg a laptopok amúgy is úgy kb 3:2 arányúak, szóval ha nem lennének az alsó-felső vastag kávák, akkor tulajdonképpen magától ez jönne ki.
Az USB-C dokkolásban meg az a szép, hogy az lassan bekerül a monitorokba (nálam egy ilyen várja a T14-et) és az szerintem sokat fog segíteni a dolgok letisztulásában.
DRM is theft
-
dabadab
titán
A T480s 331 mm x 226.8 mm, szinte teljesen pontosan 3:2.
Az U2719-ből van sima meg dokkolós változat is, 15000 forint különbség van köztük, szerintem ennél olcsóbban nem lehet megúszni a dokkolást.
És valamit félrenézhettél, van ethernet meg daisy chain is (aminek értelme is van, mert DP 1.4-et tud USB-C-n keresztül).DRM is theft
-
dabadab
titán
Fedlap: a régi időkben (amikor még mindenben volt anyag ) többek beszámolója szerint úgy demózták a Thinkpadeket, hogy a saleses ember ráállt, mint egy szobamérlegre. A mostaniakkal lehet, hogy nem mernék eljátszani ezt
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs