- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Meg fogod bánni szerintem, de te tudod. Tegnap vitték el az Envy 13-ast MX250-nel, i7, 16GB, 512SSD, olyan gyönyörű kijelzője volt, hogy ritkán látni ilyet ebben az árkategóriában (Spectre-ben, Zbookban, Elitebookban ott igen, és most nem csak a dreamcolorra gondoltam ). A pavilionok IPS kijelzője sem rossz, de nem tudja ezt a minőséget. Az SSD-k is sokkal gyorsabbak a drágább gépekben, a ház fémből van nem műanyag, stb-stb.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
Igen, az Envy közelebb áll a pavilionhoz, mint a komolyabb modellek. A HDMI-t egy USB-c csatival simán meg lehet oldani 1 perc alatt pár ezer forintért. Ha ultrabookot vesz valaki, tisztában kell lenni, hogy a vékonyságnak és kis súlynak ára van
x360 mód is kell mindenképp? Mert ha nem, van Envy dedikált VGA-val, csak nem hátrahajtós
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
Egyik gépet sem tanácsos lehajtott fedéllel üzemeltetni, nem erre tervezik a notikat. A kijelződ olyan hőterhelést kaphat, hogy ne csodálkozz, ha besárgul, vagy valami más színhibája lesz idővel. Az x360-asoknak menniük kel visszahajtott kijelzővel tablet módban is, ezért a hűtésük kompromisszumos megoldás. Ha igazán jót akasz, vegyél egy Envyt, Spectret vagy Elitebookot, azoknál oldalt van a hűtő kifújó nyílása.
Én is külső monitorral használom az Omen-t, külső billentyű, egér, usb elosztó, stb. Gyakorlatilag asztali gép. DE: nincs teljesen lehajtva a kijelző, csak 30-45 fokos szögben. Az sem utolsó szempont, hogy így hozzáférhető a bekapcs gomb. (oké, neked oldalt van)
-
Chaser
legenda
újat sztem nem akarsz venni ( :
használtban lehet tudok segíteni, ha jól rémlik van egy elfekvőben itthonkutga elég, max nem minden port fog működni, ezért szokták nagyobb táppal adni
ha igp-s géped van 2 magos cpu-val nagy gond nem lehet_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
Köszi az infót, de szerintem kamu az egész Sok olyan akciót láttam már, ahol ugyanez volt. Meghirdetve hogy a paraszt bemenjen, de ha már bent van és poooont elfogyott a durván akciós termék, majdcsak vesz valami mást
Ipon is ezt csinálja 1000x
-
SZIGMA
aktív tag
Szedd szét, tisztítsd ki a csapágy/persely részt is, tisztítsd le a tengelyt is.Ha így nem látszik nagy gond, akkor egy kis WD-40 és mehet tovább.Ha továbbra is hangosnak találod,akkor kell újat venni.Az eladó értékelései is segítenek és persze ne a legolcsóbbat vedd.
Embe: sajnos a fotókat mindenki a netről dobja a hirdetésbe, ritka,hogy a hirdetett termék van rajta.És még ha kívülről teljesen úgy is néz ki,belül még lehetnek meglepik.Vagy küldenek egy szingapúri példányt,ahol a kínai másolatokat másolják, néha borzasztó minőségben.
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
embe
nagyúr
Ezek a hőfokok szerintem rendben vannak.
A hamisításról: Mint írtam ugyanazt a ventit találtam hazai webshopban többszörös áron.Hülye kérdés: de akkor amikor pasztáztad a hűtő lamellákat is kitakarítottad ugye?
[ Szerkesztve ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
veterán
-
veterán
Az ebayes képen is látni, hogy nem eredeti akksi. Remélem legalább olcsó volt, sajnos ilyen az ebay. Mondjuk a képről te is láthattad volna, hogy teljesen más feliratok vannak rajta, mint az eredeti akksidon...
-
PTomi92
aktív tag
Elnézést azt elfelejtettem írni, hogy ezt a programot még a windows telepítés után kipróbáltam, és azt írja, hogy 'This computer configuration has no available SoftPaqs. Ezt akkor is írta, amikor még a videókártya driver sem volt fent és fényerőt sem tudtam állítani. Miért lehet ez? Windows 7 Ultimate-en próbálkozom.
-
Koszta
tag
Igen, akksiról tökéletesen fut, de amint bedugom a töltőt, egyből belassul. Feladatkezelőben is nézelődtem, de nem nagyon láttam változást (tehát nem pörgeti fel a CPU-t 100%-ra, mert akkor el lehetne valahol indulni). Eset Smart Secury-t használok.
Annyira nincs tele a vinyó, és viszonylag rendszeresen ürítem a felesleges fájlokat (CCleaner).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
AtHoS
nagyúr
Ma este megnézem ezt a speedstep kikapcsolási lehetőségét BIOS-ban, de van egy sejtésem, hogy nem lesz rá lehetőség.
Winyó kerregéshez képest nagyon furcsa hangja van. Mint írtam C64 kazettás egység programbetöltési hangokat produkál a készülék.
Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy winyókezelés közben interferál a beépített hangszóróra és ez hallható ki. Hallottam már döglődő winyót, de ez teljesen más hang.
Még talán analóg modemeknek volt ilyen hangja adatkommunikáció közben, ha nem voltak elnémítva.
Mod:
Szerettem volna tegnap picit partícionálni a winyót, de sajna már eleve 4 partícióval rendelkezik. 1. win7 boot 2. win7 OS 3. Recovery 4. HP ToolsSajna hiába méreteztem kisebbre a 2. partíciót, újabbat nem tudtam mellé létrehozni.
Az működőképes lehet, hogy lementem image-be a 3. és 4. partíciót, majd lemezről telepítek egy win7 HP x64-et a lapos kódjával és közben kialakítom megfelelő partíciórendszert, majd ezt követően visszapakolom a lementett partíciókat?[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Itt mondjuk mikor ácsorgott a QuickWeb képernyőnél, akkor kussban volt. De amint elkezdtem egerezni, már ciripelt is. Ha abbahagytam az egerezést, akkor megint csönd lett.
Winyóműködésnél még durvább a hangja. Másfél méterről is zavart miközben TV-t néztem
read-only mode on the forum
-
norral
aktív tag
Egyébként nem találtam benne hibát, igaz annyira nem is néztem, de akkor ne rendelj, eladom neked olcsóbban. Nekem nincs kedvem vele szenvedni, ha gondolod gyógyítsd meg Te.
Kicsit olvasgattam az SSD-kről azóta. Inkább azt terhelem majd jobban, nem érdekel, 10 év múlva már úgyse lesz meg, vagy inkább azt veszek majd újat, ha úgy alakul...
Van vinyó is eladó, még olcsó fajta.
[ Szerkesztve ]
-
norral
aktív tag
-
Kácsa
aktív tag
gerii Azt nem tudom ,hogy a Hp oldaláról letölthető hogy muzsikál,mindig a legújabb drivert használom.
norral Hát én nem játékra használom,de próbaképp volt rajta NFS HotPursuit,1600x900 felbontáson,minden max.-ra állítva,zökkenőmentesen futott.Itt van egy korrekt teszt: 8540p.
ZoLee
-
tkazmer
addikt
a helyhasználat nem gond,ugyan csak 160gb helyem van, de külső hdd-re, szerverre, stb tudok mentegetni ha kevés lenne
tájékozódásképp, mennyit kértek a hp-ék a lemezért?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
köszi! igen, valószínű felhívom majd őket, csak nincs hétvégi ügyfélszolgálat ami még kérdés, hogy azzal a lemezzel amit küldenek, meg lehet csinálni azt, hogy ugyanúgy működjön az újratelepítés az új rendszerrel, mint a régivel? tehát indításkor f11, aztán "gyári" állapotba visszaáll 10 perc alatt a gép bármilyen lemez vagy hasonló betétele nélkül.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
KZP
őstag
Nekem a 4520s-nél letört az egyik rögzítőfülecske, természetesen nem az akksiról, hanem a laptop alján található elhúzónál... (És mint megtudtam, ezt nem lehet külön cserélni, csak kompletten az egész alját. ) Így én kétoldalas ragasztószalagból vágtam ki alakzatokat, amik majdnem az akksi teljes hosszában rögzítik azt a helyére. Egyáltalán nem lötyög, javaslom ezt a lehetőséget is számba venni.
-
pumukli23
senior tag
6930p:
Akksi alá tegyél cellukszot, vagy valami vékony ragadós izét. Ez kihézagolja annyira, hogy ne szoruljon, és ne lötyögjön. Én egy átlátszó fóliából vágtam le két csíkot és ragasztottam oda.ODD nekem tálcástul lötyög, nem csak a műanyag.
Nem ssd-s, de sípol (ciripel). Ez van, ezt kell szeretni. Igazából csak azért hallod, mert annyira faxa csendes a gép hűtése, hogy nem nyomja el
Nálam azt mondták h az integrált gpu cincog, mert az atisok csendben vannak. -
OgreImre
senior tag
Az ODD takaró nekem is kicsit mozog, ez főleg zavaró mivel ott (is) fogom mikor felkapom.
Az akksi is kicsit lötyög, de az nem zavart, áramellátását eddig nem veszélyeztette.
A sípolásról én is azt gondolom, hogy az SSD hangja, csak akkor csinálja mikor dolgozik, más esetben nem hallottam sípolást.
Nekem továbbra is a hangproblémám van (első indításnál és alvó módból felébresztve nincs hangeszköz)."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
pumukli23
senior tag
Szerintem a legegyszerűbb (bár nem leggyorsabb) megoldás:
Felhívod a HP-t és:
a) elmondod h milyen gépet vettél, boltból, számlával meg minden és valami gáz van, mert nem jó lemezt kaptál, kérsz egy újat.
vagy b) egyszeráen kérsz egy 64 bites telepítőt, úgy sem kérdik meg, h miért kell.üdv
-
gerii
addikt
Ezt Spyduck írta egy másik topicban:
C - win 7 32 bit
D - recovery
E - hp tools
F - filmek, progik, játékok stb.....C meghajtót megformáztam és ráraktam egy 64 bitet. Azóta nincs F11-es leehtőség az indítás elején. Azért nem gondoltam, h ilyen után van megoldva.....
Na mind1, kérek majd egyet a HP-tólAzok alapján amit írt lehet hogy az én gépemmel is ez a helyzet, ezért nem működik a recovery. Annyi a különbség hogy nekem van F11 lehetőség és be is tölti, de csak az üres kékséget látom, majd újraindul a gép.
Namost ez a 8540p akciós volt( a 300.000-es fHD, i7, SSD verzió), és a dobozán is 4GB RAM-mal árulták(valójában 8GB van benne), szóval eredetileg lehet hogy ennyi volt benne amikor rárakták a windowst, ami 32 bites lehetett, lévén 32bites DVD-t kaptam.
DE a gépen előretelepített win 64bites, most is az van rajta. Ezt lehet hogy a 4-ről 8GB-ra történt RAM upgrade után kellett feltenniük hogy tudja kezelni a több RAM-ot. DE elfelejtették a recovery-t is 64bitesre állítani.Ezt az egész történetet csak én találtam ki most, nem tudom hogy igaz-e!
Szerintetek?Ezért lehet hogy nem működik rendesen a recovery, és ezért kaphattam 32 bites DVD-t, mikor a gépen 64bites a Windows???
Igazából azért vagyok rápörögve a témára mert nem tudom hogy a HP garancia megmarad-e ha letörlöm az összes partíciót és újrapartícionálom.
Illetve hogy az újratelepítéshez honnan szedjek 64bites telepítőt, ha a recovery-ben nem 64bites van.Akinek ilyen gépe van vagy tudna segíteni azt megköszönném, már jó lenne tisztán látni hogy most mit is kaptam.
-
gerii
addikt
Kiírtam a recovery dvd-ket, illetve még a gépen is rajta van, ezért gondoltam kipróbálom hogy működik-e. Újraindítom, a gépet, bootol a recovery, és behozza a kék képernyőt az egér kurzorral. Viszont ezután semmi, a kurzort tudom mozgatni az üres kék képernyőn, de úgy 5 másodperc után újraindul a gép...
Gondolom ez nem normális, de mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
-
pumukli23
senior tag
Grat a géphez
6930p-ben a kis izé nem lötyög, 8440p-ben nem tudom (ezek a kistestvérei a gépednek).
Szerintem a win-hez meg kellett volna kapnod rendes kódot, ergo hozzá való matricát, ha hivatalosan w7 64bittel vetted.. Anno volt ilyen hivatalos vista downgrade xp-re és upgrade 7-re, de úgy tudom ez már nem él... -
rizso
addikt
A "csuklótámasz ledsora" az én 8530p-men is lötyög. Rákérdeztem ma a szervizben (nem ezért vittem be), és azt mondta a manusz, hogy ezzel így sok mindent nem tudnak kezdeni, max ha kitörik vagy kiesik, akkor.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
OgreImre
senior tag
Nagyon jó vétel, az árát megéri.
Kicsit szokni kell a 1920x1080 felbontást 15"-ön, utána ránézve egy másik monitorra hatalmasnak látszik minden.
Teljesítménye pazar, AutoCad, Archicad repül rajta. Felépítése masszív, a csatlakozók szorosak és jól érintkeznek. A kis lámpa hasznos (számomra), a webkamerát nem próbáltam még. Játékra is alkalmas a Plants vs Zombies folykonyan fut , szóval a World of Tanks-ot próbáltam teljesen élvezhető akár teljes felbontáson is.
Egy gondom van vel, hogy hangom csak minden második újraindításra van.:S"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Cyrin
addikt
ha a 300 ezres gépre gondolsz akkor nekem olyan van, és maximálisan elégedett vagyok vele, jobb mint az asztali gépem, amit kiváltott. igaz én nem játszom rajta, viszont HDV videót szerkesztek, amit a régi gépnél gyorsabban elvégez, és nem áramzabáló porkavaró zajos szörnyeteg. AutoCAD is megy rajta.
Én sztem elviszem majd kitisztíttatni évente. Ezen nem kell cserélni semmit, 8 gb ram, SSD, minden benne van, szóval nem kell bontogatni... -
szpal17
őstag
Hát akkor ezek szerint olyan környezetben élsz ahol erősen porosodik a gép. Valószínűleg ez is fog. Tisztítása a billentyűzet kiemelésével lehetséges. Az alján lévő billentyűzet csavarokat kell kicsavarni, melyek nem jönnek ki teljesen, aztán a felső részen a betűk között kis kapcsolók vannak melyeket le kell húzni és alatta elérhetővé vállik a ventillátor. Kiszedéséhez a fenti switch covert is lehet, hogy le kell szedni...4 csavar fogja az akku alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest