Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Erste banknál meg tudom változtatni a PIN kódom arra amire én akarom?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
viega1
csendes tag
-
Vangelis
félisten
Üdv Srácok!
Hol érdemes számlát nyitni?
Amire szükségem lenne:Néha jönne rá átutalás.
Kártya sem szükséges. Akkor csak ha olcsó
Fizetés meg hasonlók nem jönnek majd rá. Mivel kézbe kapom és csak én teszek rá majd néha egy kis pénzösszeget.thx
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Hintalow
senior tag
válasz [CS]Blade2 #6691 üzenetére
nem nagyon hívogatnak kártyahasználat alapján, ahhoz kicsit túl sok a kártyatranzakció (napi párszázezer) és túl kicsit egy banki telesales csoport (15-30 fő)
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
cocka
veterán
válasz [CS]Blade2 #6691 üzenetére
nehogy felirják, hogy ez a marha múltkor felvette, és akkor még több számon még többet b.gatnak.
Két dolgot is megtehetsz ezügyben egyébként hőzöngés helyett.
1. Titkosíttatod a létező összes platformon a számodat.
2. [link]
Elvégzed ezt az adatszolgáltatási tiltást. Na innentől kezdve nyugtod is lesz.
lehet voip-es átverés is.
Ez egy Magyar Telekomos szám. Vagy voipnál lehetőség van arra is, hogy bekamuzz akármilyen telefonszámot? Pl. az általad említettet?
-
raziel01
veterán
Sziasztok
Vett már fel valaki közületek áruhitelt Budapest Banknál?
3 hete vettem egy TV-t Tescoban 0% THM-re. Aláírtuk a szerződést. Megbeszéltük, hogy majd utalással fogom fizetni a törlesztőt.
Azt mondta a csaj, hogy majd jön levél.Azóta még semmi nem jött. Ez így bevett szokás? Mert még sose volt áruhitelem nem akarom beszopni azzal hogy esetleg már törleszteni kéne. De így nem is tudom hova kéne utalni.
-
[CS]Blade2
addikt
1-486-5111 a Rai lehet? Állítólag a rai porszívóügynökei hivnak ezen a számon, de lehet voip-es átverés is. Próbálnak hívni, de én még csaladtagnak is csak 10-ből 2x veszem fel a mobilt, mert sosincs a zsebemben, mindig lerakom valahova, aztán tök máshol vagyok, porszívóügynököt vagy ismeretlen meg alapból nem veszek fel, hogy nehogy felirják, hogy ez a marha múltkor felvette, és akkor még több számon még többet b.gatnak.
Na nem is ez a lényeg, hanem az előbb mobilfeltöltést fizettem RAI kártyámmal, és rá pár másodpercre csörgött erről a számról.
Elképzelhető, hogy van egy voip-es rendszerük, ami figyelte, hogy mikor fizetek a kártyával, és ezzel életjelet adok, és auto tárcsozott, hogy adhassanak egy hihetetlen ajánlatot?Igazából várom, hogy b.gatni fognak, mert márt küldtek postán egy papírt, hogy vegyek fel hitelt hitelkártyával, meg szerintem lassan b.a a csörüket, hogy a Bázis 1.0-ban vagyok, és 129Ft-ot tudnak csak leszedni havonta, és 2680Ft-ot éves kártyadíjra.
-
-
Bicskás
senior tag
Szervusztok, segítséget szeretnék kérni azügyben, hogy melyik banknál a legolcsóbb a számlanyitás és a számlavezetés nevetséges pénzmozgás mellett ( A suli miatt kell nyitnom, csupán havonta párezer forint pénzmozgás lesz rajta. ) ?
Kitétel csak az az egy dolog lenne, hogy annak a banknak legyen Kaposvári bankfiókja mert ide járok suliba is és itt intézném az ilyen jellegű ügyeket is és mivel 18 elmúltam ezért az otp junior számla sem jó már nekem.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Oreyus -
KMT
addikt
válasz tepenzed #6677 üzenetére
Dehogynem lehet (csak ha sok minden kapcsolodik hozza, akkor gondolom egyszerubb lehet, ha ok intezik). A szamlazarasi dij benne kell, hogy legyen a kondicios listaban.
De az ne legyen erv egy draga bank mellett, hogy sok az ATM-juk. Akkor mar inkabb egy olyan szamlat nyitnek, ahol a nem sajat ATM felvet is olcso. Lehet, hogy osszessegeben igy lesz az olcsobb. Foleg, hogy ha kered a havi ket ingyenes felvetelt, az bankfuggetlen az ATM-ek szempontjabol.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Még sohasem csináltam ilyet, úgyhogy megkérdezném:
MKB bankból szeretnék átmenni OTP-be, abból az egyszerű okból, hogy még Pesten is szánalmasan kevés MKB ATM van.
Viszont olvastam olyat, hogy van ilyen bankváltási szerződés stb, hogy zajlik ez? Nem lehet úgy, hogy simán leveszem minden pénzem és egyszerűen bemegyek a bankba,hogy szüntessék meg a számlát?(kell ezért fizetni?)
Mert a másik módszer, hogy az OTP-nél intéztetem a bankváltást, elvileg hónapokig zajló procedúra, mert elkezdenek egymással levelezni, engedélyeket megadni stb és gondolom fizetnem is kell a dologért.
Tudna valaki tanácsot adni?
-
headhunter
addikt
7-24-ben a "webkártyádra" utalhatsz.
Neked is kettő számlaszámod van? ("fő" számlaszám és a webkártya számlaszáma.)
Ide mindig csak annyit utalok, amennyi a számla kifizetésére kell (díjnet) vagy szrt.hu (lottó, stb...), egyenleg feltöltés.
Itt nincs utalási díj, mert olyan mintha kártyával vásárolnál.
pl.: Többet utalsz rá, mint amennyi a vásárlás összege, utána a maradékot simán visszautalod a "fő" számlaszámodra.
Évekkel ezelőtt így vásároltam meg egy programot. [link]
-
SzGee
aktív tag
a kártyadíjak emelésében ez játszott szerepet
If you leave me, can I come, too?
-
cocka
veterán
válasz KergeK@csa #6671 üzenetére
A számlavezetés jobbára ingyenes a 2. számlánál (ha forint), de a bankkártya tuti fizetős.
már jobban jársz, ha olyan bankhoz mész, akinek alapból van ilyen megoldása.
Na igen, viszont ha megfigyeled már a cib is meg az mkb is izomból emelte a netkártyadíjakat.
-
cocka
veterán
Az OTP speciális hülyesége, amit csak ők értenek.
Jobb helyeken a számlákhoz kapcsolódik az átutalás és az átvezetés (saját számlák közti pénzmozgatás), a kártyákhoz pedig a kártyás vásárlások.
Ezt a szart meg gondolom azért hozták létre, hogy még inkább belezavarodjon a kedves ügyfél, hogy ez tulajdonképpen mire is való.
-
KergeK@csa
tag
Nem a netes elfogadásra gondoltam, hanem a külön számlán vezetett netes egyenleghez, amihez csak a netkártya fér hozzá.
"Azt meg meg kell nézni, hogy ha mondjuk egy meglévő bankkártya mellé új bankkártyát rendelsz, akkor biztosít-e a bank ahhoz külön folyószámlát vagy sem. Mert ha igen, akkor az hasonló megoldás, mint a netkártyás."
Ha ebben az esetben ingyenes a számlavezetés ÉS az új bankkártya díja is., akkor igen.
Na ez az, ami nem szokott az lenni (pláne utóbbi), évi 5000-ért meg már jobban jársz, ha olyan bankhoz mész, akinek alapból van ilyen megoldása.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz szabogabor10 #6669 üzenetére
Ez plusz díjas? Egyébként nem értem minek van.
-
veterán
-
mzso
veterán
válasz headhunter #6661 üzenetére
És ez mit is jelent? Nem csak KergeK@csa nem bírja értelmezni.
Azzal a móddal utalhatok a netes számlámra? (Gondolom plusz pénzt gombolnak le)
-
mzso
veterán
válasz KergeK@csa #6663 üzenetére
Kell, hogy legyen a K&H-nál is nem arra ajánlották és említenek is e-bankot. Bár meg nem mondom milyen minőségű.Webkártyára egyelőre nem találtam semmilyen említést, úgyhogy abban nem vagyok biztos.
Szerk.:
Hopp ez benéztem. Azt hittem a netbankot emlegetted nem a netkártyát. Azt mint ahogy említettem még nem sikerült kideríteni.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Azt nem állította senki. De nem tudsz utalni a webkártyára. A webes számlán folyamatosan pénzt tárolni meg az egész lényegét semmisíti meg.
"amit te itt magyarázol az egy ostobaság"
Az ostobaság az amit te félreolvasol, nem bírsz értelmezni."Kétlem hogy az otpnél"
Ha kétled, ha nem így van. -
veterán
Igen, az Erste nem ad külön számlát hozzá. Ezért (és az ócska netbankjuk) miatt is hagytam ott őket.
Pl. többszörös kérésemre sem tudták (inkább akarták) megoldani azt, hogy át lehessen állítani a már egyszer beállított limitet az időzár lejárta előtt. Mindig meg kellett várnom a 48 órát. Nevetséges az egész megoldás. Meg az egész netbank olyan buta és összevissza volt (legalábbis nekem) Az OTP netbankja (meg okostelós appja) ehhez képest mennyország, pedig az se a legjobb.Ja és egy kérdés: valaki nem tudja esetleg, még mindig nem lehet módosítani a bankkártya PIN kódját az Erste-nél?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
cocka
veterán
válasz KergeK@csa #6663 üzenetére
Szóval mi az a "bankkártyák közötti mozgatás"?
Az OTP speciális hülyesége, amit csak ők értenek.
Tényleg elképzelhető, hogy csomó banknál nincs semmilyen webkártya/netkártya 2015-ben?
Hát ha esetleg azért aggódsz, hogy a netkártyát nem adó bankok elektronikus kártyáit nem fogadják el, akkor nem nagyon van okod az aggodalomra. Visa Electronokat meg Mastercard unembossedokat simán be lehet regelni paypalra is minden gond nélkül.
Azt meg meg kell nézni, hogy ha mondjuk egy meglévő bankkártya mellé új bankkártyát rendelsz, akkor biztosít-e a bank ahhoz külön folyószámlát vagy sem. Mert ha igen, akkor az hasonló megoldás, mint a netkártyás.
Ja és ha jól tudom az Erste kártyája egy rakat fos, mert idézem:
a virtuális kártyához alapbeállításként 1 Ft napi vásárlási limit kapcsolódik, amelyet vásárlás előtt, TeleBankon és NetBankon keresztül, időzáras limitállítás keretében lehet módosítani.
Azaz gondolom pont azért van megoldva így, mert nem jár hozzá külön számla. Ha esetleg mégis járna, akkor ez meg már szimplán paranoia.
-
KergeK@csa
tag
Tényleg elképzelhető, hogy csomó banknál nincs semmilyen webkártya/netkártya 2015-ben?
OTP, Erste, MKB és CIB-nél van, de a többinél tényleg nincs ilyesmi?Gránitbank tetszene, de náluk sem, enélkül meg azért felemásnak érzem a szolgáltatásokat.
-
lacy86
addikt
Hello!
Nem talaltam kulon topikot.
SberBank-nal van valaki?!
Szeretnek kerni 1-2 infot. ( mennyire rugalmasak , stb ... )Koszonom!
-
KergeK@csa
tag
Hogy kéne ezt a bankkártyák között mozgatást elképzelni?
Mert ugye egy kártya mögött egy számla van.
Előfordulhat, hogy két kártya között ua. számla van, ilyenkor nem is kell mozgatni.
De ha a webkártyához külön számla van (ez a lényege), akkor az már számlák közötti mozgatás.Szóval mi az a "bankkártyák közötti mozgatás"?
Szerk: Á, ez lenne az? https://www.otpbank.hu/direktdemo/hu/kartyafedezet-biztositas
Ilyenkor van amúgy tranzakciós adó?[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz KergeK@csa #6653 üzenetére
Kb. egy hete írtam le, hogy az OTP munkaidőn kívül és hétvégén csak bankkártyák között tud pénzt mozgatni. Azaz ha nem számla és számla között mozgatod, akkor működik (asszem még atm-en is).
Cocks: természetesen lehet vásárolni hétvégén is, de ha nincs lóvé a netkártyád mögötti számlán, akkor nehéz.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Kétlem, hogy egy kártyás vásárlást nem tudsz lebonyolítani mondjuk vasárnap. Ha így működne a rendszerük, senki nem vásárolhatna semmit, se pénteken 7 után, se szombaton, se vasárnap. Következésképp amit te itt magyarázol az egy ostobaság. Ha átutalásról van szó, az persze más tészta.
De azért halkan hozzáteszem, hogy pl. netbankban a cibes bankon belüli átutalások 24/7-ben jóváíródnak. Kétlem hogy az otpnél ez nem így van. De ha mégis, akkor esetleg valaki megírhatná, hogy mi a jóváírások teljesítésének rendje.
-
mzso
veterán
Pedig ez a helyzet. Hányszor beszoptam már...
Mindig hétvégén utalgatnék vásárolnék. Aztán látom, hogy hopp már elmúlt 17 óra, várhatok hétfőig... -
-
cocka
veterán
Nyilván kártyás vásárlásra ez nem vonatkozik. És azt is kétlem, hogy saját számlák közt vagy bankon belül ne lehet utalgatni. De ha sikerül előbányásznom a teljesítési rendet otpéknél, akkor megmondom, hogy pontosan hogy van.
-
KergeK@csa
tag
"Ez mit jelent, hogy "chrome-ban már le kell tölteni"? Nem bírom értelmezni."
Azt, hogy ugye a Java beépített támogatása megszűnt (mintegy fél éve) Chrome-ban, de ezt a hirtelen váltást (amit több, mint egy éve jelentettek be) nem tudta lekövetni a CIB bank, innentől kezdve "letöltöd az applikációt, elindítod az applikációt" módon működik.
"Ezt speciel tudom, hogy nem. Péntek délutántól hétfő reggelik. Se saját számlák között, se bankon belül nem lehet utalni semmit..."
Ez tényleg azt jelenti, hogy OTP-nél ha munkaidőben nem raktál pénzt a netkártyádra, akkor nem tudsz vele vásárolni hétvégén?? Ennyire nem lehetnek balfaszok -
tknof1871
őstag
Üdv! Szeretnék e bankos szolgáltatást. 0 a tapasztalatom. Amit a K&H ezen a linken ír az elég? Elég ennyit tudni?
Van torrent kliens és néha ritka filmeket töltök le file hosting oldalakról, amiknek a linkjeit fórumokon, vagy metakeresőkön találok, mint pl. FileDive. Ez már komoly rizikó? Abba kell hagyni?
Ha az e bankos műveleteket úgy csinálom, hogy az operációs rendszeren erre egy külön felhasználói fiók van, akkor az véd?
Legális ESET Smart Security és Marwarebytes Anti-Malware Home (Premium) fut.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
-
enginev3.0
félisten
Erste célbetétnél, bármikor felvehetem a pénzem? És ha jól olvasom bármikor rakhatok is be (minim 5k)
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
válasz KergeK@csa #6640 üzenetére
Ez mit jelent, hogy "chrome-ban már le kell tölteni"? Nem bírom értelmezni.
"netszámlára bármikor lehet utalni, azonnal teljesül?"
Ezt speciel tudom, hogy nem. Péntek délutántól hétfő reggelik. Se saját számlák között, se bankon belül nem lehet utalni semmit...
-
MCGaiwer
addikt
válasz enginev3.0 #6645 üzenetére
folyószámla és nem kérsz hozzá bankkártyát.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Szeretnék pénzt gyűjteni, de ha nálam van elköltöm, és ha kártyámon van elköltöm
Erste bankos vagyok, és valami olyan megoldás kellene, hogy el tudom tenni a pénzem, és pl felvenni csak akkor tudom ha bemegyek a bankba, viszont olyan se nagyon legyen hogy nem nyúlhatok hozzá a pénzemhez, mert az enyém
Van valami ötlet?
-
Hintalow
senior tag
válasz KergeK@csa #6642 üzenetére
A decemberi fizus parára ott a megoldás a kondilista 20-ik oldalán a lábjegyzetekben: a bejövő összeg beérkezését nem naptári hónap szerint nézik, hanem tárgyhónapot
megelőző hónap 21. napjától a tárgyhónap 24. napjáig terjedő időszakban, pont az ilyenek miatt.
A fizu kimaradás ellen semmi nem véd, az szívás minden jövedelemutalás alapú számlánálMCGaiwer:
az említett kondilista 20-ik oldalán szintén ott van az, hogy kp befizetéssel nem teljesíthető
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
MCGaiwer
addikt
válasz KergeK@csa #6642 üzenetére
igazából ez áthidalható úgy, hogy kiveszed a pénzt, és befizeted a számlára amikor kell.
-
KergeK@csa
tag
Raifeissen kb. tizedébe kerülne, de ha csak egyetlen fizu kimarad (vagy éppen megkapom a decemberit még karácsony előtt, és így ugye januárban nem jön), akkor máris a 10k-t rám vernek. Ha legalább átlagot néznének vagy valami.
Na mindegy, a lényeg, hogy a fenti otp-s kérdéseimre keresek megnyugtató választ, aki használja, tudna segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz KergeK@csa #6640 üzenetére
otp netbanka köröket ver a rafiéra, utobbi arra jó, hogy alapfunkciókat ellásson.
de legalább az otp rohadt drága.
lehet dönteni.nekem régen elég volt a rafi netbankja, utalgatni, devizát váltani, de pl kártyát letiltani nem lehet.
fhb netbanjka viszont egész jó volt. -
KergeK@csa
tag
Sziasztok!
CIB-ról váltanék, mert kiakasztottak, hogy netbank-jukat képtelenek voltak fejleszteni, így most chrome-ban már le kell tölteni, hogy használhasd. Ja és nincs paypass-os kártyájuk.
Raifeissen Premium 2.0 számláját néztem, de mégis OTP felé hajlanék, méghozzá a Tempó számlacsomag felé. (Rai netbankjában nincs sok bizaoalmam, eléggé butának tűnik. )
Ehhez kérnék OTP-sektől pár infót:
- Okostelefonos app-juk milyen? Képes megjegyezni pár adatomat, vagy minden indításkor be kell írni a 3 belépési adatot, hogy beengedjen? App-váltáskor kiléptet? (pl. máshonnan akarsz kimásolni adatokat, akkor idegesítő lehet.)
- magányszemélyként maximum mennyi időre lehet visszanézni a számlatörténetet/kivonatokat?
- netszámlára bármikor lehet utalni, azonnal teljesül?Pro és kontra is érdekel, Raifeissen és OTP ügyben is.
Előre is köszönet!
-
mzso
veterán
Én most úgy jártam, hogy bankkártyás (webkártya) fizetésnél írt a bolt, hogy náluk sikertelennek jelenik meg a vásárlás és hogy majd csak holnap tudják biztosan, hogy tényleg sikertelen-e a fizetés. Nálam természetesen egyből le lett vonva.
Másnap érkezett az üzenet, hogy sikeresen fizettem.
Gyakori az ilyen szerencsétlenkedés a bankok/bankkártyások részéről?
-
g@bo
nagyúr
rezsicsökkentés szellemében
kártyatranzakció
ATM kifizetés Card: xxxxxxxxxxxxx UNICREDIT BANK
3.000,00 HUF -210,0+CMS FEE-1520174068 Költség PIN módosítás
-200,00 HUFSpectraNet Light havi szolgáltatás
-150,00 HUFMobil Bank Light havi szolgáltatás
-150,00 HUFHavi zárlati díj
-499,00 HUF és a többi.... -
MCGaiwer
addikt
válasz MCGaiwer #6625 üzenetére
úgy néz ki, hogy a budapest bank lesz a nyerő (és még a dombtornyomot paypass mastercard jól is néz ki /fontos szempont /). van itt vki akinek az utóbbi, azaz mnb-s beolvasztás utáni időből van tapasztalata a bankkal?
Évi 12-ezerre jött ki a számlavezetés+bankkártya díja, és csak a jövedelem utalása a feltétel.
Ennél olcsóbb lenne a MKB-s, de ott meg nyugdíjpénztárat kellene vezetni.Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Kbali
nagyúr
válasz headhunter #6634 üzenetére
Na ilyet biztosan nem csinalnék...
-
Kbali
nagyúr
válasz headhunter #6631 üzenetére
Ja, hogy deviza átutalás? Az lesz egy pár nap, mire odaér
-
cocka
veterán
válasz headhunter #6631 üzenetére
És miféle külföldi webshop az, ahol nem lehet kártyával vagy paypallal vagy más hasonló kártyás megoldással fizetni?
-
cocka
veterán
válasz headhunter #6629 üzenetére
Kiemelem a lényeget:
A bankok az elszámolásforgalmi rendszerbe naponta ötször, kétóránként küldenek be átutalásokat: 8:30, 10:30, 12:30, 14:30 és 16:30 időpontokban.
Eddig 18-19 óra után is volt jóváírás vagy ez H-Cs-ig érvényes?
De most ne keverjük már a jóváírást a terheléssel. Nem mindegy, hogy te utalsz vagy neked utalnak.
Egyébként ha pontban 16:30-kor utalsz, akkor azt aznapra már buktad. Ha azt akarod, hogy még 5 előtt tutira odaérjen, akkor legkésőbb 14:29-ig utalnod kell.
Amúgy meg az otpnél is kell lenni olyan doksinak, hogy megbízások teljesítésének rendje. Egyébként meg pont pár hsz.-szel feljebb volt szó arról, hogy nem mindegy, hogy bankon belüli vagy bankon kívüli az átutalás.
-
headhunter
addikt
16.30-kor utaltam és ez a szöveg "fogad" :
Megbízását az OTP Bank fogadta. Feldolgozása a számlavezető rendszer legközelebbi nyitását követően történik meg.
Kérjük, hogy a megbízás feldolgozásának eredményét a Tranzakciók ellenőrzése menüpontban feltétlenül ellenőrizze!
Pénteken, 17 óra előtt már nem írják jóvá a másik számlán az utalást?
Eddig 18-19 óra után is volt jóváírás vagy ez H-Cs-ig érvényes?
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok!
Kicsit nehezen igazodtam el az online kalkulátorban (bankráció), és nem világos, hogy az ott kalkulált éves díjban benne van a bankkártya díja vagy azt még külön hozzá kell adni?
Ami nekem fontos, az az, hogy dombornyomott mastercard legyen, lehetőleg paypassal (de az utóbbi nem feltétel). Havi két pénzfelvétel, 1 állandó utalás, és 10-15 vásárlás (online és helyi terminálos vegyesen) lenne.
A legolcsóbb opció érdekelne, de lehetőleg vmelyik gyakoribb banknál.
-
Kbali
nagyúr
MKB detto működik a házon belüli azonnali, ill. OTP-nél kártyák között tudsz így pénzt mozgatni.
Mivel a bnakközi giro sem működik hétvégén, ill. éjszaka is csak az esti elszámolást futtatják, így értelemszerűen a bankok közötti forgalom nem működik ebben az időszakban sehol. -
veterán
-
cocka
veterán
válasz szabogabor10 #6615 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, mert cibnél a bankon belüli átutalások azonnal átmennek, este is, hétvégén is, mindig.
Az viszont igaz, hogy a bankon kívüli átutalások nem mennek sem este, sem hétvégén.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Ezt en se ertettem, hogy mi bajuk vele, nalunk 10e alatti tulfizetes azert nem ritkan elofordul (kerekitve utaljuk at), azert nem szoltak. De hallottam mar en is hasonlot.
Talan ott keresendo az ok, hogy nekik a hitelkartyara felelosseget kell vallalniuk. Ez a keretosszeg erejeig bele van kalkulalva a dijakba. Ha egy 200e-es kartyan a kereten felul van 500e, akkor rogton nem a 200-at hanem a 700-at kockaztatod. Azt se tartom kizartnak, hogy volt mar precedens ezzel trukkozni, de azt megse mondhatjak, hogy hatha te is be akarod oket huzni a csobe. Persze tevedhetek, ez csak a max. amit en el tudok kepzelni. -
axioma
veterán
Sajna a KH is meglepte, mar tobb mint egy eve. Sajat szamlak kozott is talan, de bankon belul masnak biztos. [Valahol a Giro 4 orasitasnal huztak meg ezt az "egysegesitest" ha jol emlekszem. Marmint hogy bankon belul is csak a giro-ra inditasi idoben ertekelnek ki.] Muszakilag persze semmi akadalya nem lenne az atkonyvelesnek, mivel nem a munkatarsak csinaljak, hanem program...
Szerintem nem sok mindent tudsz tenni, legfeljebb hogy korbekerdezel, mas banknal ez hgoyan van. Es ha talalsz olyat, ami utal bankon belul hivatali idon kivul is, akkor atmesz hozzajuk... -
g@bo
nagyúr
citibank is eltávozott, lesz helyette erste-life...
amúgy elképesztő... 5000 huf egy maestro kártya éves díja, a kibocsátói díj az meg mi?
pü rezsicsökkentés parasztvakítás rablás..
manapság melyik az ajánlott bank? unicredit elmegy, de külföldi vásárlásnál a konverziós ktg kasza.
-
veterán
Minden banknak van egy nyitvatartási ideje, amikor mennek az utalások. Este, éjjel meg hétvégén sehol se mennek át az utalások. Nekem az esti / hétvégi utalások mindig átértek másnap / hétfő reggel (OTP).
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
mzso
veterán
Más bankoknál is úgy van, hogy este meg hétvégén nem lehet webbankkon utalni, vagy csak az otp-nél?
Marha idegesítő, hogy amikor ráérek akkor sosem utalja egyből, csak másnap, vagy két nap múlva... -
amdk7
aktív tag
Ma telefonon megkeresett a Citibank, hogy "nem rendeltetésszerüen" használom a Citi Life hitelkártyámat! Több rajta a lóvé, mint a hitelkeret és ezt át kell utalják egy általam megadott számlaszámra.
Mást zaklattak már ilyennel?
Nem találtam sehol, ahol le lenne írva, hogy nekem a hitelkeretemet kell "felélnem", de mondtam, az ügyfelesnek, hogy holnap hívjon vissza. Majd akkor rákérdezek, hol találom ezt meg írásos formában.Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
cocka
veterán
válasz randras #6606 üzenetére
Nyilván gránitos számlára csak abban az egy szem gránitos fiókban lehet befizetni (vagy postán, de azt nem ajánlom), szóval az nem játszik, hogy egy totál más bankba mész, hogy te gránitos számlára szeretnél fizetni, ami az adott bank hálózatában nincs is nyilvántartva.
A fiók címe pedig ugye ez: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.
-
Viszlát
addikt
Nem kotekedesbol, csak hatha megjon a bizalmad. A Paypal europai fiokjait egy angliai bazisu ceg kezeli (veletlenul epp ennel a cegnel dolgozom ), ami azt jelenti, hogy minden kartyaadatot, szemelyes informaciot ez a ceg tarol. Tulajdonkeppen maga a Paypal sem fer hozza ezekhez az adatokhoz, tehat ha az o rendszeruket esetleg meg is sikerul torni, semmilyen hasznalhato informaciohoz nem fernek hozza a rosszfiuk. Ami pedig minket illet, ha ide sikerulne valaki bejutni, akkor valoszinuleg nem a Paypallal vacakolna, hanem mondjuk a majd 40 kozul valamelyik retail ugyfelunk (pl Tesco) debit szamlajat celozna meg, ahol annyi penz fordul meg naponta amit nagyon el se tudsz kepzelni.
Magyaran ha nem tarolod el a bongeszodben a kartyad adatait, vagy mented el a jelszavadat, akkor eselytelen hozzaferni. A legnagyobb biztonsagi res mindig a user.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
randras
veterán
Gránit Bankos számlára lehet másik bankfiókban KP-ban befizetni?
-
mzso
veterán
Azért szavakat nem kéne a számba adni. Csak kifejtettem, hogy kevésbé biztonságos miután egyből le lettem ökrözve...
Most, hogy így említetted az még hasznos/produktív is lett volna ha valaki kifejti miben és mennyivel járok jobban kártya használattal.
Viszont ettől még így sem fogom jobban tudni melyik bannál érdemes számlát nyitni.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Tényleg nincs Magyarországon a Google Play - nél más fizetési mód, minthogy csatolom a Google fiókomhoz a bankkártyámat? Mert nagyon nem tetszik ez a verzió....Köszönöm
-
axioma
veterán
Osszefoglalom
- te allitod, hogy a kartya hozzarendeles az egy ordas biztonsagi lyuk
- mi, akik evek ota paypalt hasznalunk, tapasztalatbol tudjuk, hogy a legjobb mod a kartyas (pl. jobb valtas, alt. nincs tr.ado, nincs problema ha elirod vagy elfelejted a kododat, nem maradsz le vismajor jovairasi csuszas miatt; en konkretan me'g visszateritest is kapok utana)
- mondtam a webkartyat, ami ugyanugy csak kisebb osszeghez fer hozza [van ismeros, akinek ugy is kifizettek, hogy minuszba vitte egy beragadt pp allando megbizas!], de sajat szamlara, nulla atfutasi idovel (jobb helyeken), a pp-n tartott penz hatranya nelkul
- te allitod be kotozkodesnek, hogy nem a betu szerinti kerdesre valaszoltunk, hanem a valodi problemara megoldast javasoltunk
Szerintem ez igy nem annyira jon ki jol...bocs, Doc, keresztposzt, ha gondolod torold.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
ne veszekedjetek mar
nyilvan ha megszerzik a paypal adataidat, akkor tudnak vasarolni a kartyadrol
a valosagban nem nagyon tudok ilyen visszaelesrol, raadasul a 'fura' kartyahasznalatot a bank is konnyen letiltja (jartam mar ugy nagy filleres akciok idejen hogy 10-20 tranzakcio utan letiltottak a kartyat aztan felhivtak a bankbol hogy ilyet latnak, tenyleg en voltam-e)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest