Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
Nincs igazad.
Május 29-én olyan hirdetmény jelent meg, amiben a változás az ügyfelek számára kedvező: a balesetbiztosításra vezettek be akciót, kedvezményt.
Ügyfél számára kedvező változást akár a hatályabalépés napján is elég közzétenni.
A hátrányos változást kell 60 nappal korábban meghirdetni. Ezt a CIB mindig betartja.
Pl. már a májusi kivonat végén jelzik, hogy szeptember 14-től lesz változás, és hogy a részleteket július 13-án teszik közzé. -
válasz
dptrsk #14375 üzenetére
Nem is ilyen módon. A Revolut MCC kóddal a bank tudtára adhatja, hogy a tranzakció bizony készpénz felvétel volt. Per pillanat nekem 4829-es kódot küld, amit az Erste is chargol. De itt a teljes lista: [link]
Tehát vigyázni kell vele. Csak a bankon múlik, hogy hogy kezeli. De nem tudta megmondani melyik MCC-vel hogy viselkedik a Gránit.
-
cocka
veterán
válasz
sifarr #14355 üzenetére
Igaz, hogy most csak kedvezményekről tett ki hirdetményt. De pl. a bankszámlákra vonatkozóan simán május 29-én rakta ki a június 1-jei módosítást. Ennyi erővel nem lennék meglepve, ha legközelebb majd a díjemelésről is 3 nappal korábban kerül ki a hirdetmény. Szombat, vasárnap, hétfő mindhárom bankszünnap volt. Hát köszi.
-
Köszönöm a tapasztalatok megosztását mindenkinek! Végül a Gránit bank lett a nyerő, először a Hello Gránit, majd a Sztár csomaggal. A CIB ajánlata is kedvezőnek tűnik, de az igényeimre a Gránit gyakorlatilag díjmentesnek tűnik. Egyedül a kártya díja lesz meg a második évtől kezdve. Remélhetőleg.
Ugyanakkor a korábbi kérdésemre is rákérdeztem és az ügyintézőtől azt az információt kaptam, hogy amennyiben a Revolut készpénz felvételként jelöli meg a bankkártyás fizetést, akkor az ATM készpénzfelvételnek megfelelő díjak fognak rá vonatkozni. Kipróbálom mindenesetre egy kisebb összeggel, amint meglesz a számla és visszajelzek.
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
-
z123456z
őstag
válasz
sifarr #14360 üzenetére
Köszi. Annak idején jól hangzott, hogy 1200 forintért nincs éves kártyadíj, gold mc, mindenfajta értesítés+ biztosítások ingyenesen. És, ami akkoriban nekem a legnagyobb előny volt, a soron kívüli ügyintézés a fiókban. Most már csak a díjmentes kártya maradt, ami még érdekes. Eco-ban mennyi a kártya éves díja?
-
RR-13
őstag
válasz
axioma #14367 üzenetére
Sajnos a 2017. évből nem tudtam kikeresni, hogy mennyi Erste forintot írtak jóvá az OBI vásárlás után, mert a kivonaton akkor még nem tüntették fel, és a NetBankban sem volt lekérdezhető ez az infó, és sajnos most utólag sem, csak 2017. szeptembertől, de a kikérése folyamatban van.
Viszont a PayPal pontfelírást megtudom mutatni. 2.786 Ft után 81 pontot írtak jóvá
Csak azért ennyit a 111 pont helyett, mert a 2.786 Ft-ból csak a 2.051 Ft után járt csak a pont, mert ezzel a vásárlással a 200 ezer Ft havi költést túl is léptük. -
RR-13
őstag
válasz
Mauzes #14363 üzenetére
A Media Markt valóban 4%-os visszatérítési kategóriába esik az Ersténél, és az Edigital, Emag stb.
Azért még nincs minden veszve, mert fenti hsz-em alapján még Neked is lehet szerencséd, ha az Erste nem csak MMC kódból "dolgozik" egy vásárlásnál, ahogy ezek szerint az OBI vásárlásnál is tette.
Persze esetedben kevés esély van rá, de azért van.
Mikor történt a vásáslás? -
RR-13
őstag
válasz
Speedy7 #14357 üzenetére
Mi ezt utoljára a K&H Banknál tudtuk megnézni, mert ott a zárolt adatoknál kiírta az MCC kódot. (azóta már a könyvelteknél is)
Viszont egyszer úgy jártunk, hogy vettünk valamit 75 ezerért az OBI-nál majd aztán megkérdeztük, hogy milyen MCC kóddal rögzítették a vásárlást, és 5311-et mondott a telefonos ügyintéző az Ersténél.
Nem akartam hinni a fülemnek, ezért 2 nap múlva visszamentem az OBI-ba, hogy vegyek valami pár száz forintos dolgot a K&H kártyával, majd még ott a telefonon meg tudjam nézni, hogy mi az MCC kód, és tényleg 5311-et írt a KH rendszere.Majd számlazáráskor az Erste az 5311 MCC kód "ellenére" valami más infó adat alapján mégis jóváírta magától az összesen 4%-os visszatérítést a 75 ezres vásárlásunkra.
A barkácsáruházak MCC kódjai pedig: 5200, 5085, 5261, 0780Most 1 hete azt vettem észre, hogy az Erste a PayPal-os elektronikai eladónál történt vásárlás után is jóváírta a 4%-ot, amit egyébként 2 éve még nem tett.
Szóval fentiek alapján nehéz előre megmondani, hogy melyik áruház MCC kódja alapján ad visszatérítést az Erste, de nagyobb az esély arra, hogy ami eleve 5311 arra tényleg nem, bár a fenti kivétel miatt van rá esély!
-
bopeti98
őstag
CIB Hitelkártyánál lehet kérni, hogy a kivonatot elektronikusan küldjék, és ne postai úton? Amikor kötöttem, én nem kértem papír alapú kivonatot, mégis küldik minden hónapban, szóval nem tudom, hogy ez ilyen kötelező jellegű dolog hitelkártyánál, vagy csak nálam állították be.
-
Mauzes
addikt
-
Hintalow
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest