Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Kösz srácok, minden infót átadtam, egyelőre tájékozódik, információt gyűjt aztán dönt. Ez a bankmonitoros cucc amúgy mi? Rendes cib számla?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
goop
őstag
válasz pictigjis #13298 üzenetére
Hja, nyisson, ha nyugodtabb emberke.
Úgy belassul meg most is hibákat dobál az app, hogy öröm nézni...
Leggyorsabb, legjobb app szerintem a k h, mindent tud, nem fagy, nem lassul, évek óta stabil, ellenben drága a számla csomag és ingyenes utalás is csak 2 db 20k alatti van, ( nekem az okos minimum plusz van.)
Gránit app alapban jó, néha késnek az isms ek, más baj nem szokott lenni, ott a sima digitalis csomagom van, ott ugye 0 ingyenes utalas van, ellenben feltétel nélkül 0 Ft a számla vezetési díj. Gondolja át, mi kell neki. A többi banki appot nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Narxis #13294 üzenetére
nyisson két évig full ingyenes cib eco-t, aztán térjen vissza a témára
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz merqree #13295 üzenetére
Tehát ha mindig van rajta minimum 150 ezer forint akkor rendben van? Amúgy mi van ha nincs? Nem egy nagy költekező de nyilván őt is érhetik váratlan kiadások, 280 ezer meg tuti nem fog rá érkezni, legalábbis ezt mondja..
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
válasz pictigjis #13293 üzenetére
Kb. 170-220 ezer, nagyon keveset utal, néha minimális készpénzfelvétel. Nagyon szereti a mobilappot használni, legyen jó a bank androidos alkalmazása. Néha vesz ezt-azt online, e-bay, aliexpressz. Gyűlöl fiókba járni. Akkor Gránit?
-
Narxis
nagyúr
Ismerős kérdezi, hol érdemes manapság bankszámlát nyitni? Cib? K&h?
-
senior tag
Nem tudom észrevettétek-e, de a cib-nél szinte minden díjtétel megnövekedett 03.02-től, legalábbis ami nekem van a cib online számlánál (kivéve a 0-ás tételek), de gyorsan ránézve az eco-ra, ott is úgy láttam, hogy sok minden változott. Ajándék az azonnali utalás mellé.
Szerk.: a bankkártyáknál is ugyanez a helyzet.[ Szerkesztve ]
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
polonic
félisten
-
merqree
őstag
Gránit Bank netbank time-out ...
-
Kobe
veterán
válasz merqree #13270 üzenetére
A tisztanlatas vegett. A Revolut vilagosan leirja, milyen esetekre szur az altala futtatott algoritmus, illetve mikeppen fugg ez ossze az azonositas fokaval/tranzakciok szamaval, stb.
Sajnos aki a zarolasra panaszkodik 98%ban kiderul rola utolag, hogy magasrol tojt ezekre a figyelmeztetesekre es olyan tranzakciot inditott ami beleesik az algoritnus hataskorebe.Pl teljesen friss regisztracioval nekiugrott a user a szamlanak es nagyobb erteku feltoltessel rogton meghajtotta mint Singer a varrogepet, vagy ketes orszagbeli bankba inditott utalast, vagy rogton kriptotozsdere utalast kezdemenyezett, stb.
Ilyen szempontbol a revolut sokkal inkabb hasonlit egy amerikai bankra, ahol szinten szukseges X ido es tranzakcioszam egy credit tortenet felepitesehez.
Nekem pl az allando revo egyenlegem amit tartok rajta az 1M+, de kb 20 millat mar leforgalmaztam rajta keresztul es soha nem zaroltak, csak a legelejen 1x amikor 10 dollaros elso feltoltes utan rogton 500 dollart akartam rakuldeni -
addikt
válasz pictigjis #13276 üzenetére
nem értek egyet. szerintem is valós probléma, hogy előbb fizetsz az adataiddal minthogy megmutatnák, hogy mit adnak érte cserébe.
netflix-nél is aljas, hogy bankkártyát is meg kell adni, hogy egyáltalán megnézzem, hogy mi van a kínálatukban.
nagyon sokat elárul a cég felfogásáról.It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
-
addikt
válasz petipetya #13269 üzenetére
igen, szegény srác épp azt magyarázta, hogy miért nem akar regisztrálni. azóta megy a győzködése.
én egyébként teljesen egyetértek vele. a piramisjátékos indulása és az alkalmazottak kiszipolyozása mellett, én sem tudok jelenleg bízni a revolut-ban.[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
merqree
őstag
A másodlagos azonosítóval kapcsolatban érdekes a bankok hozzáállása...
forrás -
pictigjis
senior tag
válasz merqree #13270 üzenetére
A Revolutban a hirtelen "minden indok és előzmény nélküli" felfüggesztés az, ami taszít
na, ha valaki ezt hozza fel, az teljesen rendben van, mert ez tényleg nevetséges, hogy rettegni kell. de költségben és árfolyamban a tw egyszerűen nem tud a revolut közelébe se kerülni - és azt most akkor ne feszegessük, hogy cserébe a tw nyereséges biznisz, a revolut meg egyelőre csak viszi a befektetők pénzét
ezzel együtt a tw-ben nem szimpatikus, hogy pénzbe kerül a kártyás feltöltés, tapasztalataim alapján drágább a konverzió, így a kártya a fiók mélyén porosodik. ha kicsivel olcsóbb lenne, a jóval alacsonyabb bizonytalansági faktor miatt szívesebben használnám, mint a revolutot
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
TW vs Revolut
Van mindkettő, de nekem a TW szimpatikusabb a már leírt átlátható árfolyam miatt.
A pillanatyni árfolyam vs napi fix árfolyammal járhatsz úgy, hogy a napi nyitó alacsonyabb, mint a pillanatnyi. (A mondat erősen feltételes módban íródott.)
A Revolutban a hirtelen "minden indok és előzmény nélküli" felfüggesztés az, ami taszít, hiába minden papírom fotózva a rendelkezésükre áll. A TWnél is minden papírom a rendelkezésükre áll, mégsincs bennem ez a félelem. Ugyebár a magyar fórumokon többször találkozni Revolutos fagyasztással, mint TW fagyasztással.
Szerintem ez (kb.) olyan hit vita, mint, hogy melyik a jobb az Intel vagy AMD, Windows vagy Linux vagy Apple...A részemről az ilyen okfejtéseket befejeztem.
-
Kobe
veterán
Ezt ugy hivjak paranoia :)
Egyreszt ma mar a kozertben elkerik a cimed egy sima torzsvasarloi regisztraciohoz de a velfoldi bankoknal is kotelezo az azonositashoz.
Gondolom akkor az elvekhez huen webshopbol rendelni sem szoktal, csakis szigoruan szemelyesen mindent, mert hat ott is kerik a lakcimet a szallitashoz.... -
pictigjis
senior tag
ha ennyire parazol, azt irsz be lakcimnek, amit akarsz. tudom, mert egy konkret tipusu kartya rendelese miatt harom percre atirtam nemetorszagira, senkit nem erdekelt
a revolutnal tenyleg vannak dolgok, amik egy tudatos bankolot nyugtalanithatnak. de amiket felhoztal, azok komolytalanok. egyebkent ha a tw olcsobb lenne, biztos tobben hasznalnak
[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
Gránit és k h netbankban be lehet lőni a másodlagos azonosítókat, nézem cibet nem találom sehol, utána nézem, csak bankfiók. Hát köszi ...
-
RR-13
őstag
CIB —> Erste megy az AFR, és azonnal könyvelődik is a tétel.
-
addikt
Cib —> Raiffeisen megy, csak a raiff számlatörténetben nem látszik semmi, csak a tegnapi tételek.
Az egyenlegem ha jól láttam nőtt.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
RR-13
őstag
válasz szabogabor10 #13262 üzenetére
Akkor Nektek még jó!
Azt nem tudtam tesztelni..., de nem értem, hogy akkor abban miért nem... -
veterán
-
RR-13
őstag
Az Erste Mobilbank app 3.4-es verziójában "sunyi" módon belerakták külön értesítés nélkül a printscreen tiltás funkciót! Óriási fejlesztés...
-
MrPeekaboo
senior tag
iOS-re nem jött frissítés még. OTP-nél megjelent a másodlagos azonosító web-en, de hibát dob amikor regisztrálni szeretnék. OTP-ről Gránitra átment rögtön a pénz, viszont visszafelé már tranzakció hibát kaptam az app-ból. Gránitnál a számlainfóban lehetett látni, hogy először csak befoglalásra volt bejegyezve az összeg és pár másodperc múlva változott véglegesre a státusza, ekkor az egyenleg is megemelkedett.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Erste-OTP közt szépen működik az azonnali utalás.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
addikt
Gránit ebank app-ban (Android) elérhető a másodlagos azonosító megadása. Mikor vasárnap (vagy szombat?) reggelre frissült az app, akkor már sejtettem, hogy benne van a feature, csak még le van tiltva.
Mondjuk még nem próbáltam ki, mert nem tudom, hogy akarok-e másodlagos azonosítót. És ha igen, mit. Augusztusig van időm eldönteni.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
goop
őstag
Nya, utaltam cib -ről gránit ra, megy, 5 mp volt kb.
-
cocka
veterán
Ott kezdődik a full ingyenes regisztráció, hogy 3. kérdés a lakcím. Nem adok meg lakcímet egy olyan cégnek, amelynek addig nem használhatod az appját, (mert weben nem is lehet a szolgáltatást elérni) amíg a címedet nem tudja.
A twnél meg nem kötelező megadni lakcímet, csak akkor, ha kártyát is kérsz. És már egy rakat számlád lehet kártya nélkül, app nélkül, egy szimpla regisztrációval, ahol a 3. kérdés nem a lakcím. Hát azt az aprócska tényt meg már nem is említem, hogy kártya nélkül is fel lehet tölteni. (cib online-ból hót ingyen)
Nem meggyozni akarlak,
Hála jó istennek. Az elv a lényeg! Előre szinte semmit nem tudhatsz, csak hogy minden csudaklassz meg csudajó meg full ingyenes, cserébe viszont máris lakcímet kérnek. Erre mondom, hogy nem. + a twre én a weben regeltem simán gépről, nem kellett hozzá app.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Tradingview-n megnezed, beallitod az EurHuf vagy akarmilyen arfolyamot es hozzaadsz 0.2 forintot, megkaptad a revo arfolyamot
Nem meggyozni akarlak, de azert gondolom erzed hogy egy full ingyenes regisztraciorol beszelunk, aminel az appon belul barmikor 1 kattintasra is elerheto az osszes arfolyam....
Konkretan gyorsabb mint transferwiseon matekolgatni (sot, annyiban okosabb a tw kalkulatoranal, hogy real time mutatja a kalkulatorban is arat, beird pl 500 eur mennyi huf, akkor mpercenkent frissiti a huf erteket az uj arfolyamadatokkal. Tw nel minig uj kalkulaciot kell inditani) -
MrPeekaboo
senior tag
Éjfél után lehet megpróbálok két különböző bankszámlánál másodlagos azonosítót beállítani, aztán csak azt megadva egy kisebb összeget oda-vissza utalni. Az OTP-nél web-en kell ezt majd megtenni, Gránitnál meg elvileg az app-ban. Kíváncsi leszek, hogy éjféltől frissül-e a web és az app-ban frissítés nélkül megjelenik-e az új opció. Más is rápróbál? ;-)
-
cocka
veterán
eleg akkor rarakni a lovet amikor ki akarnad venni
Max. betenni akarom. Csak külföldi netes vásárlásokhoz használom.
Jobb arfolyamaik vannak mint transferwisenak.
Azért nem érdekel a Revolut, mert nincs biztosítva az átláthatósága. Itt most nem a bonyolultságára gondolok, hanem hogy nyíltan közlik-e azokat az infókat (nevezetesen konkrétan árfolyamokat), amik alapján döntök végül, hogy beregisztrálok-e vagy sem.
OK, tegyük fel, hogy Revolut felhasználó szeretnék lenni. Van weblapjuk oké. Hogy tudod meg a honlapról előre, hogy milyen árfolyamon váltanak? Az, hogy leírják, hogy interbank exchange rate nekem kevés. Legyen egy konverter, ami akkor is elérhető, ha még nem regisztráltál, mert ez így fair. Az nem fair, hogy tudom, hogy talán vagy körülbelül azonos mértékben vált, mint az interbank exchange rate. Adott pillanatban konkrétan mennyi az annyi, mert ha ezt még vásárlás előtt megtudod, tudsz sakkozni, hogy valójában mennyibe is fog kerülni a cucc. A tw honlapján konkrét árfolyam konverziókat lehet végezni, az éppen aktuális árfolyamnak megfelelően plusz láthatod a felszámított díjakat is. Még csak regisztrálnod sem kell és nincs hétvégi felár! Nekem az a lényeg, hogy a cibénél sokkal kedvezőbb. -
addikt
Hirdetményből:
"GRÁNIT Bajnok és a GRÁNIT Bajnok Plusz számlacsomag, 2019.12.02-től a GRÁNIT Sztár és Digitális, 2020.03.02-től a GRÁNIT Digitális Plusz számlacsomagoknak is kötelező eleme legalább egy bankkártya (Főkártya) megléte"
Szóval ne lepődj meg, ha eszükbe jut, hogy ha eszükbe jut egyszer, hogy küldenek egy bankkártyát (és levonják az árát).
@(#13252)
Ahh, én úgy értelmeztem, amit írtál, hogy nem is kértél, mivel tartalék számla.[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
-
cocka
veterán
Sztár csomagot igényeltem pár hónapja, személyesen intéztem, és mondtam, hogy csak tartalékszámlának kéne egyelőre. Szóban azt a tájékoztatást kaptam én is, hogy "kötelező a bankkártya", ugyanakkor a szerződésen meg opcionális szolgáltatásként van rajta. Mi a francnak kéne egy nyomtatványon beikszelni a "bankkártyát igényel-e" kérdésnél, hogy igen vagy nem, ha amúgy is automatikusan igent ikszelnek mindenkinél?
kinyírja a kártyás vásárlást
Én sem látom be miért nyírná ki. A kereskedők felkészültek arra, hogy az emberek a vásárlásoknál az azonnali átutalással fizetnek?
Gondolom nem fogja mindenki az esetleges éves díj mellett rögvest visszaadni a banknak a kártyáját. Talán a legkézenfekvőbb kiegészítő opció azoknak az internetes kereskedőknek, akik eddig sem nyújtottak online bankkártyás fizetési lehetőséget.
-
cocka
veterán
Ja, nekem is az van és most számoltam ki, hogy a feltétel teljesítésével még így is kb. 1000-rel olcsóbb (hard token használati díjjal együtt LOL) az éves teljes költsége, mint ennek az új Gránit Digitális Plusznak. LOL
revoluttal es curvel havi 1milliora tornazhato,
Belőlük nem kérek köszönöm, de Transferwise-t használok, főleg a cib fantasztikus árfolyamai miatt.
-
addikt
Inkább az a durva, hogy csináltak egy csomagot az "azonnali utaláshoz", amitől azt várják páran, hogy kinyírja a kártyás vásárlást (erős fenntartásaim vannak), de ehhez a csomaghoz kötelező a kártya és még jó drága is.
Igaz nem kell hozzá feltétel. (De ha már az ember le tud kötni 150ezer ft-ot folyamatos, megújuló lekötésre, akkor valszeg a Bajnok-kal megint csak jobban jár Grániton belül.)It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Kobe
veterán
Regebbi CIB online ettol jobbat tudott mar evekkel ezelott is.
Havi 460 ft fix szamlacsomag dij es teljesen ingyenes utalasok mindenhova korlatlan mennyisegben.Hulye lennek cserelni, szerencsere meg nem tervezik kivezetni.
Kp felvetel meg revoluttal es curvel havi 1milliora tornazhato, igy az sem para -
cocka
veterán
Gránit Digitális Plusz
Elég hajmeresztően értelmezik az azonnali átutalással induló trendeket. Ugye lehetett pár cikket olvasni arról, hogy előbb-utóbb át kell árazniuk az utalásokat a bankoknak, ha versenyképesek akarnak maradni. Azaz gyakorlatilag ingyenessé kell őket tenni és beépíteni őket a havi díjba. Na Grániték megoldották.
Létrehoztak egy új csomagot, aminek az a lényege, hogy mindenféle átutalás és beszedés ingyenes, cserébe minden más sokkal drágább, mint a többi csomagban. Drága bankkártya, drága számlavezetés (fix díjas, nincs feltételekkel bohóckodás) stb..
-
dptrsk
addikt
válasz #07746304 #13239 üzenetére
Cetelem Takarékszámla
Gránit Bank lekötött betét
Állampapír, kamatfizetéskor visszaváltható, egyéb esetben van minimális visszaváltási díj, amit ellensúlyozhat a felgyülemlett kamat, kis címlet, részben is feltörheted, ha mondjuk csak 100e kell.[ Szerkesztve ]
-
ak05
tag
Sziasztok
Unicreditnél vagyok és egy olyan kérdésem lenne,hogy lehetséges-e társkártyát igényelni? MasterCard betéti kártyám van jelenleg.
Köszi a válaszokat? -
petipetya
nagyúr
válasz #07746304 #13239 üzenetére
Megerősítem, hogy a withsave nem befektetésre való. Ez olyan, mint a Revolut széf. Fizetés után elteszem bele a bérlet árát, mert azt nem a számlákkal együtt veszem meg, hiszen hónap vége felé szokott lejárni - így tudom, hogy mennyit költhetek. Emellett ha hónap végén marad valamennyi, azt is beteszem. Ha nincs szem előtt, nem költöm el. Lényegében olyan, mint gyerekkorunkban a malacpersely, csak ezt könnyebb felnyitni.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
Helló, a https://www.cib.hu/Maganszemelyek/megtakaritasok/withSAVE.html
-nél izmosabb kamatot adó megoldás van?! Egyrészt kevéske csak 400 E Ft-ot ott tartani, másrészt a kamat is vicc kategória.
A Bróker Marcsis féle befektetési megoldások nem érdekelnek, nekem fontos, hogy a pénzem biztonságban legyen, tehát nem hazardírozok vele, másfelől azért jó lenne az inflációt ha legalább ellensúlyozná... Vannak a kössem le x évre megoldások, de nekem azok nem szimpatikusak, mert ha szükségem lenne a saját pénzemre, akkor bukom a kamatot... Ez a Withsave jó lenne, de nem ilyen piti maximum összegnél, meg piti kamattal... minden másban ilyen megoldás lenne nekem az ideális. Ha 2008 előtti lenne a $ vagy az € árfolyama, akkor átváltanám abba, ami nincs ingatlanokban, de 300 feletti árfolyamon nem ettem meszet...
-
petipetya
nagyúr
válasz werszomjas #13237 üzenetére
Ezer éve nyitottam magánszemélyként bankfiókban, és szintén sok éve váltottam ECO-ra a telefonos ügyfélszolgálatukon, egyből azután hogy bejött.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
werszomjas
addikt
válasz petipetya #13235 üzenetére
Ha bankmonitoron keresztül kötöd a CIB ECO-t, ott korlátozás nélkül ingyenes az utalás 2 évig.Ja látom, ilyened van, akkor elvileg nem köthetsz, egy próbát azért megér. Mostanában nyitottad?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
-
petipetya
nagyúr
Jól gondolom, hogy most azok a bankszámlák használata éri meg, ahol vagy dÍjmentes, vagy bizonyos összegig dÍjmentes az átutalás? Tudtok ilyeneket mondani?
CIB ECO (ezt használom), bankon belül és kÍvüli átutalások dÍja:
"Akció: 2020.12.31-ig: 0 Fta tranzakció 20.000 Ft-ot meg nem haladó részére"
Gránit Digitális számlacsomag (aktÍv, de nem használom):
- bankon belül: 0,30% (min. 45 Ft; max. 6 000 Ft)
- bankon kÍvül: 0,30% (min. 75 Ft; max. 6 000 Ft)Gránit Bajnok Plusz (havi 280.000 Ft jóváÍrással) és Gránit Digitális Plusz (már nem rendelhető):
bankon belül és kÍvül 0 Ft"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Azért nem egyik napról a másikra fog megváltozni minden, mert ahhoz az átutalásokat sulytó tranzakciós dÍjat is fel kellene számolni (amely ha nem is Így hÍvják, vagy letagadják, akkor is létezik). Külföldi rendelések esetén pedig a PayPal, AliPay stb. esetén marad a bankkártya.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz MrPeekaboo #13229 üzenetére
Hát igen, ezzel is kellene kezdeniük valamit. Nálam alkalmanként 20.000 Ft -ig dÍjmentes az átutatás, amely valamennyire segÍtség.
"nincs rá lezsóidő"
-
RR-13
őstag
válasz axioma #13230 üzenetére
Miért ebben a topikban nem lett rámutatva a visszatérítős hitelkártyák "esetére" az AFR-el kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Egyetértek, mert jelenleg ez a helyzet!
-
axioma
veterán
Ez az egyszintu nezete a dolognak. A kartyaert ugyanis lehuzzak %-okra a kereskedot, meg amugy kartyadijra teged is, szoval sztem baromi gyorsan lesz egy csomo hely, ahol kp+kartya helyett kp+QR lesz, a regi araknal akar jobb szinten kicsivel. [A kartyaterminalnak feltetele volt h nem lehet kartyas vasarlasra kulon dijat kerni! igy elkentek.] Itt az a kerdes, h a kereskedonek az adott qr-re a penz beerkezeset mibe kerul ellenorizni, mikor es milyen aron lesznek erre [penztargeppel egyuttmukodo!] megoldasok.
Mint valaki az egyik topikban mar ramutatott, a visszateritos hitelkartyak esete lesz a kerdeses, ill. a qr-nek vasarlaskent elfogadasa [mcc kotelezo elem eseten azert nem lehetetlen].[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Szólista #13222 üzenetére
Ma [szombatra ertve] egy szamlaszamot nem birtunk beszerezni, telefonosan sem. Vegul meglett papiron, jo sok szivas utan. Termeszetesen mikor nyitott volna ki a kulfoldi nyelvtanulas palyazati oldal, ha nem tegnap-ma... ja mert februart igertek, es persze az adminisztracio lepeseinek igy se sikerult mindegyike'n atjutni.
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, létezik az, hogy az OTP-s ATM-ből kivett pl 260000Ft díj költsége majdnem a duplája mintha egy idegen bank ATM- ből venném ki ugyan ezt az összeget?🤔
-
-
petipetya
nagyúr
válasz dptrsk #13207 üzenetére
Remek cikk, Így már érthető miként gyorsÍtja majd az online vásárlást is
"nincs rá lezsóidő"
-
Szólista
senior tag
Tervezett karbantartás / Planned maintenance
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein ezen a hétvégén tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk.
A 2020. február 29. 10:00 óra és 2020. március 01. 8:00 óra közötti időszakban több szolgáltatásunk működése szünetel (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank, Erste TeleBank, mobiltelefon egyenleg feltöltés, weboldal szolgáltatások).
A karbantartás a 2020. március 01. 22:00 óra és 2020. március 02. 00:00 óra közötti időszakban az Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank szolgáltatások működése szünetel.
Bocsi ha már jeleztétek.
Nem vagyok normális. Na és?!
-
RR-13
őstag
válasz pictigjis #13217 üzenetére
Na akkor legalább ez is sikerült .
Most már leírom részletesen, hogy az Erste utólagos éves kártyadíj terhelési kommunikációja azért téves, mert amikor a kártyát kibocsájtják, akkor ez a díj is megegyezik az éves díj összegével, és nekünk azt hiába engedik el, akkor is az egész első évre "vonatkozik".
Majd 1 év múlva az évfordulón terhelik az éves díjat a gyakorlatban, "a következő 1 évre".Legalábbis eddig így volt a gyakorlatban, és tudomásom szerint minden bankban előre terhelik.
Elég durva is lenne, ha az Erste a kibocsátási díj időszakra (az első év) után visszamenőleg terhelne még egyszer annyi díjat ugyanazon első évre vonatkozólag.
Viszont a hirdetményre hivatkozva a bankfióki megszüntetésnél az ügyintézőknek "lehetősége" van a kártyadíjat időarányosan terhelni, a telefonban ezt nem tudják elvégezni.Szerintem ezt a kommunikációt, és hirdetményi leírást azért "találták ki", hogy a kártyadíjak időarányos részét, a kártya megszüntetéskor ne kelljen visszaadni, "mert, hogy a kártyadíjat utólag terhelik" szerintük.
Egyébként van még egy "hiba" a hirdetményükben, de ezt addig itt nem írom le, amíg nem telt el a március is, nehogy felfigyeljenek rá, mert még a végén arra is hivatkoznának.
[ Szerkesztve ]
-
-
MrPeekaboo
senior tag
Az AFR bevezetése után jól gondolom, hogy pl. egy szombatra értéknaposan beállított utalás csak hétfőn fog teljesülni, mert az így indított utalás a régi "csatornán" megy? Mondjuk ha így van, akkor megoldhatták volna, hogy szombaton AFR-ré konvertálódik és teljesül, mert így még továbbra is néznem kell a napokat, ha értéknaposan szeretnék utalni...
-
törölt tag
CIB:
Kedves Ügyfelünk!
Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2020. március 2-án elindul az Azonnali Fizetési Rendszer, és így a legfeljebb 10 millió Ft összegű, elektronikus csatornán indított, belföldi forint átutalási megbízások 5 másodperc alatt teljesülnek a nap 24 órájában, hétvégén is.Mit érdemes tudni az Azonnali Fizetési Rendszerről?
Az Azonnali Fizetési Rendszer vagy röviden AFR egy új bankközi elszámolási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy 2020. március 2-től az ügyfelek legfeljebb 10 millió forintig elektronikus csatornán indított, nem értéknapos átutalási és átvezetési megbízásai az év minden napján a nap 24 órájában 5 másodperc alatt teljesüljenek. Ezen kívül a szolgáltatás keretein belül lehetőség van arra, hogy a kedvezményezett számára úgynevezett másodlagos számlaazonosító – például mobiltelefonszám vagy e-mail cím – megadásával indítsunk átutalási megbízásokat.
Milyen tranzakciók teljesülnek az AFR-ben?
Az átutalási (és saját számlák között átvezetési) megbízások akkor teljesülnek az Azonnali Fizetési Rendszerben, ha megfelelnek az alábbi feltételeknek:
• Elektronikus csatornán (többek között CIB Bank Mobilalkalmazáson, CIB Bank Online-on, CIB Internet Bankon, CIB TPP csatornán, Business Terminálon vagy CIB Business Online-on) indítják. A pontos felsorolást a vonatkozó üzletszabályzatok tartalmazzák.
• Forint fizetési számla terhére történik a tranzakció.
• Maximum 10 millió forint összegű.
• A tranzakció devizaneme forint.
• Nem értéknapos megbízások.
• A nem fogyasztónak minősülő ügyfelek (azaz az egyéni vállalkozók, illetve a társas vállalkozások) által indított elektronikus csatornákon nem kötegben indított eseti forint átutalási megbízások.Többek között melyek azok a tranzakciók, amelyek NEM az AFR-ben teljesülnek?
• A bankfiókban vagy CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton keresztül indított eseti forint átutalási megbízások.
• Az elektronikus csatornákon (többek között CIB Bank Mobilalkalmazáson, CIB Bank Online-on, CIB Internet Bankon, CIB TPP-n, Business Terminálon vagy CIB Business Online-on) megadott 10 millió forint feletti eseti forint átutalási megbízások. (Az AFR-rel érintett csatornák pontos felsorolását a vonatkozó üzletszabályzatok tartalmazzák.)
• Az értéknapos, a rendszeres átutalási és a csoportos beszedési megbízások.
• A nem fogyasztónak minősülő ügyfelek (azaz az egyéni vállalkozók, illetve a társas vállalkozások) által indított elektronikus csatornákon kötegben indított eseti forint átutalási megbízások.Hogyan indítható utalás az AFR-ben?
A megbízás a szokott módon, eseti átutalásként indítható a fentebb felsorolt elektronikus csatornákon. A tranzakció 2020. március 2-től automatikusan az Azonnali Fizetési Rendszerben teljesül, ha megfelel a fent részletezett elvárásoknak. Nincs szükség semmilyen előzetes beállításra vagy szerződéskötésre. Fontos, hogy ez nem egy választható opció, a feltételeknek megfelelő megbízások automatikusan az AFR-ben teljesülnek.Mit jelent a másodlagos számlaazonosító?
A számlatulajdonos fizetési számlájának azonosítására a jelenleg használt egyedi pénzforgalmi jelzőszám (GIRO számlaszám) mellett az Azonnali Fizetési Rendszerben úgynevezett másodlagos számlaazonosítót, azaz mobiltelefonszámot, e-mail címet, adóazonosító jelet vagy adószámot is lehet használni. Fontos, hogy a másodlagos számlaazonosítót először regisztrálni kell ahhoz, hogy használni lehessen.További részletekért kérjük, látogasson el a https://www.cib.hu/afr oldalra, vagy forduljon bizalommal munkatársainkhoz éjjel-nappal hívható CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkon a (+36 1) 4 242 242 telefonszámon vagy bármely bankfiókunkban.
Üdvözlettel:
CIB Bank
-
pictigjis
senior tag
elég semleges válaszlevelet kaptam. a lényege az, hogy a kártyacsere alkalmával az új kártyára nem lett beállítva a kártyaőr szolgáltatás, de aztán ekkor meg ekkor a rendszerben szereplő telefonszámra végül beállították. és az okozott kellemetlenség miatt elnézést kértek, de a saját szövegeik ellentmondására nem reagáltak
-
RR-13
őstag
válasz petipetya #13206 üzenetére
A másodlagos azonosító bevezetésével már nem annyira macerás, ha telefonszámra, vagy adószámra, vagy e-mail címre utalna március 2-ától valaki.
Persze ehhez meg kell adni, adnunk ezek közül az egyiket másodlagos azonosítónak a banknak, online vagy személyesen, ami bankfüggő egyelőre, hogy melyiknél hol lehet.Viszont a hitelkártyás fizetést nem tudom hogyan váltaná ez ki, mert akkor az egész hitelkártyás fizetést át kellene majd alakítani, hiszen hk-ról utalni költséges, nem érvényesülne a fizetés után a százalékos visszatérítés, és ezek fontosak a hk-ás vásárlásnál, amit lehet, hogy hitelszámlás fizetéssé alakítanak majd át, talán meghagyva a hk-ás fizetés lehetőségét is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
dptrsk
addikt
válasz petipetya #13206 üzenetére
Igen, a bankkártyáké, hogy minden kereskedő el tudjon fogadni elektronikus fizetéseket, extra költségek nélkül. Növekedjen az elektronikus fizetések aránya.
Az AFR, ha megfelelő fejlettségi szintre jut (ehhez kell azért 1-3 év kell szerintem) akkor annyi lesz a boltos fizetés, hogy a telefonodon egy APPon (mondjuk mobilbank) beolvasol egy QR kódot a kassza kijelzőjéről, ami tartalmazza az összeget, és a célszámlát és kész is a fizetés.
A kereskedő "azonnal" megkapja a pénzt, sápolás nélkül.Persze ehhez kell a tranzakciós illeték eltörlése/átalakítása, hogy az ember a kártya helyett a mobilbankot vegye elő és használja, de első lépésnek egy alkalmas rendszer bevezetése kell, ami 03.02 megtörténik.
-
veterán
-
petipetya
nagyúr
Az azonnali fizetés bevezetése után a kártyás fizetések azonnal le fognak könyvelődni a netbankban, vagy ugyanúgy napokig könyvelt tételnek mutatják majd, ahogyan jelenleg is?
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest