Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz Gabesz87 #3023 üzenetére
Szerintem ezen ne is gondolkodj. Az u8qf sokkal jobb választás a többitől. Konkrétan q maximális fenyereje kb a tcl 4szerese, ami hdrnel iszonyat jól jön.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mihione
őstag
válasz Gabesz87 #3023 üzenetére
Hali nekem u7qf van de ugyanaz a soc van benne mint az u8qfben.Sebessegre nem gyorsabb mint a levaltott 3-4 eves belepo samsung 4k.De teljesen hasznalhato,nem fogsz perceket varni,netflix youtube alatt.A mozgasmegjelenitesben akadnak hibak,erdemes egyedi profilt hasznalni,ugy azert jobb a helyzet.De a lenyeg hogy fenyeroben merfoldeket ver a tcl-re,es netflixen mar szinte minden dolby visionnel kerul fel ami nagyon nagy pluszt ad,meg u7qfnel is latvanyos pedig kb a felet tudja nitben mint az u8qf.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
-
-
mihione
őstag
válasz Gabesz87 #3163 üzenetére
Ez valami akasztos fali konzol?Mi a kb fel meter magas nappali szekrenyre siman felraktuk az asszonnyal a 65u7qf-et.ket also sarkanal alanyultunk masik kezzel meg a felso sarkat fogtuk.Mondjuk az u7qf rendes acel keretes vegig korbe.Ha nem valami mely szekreny veszi korbe a fali tartot es nem nagyon maceras a beakasztas sztem megoldjatok.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
persil
nagyúr
válasz Gabesz87 #3163 üzenetére
Nem kell aggodni, ezeknek semmi sulya nincs, egyedul is el kell birnod. A fogasa szar, meg az, hogy nem lehet "ramarkolni" mert serul a kijelzo.
Asszonykadnak epp eleg annyira segiteni, hogy a balanszirozashoz odafogjon 1-2 ujjaval.
Nekunk ugy volt a legegyszerubb, hogy "alanyultam" a tv-nek, parom meg a tetejen epp csak raacsippentett, hogy borulni ne tudjon.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
válasz Gabesz87 #3176 üzenetére
"Hát azért 24kg...az nem épp Tesco szatyot"
Lattam en mar nagyit olyan szatyorral rohanni akcios napokon, ami 50 is megvolt.
Persze, menjetek biztosra, egyertelmu, csak arra akartam ravilagitani, hogy nem a sullyal lesz gond. Szepen, odafigyelve es nem raparazva.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
válasz Gabesz87 #3179 üzenetére
Hát, a legtöbb tévé konzol VESA rögzítő csavaranyái mélyebben vannak a borításnál. A borítás általában nem sík felület.
Amúgy nem nagy probléma. Veszel optimális méretű csavaralátétből annyit, amennyi a 4 csavarhely kitöltéséhez elegendőnek tűnik. A lényeg, hogy a tartó ne nyomja közvetlenül a tévé borítását.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Vhiktor
veterán
válasz Gabesz87 #3200 üzenetére
Nyugodtan tedd megújult formátumra. Ha így baj lenne a képpel akkor tedd vissza standardra, nehány régebbi eszköznek problémát okozhat, de én még ilyennel nem találkoztam.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
válasz Gabesz87 #3199 üzenetére
"U8qf TV-t esetleg valaki össze tudta hangolni a Telekom STB távjával?"
Normális esetben a a tévé saját távjának jeleit átadja az STB-nek. Illetve fordítva is igaz. A box képes be és kikapcsolni a tévét és átadni a vezérlő jeleket. A tévé kapcsolgatásához lehetséges, hogy engedélyezni kell a boxban a vezérlő jelek küldését.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
arabus
addikt
válasz Gabesz87 #3256 üzenetére
Nem kell a 0714.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
SpongyaBob
veterán
válasz Gabesz87 #3269 üzenetére
Igen, az továbbra is ilyen de csak ez a része a többi jó. Én is feltettem a 1008-at.
Gabesz87, Zizi123
Én ezeket a beállításokat alkalmaztam, néhány különbséggel.
Local dimming (háttérfény) nálam mindenhol magas (főleg a HDR miatt), a csúszka értéke pedig 50, TV adásoknál szintén 50, de a közepes szinten.
A képélességet 5-re állítottam, nullán én egy kicsit sterilnek éreztem.
A smooth motion egyéni, 5-5 alap értéken.Nagyjából ennyi.
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
mihione
őstag
válasz Gabesz87 #3280 üzenetére
A plexet nalam is be kene uzemelni,sima dlna nem mukodik jol.
A plex nem rontja le a minoseget?Nalam pcrol menne a szerver resze,eroforrassal nem lenne gond,illetve kabeles halozatban vannak,ugyhogy az atvitel se kene problema legyen.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
ricsi0307
senior tag
válasz Gabesz87 #3280 üzenetére
Nekem U7QF-en Dolby Vision tartalom lejátszásakor jobb oldalt felül megjelenik egy Dolby-s icon Atmos esetében szintén. Illetve a képbeállításnál is látod hogy milyen módba van a tv.
Illetve köszi a tippet mihione a HDMI kábel cseréhez, vettem egy 2.1 HDMI kábelt és valóban megoldódott a Dolby Vision vibrálás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Gabesz87 #3331 üzenetére
Elsőre retrónak tűnik a 70-80-as évekből.
Az anyaga viszont jóval keményebb, nem az a kenődő fajta alumínium.
A tok helyett inkább a retró megoldást javasolnám. Konyhai műanyagfóliába tekerést.
A dizájnert és az ergonómiát szabadságra küldték a távszabályzó tervezésekor.Lehet kapni alternatív távszabályzót, ami minden HiSense tévéhez jó. Több direkt gomb van rajta és strukturáltabb kialakítás.
-
szeva000
addikt
válasz Gabesz87 #3568 üzenetére
Nálam látja a gigabites hálózati NAS-t (UPnP vagy samba), de gyakrorlatilag teljesen használhatatlan 50-60GB-os HDR vagy Dolby Visionnál , kár is kínlódnod vele kábelen is. ( Talán a FHD filmek nagyja elmegy még,de van ott is ami szaggat. )
Próbáltam plex-et is, tök ughyan az a hiba...
Természetesen USB-ről mennének, de ne dugdossuk már a hdd-t, röhej.
Külön gigabites hálókarival egy lejátszó és minden megoldódik.[ Szerkesztve ]
-
válasz Gabesz87 #3587 üzenetére
Nekem hasonló felállásban.
TV <-> AVR eARC kapcsolat
TV <-> Chromecast with Google TVEz idáig tiszta. nem igényelt külön beállítást. A Chromecast kapcsol mindent és átmennek a vezérlőjelek.
A tévéhez kapcsolódik egy noti időnként. Kézzel kell áttenni az aktuális HDMI bemenetet a pécéhez.
Van egy régi H-K DVD lejátszóm. Az közvetlenül kapcsolódik az AVR-X1600H erősítőhöz. Be kapcsolja, ami jó. Sajnos a tévét is bekapcsolja. Csak CD hallgatás nosztalgiázásra használnám.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Gabesz87
veterán
-
HaKo
aktív tag
válasz Gabesz87 #3643 üzenetére
Szia!
Én ezt tesóméknál vettem észre, u8qf szintén. Azt tapasztaltam ha a saját hisense távirányítóval kapcsolom be a tv-t akkor minden ok, bejön a telekom box képe. Ha viszont a beprogramozott Telekom távirányítóval akkor megy erre a képernyővédős izére. Nem jöttem rá én sem mitől lehet. -
válasz Gabesz87 #3645 üzenetére
A másik táv Toshiba kompatibilis. A régi tévém Toshiba volt. Amikor a Toshibát akartam bekacsolni, a Hisense is beindult és startolt a slideshow. Mivel a Hisense tulajdonában van a Toshiba tévék gyártásának licence adott volt, hogy felhasználják a szerzett tudást, a saját márkás készülékeikben.
-
Vhiktor
veterán
válasz Gabesz87 #3729 üzenetére
Nem kell hozzá 48 Gbs. 48 Gbs csak 4K 120Hz mellé kell.
Hdmi 2.0 bőven elég neki.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
válasz Gabesz87 #3771 üzenetére
Nem teljesen érthető a kérdésed.
Az u8qf, eARC képes tévé. Ha a tévén a hang beállítását pass through-ra állítod, akkor az eARC sem számít. Az erősítő kezeli önállóan a hangot. Ha nem jó, akkor a HDMI kábel vagy az házimozi erősítő nem teljesen kompatibilis.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Gabesz87 #3845 üzenetére
Nálam nincsen..
Egyetlen bug van, amit tudnék említeni, hogy ha beállítok egy adott forrásra egy hangkimenetet, akkor az összesre alkalmazza, hiába arra nyomok, hogy csak az adott forrásra szeretnémHonor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
rainman72
nagyúr
válasz Gabesz87 #3947 üzenetére
Ok köszi
[Olvastam ezt a hsz-t nem rég] és a hangsúlyból az jött le hogy beigértékPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Gabesz87 #3982 üzenetére
Ezért nem frissítek én sem, hogy ne kelljen beállítani mindent újból..
Más: Meg tudnád nézni nekem, hogy a hangbeállításoknál ha egy forráshoz beállítasz egy hangot, és rámész, hogy csak az adott forrásnál alkalmazza a beállítást, akkor tényleg azt csinálja-e? Mert nekem nem.. Példa: Hdmi 1 csatlakozón szoktam filmet nézni háizmozin. Beállítom a hangot, hogy csak arra a hdmi 1 forrásra alkalmazza, de az összesre alkalmazza..Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
SztiviVander
őstag
válasz Gabesz87 #4659 üzenetére
Mert ez epp egy fostalicska ips panel. Nekem is ket ips-es lg-m van az egyik ilyen tragedia, 2012-es legolcsobb alap modell, masik 2011-es felso kategoria, ossze se lehet hasonlitani a kettot. Azert maszok a falra ettol hogy ips=szar meg szurke, de a va az fantasztikus akkor is ha tiz forintos tv-ben van. Kb mint ha az lenne a mondas hogy benzines auto szar mert 20l-t fogyaszt szazon bezzeg a dizel csak 3l-t. Mind. Mert minden auto es minden kijelzo panel tokegyforma...
-
tuzpenge
őstag
válasz Gabesz87 #4659 üzenetére
Hát ez inkább kék mint szürke (annak is foltos), de lehet a kép rossz...
Nekem az 1000 éves samsung is sokkal sötétebb feketénél a hisense U7QF VA paneles tv-n pedig fekete a fekete (jó nem annyira mint az olednél de nagyon kell keresni a fekete keret és a panel határát.ˣ
-
NÓPARA
aktív tag
-
SztiviVander
őstag
válasz Gabesz87 #4663 üzenetére
Ha nem inged akkor ne vedd magadra
De az objektív vélemény/tanács szerintem az (lenne), hogy VA-ból és IPS-ből is van nagyon jó és tragédia kategória is, meg kell nézni pl boltban és az alapján dönteni. VA-ból is ami a jobb TCL-ekben van (VA-s hisense-t sajna nem láttam még kiállítva) az pl egészen jó még oldalról is, de az LG nanocell 753-ban lévő VA az egy olyan tragédia, hogy kb azt mondtam soha többet nem veszek LG-t (pedig van kettő is amik már tíz éve hibátlanul működnek). Ahhoz képest egy közepes IPS is megváltás és nem csak színekben meg betekintési szögben, hanem aki annak a nanocellnek a feketéjére azt mondja hogy az jó fekete az nagyon elvakult va hívő kell legyen. És ha csak azt a tv-t láttam volna élőben akkor mai napig azt hangoztatnám hogy a VA enbloc egy foshalom, de megnéztem a kiálított TCL-eket és lám van ám VA panelben is egészen fsza minőségű (oldalról nézve is, ami nekem szempont). Más kérdés hogy egy jó IPS az én szükségleteimnek még mindig jobban megfelel mint egy bármilyen jó VA, de ez már az egyéni preferencia kérdése. Mondjuk miniledes VA-s TCL-t (vagy talán hisense-t is, ha látnám egyszer valahol élőben hogy milyen) bármikor vennék, ha nem lenne aranyárban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Microsoft Excel topic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Gaming notebook topik
- Google Pixel topik
- Bestbuy játékok
- eBay-es kütyük kis pénzért