- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cartmenn #8749 üzenetére
Enyém is ennyit ment kb. 4 és fél év alatt, épp néztem valamelyik nap, egészen pontosan 396 nap, 2 óra és 17 perc. Nem túl sok, véleményem szerint.. korábban azon aggódtam, hogy majd a ledek elhasználódnak időnap előtt és csökken a fényerő, de olybá tűnik, hogy ez a félelmem alaptalan volt, sokkal hamarabb bedöglik benne más.
Tegnap délelőtt felhívtam a Hisenset, ők az Oktogon Szerviz Kft.-hez irányítottak, velük viszont nem sikerült beszélnem, délután meg már nem értem rá ezzel foglalkozni. Azt mondta az ügyintéző, hogy ők majd ajánlanak szervizt, akár közelebb is hozzám, hétfőn megpróbálom újra.
-
tocijozsi00
csendes tag
válasz
Cartmenn #8354 üzenetére
Kőszőnőm.Akkor szokni kell.Viszont rájőttem hogy nem kapcsol be álandoan a fényérzékelő.Legalábbis most forrásváltáskor,youtuben kb negyedoránként aktiválodott.ki van kapcsolva a gyorsindittás.A menűbe a helyi halványittás/sőtétittést ugy hagytam ahogy volt.Adaptiv kontraszt is ugy maradt.Kérdezném mivel a piros-vőrős nem az igazi,mivel probálkozzak hogy jobb legyen.Itt nem a szinerősittésre gondolok.hanem a Fehéregyensujly.Van benne kékes elszineződés is.
-
freeland0806
tag
válasz
Cartmenn #8024 üzenetére
Na igen hát ez az, hogy ugye papíron jó. A gyakorlatban is jónak kellene lennie, én csak a hibáktól tartok. Mert ahogy beleástam magam olvastam olyan dolgokat, hogy bevilágítási gondok vannak vele (mármint az u7kq-val), pixel hibák, dirty screen effect, screen flickering (nem tudom magyarul hogy hangzana), rossz tapasztalatok ügyfélszolgálattal, mozgó kijelző, rossz összeszerelés, stb. Egyik ismerősöm is mondta, hogy ő ismer valakit aki 3x vitt szervizbe valamilyen Hisense Qled tévét és még mindig rossz neki. De ott a másik oldal is amelyik meg elégedett a tv-vel, valaki egyenesen odáig ment, hogy az oled tévéje és eközött alig lát különbséget, meg hát azért egy mini led tévéről lenne szó. Nyilván az elégedetlen oldal az amelyik a leghangosabb, aztán úgymond olyan szinten elrettent a vásárlástól, hogy gondoltam teszek itt a fórumon egy próbát és elolvasom az itteni emberek véleményét. Élőben nem tudom sajnos megnézni vidékiként pont ezt a modellt. Abban biztos vagyok ha nincsenek gyártási hibák akkor tetszene, hiszen eddig csak sima led tévéim voltak és már a TCL Qled tévéjétől is leesett az állam. Sőt a Vidaa rendszer se lenne gond most, hogy bővült a streaming kínálat. Csak a kérdés az az, hogy mennyi baj van ezekkel a tévékkel? Több e mint a többi gyártónál? 14 napom megint lesz elállni csak a Telekom hülyének fog nézni, hogy megint elállok - a TCL-től muszáj voltam, valami gebasz volt vele - ha gond van és megint sztornózni kell a szerződést/hűség időt stb. Ráadásul jó hosszú idő is, 13 nap volt míg a TCL-t elvitték.
-
riicsii123
csendes újonc
válasz
Cartmenn #7855 üzenetére
Érdekes mert egyébként a local dimming miatt a feketéje jó lenne .. HA tudna kezelni 16:9-es képarányú filmeknél a fekete sávokat. De sajnos az nem megy neki. Külföldi fórumon olvastam hogy sima u7k-hoz jött frissítés ami javított ezen. Hát én ezt fentartásokkal kezelem. Mert ha kevés a zóna száma akkor úgyse tudja kezelni csak a két fekete sáv sötétìtését:/. Egyébként az ezelőtti TCL C655 pro is 132 zónás volt, de nekem jobbnak tűnt. Úgy látszik ennyit számít még mindig a VA panel hiába a sok LED, a local dimming stb..
-
masvilagx3
tag
válasz
Cartmenn #7612 üzenetére
Először is köszönöm az információt.
Tlc több helyről is hallottam,de mivel csak Mediamarktban tudok vásárolni az kiesett.Remélem még más is hozzá tud szólni.
Kedden megyünk vissza a Mediamarktba.Amúgy az a fura hogy ez a tv amiről a képet linkeltem az a Mediamarktban nem ilyen volt a képe.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Cartmenn #7608 üzenetére
Kompromisszumkész vagyok itt-ott, de a hangcsúszás nem fér bele. Az a gond, rögtön kiszúrom az ilyet és addig piszkálja az agyam míg cserélem a készüléket. Amúgy médialejátszóm van, szóval nem érdekes milyen a beépített. Tartósság lenne a másik szempontom, de nincsenek illúzióim egyik márka és technológia kapcsán sem.
Samsung a színei miatt kiesett(tudom kalibráltassam..), illetve azt a visszajelzést kaptam, hogy sok a meghibásodás.
-
tigribigri
tag
válasz
Cartmenn #7542 üzenetére
Igen én is olvastam a tesztet és emiatt majdnem nem vettem meg, de szerencsére mégis rászántam magam a vásárlásra és eddig nem bántam meg. Amit negatívumként felsorolt (felhősödés, akadozás, lassú op. rendszer) én egyiket sem tapasztaltam. Ez lehet azért, mert a teszt 55"-os TV-ről készült, az pedig egy másik típusú panel, vagy lehet, hogy a tesztelő előtte egy csúcskategóriás készüléket tesztelt és ahhoz viszonyított.
Kedvenc mondatom a tesztből:Enyhe fátyolosság mindig érezhető, és ez igazán akkor szembeötlő, ha egy OLED tévé mellé tesszük.
Köszi, hasonlítsuk össze az almát a körtével...
Vagy pedig írja, hogy milyen gyenge érték a 18,79% a képernyő-tartományok fényereje közti különbségre es aztán olvasom a friss Lg C4 oled TV (ami ugye 4-szer annyiba kerül mint az U6KQ) tesztjében, hogy ott ez az érték majdnem ugyanennyi: 17%
A végkövetkeztetésként azért odaírja, hogy a tudása az árának megfelelő (mondjuk kis túlzással majdnem mindig ezt írják :-))
Nem azért írom ezt, mert nem szeretem az oldal tesztjeit, mert nagyon hasznos, de én csak a számokat, a tény adatokat nézem meg bennük és nem a szubjektív véleményt. -
zseko
veterán
válasz
Cartmenn #7522 üzenetére
Nekem ilyen fém van mint a képen, annyi eltéréssel, hogy a CH alatti gomb az nem Media hanem Facebook Watch (de minek...
), a VOL alatti gomb pedig nem appok, hanem szerkeszthető. Bár elsőre szokatlan volt, de nekem nagyon gyorsan bejött, simán kezelem vakon, rá se kell néznem.
Mondjuk én hagyományos tévénézésre nem használom, így az egészből csak a Vol, Home, Back, Exit, Menu, Ok, és a négyirányú nyilakat használom.Mármint ha éppen ritkán azt használom, mert egyébként 4K Max Stick-et használok a streamingekre, és szinte csak annak a távirányítójával kezelem a tévét - ki-be kapcsolás, hangerő. A tévé távirányítóját csak az elalvás időzítő bekapcsolásához használom, vagy ha a pc-re akarom átkapcsolni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Cartmenn #7503 üzenetére
Erre az a "hivatalos válasz", hogy ez művészi elképzelés, döntés szerint alakul így, hogy éppen milyen képarányt választanak. Pl. ott a 2019-es Lighthouse is, ami 4:3-as lett, mert hát úgy gondolták, ez illik a legjobban ehhez a filmhez. Persze ez eléggé "művész film", úgyhogy lehet kivételnek nevezni, de gondolj csak az IMAX-os filmekre (pl. Dunkirk, Interstellar, stb.), ahol meg folyton a szerint változik a képarány, ahogy azt az adott jelenetnél a rendező a legjobbnak tartotta. Eleinte engem is zavart, hogy hát miért nincs a teljes képernyő kitöltve, ha mer ekkora TV-t vettünk
, de aztán rájöttem, hogy sokkal jobb úgy hagyni, ahogy van, mintsem tojásformára megnyújtott fejeket, meg egyebeket nézni.
De a legrosszabb ötlet a belezoomlás, ha valakinek tényleg van igénye a minőségi "mozizásra", az biztos nem csinál olyat, hogy direkt levágat egy csomó részt a filmek eredeti képi anyagából.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Cartmenn #7461 üzenetére
Kb ugyanaz a kettő, csak a timeshift arra van hogy nézed a TV-t, a pvr meg inkább arra hogy bekapcsolt képernyő nélkül felveszi ami érdekel és majd amikor ráérsz megnézed. Nagyjából amióta a "smart" tv fogalom létezik ezek a funkciók azóta alapként bennük is vannak és amíg a streaming teljesen ki nem nyírja a lineáris (pl dvb-t) TV-t addig szerintem benne is lesznek.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Cartmenn #7299 üzenetére
Alapvetően semmi más nem érdekel, mint a képi megjelenítés, csak egy HDMI kábel fog rá csatlakozni, amin csak képi információ fog közlekedni (szóval pl. hang el sem jut a TV-ig, van komolyabb házimozi rendszerem). Az az egy érdekel, hogy egyetlen gombnyomással tudjam bekapcsolni, hogy mindjárt pl. a HDMI1-re kapcsoljon (ez feltétel), ne kelljen menüben keresgélni a bemeneteket minden bekapcsoláskor, vagy a távirányítón pl. az AV gombot nyomni/nyomkodni (jegyezze meg mit használtam utoljára).
Nem kivánom méregetni a pont középen ülő családtagom fejének a pozícióját (vagy a sajátomat), a többiek már nem szemből nézik, az ebédlőből meg kimondottan lapos szögből látjuk a képet.
Engem nagyon zavar a színtorzulás, (van otthon több IPS, és VA kijelzős TV/monitor, ismerem a sajátosságukat, kifejezetten zavar mikor a monitornak használt 43" Sony VA TV-n a kép szélei felé elszineződnek bizonyos színek, de csak a műhelyembe használom, oda megteszi).
Volt egy felsőkategóriás mobilom valamiféle csúcs VA-LCD -vel (az OLED-ek elterjedése elött), de nagyon elcseréltem volna a kijelzőjét a feleségem belépő kategóriás mobiljának IPS kijelzőjére !
A VA paneles megjelenítők jellemzően szemből sem tudnak olyan természetes képet mint az IPS.
Az IPS technológia sokkal lineárisabb szabályozhatósáhot tesz lehetővé, egy élénk pl. zöld szín az jellemzően világos/fényes egy IPS-en, VA-n sokszor mélyebb/sötétebb tónusként szokott megjelenni. VA-n statikusabbnak hat a kép, mintha egy kinyomtatott megfogható lap lenne, IPS-en inkább érzem úgy, hogy elöttem van a téma, egy "ablak" a képernyő."Hisense 65E7K PRO"-t volt alkalmam személyesen megtekinteni egy üzletben másokkal összehasonlítva, eléggé meggyőző a panel minősége, kontrasztosabb mint a többi IPS, és jobbak a látószögei mint a VA paneleseknek. (A keret alsó részén a két szélen az a gagyi pönnyös/csillogós matrica az nagyon nemtetszik) A "G"-s energiacimke is hátráltat a megvételben, "E" szimpatikusabb lenne...
-
Backrau
aktív tag
-
-
benfolds
őstag
válasz
Cartmenn #7066 üzenetére
szerintem a hisense-en több csatlakozó van, illetve tudja a pvr-t és a hdmi cec-t is. a képpel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nekem 43A6K van. egyetlen problémám vele, hogy az ékezetes karakterek helyett krikszkrakszok jelennek meg a csatornalistán és a műsorújságban, bármit csinálok.
-
benfolds
őstag
válasz
Cartmenn #7042 üzenetére
mármint másik országgal, ugye? mert a menü nyelvét nem szeretném szlovákra átállítani. amúgy a helyet próbáltam már szlovákiával, romániával, németországgal, de egyik sem jött be. valamelyik skandináv nyelv karakterei jelennek meg a magyar ékezetes betűk helyett. igen, a műsorújság is krikszkrakszokkal van tele. lehet kérek majd egy boxot a telekomtól, bár elég lenne nekem ezen a tv-n az sd is, szóval jobban örülnék ha nem kellene még egy áramfogyasztót üzembe helyezni, illetve újabb havi x ezret perkálni a telekomnak. kábelen amúgy nincs már hd a telekomnál?
-
nOvOp
senior tag
válasz
Cartmenn #6844 üzenetére
Neked van összehasonlítási alapod Hisense (u8qf) vs TCL (805) között. Kíváncsi lennék, hogy a TCL-nek más színei vannak, mint a Hisensenek? Nagy a különbség a TCL javára? Feketében gondolom mindenképp, de pl. TV adásban, streamingnél? Tudom, nem egy kategória a két TV, de ha mondjuk ezt a kettőt hasonlítjuk össze?
-
válasz
Cartmenn #6770 üzenetére
Amióta megvettem az U8QF-et nem igazán követtem napi szinten a tévés megjelenéseket, vagyis nem annyira, mint akkor, de annyit azért láttam, hogy azóta már jóval kevesebbet kap az ember a pénzéért. VA helyett IPS panel, direct led helyett edge led és ami a legfájóbb, hogy a fényerőt iszonyúan elspórolták a gyártók az árakat pedig jócskán felverték és ez alól a Hisense sem kivétel. Ilyen, az általad is említett 350 cd/m2-es fényerővel nagy csodát nem kell várni. A Hisense előtt egy LG 47LB671V-m volt, 2014-es modell, az is tudott 400-at és akkor a HDR, meg a Dolby Vision még a kanyarban sem volt.
A több zónával lennék előrébb, illetve a változó képfrissítéssel, én játékra használom jelenleg legtöbbet a tv-t. A hang nem szempont, az u8qf hangszórói bár tudom, hogy nem rosszak, de összesen szerintem 1-2 órát ha mentek nálam, erősítőn szoktam mindig hallgatni a tartalmat.
Az árat viszont én is sokallom, a 65U8KQ már 550 ezer forint, az azért már nem kevés pénz, míg a 65U7KQ 380 ezer, az sem kevés. Jó lenne tudni, hogy a 2 tv között mi a különbség.. U7KQ csak a fényerővel kevesebb? Nyers adatok alapján úgy tűnik, aztán, hogy ténylegesen mi a különbség, jó kérdés. Találtam valahol az U7KQ-ról egy tesztet, oldalról nem festett túl jól a kép, tudom, hogy szemből nézi az ember, de az U8QF-fel meg ilyen gond sincs. -
HF77
őstag
válasz
Cartmenn #6669 üzenetére
amúgy igen, az ember már teljesen elveszti a fonalat.
pl a 65U8HQ papíron nem is annyira rossz. több oldal úgy hozza hogy Mni led fald 120hz.
neten vélemény nulla. így az nem támpont!
itt viszont azt mondták, silány készülék. még a betekintési szögre is, pedig IPS.
nehéz dió ez na... -
SztiviVander
addikt
válasz
Cartmenn #5756 üzenetére
vagy azert mert vacak a kulso haz. nekem is volt olyan meg az lg-re kotve amivel random idonkent eltunt a hdd es csak ki be dugas utan latta meg ujra a tv (egy ideig). akarmilyen hdd-t/ssd-t raktam bele. aztan egy masik hazzal csodak csodaja semmi gond nem volt tobbe. azota az van a hisensere is kotve. bar en ezen is meg az lg-n is xsak timeshiftre meg felvetelre hasznalom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Cartmenn #5756 üzenetére
Hát ez TV típus függő dolog is lehet, nem "aranyszabály". De még az én 2014-es Samsung TV-men is 1A-es a HDD-nek fenntartott USB port, úgyhogy lehet nem véletlenül. Én "dupla" kábelt sose használtam semmihez, így nyilatkozni sem tudok róla közvetlen, csak annyit amennyit szoktam olvasni róla, hogy ezt a problémát így is át lehet(ne) hidalni (megint csak "TV típus függő" kérdés).
Amúgy az USB 2.0-ás portok a számítógépeken, meg kb. mindenhol is max 0.5A-t képesek leadni (elméletileg, ami persze rögtön nem teljesen igaz, ha a gyakorlatot nézzük). Ez pedig legtöbbször bőven elég egy külső HDD meghajtásához (saját tapasztalat). Aztán, hogy ez a "bizonyos" TV-k esetén hogy van az már más kérdés is lehet.
Vagy ott van még az aktív (saját tápos) USB HUB-os megoldás. Arra kötöd a HDD-t a HUB-ot meg a TV-be.
-
kispal87
aktív tag
válasz
Cartmenn #5656 üzenetére
Én 65E7HQ-t vettem, mert e szerint VA panel aztán mégse!
-
nOvOp
senior tag
válasz
Cartmenn #5595 üzenetére
Köszi! Végül nem azt választottam, az nekem már túl nagy lett volna. Egy TCL C735 lett végül. Nagyon szép képe van, csak a második napon azt vettem észre, hogy hasonló foltok vannak a kijelzőn. Most vinném vissza, csak nem tudom, hogy kicseréljem, vagy inkább egy 55U7HQ-vegyek. Vannak ismert problémák az U7HQ-val is? Illetve ezen van PVR/Timeshift funkció? Vki már látta egymás mellett a TV-t ugyanazzal a tartalommal? Illetve ezen milyen minőségűek a TV adások?
szerk.: illetve valóban nem lehet egyedi képi beállításokat végezni az új szoftverben már?
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Cartmenn #5576 üzenetére
Ez az U8QF a legjobb ár-értékű tv volt akkor, nem részletezem most, hogy miért, de oda lehetett rakni simán olyan LG vagy Samsung tv-k mellé, amik +200K-val voltak drágábbak..
Nekem pont ezért van kettő a lakásban. Az első a 65U8QF volt, rá egy évre az 55U8QF. Tudtam, hogy nem lövök mellé, azóta is öröm nézni őket -
SztiviVander
addikt
válasz
Cartmenn #4919 üzenetére
ERF6F64H -n visszakerült a szerkeszthető gomb, u8gq-hoz már az volt gyárilag. de ha ilyen fekete lett volna a gyári hozzá én nem vettem volna külön ilyen női változatot
bár tény hogy képen nehéz a méreteket megállapítani, de szerintem írtuk itt korábban hogy ez a fém házas cucc amilyen jól néz ki pont annyira nehezen használható férfi kézben. én egy ilyet rendeltem (talán jövő héten jön) inkább, mert nem tudom megszokni ezeket a pöttöm gombokat.
-
Geza74
tag
válasz
Cartmenn #4903 üzenetére
"E7HQ : VA direct led---400fényerő---40-120Hz---2x8w..."
Most néztem a 65E7HQ magyar oldalának műszaki adatlapját: 300 nit fényerőt ír, nem 400-at. A kontrasztarány pedig 1200:1.
120 Hz-ről semmilyen szó nincs, se a leírásban, se a specifikációban. Pedig ezt azért szokták reklámozni.Az is igaz, hogy a leírásban ez szerepel:
"DIRECT FULL ARRAY - A fények peremtől peremig tartó pontossága
A kijelző mögött elhelyezett LED-ek révén a fényerő egyenletes, a fényszivárgás esélye pedig minimálisra csökkent - Hisense Direct Full Array"Aztán a műszaki adatok között:
Local dimming: NEM
Local dimming zónák: NEMTehát a "Hisense Direct Full Array" az nem a FALD (Full Array Local Dimming)?
De akkor mi...?Tud erre valaki gombot varrni?
A displayspecifications.com-on szereplő adatok:
Brightness: 300 cd/m2
Brightness: 400 cd/m2
Refresh rate: 40-120 Hz
Panel: VA
Backlight: Direcd LED
Features: Ultra Dimming -
kurtuzov
senior tag
válasz
Cartmenn #4903 üzenetére
Igen, van komoly különbség inkább az adott típuson belül a méretek között, ugyanez igaz a TCL tévékre is hasonló kategóriában: 55" és fölfelé teljesen más a belső.
Jó lenne egy hasonló adat a Hisense modellekről, de sajna nem találtam. -
nyesteb
tag
válasz
Cartmenn #4883 üzenetére
Hát, a kiírások szerint Direct LED-es. Ezért mertem megvenni. Én is láttam, hogy volt, akinél ilyen volt a kép, de ma visszavisszük, kérünk egy újat helyette, ha az sem jó, akkor veszünk valami mást. Igen, nem akartam sokkal többet költeni TV-re, nem használjuk sokat, nem nézünk rajta 4k-s videókat, nem játszunk rajta, csak TV...
De azért ennél jobbra számítottam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest