Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bondix
aktív tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Én többé vettem de nem ez a lényeg.
Előtte egy genius volt ami ugye PC házimozi nagy baszussal.Lényeg ha van a tv-n aza bizonyos hdmi nem tudom melyik verzió amire rá lehet kötni akkor jó.
A kinek mi jön be az mas kérdés itt is.
Nem kamu 5.1 az a lényeg hanem tényleges.
Mivel atmos nem tud a tévém kezelni igy azt a részét nem tudom de egy ismerősnél hallottam amelyik film támogatja netflix-en pl az nagyon élvezhető tényleg
Amúgy mint 5.1 elég szépen szét szedi a hátsó hangokat és elől és a mély nem az a műbasszus nem torzít stb
TopGun például van fent videó yt-on igaz más egy telefonról készített felvétel de tényleg az van h hátulról jön a repülő és atadja. Akció filmeknél a harc lövöldözés elég komoly hangzás. De hangosan kell mint a moziba és be kell lőni a tér hangzást és a hátsó hangfalakat és a mély nyomó erejét hogy a hátsó zaj vagy mellék zene ne nyomja el a többit hanem tényleg egy kellemes hang legyen
Vígjátéknal kb semmi olyan nagy durranás.
De ha akció film robbanás meg ilyesmi ott nagyon élvezhető nekem.
De ez is ember függő.
Van rajta ugye zene rész akkor stereoba nyomja de én néha azt is tér hangzasbs teszem jobban tetszik de kinek mi.
Nekem nagyon adja
Volt egy komolyabb JBL 5.1 rendszerem külön erősítővel az durvább volt de viszont az ugye kamu 5.1 volt.
Tehát én nem csalódtam benne ebbe az árba és tényleg ha a hangerőt fel teszed akkor élvezhető ha olyan filmet nézel mozis hatás érhető el
De még mesénél is volt ha lányom mondta h apa ez olyan volt mintha itt mondták volna a szobába.
Tehát azok az effektek amihez azt mondom kell és jobban élvezhető ott megvan simán. Transzformersz pl nagyon jó volt meg az Aquaman ami most eszembe jutott az is komoly volt. A Halálos iramba a kocsis versenyek része.Ps4 ha komolyabb autós játék az adja előzés motor hang élvezhető nagyon.
Mondjuk ha most vennék és lenne rá keret akkor 7.1 durvább azt mondják de itt is az van pénz ha van akkor mindig van jobb.
De nekem adja a mozis élményt őszintén.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Nekem volt egy 75ös LG-m (alap tv 350 fényerő direkt led) IPS panellel ---egy tragédia volt a feketéje még nappal is . Ezt egy tcl c805 váltott ( ekkora méretben a hisense sokszor ips ) ,ha mást nem nézek csak a betekintési szöget ,nagyon oldalról kell nézni hogy zavaró legyen a képe ( persze valakinek már jóval érzékenyebb a szeme ilyesmire
) ---a hisense 55ös u8qf- el sincs gondom ezen a téren .Őszintén aki annyira oldalról néz tévét az már megérdemli
-
zseko
veterán
válasz
Kiskutya
üzenetére
Nincs véleményem egyikről sem, csupán vettünk egy VA paneles Samsung tévét a nappaliba, utánakérdeztem fórumban is mit érdemes venni ~150e környékén, ez jött ki mint ajánlott. Nagyon jó képe és színei vannak, tényleg jól néz ki, de - ugyan tudtam, mert megbeszéltük a fórumban, hogy (kissé leegyszerűsítve) nappalra ips, estére va ajánlottabb, de azt nem gondoltam volna hogy nappal alig látni a már kicsit jobban sötétebb jelenetű műsort rajta még félig leeresztett redőny mellett, már majdnem félhomályban sem, annyira fos a fényereje
egy 14 éves alap Toshiba tévé, amit váltott, kiröhögi fényerőben. Van egy kb. kikapcsolhatatlan eco szerű marhaság benne, feltételezem hogy részben ennek köszönhető és ez is közrejátszik, de ha ez ilyen, milyen lehet a gagyibb tévék képe 
-
-
zseko
veterán
válasz
Kiskutya
üzenetére
Az Apple-t nem tudom, azt nem használom. Plex nem vág semmit szerintem, az a MAX önkényes döntése hogy így streamel (és akkor valószínűleg az Apple is), a Plex az azt streameli amit kap. Megnéztem pár videómat, ahol a film nem tartalmazza a fekete sávot , csak magát a filmet, ott nálam is megjelenik a kék csík. És ennek semmi köze a 4K-hoz, tökmindegy milyen felbontás, 656x352 esetén is.
Bár valóban idegesítő, de mivel úgyse használom a tévét így, csak a stickkel mert sokkal kényelmesebb, vagy monitorként pc-hez, így kevésbé zavar, fel se tűnt. Mondjuk ezt téged pont nem vigasztal. -
-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Megnéztem én is, igaz U7HQ tévén. Plex és MAX-ot nem használok, de Apple TV+ igen. Én nem tapasztalok ilyen problémát, illetve saját hálózaton lévő filmnél sem, Netflix, Disney-nél sem. Mivel folyamatosan frissült a TV FW-je és a legutolsó nem tetszett, ezért visszatettem egy régebbi FW-t. Érdekes módon a régi FW-nél is megjelent a MAX
, bár nem használom. Szóval a lényeg, hogy esetleg egy régebbi FW, lehet megoldja a problémát, ha a szerviz nem tud segíteni. Amúgy nekem is van egy külső Apple TV lejátszóm, az a biztos, de sokszor használom a TV-ben lévő saját lejátszót is. -
kelly416
veterán
válasz
Kiskutya
üzenetére
Én meg pont azon agyalok, kellene egy szép, nagy kijelző, ami mögött akár nincs is okos rendszer. Tojok én rá. Vigye a jelet hdmi-ről a kijelzőre, mást ne is tudjon, de ezt stabilan.
PC-t rákötöm, set-top-boxot (vagy mi a toszt) rákötöm, PS-t rákötöm aztán jóccakát.
Csak ilyet vagy nem gyárt senki, vagy nem vagyok elég jól tájékozódva. -
zseko
veterán
válasz
Kiskutya
üzenetére
Szerintem ez továbbra sem szervizes, hanem inkább app, azaz programozási hiba, vagyis nem a tévé hardvere a hibás amit szervizben csak úgy tudnának javítani, véleményem szerint.
Az Apple-t nem tudom kipróbálni mert nem használom, a Plex-et megnéztem, annál is látni valóban, csak halványabban. De továbbra is azt gondolom, mindhárom ugyanúgy csak egy app, így azok nincsenek megfelelően megírva szerintem, így szerviz semmit nem fog tudni vele csinálni, hiszen nincs mit 'kicserélni'.Abból is gondolom még ezt, hogy mikor csak simán pc-n elindítom a filmet és áthúzom a tévére mint monitorra, akkor nincs ez, nem jelenik meg a csík. Szóval szerintem szimplán 'rosszul vágja körbe' (crop) az app a videofolyamot. Emlékeim szerint néha-néha egy-egy filmnél pc-n is láttam már ilyet időnként.
Én az első perctől stick-et használok, már a tévé előtt hónapokkal korábban megvettem, akkor még a tévé vásárlás is csak ilyen tudatalatti, hátsó gondolat is alig volt (nem is igazán tudtam mire kötni amíg nem vettem tévét
, tesómék használták), de már akkor is úgy álltam hozzá, hogy nekem csak egy jó megjelenítő kell, a többit intézi a stick, és egy tévével ellentétben ezt vihetem magammal ha utazok valahová, vagy elmegyek nyaralni, a netet meg kapja a telefonról. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya
üzenetére
A filmmaker csak egy kepmod olyan mint a többi. Ha jól adaptálták akkor annyi hogy ebben a képmódban van a legközelebb a tv a szabvanyhoz. De ez nem azt jelenti hogy kalibralt, csak a többi kepmod közül ez a legjobb. A deltae eltérés ettől lehet akár 5-6 vagy éppen 2 is. Nincs rá garancia. Korábban ugyanezt garantálta az isf kepmod, a mozi vagy éppen film kepmod.
-
zseko
veterán
válasz
Kiskutya
üzenetére
Mert ahhoz olyan tartalom is kellene, de eddig mindössze egyedül ezt találtam ahol végre valós filmcímet is mondanak, nem csak kérdezgetik hogy milyen filmek vannak ezzel: https://letterboxd.com/lgoled/list/filmmaker-mode-favorites-to-watch-with-your/
Emellett - ha jól értettem - állítólag talán egyedül a Prime Videón van ilyen, Netflixen pl. nincs. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kiskutya
üzenetére
Ehhez a képarányváltoztatós dologhoz nem kell semi spéci "technológia". Ha a videóban is így, azaz az eredeti "iMAX" módon van meg a képanyag, akkor bármelyik TV-n is úgy fog megjelenni. Ebben kb. semmiféle technológiai "trükk" nincsen, egy ilyen eredeti videóba végig "bele van kódolva" a teljes képernyőt kitöltő kép minden egyes "pixele". Amikor pl. "összehúzódik" a kép, akkor azok a pixelek egyszerűen csak sima feketévé válnak. Ez mind csak a videóban van és történik, gyak. semmi köze sincsen hozzá a megjelenítőnek. (Azon kívül, hogy azon látod, hogy ez történik).
-
rainman72
nagyúr
válasz
Kiskutya
üzenetére
Meg kellene alapítani a "NossMilyentvtnevegyek" topikot mivel az alap gyártók nem képesek kiszolgálni azt amit igértek.
Elég szomorú hogy a tv gyártás ide jutott hogy csak köpködni lehett mindent.
Ez amúgy bevett magyar szokás is sajnos
De sajnos ez van,haza viszed kibontod,király meg van érzés😂 -
enginev3.0
félisten
válasz
Kiskutya
üzenetére
Ott volt a legalapabb Samsung ami eddig is volt
Vagy egy qledMondom oké, egy ezressel drágább havonta, akkor legyen qled hisense
Ja meg van rá 5 év garanciaDe hogy arra sem jó amire kitalálták az elég durva
Bánom minden percét
Kapcsolgassam ki be ugyanazt a funkciót pár naponta hogy meg javuljon, majd újra előjön a hiba
És újra
És újra -
SztiviVander
addikt
-
-
válasz
Kiskutya
üzenetére
Ki mondta, hogy tökéletes a fekete? Agyam eldobom már ettől, hogy sokadszorra írod/írjátok azt, amit én sohasem állítottam. Leírtam már azt is, hogy nem érdekel a tökéletes fekete. Nem csak ebből áll a tévézés, az összkép a lényeg, de ti oledesek állandóan ezen rugóztok, hogy hát de a fekete... Vagy ti amúgy mindig olyan filmeket néztek, ami csak és kizárólag barlangban játszódik? Kötve hiszem. Mintha az oled egy tökéletes termék lenne, nem, az sem az. Annyit mondtam hogy van fekete, bőven jó amennyi van, létezik, elegendő! És nem nem létező, mint ahogy Kornel írta.
A képet csupán azért készítettem, hogy lássátok milyen, ráadásul világos jelenetről van szó, ha bármiféle felhősödés vagy bevilágítás lenne, az látszana a fekete sávokban, de ugye nem látszik, mert nincs...
Kicsit unom már ezt a felesleges meddő vitát, oledfanoknak hiába beszél az ember, kb. mintha a falnak mondanám, amit láttok, azt sem hiszitek el, ha készítek egy képet az kamu, ha az oledről készül egy kép, akkor az rendben van.. -
válasz
Kiskutya
üzenetére
Attól, hogy te nem láttál, ez a dolog létezik.
Sötét szobában látom már három éve, hogy van fekete, nem is állítottam, hogy tökéletes, de van. És nem "nem létező", mint ahogy a kolléga írta, meg szürke meg foltos, ez bizony fekete...Technológiából adódóan nyilván nem lehet olyan mint egy oled, de nem is olyan, mint amiról próbáltok meggyőzni. Van fényerő, vannak szép színek, van normális hdr. Felhősödés, bevilágítás nincs, ahogy írtam is. Keressétek vissza a képeimet erről a tv-ről, itt megtalálhatók.
Nem értem miért akarnak itt többen is lebeszélni arról, amit már megtapasztaltam, hogy az bizony nem úgy van..., igenis van elegendő fekete és nem, továbbra sem kell oled. Nézzetek már meg egy mini led tesztet, az már tényleg közel tud olyan feketét mint egy oled, mindenféle egyéb hátrány, meg para nélkül. Azért kerestem fel újra a topikot, hogy esetleg infót szerezzek a Hisense miniled tv-iről, erre mindenki nekifog az oleddel gyötörni..
A tévézés nem csak a feketéből áll, az összkép a lényeg, kompromisszummentes tv meg sosem volt, nem is lesz. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Jól tetted
De azért akik nem az OLEDet részesítik "előnyben" , nem azért van ,mert épp nem tartják jónak ---meg van mennyit engedhetnek meg maguknak árban ,esetleg a méretet tartják fontosabbnak ,fényerőt stb ,mint pld a korom feketét ,vagy épp mást ami jó egy oledben
Én nemrég néztem egy Panasonic OLED-et ,55öst (mint a u8qf-em) most épp a típus számát nem tudom ,de nem ért volna nekem 2x annyit mint a Hisense-m, a jobb hangrendszere szerintem nem szólt sokkal jobban-mélyebben ---a fekete igen fekete ,de világosban bőven jó a hisense is,sötétben se olyan vészes,meg a virágzás hozzá hogy harangokat kellene kongatni
-
vampire17
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Ahogy Kornel mondta, van olyan tartalom, ahol jol mutat. DV, vagy HDR-nel 4K ban jol nez ki, SDR-nel regebbi filmeknel soriknal "furcsa" valoban...
Ez a szaggatas amugy nem tudom mitol lehet...Elv azt irjak, csak kulso eszkozon (tehat HDMI porton) keresztul jelentkezik, sajat appban nem tapasztalhato.
-
Kornel
veterán
válasz
Kiskutya
üzenetére
Igaz OLED, valószínű a mozgásmegjelenítés is alapból más, de nekem tartalom függő, hogy hogy látom jónak.
SD / 1080i TV adások esetén csakis OFF minden kép javító.4K természetfilm / NETFLIX DV tartalmak esetén a tiszta beállítás egész természetes mozgást biztosít, de külső forrásból lejátszott film esetén a film beállítás tűnt a legjobbnak.
Tesztekben írták is, hogy a mozgásmegjelenítésben / interpolációban elmarad a Hisense OLED a legjobbaktól, ezt tapasztalom is. Gyakorlatilag forrásonként kell állítani, hogy a legjobbat hozzam ki belőle.
-
dlor
aktív tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
1080p vagy ne adj isten 720p esetén az eredetire nyomva nézd meg mi történik😃
Elég kis képet kapsz a képernyő méretéhez képest
Ami persze normál üzem. 😃 Viszont a Fit módnál egy szélesvásznú film torzulva jelenik meg. Régen nem volt gond. Kb 10 mp lehet a fejlesztőknek helyretenni hogy jól olvassa ki a vidó metainfóit. Ha gyakrabban jönne frissítés ez nem lenne gond. Csak nekem kérdéses hogy egyáltalán jön vagy sem frissítés még valaha 😃 -
-
tocijozsi00
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Űdv.Nekem a7gq van.Azon ugy tudom nézni az űzemorát:Menü-Beállittások-Támogatás-Öndiagnosztika-Állapot-ellenőrzés.Kiirva:Eszközazonositto.Alatta lévő so.r meg az űzemora nap,ora,perc .Alata meg az esetleges tv hibák időbélyeggel hiba kodjával,rövid hibaleirással.Vidaa 5 oprendszer van rajt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

?
egy 14 éves alap Toshiba tévé, amit váltott, kiröhögi fényerőben. Van egy kb. kikapcsolhatatlan eco szerű marhaság benne, feltételezem hogy részben ennek köszönhető és ez is közrejátszik, de ha ez ilyen, milyen lehet a gagyibb tévék képe 
, tesómék használták), de már akkor is úgy álltam hozzá, hogy nekem csak egy jó megjelenítő kell, a többit intézi a stick, és egy tévével ellentétben ezt vihetem magammal ha utazok valahová, vagy elmegyek nyaralni, a netet meg kapja a telefonról.
Náluk nem fog előjönni a hiba

köszi.