Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem gond, amúgyis esetemben már nem feltétlenül aktuális, hiszen nem látom olyan rossznak. Sajnos későn olvastam (vagy hallottam) ezt a gamma eltérést, így tesztelni sem tudtam a régebbi fw-ken. Jelenleg tudom használni a BT.1886-ot (Filmmaker ezen van) és a 2.4-et is, utóbbi esetében egy picit többet kell állítani, ha azt szeretném használni, de ennyi és ez eddig az összes TV-men így volt, egyiken többet, másikon kevesebbet kellett állítani.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Azt cáfolod, amit írtam? Elég érdekes, mert én nem általánosságban írtam, hanem az U8Q-ra. Az (is) meg arra vonatkozik, hogy más készülékek esetében is olvastam hasonlókat, de azok most irrelevánsak és nem általánosított jelenségre vonatkozik. Ráadásul nem én írtam, vagy mondtam azt, hogy a gamma el van cseszve az adott modell és fw-n, hanem mások. Azzal az fw-vel nem teszteltem, lövésem sincs, csak azt írtam, hogy nálam már nem tűnik sötétnek és a megfelelő sávok is látszódnak.
-
Rick4
félisten
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én még rá is sötétítettem direkt, mert hogy este tévézve égeti így is az embe szemét a vakító fehér...
A kevés kontraszt miatt nem csak fekete nem lesz, de színek sem, oldalról nézve meg láthatod, hogy torzul az a maradék kis fekete is az IPS-en, direkt beraktam a képet.
Szerencsére lesz 14 napod visszaküldeni.
-
Bondix
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Rick4
Hát nem tudom ebbe nem megyek bele én annyira nem vettem észre ezt a fekete hiányát más tévén se a másik szobába ott egy régebbi Samsung van és így van egy va és és ips tévém is de annyira nem zavart ezek szerint eddig se. De most hogy így küldted persze érthető miről van szó de rengeteg filmet nézek netflix hbo vagy torrent filmek (nem csak mozis verzió mert az nem a minőségről szól persze) és nem igen akadtam fent a fekete nem olyan fekete dolgon.
De kinek mi a fontos vagy mire érzékeny és mi "bántja" a szemét
De kiderul lesz rá 15 napom próbálni ha ide ér
Pro kontra mi a fontos mi nem, vagy kompromisszumot kötök lehet mert a nappali fény miatt a kép és a betekintési szög meg nálunk fontosabb tehát ha csak a fekete lesz a bibi akkor had legyen.
Meg mint írtam a pénztárca is és hogy Telekomtol vegyük.
De mindig van jobb és jobb és mindig lehet hibát találni is, de kinek mi vagy mi a fontos mint minőség vagy mi zavarja mi nem.Meg nem arról küldtél képet amit én rendeltem azért ips ips se ugyan az ugye.
De lehet ott nem lesz ennyire ilyen vagy nem fog zavarni pasz.
Most így tényleg elég mmm amit küldtél de kiderül majd ami jön abba milyen és mit tud mert én ilyet nem látam és jó pár tesztet végig néztem és fórum képet is de igen lesz rá két hetem
-
rainman72
nagyúr
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sötét és a világos között kevesebb az átmenet.
Eszközök nélkül nehéz beállítani kijelzőt.
De van online ellenőrző és kismértékben beállító megoldás.
http://www.lagom.nl/lcd-test/
A tévé saját böngészőjéből kell használni. -
enginev3.0
félisten
-
HF77
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
erről valakinek tapasztalat?
Hisense 65U8HQköszi

-
-
Allmegvalto
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nos azt sikerült kikisérletezni oda vittem pc-t a tv mellé:
-tescos hdmi megy.(full hd)
-hama hdmi 2.0 megy
-söt ha ezeket össze toldózom megyViszont a 7.5m 1.4es 2db van eggyikel se megy.olyan mintha elveszne a jel?! rosszul tudom akkor 20-25m ig jónak kellene lennie erősítésnélkül?
Ugye amikor másik kijelzővel ami kisebb teszteltem, a 7,5m-t azzal mentKellene erősítő?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Az egyszerűség kedvéért nézzük csak az SDR képmódnak a szürkeskála részét(a HDR és DV is ekkora deltaE eltérés körül mozgott).
Kalibrálás előtt a legpontosabb képmód, látható, hogy hatalmas deltaE eltérésből indultunk ki. A szürkeskála hatással van a színekre is.
Kalibrálás után szürkeskálát tekintve a deltaE eltérés rengeteget javult. Itt a képen nem látszik, de a síznek is 2 alatt mozognak, kivéve a 100%-osan szaturált színek, azok elérik a deltaE 4 értéket még így is,de filmekben rendkívűl ritkák a 100%-osan szaturált színek, szóval ahol a tartalom játszódik ott nagyon jó lett az eredmény.
-
HF77
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
ez így van, sőt, egy felsőkategóriás VA tuti jobb, csak hát valóban egyén függő, mert ha valaki kizárólag lámpa mellett vagy világos nappaliban tévézik és netán még nem is szemből, akkor egyből kijönnek a VA panel hiányosságai is...
de a választás lehetősége mindenki előtt ott van és ez a lényeg
-
patrik321
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát igen az biztos, csak azért nem olcsó dolog egy dedikált 4k lejátszó. Plex szervert kipróbáltam, nagyon jó a képminőség és jól kezeli a feliratokat, de folyton bufferel, még full hd-n is, így sajnos nézhetetlen. 100%-on pörgeti a gépemet, Fx6300+Rx580 Nitro ennyire kevés lenne neki?
-
SztiviVander
addikt
-
-
persil
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Akkor itt valami zavar van a fejemben. :S
Megnezem local dimming off-fal is.Igen elvileg az U7QF az 8bit-frc, de szaz oldalon szazfele info van minden tv-rol. -.-
Az egyik hdmi-n az xbox log, az game mode-ban van az input lag meg egyebek miatt. Beallitgatva a kepet egyebkent nagyon szep, meg vagyok elegedve, csak ez a gloria effekt bantotta a szemem, meg a savosodas. Mondjuk a dolby vision-tol en nem ajultam el, szoval hdr-ben hasznalom.
-
persil
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
SDR-ben nem zavaro, mert gyakorlatilag nem nezunk rajta semmit.
Le lehet amugy venni igen, de az off es a high kozott sem olyan oriasi a kulonbseg. De nem pont a fenyes dolgok korul levo "felhon" segit a local dimming?A savos cucc HDR-ben, amikor "megy valami a tv-n" nem eszreveheto, lehet ott sincs, csak belelatom, ha nagyon bamulom, de pl toltokepernyokon, amikor sotet, homogen allokep van, akkor latszik.
Picit mas: a hatterfenyt game mode-ban automatikusan maxra huzza(meg eddig az osszes tv-m). Ez hosszutavon lehet problema? Vegyem inkabb lejjebb? Nyilvan nagyon tetszik, hogy lerobban a tartalom a keprol, de ha ezzel fel ev alatt megolom a tv-t, akkor lehuzom. Van valami "sweet spot" amin erdemes hasznalni?(es inkabb jatekon belul allitani a fenyerot)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(szerintem)

de a standart is szép képet produkál, csak picit foglalkozni kell vele