Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Hisense 65U8GQ 164cm 4K UHD Smart ULED TV
Hisense 65U8QF UHD Vidaa SMART QULED TelevízióMegtudja nekem mondani valaki, hogy mi a lenyegi kulonbseg a 2 TV kozott, es foleg azt, hogy erdemes-e tobbet adni a 65U8GQ-ert?
(Nyilvan megvarnam, mig be nem akciozzak az is.)
Koszonom. -
Zizi123
senior tag
Ugy latom, hogy heten mar nem jon meg a 65U8QF TV, ugyhogy hetvegen mar nem fogok tudni vele foglalkozni. Sejtettem, hogy az 1-3 nap kiszallitas veletlenul sem 1 nap....
Esetleg megtudja valaki osztani velem, hogy milyen kepbeallitasokkal a tuti a TV?
Tehat ki milyen beallitassal hasznalja, hogy ne kelljen mar 0-rol kezdenem a kalibralast, es minden funkcio kiprobalasat.
Az elozo Sony-mat teszteltek 1 cikkben mielott mevettem, es tenyleg nagyon popecul leirtak, hogy mit mire kell allitani, hogy a legjobb legyen, es tenyleg 90%-ban igazuk is volt.
Pedig ugy kezdtek, hogy minden kepjavito funkciot ki kell kapcsolni, es nem is szabad visszakapcsolni. Hittem es es nem is, de tenyleg... -
Zizi123
senior tag
válasz szkutyi #2881 üzenetére
Tehat vettem 1 65"-os photoframe-et?
Tokeletes kepe van, amig mozdulatlan a kep? Ez tenyleg nagyon jol hangzik.
Arrol nem is beszelve, hogy mivel ceg nevre veszem, igy nincs 14 napos visszakuldesi lehetoseg sem...
Itt tobben irtak, hogy nekik jo. Akkor csak az ujak szarok belole?
Fasza, akkor most tenyleg ne vegyem at?
Ha tudjak, hogy szar, akkor miert aruljak, miert nem vonjak vissza?
Es megint kezdhetem, kutatni, hogy mit vegyek helyette...[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Az LG, Samsung, Sony-k idonkent frissitgetik magukat. Hibajavitasok, uj alkalmazasok, stb...
HiSense TV-khez nincs szoftverfrissites? -
Zizi123
senior tag
válasz Recon666 #2910 üzenetére
Anyam LG-je viszonylag sokszor frissitett, az en Sony-m ami elromlott most 5 eves, de az Android 7 miatt meg a mai napig frissitget.
Szerintem a HiSense is frissit, de en nem talaltam, hogy honnan lehet letolteni.
(Gondolom, ha kap netet, akkor automatikusan megcsinalja)https://hisense.co.uk/support/u8qf/
Itt csak 1 user manual van, semmi mas. -
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Beuzemeltem az uj TV-t. Nagyon kiraly, nem produkalja a Szkutyi altal tapasztalt problemat.
Viszont volna 1 kerdesem:
Honnan lehet tudni, hogy ha Dolby Vision, vagy HDR filmet nezek rajta, akkor a TV atvaltott ebbe az uzemmodba?
Most neztem rajta a Dune-t Dolby Vision-el 4K-ban, szep ,szep, de gyanus, hogy a TV nem kapcsolt at Dolby Vision uzemmodba. Ha nem kapcsolt at, akkor hol lehet raeroszakolni?
(Kulso mediaplayerrel hasznalom)
Koszonom -
Zizi123
senior tag
Van akinek ez a beallitas bejon?
Ha erre allitom, akkor kb olyan lesz a kepe, mint 1 Junoszty -nak."De olvasva a topikot kb minden ember más, nincs normális beállítás van aki így szereti, van aki úgy..."
Melyik topicot? Kivancsi lennek ra, hogy altalanossagban milyen beallitasokkal hasznaljak az emberek.Azert ugy latom, hogy ennek a full array panelnek, is vannak fura dolgai. Az a stroboszkop effekt, amit a szereplok felsorolasan muvel... Csoda, hogy nem kaptam epilepszias rohamot.
-
Zizi123
senior tag
Ertem, hogy mindneki kulso USB HDD-rol nezi a filmeket, de mivel jatszatok le?
-
Zizi123
senior tag
válasz Recon666 #2956 üzenetére
Akkor jol gondoltam, hogy en vagyok a bena, hogy nem talalom, hogy hol van, es milyen nevre hallgat a sajat belso lejatszoja...
El nem tudtam kepzelni, hogy nincs benne media lejatszo, mivel a 12 eves Sony-mba is volt mar, de miutan a tomenytelen tok felesleges app kozul jopar ismeretlenre rakattintottam, es nem talaltam meg, igy feladtam a keresest. -
Zizi123
senior tag
Hamar igy felporgott itt az elet, akkor megkerdeznem meg 1x, hogy esetleg valaki megtudna osztani a sajat beallitasait HDR, es SDR beallitasokra? Mar en is rengeteget finomitottam az eredeti beallitasokon, de hatha volna olyan aki megosztana a sajat tokeletesitett beallitasait.
Gondolom sokan vagyunk igy vele, hogy ha ugyanabbol a TVbol jobb kepet is ki lehet csalni jobb beallitasokkal, akkor miert is ne csinalnank.
Elore is koszonom. -
Zizi123
senior tag
válasz Ferenczi Áko #2965 üzenetére
Ja. Ez 1 fos.
Mintha koszos kirakatuvegen keresztul neznem a TV-t. Homalyos, fako, sz@r. -
Zizi123
senior tag
válasz Recon666 #2972 üzenetére
Ugyanez.
En meg annyit megcsinaltam, hogy kerestem az interneten mas beallitasokat is, hogy kinek mi valt be, es azt is beallitottam a mozi ejszakara.
Teljesen mas a 2 beallitas lenyegi resze, de a kep minoseg, szinek ugyanaz.
Pl.
Standard:
Local Dimming Hattervilagitas: Energiatakarekos
Fenyero: 50Mozi ejszaka:
Local Dimming Hattervilagitas: Magas
Fenyero: 14En nem latom a kulonbseget a 2 beallitas kozott.
Ami meg nekem nagyon fura. Mindenhol kivetelnelkul mindig letiltjak a Smooth-ot.
Csak nekem laggol a mozgas, ha le van tiltva? Ha engedelyem a legkisebb fokozatra fenyevekkel lesz jobb a kepminoseg. -
Zizi123
senior tag
válasz Hieronymus #2987 üzenetére
A VIDAA igazabol mire jo? Milyen szolgaltatasok vannak benne? Film stream, vagy mas?
-
Zizi123
senior tag
válasz milan26 #2991 üzenetére
Ezidaig en sem terveztem, hogy beaktivalom.
En csak a NetFlixet hasznaltam eddig rajta, semmi mast, eddig nem is terveztem.Most is csak ezt szerettem volna kiprobalni:
"Képminőség javítás Egyes részei csak regisztráció után működnek."
Teljesen szkeptikus vagyok, hogy ez igaz....
El nem tudom kepzelni, hogy ez igy legyen... -
Zizi123
senior tag
válasz mihione #2993 üzenetére
@mihione Te is erre koltotted a kriptopenzt
Sajnos a smooth motiont ha tetszik, ha nem, be kell kapcsolni, mert anelkul olyan fos a kep, hogy szinte nezhetetlenul laggol, es maga a kepminoseg is gatya.
Mondjuk en azt sem ertem, hogy ha 100/120Hz-es a kijelzo, akkor miert laggol.
Vagy ez csak "gaming" modban kapcsol be, addig csak 60Hz-en mukodik, amikor Netflix-et, vagy kulso lejatszot hasznalok?Sajnos az igaz, hogy ha viszont be van kapcsolva a smooth, akkor a legkisebb fokozaton is idonkent megfolyik a kep. Erdekes, hogy a legvaratlanabb, es legindokolatlanabb pillanatokban, es nem is feltetlenul a gyors jelenteknel.. De meg ezzel egyutt is sokkal elvezhetobb a minoseg, mint ha nincs bekapcsolva.
-
Zizi123
senior tag
válasz Begbiebike #3000 üzenetére
Milyen beallitasokkal hasznalod a Dolby Vision-t?
-
Zizi123
senior tag
válasz szkutyi #2998 üzenetére
En Sony-rol valtottam, igaz, nem a legujabb modell, mert 2016-os volt (akkori kozep-felso kategoria), de az is ha kikapcsoltal minden mozgasjavitot, akkor a 60Hz miatt marpedig rangatott.
Nyilvan nem a kepfeldolgozo miatt, hanem a kijelzo miatt. A kepfeldolgozo tudott belole folyamatos smooth kepet csinalni, hogy gyonyoru legyen a mozgas, es ne szaggasson, de azt mint mindenki te is kikapcsolod.
Marpedig akkor szaggat a kep.En azert nem ertem ezt, hogy mindenki kikapcsolja a smooth-ot, mert marpedig akkor szar szaggatos lesz a kep (amellett, hogy a kepminoseg is romlik). Nem laggolni fog, mert nem idonkent akad meg, ahogy a lagg definicioja szol, hanem folyamatosan szaggat. Vazzze nekem ne szaggasson, akkor inkabb laggoljon percenkent 1-3x.
-
Zizi123
senior tag
válasz mihione #3008 üzenetére
Konkretan mindenforrasrol szaggat.
- Muholdas TV belterirol OK, ertem, hogy miert.
- Kulso mediaplayerrol (Beelink GT King, CoreElec oprendszer, Kodi lejatszo) mindegyik film szaggat. A filmek (SD, HD 720p, HD 1080p, 4K, 4K HDR 10).
- A TV beepitett Netflix lejatszojan is szaggatnak a filmek.Ha bekacsolom a smooth-ot, akkor gyonyoru folyamatos lesz a kep, csak idonkent laggol. (ami sokkal kevesbe zavaro, mint a folyamatos akadozas)
Egyebkent pedig ha a Windowsban huzod az egeret es csak sima 60Hz-es monitorod van, akkor ott is tokeletesen latszik, hogy nem folyamatosan megy arrebb az eger, hanem akadozva. 144Hz-es vagy meg nagyobb frissitesu, gamer monitorokon ez eltunik.
Na ez van ha filmet vagy barmit nezek akkor is. kizartnak tartom, hogy ez csak nalam van, tehat vagy erzekenyebb vagyok erre, vagy nem tudom, hogy mas miert nem latja.A Sony is pont ilyen volt...
Mivel a smooth-al ez eltunik, igy kizartnak tartom, hogy a hiba nalam legyen.
De termeszetesen nyitott vagyok barmit kiprobalni.[ Szerkesztve ]
-
-
Zizi123
senior tag
válasz mihione #3013 üzenetére
Mivel a te TV-d 50/60Hz-es igy tuti, hogy csinalja, ha nincs bekapcsolva semmilyen smooth.
Egyszeruen maga a 60Hz szaggat a gyors mozgasoknal.
TesztTehat amikor az mondom, hogy szaggat a kep nem azt ertem ezalatt, hogy laggol, vagy akadozik a kep, hanem azt, hogy maga a technologia miatt a gyors jeleneteknel egyszeruen "teleportalodik" a mozgo objektum. Ez azert van, mert a 2 kepkocka frissites kozott is tesz meg tavolsagot a mozgo objektum, de azt a TV nem rakja ki. Tehat az uj kepkockan mar joval arrebb jelenik meg, igy "teleportalodik" par pixelsoronkent vagy pixeloszloponkent, attol fuggoen merre mozog.
Nyilvan ez 1 rajzfilmnel kevesbe latszik, de mar 1 focimeccsnel pl a labda kirugasnal tokeletesen lathato, hogy szakadozva repul a labda.
Na pont ez van a filmeknel is. Ezt szunteti meg a smooth.
Es a Sony sem kivetel ezalol, mert bar sokkal jobb a kepfeldolgozo benne, ha kikapcsolod, akkor sz@rt sem er...[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Hamar igy a firmware-ekrol van szo, akkor ha jol latom a U8QF-hez, mas oszagokban mar elorebb tartanak a verzioszammal, mint itthon. Nalam az L0301 a legutolso, ami felajanl, de ha minden igaz, akkor van belole L0501, es a legujabb az L1104.
Errol valaki tud valamit? -
Zizi123
senior tag
Szivat ez rendesen.
Most vagy nem jo a file, vagy nem ehhez valo, vagy nem tudom, hogy mi van, de megvan a bin, ramasoltam 1 pendrive-ra. Amikor azt mondom neki, hogy USB Frissites, akkor azt mondja, hogy "Rendelkezesre all frissites. Szeretne frissiteni?"
"Kesobb" vagy "ujrainditas"
A "kesobb"-nel visszalep az elozo menube, tehat semmi nem tortenik.
Az ujrainditasnal pedig ujraindul a TV, de nem tortenik semmi...
Tuti jo ez U8QF-hez???[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Na vegre van valami elorelepes.
A Franciak szerint mar mindjart L0714-es a legujabb szoftver, ami nemi elorelepes a sajat OTA-hoz kepest.
Ugy anez ki, hogy ezt meg hajlando is felrakni. Mar csak az a kerdes, hogy azert, mert atformaztam az eddigi NTFS-rol FAT32-re, vagy mert ez tenyleg hozzavalo.
Ha az L0714 felmegy, akkor utana megnezem, amit kuldtel L1008-at is. Mar csak az L1104-et kell valahonnan begyujteni, es remelem, hogy 1 idore rendben leszek a frissitesekkel.
Koszonom az eddigi segitseget is. -
Zizi123
senior tag
Ja az NTFS volt a problema. Erdekes, hogy addig latta, hogy a bin file rajta van, de amikor ujrainditasnal telepiteni kellett volna a szoftvert, akkor mar nem.
Raraktam az L1008-at. En konkretan az egvilagon semmi kulonbseget nem velek felfedezni a regi, es ekozott, de megnyugvassal tolt el, hogy frissebb -
Zizi123
senior tag
válasz mihione #3079 üzenetére
Hirtelen azt sem tudom igy fejbol, hogy hol lehet a fast boot-ot allitani, igy azt sem tudom, hogy eppen min all, de nekem nem tunt fel ez a hiba.
Ha en belallitottam, hogy HDR ejszaka, smooth lagy, akkor az mindig ugy maradt kikapcsolas utan is, nem kellett legkozelebb ujraallitani.
Az teny, hogy minden tartalomhoz be kell 1x loni a kepet (Standard, HDR, Dolby Vision), de ha ezt megcsinaltam, utana az mindig ugy maradt.
Tegnap en elinditottam mindenfele tartalmat a szoftver frissites utan, amikor minden beallitas torlodik, es minden modban bekonfiguraltam, igy mostmar barmit elinditok a megfelelo beallitassal indul el, nem felejti el."Es ha be van kapcsolva tovabbra is vannak akadasok a kepben?"
Nekem a smooth motion "lagy" jott eddig be legjobban. Ha be van kapcsolva, akkor vannak ritkan akadasok, a film dinamikajatol fuggoen (1-5 percenkent), de teljesen elvezheto. Ellenben ha kikapcsolom a smooth-ot, akkor nem folyamatos a mozgas, ami sokkal zavarobb.[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
válasz mihione #3094 üzenetére
A napokban olvastam a smooth motion 3 és 0 beallitast, igy tegnapelott ki is probaltam.
Teljesen jo volt az akadas szempontjabol. Igazabol nem 1 nagy durranas kikiserletezni, mert megy a film, es addig tolod fel az elso erteket, amig nem lesz folyamatos a mozgas. Ez nalam 3-nal van.
A masik erteket eloszor 0-n hagytam, utana pedig szep lassan felvittem maxig, de nem igazan lattam a kulonbseget, hogy mi is valtozott, de amikor visszaraktam "lagy" beallitasra, akkor mintha javult volna, igy vegul csak igymaradt. Lehet, hogy meg nekiugrok meg 1x.Ami viszont nekem nem egyertelmu, a mai napig, hogy ha 100/120Hz-es a kijelzom, akkor miert kell a smooth. A gyerek 144Hz-es monitoran hamar csak az eger kurzort nezem is a 60Hz es a 144Hz kozott eg es fold a kulonbseg. A 144Hz iszonyatosan folyamatos, smooth a 60Hz-hez kepest.
Ennel a TV-nel nem vagom, hogy ha tenyleg 120Hz-el mukodik a kijelzo, akkor valoban miert kell a smooth. Vagy filmnezes kozben nem 120Hz-en mukodik, hanem csak ha gaming modban van, csak akkor valt at, addig 60hz-en tolja? -
Zizi123
senior tag
válasz mihione #3096 üzenetére
Ertem, kb igy gondoltam en is, ahogy te is mondod.
Hanem, akkor mostmar azt nem ertem, hogy:
100 reviewbol, vagy ha ugy tetszik, akkor 100 forum hozzaszolsbol, ahol leirjak, hogy szerintuk milyen beallitassal a legjobb a monitor kepe 100-ban irjak azt, hogy kapcsold ki a smooth-ot!!!! Tehat mindneki mindig azt mondja, hogy Smooth: OFF !!!!
Miert??????????
Hogy nem vakulnak meg a szakadozott mozgastol????
Egyszeruen bantja az ember szemet. Kizartnak tartom, hogy csak az enyemet. -
Zizi123
senior tag
válasz szkutyi #3099 üzenetére
Amint irtam, en Sony-rol valtottam, tehat van ralatasom arra is. Az is szaggatott, pedig az is 100/120Hz-es volt.
De meg 1x leirom azt is, amit mihione is leirt, hogy ha nem olyan a tartalom "24 hzen vannak forgatva" es a kijelzo is 60Hz-en mukodik akkor minden azellen szol, hogy neked jo legyen smooth nelkul. Ez fizika...
Vagy ujabban a Sony-k olyanok mint az ujabb premium kategorias autok (Audi, BMW, Mercedes), hogy nyugodtan kikapcsolhatod belole a menestabilizatort a sajat megnyugtatasod erdekeben, de abban a pillanatban, hogy szukseg van ra, mert megcsuszik a kocsi onhatalmulag visszakapcsolja. -
Zizi123
senior tag
-
Zizi123
senior tag
Errol beszeltem vegig, hogy minden video szaggat, mert ilyen a technologia. Termeszetesen nezheto, de ha be van kapcsolva a smooth, akkor 100x elvezetesebb, mert sokkal simabb a mozgas, mivel tovabbi kepkockakat iktat be a TV, igy a dinamikusabb mozgasnal nem ugrik annyi pixelt a mozgo objektum.
Szkutyi ezt keptelen megerteni, hogy a Sony-n sem lehet smooth nelkul szaggatasmentes a kep. -
Zizi123
senior tag
válasz szkutyi #3124 üzenetére
Na vege igy 3 het utan kiderul, akkor vegulis szaggat ez mindenkinek a 24p miatt, amit en a kezdetek ota mondok.
"De kinek a pap, kinek a paplan"
Igy van. En erre mondtam, hogy inkabb 1-5 percenkent legyen 1 kevesbe szep mozgas (ahol a smooth elcsesz valamit), mint szaggasson vegig a film.
Na szuper, hogy ezen a teman is tul vagyunk. -
Zizi123
senior tag
válasz szkutyi #3126 üzenetére
Nezd nekem teljsen mindegy, en nagyon orulok annak, hogy te nagyon orulsz a Sonydnak.
Legyel boldog vele, nincs is annal jobb erzes, amikor az ember vesz valamit, es megvan gyozodve, hogy a vilag legjobb bizniszet csinalta. (es ez mindegy, hogy most TV, auto vagy mi mas). Az a lenyeg, hogy neked tetszen.
Rengeteg olyan ugyfelem van, akik megvesznek dolgokat, es megprobalnak meggyozni, pl hogy a Genius, vagy a Logitech billentyuzetek a legjobbak a vilagon, vagy barmi mas termek, amit vettek. Nem allok le vitatkozni vele, hogy azert ezeken a popularis markakon, vagy multik sajat markas cuccain tul azert van meg elet. A lenyeg, hogy O legyen boldog, es elegedett vele.Szkutyi nem alltam volna le veled vitatkozni, ha nem allitottal volna olyat, ami nem igaz, megpedig , hogy neked es a haverodnak a csucskategorias Sony-ja sem szaggat. A vegere azert csak kiderult, hogy hat de, csak legfeljebb nem annyira mint a HiSense. Meg az sem gyozott meg, amikor mondtam, hogy nekem is Sony-m volt es az is szaggatott, akkor is azt mondtad, hogy marpedig az enyem volt szar (az is, meg minden mas is).
Meg abban is igazat adtam, hogy a Sonyban sokkal jobb a kepfeldolgozo egyseg, de mivel te minden kepjavito funkciot kikapcsolsz a TV-bol, igy szerintem kis tulzassal majdnem mindegy, hogy mi van benne.
En is imadtam a Sony-mat, de nalam nem elfogadhato, hogy 4 ev utan kijelzohibas lesz 400eFt-ert.
Ezert is irtam, hogy a HiSense ar / teljesitmenyben verhetetlen.Azt is irtam, hogy mivel engem zavar a 24p-bol szarmazo szaggatas, igy ugyis befogom kapcsolni a smooth-ot, akkor pedig 1000x inkabb nezem a folyamatos (szerinted szappanoperas elmosott) kepet, mint a szaggatot.
Egyebkent pedig bar ez is csak 1 velemeny:
LinkItt a legjobb nem OLED-es Sonyt veri a Hisense U8G (ami allitolag nincs olyan jo, mint az U8QF).
vagy ez meg jobb osszehasonlitas:
Link
Itt konkretan nincs olyan parameter, amiben ne lenne jobb a HiSense konkretan a te TV-d nel.
Nyilvan ez is csak 1 teszt...
A lenyeg, amit irtam is, hogy: neked tetszen.[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
válasz Ferenczi Áko #3136 üzenetére
Az 55U7QF is nagyon jo vetel.
-
Zizi123
senior tag
válasz szkutyi #3145 üzenetére
A local dimming -et is tudod 4-5 fokozatban allitani. Tehat ha bantotta a szemed, akkor lejjebb kellett volna venni.
Nekem 2 fele beallitas van beallitva. **
Az egyikben:
hatterfeny: energiatakarekos
hatterfeny fenyero: 50
gamma: 2.2A masikban
hatterfeny: magas
hatterfeny fenyero: 34
gamma 2.4** Emlekezetbol irom az ertekeket, igy fenntartassal kell kezelni
Kis tulzassal a 2 beallitas ugyanazt az eredmenyt adja a kepminoseg szempontjabol.
Kezdem azt hinni, hogy neked az volt a bajod a TV-vel, hogy szarul allitottad be, vagy be sem allitottad normalisan... Vagy rossz beallitasokat neztel ki a netrol (velem ez tortent), de akkor ra kell szanni az idot, es addig kell szemelyreszabottan allitagatni, amig jo nem lesz. Oszinten szolva teljesen kizartnak tartom, hogy a HiSense-n nincs olyan beallitas, ami neked is megfelelt volna.
De igazabol ez a tema mar nagyon tul van ragozva. -
Zizi123
senior tag
válasz mihione #3157 üzenetére
@mihione Nem maradt ki Leirtam, hogy 160k-val olcsobb a HiSense, mint a Sony
@Márton Nem vagyok jartas a filmek, mozik / vetitogepek vilagaban. Nem a korom miatt, hanem mert en csak 1 sima felhasznalo vagyok, nem vagyok szakember. Szamomra teljesen ujdonsag volt, hogy szandekosan "szaggatjak" a filmet. En IT-s vagyok, engem idegesit, amikor a jateknal a nagyon minimalis 30FPS sincs meg, csak 25-28 es szaggat.
Valoszinuleg ezert hamar van ra lehetoseg, akkor bekapcsolom azt a technikat, amivel megszuntetheto ez a jelenseg.
En laikuskent nem is ertem, hogy miert jo, hogy szandekosan szaggatjak a filmet, valoszinuleg a tradiciok miatt, gondolom. De ez csak hives kerdese szerintem.
Ez nekem nagyon hasonlit az audiophile vagyok, ezert csak bakelit lemezt hallgatok, vagy az audiophile vagyok ezert csak a sztereo lehet jo es elvezheto, vagy az equalizer az ordog talalmanya, mert azzal mar az eredeti hang szinezve, igy nem az eredetit halljuk legendakkal. En ezekben nem hiszek, ha van 1 technika, amivel szamomra jobba / elvezetesebbe / ne adj isten realiztikusabba teheto a TV kepe, akkor en azt hasznalni fogom. Mert hat a real world-ben sem szaggatva latva eljuk az eletunket.De ahogy tanult forumozo kollega is irta: kinek a pap, kinek a papne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest