Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi0307
senior tag
Sziasztok. Pár napja vettem egy 55U7QF tv-t az Xbox mellé. Ám a boldogság nem felhőtlen mert a Dolby Visiont nem bírom működésre bírni. Szóval van egy ilyen jelenség. 10-ből kilencszer előjön de van az az egy amikor meg működik. Nem tudom reprodukálni a dolgot vagy jó vagy nem és ezért kezd szétvetni az ideg. Szóval van a tv van egy soundbar ( TCL TS9030 ) meg van az Xbox. Az Xbox rá van dugva a soundbar egyik sima HDMI portjára. A soundbar másik HDMI portja ARC-os így azzal meg a tv van összedugva a tv oldalon szintén ARC-os HDMI csatiba. Az Xboxot nem tudom közvetlen a tv-be dugni mert akkor megjelenik egy fél másodperces késés a hangban ami borzasztóan idegesítő. Próbáltam már minden létező módon lejjebb vinni de csak így lehetett megoldani hogy direkt a soundbarba van kötve. Nem tudom kiszűrni hol a hiba, a kábeleket cserélgettem az Xboxot közvetlen a tv-be dugva szintén ez a felállás. Viszont a tv saját appja meg gyönyörűen megy hiba nélkül. Szóval van bárkinek bármi tippje hogy mi a bűbánatért nem megy egy elvileg “szabványos” funkció? Minden Dolby Vision/Atmos de mégis szo**om kell vele
[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
válasz mihione #3011 üzenetére
A hang késést elengedtem, bárhogy állítom akár az Xboxot akár a tv-t akár a soundbart mindig jelen van. Olvasgatva a neten nem egyedi hiba sokaknál előjött, ha jól értem az a gond hogy a konzolból érkező jelet előbb a tv dolgozza fel és csak utána küldi tovább a soundbarba ezért a késés. És valóban így hogy a konzol soundbarba van dugva megszűnik a probléma. A HDMI kábel pedig nem fordult meg a fejembe hogy szűk keresztmetszet lehet, mindre az volt írva hogy “high speed”. Holnap elugrok venni egy 2.1 kábelt hátha tényleg itt bukik meg a dolog.
-
ricsi0307
senior tag
válasz Gabesz87 #3280 üzenetére
Nekem U7QF-en Dolby Vision tartalom lejátszásakor jobb oldalt felül megjelenik egy Dolby-s icon Atmos esetében szintén. Illetve a képbeállításnál is látod hogy milyen módba van a tv.
Illetve köszi a tippet mihione a HDMI kábel cseréhez, vettem egy 2.1 HDMI kábelt és valóban megoldódott a Dolby Vision vibrálás.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
Sziasztok. December vásároltam egy 55U7QF készüléket. Eddig csak Netflix ment rajta illetve Xbox, most viszont kalózkodott filmeket is leszeretnék rajta játszani az elérhető legjobb minőségben. Szóval letöltöttem egy 4K-s Dolby Vision/Atmos filmet viszont a gyári lejátszó HDR10-nek érzékeli. Tudom hogy nem egetrengető a különbség a két szabvány között de ha már lúd legyen kövér. Szóval mi lehet a gond? A másik. Nyílván így 2022 elején nem szeretnék külsővinyót dugdosni a TV mögött de azt tapasztalom hogy csak ez az egy járható út van. DLNA-n szerettem volna megosztani a tartalmat de képtelen bármit lejátszani mert szaggat. Olvastam hogy ez régebben is gond volt más típusoknál is. Orvosolható a gond vagy az árért cserébe kompromisszumot kell kötni?
-
ricsi0307
senior tag
Sziasztok. Adott egy több mint egy éves 55U7QF készülék. Amióta megvan szinte mindig Xboxon használtam a Netflixet amivel semmi baj nem volt. Nemrég viszont eladtam így maradt a tv gyári lejátszója. Az a gondom hogy a kép teljesen random időközönként villan egyet vagy többet feketén, néha a színek is megváltoznak szintén egy villanás elejéig sőt előfordul hogy a jobb felső sarokban újra megjelenik a Dolby Vision logo mint indításkor. [link] Csak Dolby-s tartalmaknál csinálja csak Netflixen. Fájlkezelővel külső meghajtóról HDR10-el nincs gond YouTube HDR nincs gond Disney+-t nagyon ritkán használom de ott sem tűnt fel a dolog de lehet csak nem emlékszem rá. Összes képjavító vacak kikapcsolva csak a kontraszt lett lejjebb véve és a gammán szoktam állítani nappal vagy este, de ez tapasztalatom szerint nem befolyásolja. Rákeresve googlen más is panaszkodik, a tv áramtalanítás mondjuk egy sorozat epizódig működik majd megint kezdődik előröl. Találkozott már bárki ilyennel? Van tippetek hogy mit lehetne ezzel kezdeni? Borzasztó zavaró, nézhetetlen így a tartalom
-
ricsi0307
senior tag
Csak ugye ez a tv alapfunkciója lenne, nem szeretnék beruházni egy boxra csak azért mert a hisense valamit elszúrt. Futok egy kört az ügyfélszolgálattal, kiváncsi vagyok mit mondanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest