- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
Szerintem nagyon töredezett volt és tele..most belső ssdre letöltöttem a filmet, (kb down speed 110Mb/S volt)
Majd a kliens áthelyezte hddre..ez az áthelyezés ment stabil 160Mb/s-al.... -
King Unique
titán
válasz
parijani #55609 üzenetére
Az újabb gyártású 2,5"-os belső és külső HDD-knél a lassú írási sebesség lehet az SMR miatt, ami azoknál ennek okán normális.
Az ADATA HD650 esetében elvileg kék fényű állapotjelző LED van, a villogó piros fény a "Shock Sensor" működésére utal, de az pl. a HD330 sorozatnál van.
Ha a HDS és annak tesztjei nem jeleznek hibát, akkor elvileg nincsen gond és lehet csak az SMR miatt van a belassulás. De lehet akár az USB-kábel hibája miatt, ezért érdemes másik kábellel is kipróbálni az eszközt. -
King Unique
titán
A WD fórumán írtak szerint lehet CMR és SMR is, az itteni adatbázis szerint meg CMR.
Egyébként igen, az SMR miatt is belassulhat a HDD írási sebessége, de ha közel tele van másolva és kevés a szabad terület, valamint töredezett a fájlrendszer, akkor ugyanúgy a CMR HDD is belassulhat.
-
krealon
veterán
válasz
szkutyi #55618 üzenetére
"Windows beépített toredegettség mentesitoje jó erre?"
Jó lenne, ha lenne legalább 20% üres hely.
De ugyebár akkor a durva töredezés nem is jelentkezne...A legyorsabb töredezettség-mentesítés, ha
- a meghajtóról minden adatot egy külső tárolóra másolsz, majd
- az eredeti partíciót formázod, vegül
- a külső adattárolóról visszamásolod az adatokat."Este win11nél azt vettem észre hogy torrent kliens írta a lemezt kb 40-el és ugyan annyival a System....ez emiatt lehetett,?"
Látatlanban nem tudom megmondani.
Az eseménynaplóban írja a Windows, ha optimalizálást végez egy meghajtón."Ha igen akkor feleslegesen húztam újra a rendszert az éjjel."
Az újrahúzás garantáltan nem változtat a megtelt HDD sebességén.
Rádásul az ujrahúzással új Secirity ID (SID) generálódik, vagyis a hozzáférési jogok (NTFS) alapértelmezetten nem lesznek meg a C: -tól különböző meghajtókon.
A fenti tördrzettség-mentesítési módszer a jogokat is redbehozza. -
szkutyi
addikt
válasz
krealon #55617 üzenetére
Köszönöm szépen én is erre gondoltam így kicsit átgondolva a dolgokat...Windows beépített toredegettség mentesitoje jó erre?
Este win11nél azt vettem észre hogy torrent kliens írta a lemezt kb 40-el és ugyan annyival a System....ez emiatt lehetett,?köszi előre is..
Ha igen akkor feleslegesen húztam újra a rendszert az éjjel.xddd -
krealon
veterán
válasz
szkutyi #55615 üzenetére
"Win11 és win10 frissen telepítve, 3.5" hdd (4tb ad blue ezrz) 3300gb tele kb, egyik mappabol egy adott mesét lemasolol róla stabil 170Mb/s-al, a másikat csak 30.... "
Ha nincs legalább 10% üres hely a lemezen, akkor durván töredezetté válik a fájlrendszer, vagyis a fájlok több kissebb, a felületen elszórtan elhelyezkedő darabban tárolódnak.
A HDD-k szekvenciális (soros, egymás utáni) blokk-átvitelnél tudják biztosítani a 100 MB/s feletti sebességet.
Amíg az író- / olvasófej pozíciót vált az átvitel szünetel.
Minél többször kell pozicót vátani (például töredezett fájlrendszer miatt) annál nagyobb az az idő, amíg nincs adatáramlás, vagyis lassul az átvitel."Torrenttel vettem észre hogy eléggé belassult közel sem viszi gigabittel a dolgokat ..."
A torrent még rátesz egy lapáttal a töredezésre.
Úgy lehet csökkenteni ezt a hatást, hogy egy másik lemezmeghajtót használsz a torrent letölésére (incomplete mappa beállítás).
Az incomplete mappából / meghajtóról a torrent program a letöltés végén a végleges tárolohelyre másolja az adatokat. Ha ez egy másik HDD, akkor oda egy darabban kerül és csak a célmeghajtó töredezettsége fog számítani."Mi lehet ez?hdd probléma?"
Nem probléma, csak információ-hiány.
De most már fel vagy okosítva, tehát élhetsz a kerülő megoldással. -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Adódott egy érdekesség...
Win11 és win10 frissen telepítve, 3.5" hdd (4tb ad blue ezrz) 3300gb tele kb, egyik mappabol egy adott mesét lemasolol róla stabil 170Mb/s-al, a másikat csak 30....
Torrenttel vettem észre hogy eléggé belassult közel sem viszi gigabittel a dolgokat ...
Mi lehet ez?hdd probléma?sentinel folyamat megy, 100/100 gyors ön teszt szerint hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Sorozatok
- További aktív témák...
- SK Hynix PC811 2TB NVMe Gen4 SSD! 7000-6500MB/s
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) Recertified, új, több db
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest