- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
Üdv!
Tudom, hogy lerágott csont már, de továbbra is a RAW témával hozakodnék elő. Írtam már ide ezzel kapcsolatban, de röviden összefoglalva, volt egy 2 szlotos HDD dokkolóm amit elsősorban egy laptoppal használtunk, de nem volt állandóan használatban, csak szükség esetén. Itt jött először elő a hiba, mindkét HDD összes partíciója RAW lett. Átvittem a dokkolót az asztali géphez ami természetesen mit sem számított a dologra nézve, így nem maradt más mit sok órás adatmentés, szétszórt fájlok megkeresése, megfelelő helyre történő másolgatása és a formatálas. Az adataim része oda is lett mert csak a fontosabbra koncentráltam, így is sok idő elment vele. Azt hittem ezek után rendben lesz egy dolog, egészen a következő ilyen esetig ami már kapásból az asztali gépen következett be és jött a második felvonás, miután még kevesebb adatom maradt. Mint ahogy említettem, írtam már ide a topikba, és kaptam is választ amiért köszönet #51417 , viszont szinte minden tényezőt ki lehet zárni a felsoroltak közül, számítógépet cseréltem mindenestől, alaplap, táp, de még a platform is változott Intel --> AMD, és hát eleve a laptopon és a korábbi asztali gépemen is előjött a hiba, ezért azt eleve ki lehet zárni, de így, hogy le is lett cserélve a gép, meg végképp. Ezt követően is tesztelhettem a jelenséget, felcserélve a HDD-ket, 1 HDD-vel próbálva, sőt egy kölcsön, összetákolt SATA USB átalakítóval is aminél nem jött elő a hiba. Ezért egyre biztosabb lettem abban, hogy a dokkolóval van a baj. Visszaküldtem gariztatni, és tartottam is tőle, hogy ki fogják e cserélni, mert azért nem minden gép indításnál csinált RAW-or a lemezekből, de egy több mint 1,5 hónapos várakozási idő után azt a visszajelzést kaptam, hogy cserélik. Nyilvánvalóan elzárkóztam az előző típustól, ezért mind márkában, mind típusban, ráfizetéssel de másikat vettem, ez pl. már UDB 3-as szemben az előzővel. Ezt ugyanúgy alkalomszerűen, biztonsági mentés, vagy a laptop / asztali PC tárhely felszabadítás okán használtam és szeretném használni, de tegnap jött újra a meglepetés. Éppen az asztali gépről akartam több nagyobb méretű ritkán használt állományt a külső tárolókra mozgatni, amikor észrevettem, hogy a 3 partíció közül, az egyik nem elérhető. Egyből fogalmazódtak meg gondolatok a fejemben amik nem éppen nyomdafestéket tűrőek, de szabályosan leválasztottam a dokkolót, átdugtam egy másik USB portba, de még a gépet is újraindítottam. Hogy most pontosan melyik művelet után, olyan történ amit még az előző dokkolóval sem tapasztalta, hallatszott egy Windowsos leválasztás és csatlakozási rendszerhang, majd menet közben a maradék 2 partícióm is RAW lett. A RAW-osodás ezt megelőzően, a régi dokkolóval gép indulás során, hogy úgy fogalmazzak dőlt el, mert ha feljött a rendszer, és elérhetőek voltak az adatok akkor a következő rendszerindításig azok is maradtak.
A HDSentinel szerint, mindkét dokkolóban lévő HDD-m köszöni szépen de kiváló állapotnak örvend, 100%-os állapotúak, mind teljesítményre mind pedig kondícióra. Megjegyzésként, két egymástól márkában és méretben elérő HDD-ről beszélünk, ahol szerintem elég kicsi az esélye annak, hogy egyszerre mennek tönkre, vagy hibásodnak meg, vagy sérül a fájlrendszerük vagy akármi. Ahogy olvasgattam itt ismét a topikot láttam, hogy a S.M.A.R.T. fül alatt található RAW Read Error Rate-t szokták beírni. Nos ez nálam így néz ki:
Ezek nem tudom mennyire számítanak rossznak, de van olyan gépbe épített HDD-m aminek a következő értékei vannak de sohasem volt még vele észrevehető gond:
A fen tiek értelmében az lenne a kérdésem, hogy született e már valamilyen egyszerűbb és gyorsabb megoldás a jelenség elhárítására és adataink megtartására, valamint, hogy mi a **** okozhatja a dolgot? Mivel már "számtalanszor" lettek formatálva a lemezek, nem kérdés, hogy ezek a műveletek a dokkolón keresztül történtek.
És még egy kis fűszer a végéreEgy Giveaway során beszerzett adatmentő progit eresztettem rá a lemezekre ami futott is órákig és talált is dolgokat, de csak a biztonsági mentés készítésekor kérte, hogy aktiváljam, vagy regisztráljam. Mondom semmi gond, ott van egy txt-ben, bemásoltam és erre kapom az üzenetet, hogy a kulcs vagy érvénytelen, vagy lejárt
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Synology NAS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Wuthering Waves
- Jövő év tavaszára halasztották a Mortal Kombat II filmet
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest