Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
egate
csendes tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
a probléma az, hogy a gépet nagyon megakasztja ez a hdd, ezért nemigazán akarom így visszarakni.
Eredetileg egy iMac-ben volt gyárilag, elkezdett hülyéskedni.
először csak néha indult el a rendszer, később már el sem indult.
Ebben a formában kuka, ezért is kérdeztem, hogy érdemes-e vele még foglalkozni. -
dobolan
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Másik gépben is kipróbáltam, ott is ua. Gari már vagy 4 éve nincs rá, 2001-es vétel.

Akkor kidobom...
-
Chandler
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
wáááá köszönöm
mostmár az összes vinyóm max sebóval tud menni, eddig szar PIO módban ment az egyik és 3 MB/S-re volt képes
-
c41r0^
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
a vinyó diag progijában használatos low-level format teljesen biztonságos (már ha az adatok le vannak mentve
) -
lazydog
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Itt a régi alaplapok BIOS-ának szerves részét képező mélyformázó programokról van szó. Ilyet csak akkor próbálhatnál ki (amivel el is cseesznéd a vinyód), ha volna ilyened és ezen tolnád.
-
c41r0^
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Samsung saját HDD diagnosztikai progiját kéne leszedni (asszem HUTIL), és azzal nyomatni egy mélyformázást, persze előtte minden adatot archiválj.
Ha gariba kerül és el a Samsunghoz, ott is eleve ezzel a progival fogják a diagot kezdeni...ha kiír vmi hibakódot diag során (lásd dokumentáció), akkor télleg rossz és gari, ha csak bad van rajta, megér a mélyformázás egy próbát.
Nekem egy régi Maxtoron a PowerMax így megjavította a lemezfelületet, pedig ott is terjedtek a bad-sectorok...azóta is használom a HDDt letöltős vinyónak és semmi baja, a bad-ek sem szaporodnak tovább rajta.
Azt hiszem lehet logikai és fizikai bad sector is, a logikait biztosan javítja a low-level-format, a fizikait nemtom. Elméletileg a vinyóknak van pár backup-szektora, ami arra van, hogy a rossz szektorokat váltsa fel. Gondolom mélyformázás közben ezt is detektálja a diag-program, és asszem a vinyó firmware-ébe beleírja az infót, hogy ezt a című szektort kizárom (mert bad), helyette ez a cím erre a fizikai szektorra mutasson (backup-szektor). Asszem kb. 120 szektor van így meghagyva backupnak.
Ha vki pontosabban tudja ezt és ökörséget írtam, akkor sorry.
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Csak találgatok.
Mi van, ha azért száll el azon a bizonyos helyen, mert nem tud mit kezdeni a lemezhibával. Esetleg egy hibátlan vinyón kéne futtatni próbaképpen. . -
lazydog
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Lehet, hogy meg kéne vásárolnod.

-
nolika
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
ájájjj az nem a legjobb sztem...Szerezz be egy 8cm-es hűtőt, és kösd alulról rá(rézdróttal) a hdd-re(nekem is így van xDD)az meghűti rendesen

-
lazydog
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Tegnap arról is szó esett, egyáltalán nem biztos az, hogy csak 4KB-ról van szó.
Nem hiszem el, hogy nincs egy ventillátorod a vinyó hűtésére.
Nem ismerek más hasonló programot, sőt még ennek a használatára sem volt eddig szükségem. -
lazydog
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Tegnaptól már rég lefutott volna a teszt, ha nem görcsölnél vele.

-
nolika
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Hát nehezen lehet, mert előttem volt a monitor mellett, lehetetlen!
De sztem már azelőtt is ott volt, csak akkor restartolt először. Kattogásokat egyenlőre nem érzékelek.
tehát a skilles embereknek a kérdéseim:
-
Milyen hőmérsékleten tartományban üzemelhetnek a merevlemezek?
Ha szektorhibás a merevlemez, visszavihetem garanciára?
- -
nolika
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Már megtaláltam
Most még mélyebben kutakodok a fórumban...
Most szedtem le, majd holnap ki próbálom.
De miért lettek ezek nekem? Gyenge szektorral mit tegyek? Meghalhat a merevelemez?Garancia érvényes erre(3 év van, 1 év eltelt)? -
lazydog
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Lassú és (alapos) munkához idő kell.
Holnapra készen is lesz vele.
Ha ki is jelezné a HdTune a hibás szektor helyét, akkor is ajánlatos volna végig kerestetni az egész felületet a Regenerator-al. Ez olyan területeket is vizsgál, amiket az előbbi program nem. -
lazydog
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A HddRegenerator ezt állítja magáról, és átmenetileg el is szokta tüntetni a rosszaságokat.
Egy próbát megér: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Most még mélyebben kutakodok a fórumban...