Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
viktor_v #23445 üzenetére
Valóban jó a samsung, de én a külső tápra esküszöm.
Nálam egy A-Data NH03 1 TB van erre a célra, egy samu tv-vel.
Árban talán egy kicsit kedvezőbb is.A TV sem támogatja az USB 3-at ezért ha nem létfontosság, vehetsz usb 2 is.
Igaz az USB3-t javaslom én is.
A Full HD megy rajta /az enyémen/ simán.
Milyen típus a TV?
A 6-os széria már gyönyörűen kezel mindent, de ott már akár a gépről is filmezhetsz ALL sharon keresztül.Szerintem...
-
derce1
csendes tag
Napot, Sziasztok
Egy kis segítség kellene
Vettem piacon egy használt 1 TB-s WD HDD-t a probléma az hogy a Bios felismeri és egy DVD-ről bootolható XP is formázni tudom, fel-le tudok rá másolni tehát működik. Viszont a telepített Win7-es rendszerrel nem tölt beVan valami ötletetek hogy mi lehet a probléma?
-
spista222
addikt
válasz
viktor_v #23445 üzenetére
A merevlemezhez nem tudok nagyon hozzászólni de én meg vagyok elégedve a Samsungokkal.
Mivel 2,5" és hordozható így 5400rpm-es a benne lévő hdd ami maximum kb 70-80MB/s sebességre lehet képes ha USB 3.0 án használod. Ne tévesszen meg az odaírt sebesség mert az csak az USB 3.0 sebessége. Ha USB 2.0-án használod akkor ez lecsökken 20-30MB/s körüli értékre de még ennek is elégnek kell lennie a HD filmekhez(bár nem tudom de szerintem nincs 10MB/s-osnál nagyobb bitráta). -
viktor_v
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az itt lévő szakértőktől.
Szeretnék ajándékba venni egy küső vinyót:Samsung Modell: S2 Portable 1TB USB 3.0 HXMT010EA Méret: 2,5".
A leendő felhasználó filmeket szeretne rajta nézni (HD-fullHD minőségben) Tv-n keresztül ami egy fullHD-s Samsung.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire ajánljátok ezt, illetve ha nem akkor milyet lenne érdemes.
Másik kérdés, hogy ez USB 3.0-ás azonban a jelenlegi laptopon ilyen nincs, ez ügye nem probléma csak az adatátvitel nem olyan gyors?
Köszönöm előre is a segítséget. -
viktor_v
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az itt lévő szakértőktől.
Szeretnék ajándékba venni egy küső vinyót:Samsung Modell: S2 Portable 1TB USB 3.0 HXMT010EA Méret: 2,5".
A leendő felhasználó filmeket szeretne rajta nézni (HD-fullHD minőségben) Tv-n keresztül ami egy fullHD-s Samsung.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire ajánljátok ezt, illetve ha nem akkor milyet lenne érdemes.
Másik kérdés, hogy ez USB 3.0-ás azonban a jelenlegi laptopon ilyen nincs, ez ügye nem probléma csak az adatátvitel nem olyan gyors?
Köszönöm előre is a segítséget. -
szoke12
őstag
-
djculture
félisten
válasz
lacika2003 #23440 üzenetére
Leírtakból azt látom hogy mindenre gondoltál csak a ide kábel cseréjére nem.. Dvd meghajtónak elég a vastag ata 66 os kábel is de a vinyóknak kötelező a vékonyabb 80 eres ata100/133 as kábel.
-
lacika2003
csendes tag
Hello.Van egy problémám ha rádugom az ide-s hdd-t akkor nem indul el a gép.Ha lehuzom a hdd tápcsatlakozot akkor elindul a gép.A tápot cseréltem 3 tipust ugyan azt csinálja.Hdd-t is cseréltem.Dvd meghajtot csatlakoztatom azzal nincs probléma.Az alaplappal lehet gond?Aki tud segitsen.Nem tudom ,hogy jo topicba irtam-e ezért elöre is elnézést.
-
pofa
tag
Sziasztok.
Samsung Sata winyo, szép lassan Win. xp alatt "meghalt" először, még csak raw állománynak látta, majd később, már a Windows, sem látta a "D" meghajtót vagyis a vinyót.
Most jutottam el oda, hogy kellenének az adatok róla, beraktam a másik gépembe, amin csak sata csatik vannak, és a gép be sem tudott botolni, csak ha lehúztam róla a vinyót.
2007-s szerkezetről van szó, annyira nem öreg.
Mit lehetne vele kezdeni, hogy hozzájussak az adataimhoz?
-
törölt tag
Hi!
A következő problémám lenne, ha a HDD-t nem használom egy darabig és utána írni/olvasni akarom, akkor 20-30mp-re "beakad" és olyan mintha bootolna (csippan egyet) utána teljesen ok. Mi lehet ez? Én valami energiatakarékossági cuccra gyanakszom. Ha az hol tudom kikapcsolni? (kurva idegesítő)
-
Imco
őstag
válasz
gordonfreemN #23431 üzenetére
Nem tudom SSD-nél mi lesz.
-
Ptrfightr
csendes tag
Sziasztok! Van egy Samsung HD120IJ vinyám, és az elmúlt pár napban elkezdett rakoncátlankodni. Konkrétan arról van szó hogy időnként (főleg indításkor hidegen) bajok vannak a kapcsolódással az alaplap felé (nem ismeri fel, vagy próbálna tölteni dolgokat de kínlódások árán szaggatva, vagy az egész gépet rebootolva). Ilyenkor próbál felpörögni, majd kattan egyet és kezdi újra amíg helyre nem áll a kapcsolat és közben felmelegszik elég rendesen (egyszer pl 58 fokra
). A nem megfelelő hűtés nem hiszem hogy probléma lehet mivel indításkor csinálja ezt a legtöbbet amikor jó ha van 20 fokos. Próbáltam más satakábelt használni mindeggyik sataportban, de a probléma maradt, úgyhogy az alaplapra sem gyanakszom. Azóta lassabban tölt mindent egyébként. Valakinek van ötlete hogy mi lehet a nyűgje, és hogy van e megoldás rá? A válaszokat előre is köszönöm.
-
vinikorn
aktív tag
Vettem egy USB Hubot, ami pendrive-ot felismeri, de a Western Digital külső HDD-t nem. Mi lehet a baj?
-
Advent
tag
Sziasztok
Van egy 500GB Seagate Barracuda 7200.11 vinyóm .
Problémája : leesett a földre, egy külső fém házban volt de sajnos az sem védte meg a hibásodástól. Hiba jelenség : érdekes hangokat ad az olvasó fej, nem kattogás.Bekapcsoláskor még tök üzemszerűen szól aztán a windows is felismeri csak kiírja formázni kell. mikor elkezdi a formázást akkor kezd el furcsa hangokat adni és persze nem tudja befejezni. Hdd senti nem éri el a smart részét.Következő paciens : Samsung HD103UJ 1 TB
Diagnózis : Motorikusan jól működik , de viszont a rámásolt adatokat nagy eséllyel nem bírja olvasni , íráskor semmi baja akár mind az 1TB megírhatom de olvasáskor jó része hasznavehetetlenné válik. Hdd senti nem éri el a smart-ot.Tud valaki valami orvoslást a fenti problémákra?
Nagyon jó lenne ilyen vinyó árak mellett hogy akár valamennyi ráköltéssel is de működőképes állapotba lehetne hozni őket.Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv!
-
Imco
őstag
válasz
gordonfreemN #23417 üzenetére
PL. első mondat.
Nem biztos, hogy menni fog a ghosttal, de 3' alatt kiderül.
Egyébként igen, egyszerű!Szerintem...
-
Atla
senior tag
1TB WD 3.5" Caviar Blue WD10EALX Sata III 32Mb cache winchester
Egyik naprol a másikra nem indult el a Windows ha a gépben van a merevlemez.A Biosban látom a meghajtót,de a Windows nem tölt be.
Kattogó hangot ad tehát próbálná felismerni a gép,de nem sikerül.Bekapcsoláskor felpörög,de én olvasófej hibára gyanakszom.Próbáltam másik gépbe másik kábelekkel,ugyanaz.
Próbáltam valahogy leformázni,de a Windows telepitő se tölt be ha ezzel a merevlemezzel probálkozok.Holnap viszi a garanciafutár.Gondolom az adataimnak annyi.
Azért voltak jelei a hibának.A torrentkliensem kiirta,h nem elérhető a fájl,egy jó párszor,meg HDD sentinellel nem futott le a gyorsteszt.Leformáztam,majd látszólag minden rendben volt.Adatokat visszaraktam rá,és kb egy hét mulva nem indult el a windows. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #23411 üzenetére
Nem találtam, de úgyis az a vége, hogy ghost-tal lementem a másikra meg visszatöltöm. Gondolom ettől egyszerűbb nincs is.
-
Imco
őstag
válasz
peti_s #23407 üzenetére
Kicsi az esélyed. Ha nincs gyakorlatod és/vagy műszaki vénád, akkor mindenképp valami szakembert javaslok.
A rajta lévő adatok miatt mindenképp.
Ha indifferens az adat, akkor nem számít, mert "játszol" egyet pár ezer forintért maximum.
Hozzáértés híján - már ha nincs- akkor az adatmentés minimális esélyét veszed el magadtól.
Várd meg Liksoftot, hátha mond jobbat nálam!Szerintem...
-
szoke12
őstag
Biztos volt már hasonló kérdés, de azért felteszem:
Adott egy 40 gigás Maxtor vinyó.
Le kéne menteni róla, amit csak lehet. (Láttam, mi a topic címe, de nem találtam másikat.)
A gond az, hogy bár a bios felismeri, az os nem sok mindent tud vele kezdeni. Mount error-ra hivatkozik. Két partíció van rajta. Az egyiket már sikerült mount-olnom, csakhogy az adatok a másikon vannak. Bad sectorok száma: 1283 (ez nem túl biztató)
Már kipróbáltam 3 vinyó-lappal, 2 live CD-vel, de semmi.
Lehet kezdeni valamit az ilyennel?
Előre is köszönöm. -
peti_s
addikt
Üdv
Samsung HD200HJ HDD felpörög, majd miután elérte a fordulatszámát, elkezd kattogni, se BIOS, se Win nem látja, ha fél órát hagyom h új hardver keresése akkor sem. Miért kattog, és mit tudnék tenni? A dobd ki a kukába sajnos nem kivitelezhető. Köszönöm előre is.üdv peti_s
-
Misi 007
őstag
válasz
King Unique #23395 üzenetére
Igazából mindegy hogy milyen videót másolsz rá.
Olyat is észrevettem hogy (amikor épp nem áll meg a lejátszás) néha bekockásodik a kép egy bizonyos részen. (Az eredeti fájlban természetesen ilyen hiba nincs...)
De valamikor meg felmásolod a cuccot rá és semmi kínja tökéletesen lejátssza.
Az a baj hogy randomra csinálja ezt...
Most legutóbb az Autómániát néztem rajta ami mkv volt és vígan meghalt kb a huszadik percnél.
Természetesen ami a gépre töltődött le (tehát az eredeti) az simán továbbmegy ugyanott.
A winyón lévő meg behal PC-n a TV-n no meg a STB-on is ugyanott.
Fogtam felmásoltam rá újra akkor már jó volt.
A kábele szerintem hibátlan de majd megpróbálok kunyerálni valakitől egyet pár napra de előtte odaadom a sorozatnéző havernak hagy tesztelje otthon. -
Imco
őstag
válasz
gordonfreemN #23401 üzenetére
Az adatokat copyval.
Az OS-t boottal, Win alól sehogy.
1-2 hónapja leírtam az alternatívákat és a lehetséges programokat.
Keress rá!Szerintem...
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Nem adatmentésről lenne szó konkrétan, hanem rendszermásolásról. Remélem ez még belefér ebbe a kategóriába, ha nem akkor kérhetnék egy megfelelő linket?
Szóval van egy 64GB-os SSD-m. De az, hogy SSD vagy HDD, nem is számít. Most lett egy másik és a régiről úgy ahogy van át szeretném húzni az adatokat. Hogyan tudom ezt megtenni, mondjuk a norton ghost-tal ugy, hogy Win alól tehessem ezt meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android szakmai topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-roller topik
- Modding és elektronikai kérdések
- További aktív témák...
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Kioxia 256GB NVMe SSD 2230-as méretben 51% és 83% közötti kondíciókkal 6db van
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest