- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuruc2
senior tag
válasz
liksoft #22193 üzenetére
Nos azért az megint érdekes lenne.
Amúgy használtan vettem azt a winyót, feltételezem már megvolt a hiba, csak nem vettem eddig észre, mert valamiért a 40-eres kábellel elment a régi lapon.
Amúgy ha épp nem iszok, akkor azért ekkora blődséget nem követek el.
(ha már sztorizgatunk, már láttam olyat gépteremben egyetemen, hogy pendrive-ot a csaj beletuszkolta valahogy a gép hátulján egy szellőzőnyílásba.)
-
Iceman9305
csendes tag
válasz
spista222 #22185 üzenetére
Néztem igen. Alaplapi driver nélkül látja normálisan a vinyót nincs gond. vagyis van de az lényegtelen (276 hiba adatkommunikáció során ez már hetek óta ennyi) de miután felrakom a chipset drivert ezt a vinyót nem látja csak ismeretlennek a rendszer csak lemezmeghajtónak a másik vinyót meg ahogy írtam sata scsi vinyónak. Bele raktam egy másik gépbe a "beteg" vinyót elsőre pöcc röff semmi baja nem volt ugyan azzal a sentinellel néztem csak ugye más lap más chipset és csak ez a 276 db adatkommunikációs hiba fogadott semi más. ez nem is lenne gond ha az én gépembe is így működne. Ja csináltam rendszer vissza állítás és okés jó a 276 hiba van csak. de viszont alap xp-es driverrel megy így nincs alaplapi driver. szóval még is a lapnak lenne baja miután felteszem a driverT?
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #22194 üzenetére
Találkoztam már ilyen mentendő winyóval a praxisomban. A kitiltás sokszor nem észrevehető, inkább a csatlakozó közepén a "szélesítés" szokott biztonságot adni. De néha kevés.
És találkoztál már "tubarózsára" nyílt pata csatival aminek a két széle is kitört? Hát olyan hogyan lehet? -
djculture
félisten
válasz
Kuruc2 #22188 üzenetére
Vékony csipesszel megfogod és óvatosan húzol rajta egyet,ha nem vált el a paneltól és nem tört meg nagyon akkor visszaáll eredeti helyzetébe.
Nem kell izomból huzni hogy kiszakadjon,csak egy kicsit érzéssel...Eltörni nem szokott csak akkor ha nagyon begyűrődött,de ez az elmondásod szerint a te esetedbe nem áll fennt szerencsére. -
Kuruc2
senior tag
válasz
djculture #22187 üzenetére
Hú, akkor lehet pont az, ami kellene az új lapnak, a régi meg ezek szerint még tolerálja.
Az alsó sorban középen van a hiány ugye ami gyárilag van, és a felett, egyel balra van ez a benyomódás, kb egy milit áll ki a tüske. A végén nemlátszik törés, ezért gondolom hogy benyomódhatott, meg az alapzata is üres. Hm.
Ki lehet húzni simán? A belső felén nem törik le ilyenkor vmi?(amúgy az új gép midi-házban van, szenvedek eleget a ki meg barakásokkal, nem csoda hogy ez történt. :s )
-
djculture
félisten
válasz
Kuruc2 #22186 üzenetére
Csak a közepén van egy hiány a tüskébe ha bevan nyomodva az hiba.Akkor előfordulhat hogy forrasztani is kell,ha mákod van akkor visszahuzható egy csipesszel és nem vált el a paneltól.Elég gyakori móka ha az ember nem figyel és izomból rádugja egyböl az ide kábelt.Szervízes pályafutásom alatt vagy 2-3 ezer ilyen vinyót forrasztottam.Sata se jobb monjuk ott az egész csatit szeretik letörni,meg a pöcköt.
-
spista222
addikt
válasz
Iceman9305 #22184 üzenetére
Sentinellel nézted már a vinyót?
Amikor újraraktad a gépet akkor teljes formázást választottál vagy csak gyorsat? -
Iceman9305
csendes tag
sziasztok. olyan bajom. van hogy a napokban volt több pillanatnyi áramszünet. ezután a gépen a rendszer össze hullott. nos ugyan azt a rendszert újra felrakva olyan hibával találkoztam hogy alaplapi driver telepítés után a gép iszonyatosan fagyogat. kb 3 másodpercenkent. megnéztem és az sata vinyokat sata scsi wincsinek látja a gép. ha torlom a sata drivert akkor kekhalal. nos ez alaplap vagy vinyo hiba? alap.wines driverrel csak ideként látja. nem akkora tempó mint. ugye sata. alaplap: asusp4v800d-x. vinyok: seagate 320gb pipeline2 sata2
-
wagi
senior tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne,hogy a Win7 az 1TB-os vinyómat 31MB-nak látja.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg #22173 üzenetére
Mintha rémlene valahonnan, hogy valakinek pont ez okozott gondot, hogy összeakadt a két meghajtó. Ha van még egy kábeled akkor próbáld meg azt használni a DVD író és az alaplap összekötéséhez, a HDD meg marad úgy ahogy most. Vagy próbaképpen akkor csatlakoztasd le a DVD írót a gépról. Igazából az is furcsa, hogy ez a hiba akkor jött elő, amikor a SATA-s lemezt beraktad a gépbe, mert annak elvileg semmi köze a többi meghajtónak.
Egyébként milyen alaplapod van? Hátha a vezérlőchip nem szereti ha egyszerre van használva a SATA és a PATA is.
-
jonasg
csendes tag
válasz
Murphistic #22171 üzenetére
A régi vinyónak és a DVD írónak vannak közös kábelei!
-
zka67
őstag
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg #22170 üzenetére
Ha van kábeled, akkor próbáld meg kicsrélni ( ártani nem árt
). Egyébként szerintem rendben van mindkét lemez, szóval az adatvesztés talán nem fenyeget ( de persze az bármikor bekövetkezhet
)
A PIO üzemmód azt jelenti, hogy a lemezed elég lassan kommunikál a számítógéppel, valószínűleg azért, mert ha gyorsabb eljárást választ akkor hibák lépnek fel. A konfiguráció módosítása alatt szerintem azt érti, hogy mondjuk cseréld fel a lemezeket a kébelen, de ez a te esetedben tárgytalan. Esetleg egy optikai meghajtó nincs ugyanarra a kábelre kötve, amin a régi lemez is van?
-
jonasg
csendes tag
válasz
Murphistic #22168 üzenetére
Először is köszönöm szépen a programot! Futtattam! Eredmény: A sata 160 gigásnál minden hibátlan, teljesítmény és kondíció 100%! A régi nem satásnál amelyiken a rendszer is van: kondi 99%, Teljesítmény 50% Még ezt írta: "A merevlemez 1 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A merevlemez PIO üzemmódban dolgozik, mely csökkenti a teljesítményt. Javasolt a kábel ellenőrzése, esetleges cseréje vagy a konfiguráció módosítása.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra."
Sajnos nem tudom mi az a PIO üzemmód! A konfiguráció módosítása alatt sem tudom mit ért! Kábelem talán van itthon -
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg #22167 üzenetére
Mielőtt még újratelepíted nézd meg, hogy tényleg minden rendben van-e a 160-as lemezzel, ahogy spista222 is tanácsolta. Ha valami baj van a lemezzel és arra másolod át a fontos adataidat, akkor akár adatvesztés is lehet a vége.
[link] - Ezt a programot telepítsd fel és meglátod, hogy minden rendben van-e a lemezekkel. De amíg nem vagy biztos benne, addig inkább tényleg ne kezdj neki az újratelepítésnek. Esetleg a nagyon fontos adatokat írd ki DVD-re is ( akár újraírhatóra is ).
Szerintem tanácsos egy lemezt több partícióra osztani. Az egyiken csak a Windows tanyázik, míg a maradék hely jó az adataidnak. ( Ha korábban is így csináltad, akkor persze nem szóltam
)
Egyébként lehet, hogy nem a régi lemezed olvas lassan, hanem az új lemez ír lassan. Ez lehet akár a SATA beállítási hibája ( amit előzőleg írtam ), vagy a lemez hibája.
-
jonasg
csendes tag
válasz
Murphistic #22166 üzenetére
A régi 60 gigás amelyiken a rendszer van jó működött! Mikor betettem a 160-as satát akkor lassult le a gép! A 160-as satával szerintem nincs gond ha arról másolok adatokat másol rendesen!(25000-30000 kbyte/sec) Épp most másolok a 60 gigásról egy-két cuccot amit meg akarok tartani és nagyon lassan másol (2000 kbyte/sec)! Nem tudom miért lassú. megpróbálom a rendszert a satára rakni!
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg #22164 üzenetére
Szervusz!
Az nem lehet, hogy a SATA-s lemezen volt valamilyen vírus? Mert ha beállítási hiba lenne, akkor szerintem csak a SATA-s lemeznek kéne lassúnak lennie, a régi maradt volna ugyanolyan gyors.
Ha újratelepíted a gépet, akkor az XP-t érdemes a SATA-s lemezre rakni ( valószínűleg gyorsabb a réginél ). Annyit érdemes még megpróbálni, hogy ha telepíted,akkor az alaplapon érdemes átkapcsolni AHCI módba a vezérlőt ( erről pl. biztos írnak az alaplap használati utasításában is ), viszont ilyenkor fontos, hogy a Windows telepítőjének rendelkezni kell a szükséges meghajtóprogrammal.
Ha van időd szerintem próbálkozz, hogy lesz a legkényelmesebb és a legjobb. Először a SATA lemezre próbáld meg feltelepíteni, olyan beállítások mellett, amilyenekkel most is rendelkezik a géped, ha nem megy akkor marad a régi lemezre való telepítés.
Esetleg írd le, hogy milyen alaplapod van, akkor kiderül, hogy hogyan lehet beállítani.
A fenti tanácsaimat kezeld óvatosan és ha a BIOSban ügyködsz valamit,akkor légy körültekintő és figyeld meg, hogy mit állítottál át. ( A BIOSban kellene lennie az AHCI-t beállító pontnak, de mint mondtam csak óvatosan - semmi komoly nem történhet egyébként, de jobb félni mint megijedni )
spista222: Erre nem is gondoltam, hogy a 160 gigás lehet akár rossz is. Azért talán nagy hülyeséget nem írtam
.
-
spista222
addikt
válasz
jonasg #22164 üzenetére
Ha a 160 gigás berakása után lelassult akkor valszeg a 160 as vinyó valamennyire de hibás vagy a kábele. Indíts el egy hd sentinelt hogy kiderüljön melyikkel van a baj. Lehet hogy a 160 ast ha tényleg rossz le se tudod formázni vagy ha igen akkor rettentően sokáig fog tartani, de ez is kiderül a sentinelből.
Mivel a leirtakból az adódik hogy a 160 as lehet hogy rossz arra nem tennék rendszert. -
jonasg
csendes tag
Sziasztok! Segítségere lenne szükségem! A helyzet a következő: van a gépemben egy 60 gigás nem satás vinyó! Ezen van az XP! Szereztem egy 160 gigás sata vinyót is. beraktam a gépbe felismerte minden ok, csak a gép belassult! (lassan tölt be az XP, nagyon sokáig telepítek pl egy játékot, sokáig tart néha a másolás is, lassan csinálja) Egyéb okok miatt formázva lesz mindkét vinyó! A kérdésem a következő: melyik vinyóra érdemes rakni az XP-t? Kell valamit jumperolni? BIOS-ban kell valamit állítani? Hogyan tudom elérni, hogy ne legyen lassú a gép?
A segítséget előre is köszönöm! -
jonasg
csendes tag
z
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem!
Felmerült egy kis probléma a WD 500GB-os merevlemezem kapcsán!
Kb 5sec-os időközönként kattogás halható,továbbá mikor betölti az oprendszert és rákattintok a számítógép ikonjára csak az egérkurzoron látható, hogy töltés van, de ezen kívül semmi!Plusz még, ha olyan kedve van újraindítja önmagát.
Mind ez az aliens vs predator crackelése után történt!Úgy gondoltam széthúzom a csatikat ami a merevlemezen található, majd visszatéve net kikapcsolása mellett újraindítom a gépet!
Kattogás nem halható,újraindítás nem volt és ha bármelyik ikonra kattintok gyorsan betölti azt!
Elvégeztem defenderrel egy gyors ellenőrzést, de vírust nem talált.Avira meg mikor letöltöttem a játékot figyelmeztető jelzést nem adott!Nem tudom mire gondoljak, hogy minek volt köszönhető mind ez!?
-
spista222
addikt
válasz
banderasz77 #22160 üzenetére
Sajnos nem tudok olyan programot amivel kívülről lehetne rendszerleíró adatbázist módosítani.
-
spista222
addikt
válasz
banderasz77 #22158 üzenetére
Nem tudod visszarakni a régi gépbe?
Ha véletlen vissza is tudod állítani IDE-re akkor is a lehető leghamarabb újra kellene rakni a wint mert lassú lesz az esetleges kék halálok felbukkanása is valószínűbb. -
spista222
addikt
válasz
banderasz77 #22156 üzenetére
Visszafele nem kompatibilis?
Próbáltad már elindítani azzal a hdd-vel ?
Amennyire én tudom csak abban a Windowsban lehet módosítani ezt amelyik éppen fut, nem tudom hogy másik Windows alól egyáltalán bármit is tudsz e csinálni. Lehet hogyha visszaállítod akkor se fog menni mert valami megakassza. Megoldás újratelepítés.liksoft Semmi gond
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Egy gyors segítségre lenne szükségem. Adott egy Win7 X64 AHCI módban telepítve. Na most egy régebbi deszkában landolt a kicsike, de az nem tud még AHCI módot. Ezt kellene életre kelteni. Van egy másik vinyó, amiről bootol minden, tehát ez alól kellene valahogyan megpiszkálni a kicsikét, visszalőni IDE-re.
Előre is köszi!
-
Imco
őstag
Tápellátási problémánál csinálhat ilyet.
Esetleg külső táppal próbáld megsegíteni a HDD-t.
Látom, hogy kissé másnak tűnik a helyzet nálad, de nincs jobb ötletem.Tesztnek még jó lehet pl. egy linux live CD és azzal próbáld meg.
Feltéve, hogy a fájlrendszer engedi láthatod a hdd tartalmát és kiszűrheted, hogy OS / mint ahogy tűnik/ vagy hardver hiba.Szerintem...
-
golyani
őstag
Adott egy 2Tb-os külső vinyó 50-50%-ban particionálva. Az világos hogy így 1Tb az 931gb. de az nem világos, hogy az üres partíción mi foglal 1,27gb-ot??? Netet túrtam de nem találtam érdemi információt.
-
Olyan problémám lenne, hogy frissen telepitett window xp-n (SP3) ha menet közben csatlakoztatok usb-s racken keresztül vinyót, akkor ahogy bekapcsolom a racket, észleli hogy csatlakoztatva lett valami usb-n, de aztán kész lefagy a rendszer, és hiába kapcsolom ki a racket, már csak a reboot-al éled újra.
Másik gépen simán megy a rack gond nélkül, ki-be lehet kapcsolgatni, vinyóval is minden 100%.
Meg régi rendszeresen simán ment....most meg...
Ha úgy inditom a windowst hogy megy a rack, akkor szépen felismeri, nincs fagyás.
De nyomok menet közben egy ki és bekapcsot a racken, megfagy...eddig sose volt ilyen gondom.
Próbáltam az usb vezérlók törlését újrarakását, de nem segített.
Kifogytam az ötletekből egyszerüen nem értem mi lehet.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy van nekem 1 külső 2,5-ös vinyó házam és mivel látom h van rajta adapter csatlakozó, ezért meg lehet-e oldani azt, hogy egy 3,5ös vinyóra rádugom a külső ház elekronikáját, majd adapterrel adok még neki egy kis áramot.
Sajnos SOS-be kéne csak azért filózok ilyeneket...
Meg lehet-e oldani anélkül h meghaljon a vinyó és ha igen akkor hány V-ot kéne neki még adni +ba az adapterrel.
(remélen nem számít túlzottan off-nak, de nem találtam rá megfelelő topikot ami látogatott is lett vna)Köszönöm a segítségeteket
-
Zellerrrr
csendes tag
Elolvastam az egészet,de nem tűnt el az a kb 65000 sérült szektor.
Persze egyik hdd sem örökéletű,nem is akarom hogy az legyen de nem értem hogy miért jelzi hibásnak a sentinel?Az előző hsz-ben írt teszteken kívűl,már végigment egy low level format is és a hdd regenerátor is de egyik sem talált hibát. Úgy meg nehéz kijavítani hogy nem is hibás.
Napi rendszerességgel írok/olvasok a vinyóról és semmi probléma nincs vele.
Jó legyen hibás,végülis megszolgálta már az árát,de én az okára vagyok kiváncsi hogy miért jelzi sérültnek a vinyót a sentinel.
Azokat a rossz szektorokat már nem tudom előcsalni? Ha már "lecserélte" a hibás szektorokat jókra akkor miért jelzi alacsonynak a kondícííót? -
spista222
addikt
válasz
varmi2 #22140 üzenetére
Akkor nem ha akkor nem azon volt a virtuális memória vagy rendszer mert akkor nem volt képes megfogni a gépet legfeljebb csak az átállás volt lassabb arra a meghajtóra ami viszont nem zavart. Egy próbát megér, veszteni nem veszthetsz vele.
Zellerrrr Mivel a hibás szektorok megmaradnak csak helyettük a tartalék területről vesz el szektorokat így az ilyen tesztek során nem bukik ki. Attól a hibás és gyenge szektorok száma megmarad. Ezt tárolja a SMART. Maxtor hdd-k esetében ha ráengeded a saját kis dosos progiját általában nőni szokott a kondíció.
-
Imco
őstag
válasz
Zellerrrr #22139 üzenetére
Itt kielégítő magyarázatot találsz.
Szerintem...
-
Zellerrrr
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Meglehetősen érdekes problémám van egy 500gb-s maxtor hdd-vel.
Sentinel szerint rengeteg gyenge illetve ugyanennyi hibás szektor van rajta.Ennek megfelelően a kondíció 9% bár a teljesítmény 100%.
Lefutattam a sentinelben egy gyors öntesztet majd egy újrainicializálós destruktív tesztet is.
Azután a hdtune-nal egy error scan követte majd teljes formázás.Semmi nem talált hibát,hibás szektort vagy bármi mást.A kondíció továbbra is 9% de tökéletesen működik.
Valaki tud magyarázattal szolgálni miért jelzi már-már halottnak a sentinel?
Esetleg valami más felületellenőrző/javító program amivel még érdemes egy próbát tenni?
-
spista222
addikt
válasz
varmi2 #22136 üzenetére
A saját diagnosztikai programját kellene ráengedni dosban. Ha az is hibát talál akkor tényleg van valami gond a hddvel. Nem lehet hogy csak energiatakarékossági okokból kikapcsolja a hdd magát? A green szokott ilyet csinálni. Olvass kicsit visszább mert pont most volt valaki akinek a noti hdd je 4 másodperc vagy perc után kikapcsolt még akkor is ha ment róla valami.
-
varmi2
nagyúr
válasz
spista222 #22102 üzenetére
üdv!
Lehet, hogy rájöttem, mi a probléma. Eddig a rendszer meghajtóra koncentráltam, de teganp munka közben jutott eszembe, hogy a viruális memória a másikra van téve. A HD sentinellel megnéztem a másik meghajtót, ami egy ws 5400rpm es 500G vinyó, és bár kondícióban meg mindenben 100%, de futattam rajta öntesztet, és hibával leáll a teszt: íme egy képAmióta áttettem a virtuális memóriát a rendszer vinyóra, egyszer sem lassult be. Mi lehet a baja annak a vinyónak? És ha nem jó, akkor miért nem jelez semmi hibát, ugyan ugy seedel rólla, és mint az előbb írtam, 100% minden, nem értem. Ötlet?
-
Kuruc2
senior tag
UP 3. :
Sziasztok!
A problémám, hogy szeretnék egymás mellett használni egy ide és egy sata csatlakozású winyót is, de az ide-t nem látja a gép. (bios se)
Mi lehet a baj?
Paraméterek:
Alaplap: Asus P5GC-MX/1333 (4 db sata-port, 1db ide-port)
BIOS: AMI
SATA winyó: Samu HD161HJ - 160G (ezen van a win7)
Ide winyó: Samu - 80 GPróbáltam már új 80 eres ide-kábellel is. És ahogy az alaplap online manual-jaba van írva, masternek is az ide winyót, meg cable select-nek is. De nem látja egyik esetben sem még bios se.
Az ide winyót másik régebbi gépemből most vettem ki, jól működött régóta, tehát a winyó az jó.
Kipróbáltam úgy is hogy minden mást lehúzok a gépről, csak az ide winyót hagyom, de akkor se látja bios.
Valakinek ötlet?
(valami nagyon speckó bios beállítás kellene? Én hiába bújom az online elérhető manual-t, nem sokat értek belőle. Sata+Pata beállítást próbáltam, de azzal se jó.)
-
orionpro
tag
Sziasztok.
Van egy notim, benne egy WDC WD5000BEVT-22A0RT0.
A problémám vele, hogy állandóan leáll energiamegtakarítás címszóval, és ez nagyon idegesítő. Addig nem volt ilyen rossz a helyzet, amíg nem tettem mellé egy ssd-t de most várni kell rendesen a gépre, amíg felpörög.
Böngésző cache miatt pl, és ha játszom, az is eszméletlenül szar. Mellette kell lejátszanom egy filmet pl, de így is sokszor még leáll.
Lehet-e ez ellen tenni?
Az sem érdekel, ha végig megy, hisz a legtöbb hdd állandóan forog.
Köszi előre is. -
R.P.
aktív tag
Nem minden tekintetben 100% sajnos, mert van rajta 4 hibás szektor HD Sentinel szerint, így csak 96%-os.
Másik gépben még nem próbáltam, de új drivert hogyan lehet hozzá szerezni? Tudtommal HDD-khez nincs külön driver, hanem a Windows teszi fel automatikusan. Olyat próbáltam már, hogy eszközkezelőben letöröltem az illesztőjét, és hagytam, hogy újra megtalálja de nem használt.
Szerinted hogyan tovább?Köszi, R.P.
-
Imco
őstag
válasz
izomhod #22119 üzenetére
Nem! A nőnek az alapértelmezett OS-t állitani a BIOSban, feltételezem Ő csak XP, vagy csak W7.
Te pedig a gyorsbillentyű segítségével bootolnál.
Egyébként rakás ilyen progi van pl.és pl.2, de ha XP-re telepitesz W7-et az defaultból boot menűs lesz.
Vagy megprobálhatod még az XP-t fixre rakni a biosban, majd ezután a w7 telepítő lemezen javítást nyomni.Szerintem...
-
djculture
félisten
Ez lemaradt: Amúgy a zif és lif gyakorlatilag ugyanaz csak a zifnél nincs merevités emiatt gyakorlatilag 5 ször lehet törés nélkül cserélni a lif nél meg minimum 20 szor lehet a vezetőfólát belőle kihúzni.Amugy maga a fólia ami belemegy ugyanaz.
liksoft
Pont ezt a linkelt átalakitót tudom hogy megy egy toshiba laptoba,de irják is hogy mihez jó.Persze nem minden cucchoz alkalmas. -
spista222
addikt
Igen de ha leszigeteled az szerintem inkább növelni fogja a hőmérsékletet A táp ventilátor úgy van méretezve hogy elég legyen. Ha nagyobb légszállításút raksz bele az nem baj csak a hőfokok lesznek alacsonyabbak de szerintem ott már lehet hogy szabályozva is van így lehet hogy nem forog maximális sebességen. Általában a nagyobb légszállítású ventik hangosabbak is.
-
Lac99
tag
Sziasztok!
Lehet, ez nem pont ide fog passzolni, de nem találtam megfelelő topikot hirtelen. Kollégám vett a szüleinek egy régebbi HP, fekvő házas gépet. Elég szerencsétlenül van megoldva, mert a HDD pont a tápegység alatt van, úgyhogy kellemes 47 fokra ment fel a hőmérséklete 2 óra alatt. Kérdésem: létezik-e valami hőszigetelő fólia, amit a HDD és a táp közé be tudnánk rakni? Kb. 2 mm hely van. (Amúgy a tápventi alsó 2 centis része a HDD-re húzza a levegőt, de ez a "halottnak a csók" tipikus esete, ettől az sose fog lehűlni.) Köszönöm előre is! -
izomhod
őstag
sziasztok!
off téma, bocsi előre is
van 2 vinyóm, az egyiken win7 van, a másikon xp
valami boot manager kellene nekem, ami a gép bekapcsolásakor megkérdezi, hogy melyik vinyóról bootoljon, és ha nem választok x mp-en belül, akkor indítja mondjuk a 7-et
ötlet?
köszi
-
-
atosz
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus U1F subnotim, ami igencsak nem mai darab, de én nagyon szeretem. Viszont meghalt a vinyója. A típusa Toshiba MK8009GAH. Gyors olvasgatás után ami fontos dolgokra rájöttem, hogy ez egy 1.8"-os, LIF csatis ATA HDD: Ahogy nézegettem nem egyszerű ennek a cseréje és horror áron is van - ha lehet egyáltalán kapni. Ötleteket kérnék, hogy mivel lehetne ezt relatíve költséghatékonyan cserélni, illetve van e annak rációja, hogy valahogy egy SSD-t operáljak bele?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest