- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
_Lord_B_ #22396 üzenetére
Szia. Az a helyzet hogy egy rendszerlemezt nehéz eleve lemérni, használat alatt bármi megy rajta már hibás eredményeket kap az ember. Win7 be már meglehet nézni mi használja a vinyót. Ezek a régi sata1 raptorok meg manapság nem nagy számok maximum ha veszel mégegyet és csinálsz belőlük raid0. De egy f3 samu vinyó jóval gyorsabb mint egy régi sima raptor.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Kellemes Ünnepeket!
A segítségeteket szeretném kérni, mert én már a fejem búbját vakarom és nem értem a problémát.
Összeraktam egy gépet, viszont a vinyó a régiből öröklődött át, egy 160 GB-os Samsung SATA vinyó, nem mai gyerek, 2008 környéki.
A probléma az, hogy native ide-be megy és így eléggé erőlködik, ha bármi másra állítom át, AHCI vagy SATA, akkor nem látja a BIOS a vinyót (legfrissebb BIOS van fenn, gigabyte alaplap).
Mi lehet a gond, valakinek valami tippje?Üdv,
Pano -
_Lord_B_
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis help. Röviden: valahogy minden HDD-m lassú
Jelenleg a lapom egy ASRock Z86 Extreme3 Gen3.
Ideáig egy Samsung 750 es winyoról ment a rendszer. (HD753LJ)Gondoltam nem gond veszek egy gyors winyot.
Vettem egy 10000 RPM es winyot ( 160 gigás Wd1600adfs Raptor vinyó 10000rpm)Csak sajnos a tesztekben ez is elég lassú a rendszeremben
Nem tudok másra gondoltni, mint, hogy valamit nem jól configolok.BIOS: AHCI és IDE modot is próbáltam.
Sandra szerint a 10000 RPM (Rendszer winyoként):
A 7200 Rpm Samsung Háttér tárként:
Mitől ilyen lassú a 10000 rpm es winyo?
Tudom valahogy gyorsítani?Köszönöm a válaszokat és Boldog Karácsonyt!
-
spista222
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #22394 üzenetére
Nincs mit.
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek. -
spista222
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #22392 üzenetére
Szia,
Lemezkezelőben (ha nem tudod hol van akkor keress rá itt fórumon egy párszor már le van írva) létrehozol egy partíciót és leformázod. Ezután látni fogod sajátgépben. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen: 2TB Western Digital WD2003FYYS vinyóm, vadi új, betettem a gépbe, de a sajátgép még nem ismeri fel, csak a hdd sentinel.
Azt tudom, hogy a sajátgépben kell vele valamit csinálni, hogy felismerje, és tudjam használni, csak az a baj, hogy nem tudom, mi a folyamat.
Valaki leírná nekem?Köszönöm.
Kellemes Ünnepeket mindenkinek. -
feco88
tag
NTFS-re van formázva mert eddig mindig laptopról másoltam rá a filmeket, utána TV-re rádugva(usb-sata átalakítóval) néztem meg őket, de kb 1 hónapja az átalakítónak meghalt a tápegysége és 1 hete jött meg az új. Azóta az a jelenség van, hogy a TV látja a rajta levő filmeket hibátlanul megis tudom nézni, de akármelyik számgépbe rakom bele vagy a laptopra rádugva nem látja a partíciót, hanem kiírja, hogy használat előtt meg kell formázni
-
perempe
veterán
válasz
perempe #22385 üzenetére
Hard Disk Sentinel:
A lemez önteszt során talált 1 hibás szektort.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
-
Golyobis
tag
Sziasztok, nemrég kaptam gy űj gépet de át akartam bele rakni a régi gépből a vinyómat, és úgy gondoltam hogy egyszerűbb ha letörlöm az alaplapi és egyéb drivereket a hddről mert akkor nem fognak bezavarni majd a következő gépembe... Letöröltem és ujraindítottam a gépet. Pontosabban azóta nem tudom ujraindítani, sőt még a windowst se tudom telepíteni rá, se formatálni a windowsCDről. Egy idő után azt írja ki hogy vagy nincs bent a hdd, vagy valami diagnosztikai programot kellene lefuttatnom... Biosban látszik. Valaki tudja hogy hogy mentheném meg ezt a hddt? Valami scandisket nem lehet lefuttatni? vagy valami javítóprogramot?
-
feco88
tag
A múltkor jártam itt a döglődő Western Digital winyómmal kapcsolatban. A helyzet az, hogy ha rádugom a TV usb bemenetére akkor tökéletesen látja a winyót, leis tudom játszani a filmeket, de akármilyen számgépre rákötöm azt irja, hogy használat előtt meg kell formázni a lemezt de a partition manager látja rendesen a partíciót és a foglalt meg szabad helyet is. Van valami tippetek hogyan tudnám újra láthatóvá tenni a windows számára?
-
trialboj
őstag
Nekem olyan problematikám lenne, hogy az atas hardom mindenképp primary masternek fogadtatja el magát, és róla bootol a gép, annak ellenére, hogy a satason van a win ami kellene.
Hogy tudnám rákényszeríteni, hogy maradjon csak a háttérben ? (jumper helyezgetés megvolt)
-
liksoft
nagyúr
Vannak a lemezek: A,B,C oldalak: a,b és a sávok: 1,2,3,......
Sorrend:
Aa1, Ab1, Ba1, Bb1, Ca1, Cb1, Aa2, Ab2, Ba2, Bb2, Ca2, Cb2, Aa3,.....
vagy:
Aa1, Aa2, Aa3, Ab1, Ab2, Ab3, Ba1, Ba2, Ba3, Bb1,.....
A második esetben oldalanként pár tizes, százas sávonkénti blokkal kell számolni.A fenti sorrend alapján alakul ki az LBA vektor mint tároló terület.
-
-
Imco
őstag
válasz
MZsoltee #22370 üzenetére
Igen! Ott lesz. Normális progival jól látszik is. Partició magicet ne használj!
Ha az elején létrehozol egy arányaiban kisebbet és utána a többit, akkor az fizikailag is ott lesz.
A több tányéros vinyoknál volt gond, hogy a logikai partíciók " átlógtak" a másik tányérra.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Clapaucius #22366 üzenetére
Ez így túl sci-fi.
Mi adta a kritikus jelzést?
Egyik pillanatról a másikra?
Ha a HDD-n ott az adat akkor GDB-vel próbáld lementeni.
Ha valóban vírus okozta akkor nem ez a Te topicod.Szerintem...
-
Perzsa
tag
Átraktam az SSD topicsba
-
Clapaucius
tag
SZIASZTOK!
Lenne egy hatalmas és elég érdekes problémám!
Délután pont itt mászkáltam a prohardveren, amikor is kaptam egy jelzést, hogy "critical Trojan virus"-t kaptam... Miután kiírta, teljesen összeomlott a gépem. Ezer hibaüzenet, dobta folyamatosan. Ezzel még "nem" is lenne baj, de ami utána jött, az jól megszívatott.
Egyik pillanatról a másikra eltűnt MINDEN ikon, mappa a gépemről... nem törlődött semmi, mert a vinyókon mutatja a foglalt helyet és minden ugyan az, mint előtte.
Asztal-hoz belépek, semmi. Egy lomtár maradt az asztalon és ennyit látok az egész gépből. Winchestereknél azt írja, hogy "mappa üres".
Mi lehet a megoldás? Valaki aki tudja, segítsen kérem, mert nagyon fontos file-ok vesztek el
KÖSZÖNÖM!!
-
((UFO))
tag
Vettem használtan egy SAMSUNG HD501LJ 500GB 7200RPM SATA-II merevlemezt, beszereltem a gépbe és nem tudok rá windows 7et telepíteni.Windows Xpből is csak az egyik ment fel rá a másik már ilyen kékhalál szerű hibát jelzett.Most a vinyóval lehet gond vagy más eredetű a probléma.Segítsetek legyetek szívesek.
-
Bagira01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #22363 üzenetére
Már elég rég nem használtam. Eddig csak adatot tároltam rajta. Most tettem rá először windowst.
-
-
Bagira01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #22360 üzenetére
Win 7 Professional. Sata módba van a hdd
Írás olvasási értékei jók, csak mégis lassú
(#22361) liksoft: Volt már alatta vagy 3 táp is, minddel felpörgési hibát ír. Ezért 97%-os.
-
-
MZsoltee
veterán
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
picilacika #22353 üzenetére
Ez számomra értelmezhetetlen műszaki információ.
Nézz fel a HDSentinel oldalára, ott sok információ van ami segíthet, hogy SMART adatokhoz lehessen jutni. Ugyanis anélkül lövésem sincs, hogyan tovább.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
djculture #22343 üzenetére
A saját gépemben SSD-t használok, sőt a laptopomba is most tervezek egyet, mert elég durva sebességgyorsulást hoz, csak azért nem vettem még bele, mert szükség van az optikaira is, aminek a helyére tudnám átszerelni a HDD-t.
Szóval a különbséggel tisztában vagyok, de azzal is, hogy ez a gép csak netezésre, szövegszerkesztésre, e-mailezésre, esetenként filmnézésre lesz használva, semmi többre, így feleslegesnek érzem RAID-et építeni bele... A fontos adatokról egy progi időnként mentést készít egy másik gép megosztott meghajtójára.liksoft: Amit írtál logikus, de ez nem megoldható úgy, hogy egyik partíció swap+temp+cache, másik partíció a rendszer, harmadik pedig az adatoké? Majdnem ugyanott vagyok, mert így sem szemetelődik tele a rendszerpartíció, legfeljebb egy hajszálnyit lassabb, mert ugyanazt a fizikai meghajtót kell használnia temp fájlokhoz, mint amiről a rendszer fut. De mint fentebb írtam, nem lesz megterhelő feladatokra használva a gép. Sőt a swap kikapcsolása is megfontolandó, mert 2 giga ram ezekhez bőségesen elég XP alatt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
picilacika #22347 üzenetére
Szia!
SMART mit mond?
-
picilacika
csendes tag
Szaisztok!
Van egy 200-as Seagte vinyóm. Biosban látszik rendesen, a Windows már nem mindig ismeri fel.Ha fel is ismeri akkor sem biztos, hogy tudja olvasni. Tápegység és kábelek cserélve lettek. Mi lehet a baja? -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy Samsung 103UJ hdd, 313Gb-os partíció van a win-nek és a maradék az adatoknak. Namost olyan lassú minden mint a tetű. A hdd folyamatosan jár, ha telepítek vagy megy a torrent még egy firefox-ot se tud megnyitni. A lemez sebességgel nincs gond, csak torrentezésnél is állandóan 100%ra ugrik a lemez terheltsége, közbe meg a 2x2Gb ramból csak 1,2Gb van használatba -
liksoft
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #22342 üzenetére
Próbáld ki ahogy írtam. Pontosítok. A 250-re tedd fel a rendszert 60-100 GB-ra, a maradék lehet adatnak. A 80-as elején 10-20GB Swap+temp+cache. Vagyis az OS virtuális memóriát, az ideiglenes állományokat, a böngészők cache-ét célszerű ide tenni. A maradék meg a fontos adatok mentéséhez gépen belül egy (fizikailag is) másik drive.
Nem RAID0, de nem is szimpla drive. A gyorsulás érezhető, és idővel nem lassul be annyira, mert a swap partíciót szemeteli tele, nem az OS-ét.
-
djculture
félisten
válasz
A_ScHuLcZ #22340 üzenetére
2hdd akkor a jó ha raid 0 ba nyomod,csak ahhoz nemárt ha egyforma a csatoló és a méret is.Bár én egy 40 est meg egy 80 as sata2 használok raid0 rendszernek így elveszik 40 giga de nem érdekel. Fontos adatokat nem arra mentem, viszont az adatátvitel dupla ami nemárt.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Nem problémám van, csak egy kérdésem, talán ide a legcélszerűbb beszúrni.
Mennyivel kapok gyorsabb rendszert, ha ATA helyett SATA winyóra telepítem? A winyók adottságai ugyanazok, 8MB cache van mindkettőben, de ha nem hoz számottevő gyorsulást, akkor megy a rendszer a mostani ATA-sra, és marad pluszban egy SATA-som. (XP fog rámenni) -
törölt tag
tuning nincs!
-
törölt tag
táp hosszabbítás van, a többit is így telepítettem, azok rendben vannak.
csak dvd rom és hdd van a gépben -
törölt tag
Sziasztok!
Problémám a következő...
WD Caviar WD800BB 80GB Pata Hdd-re telepítek win xp-t, telepítés közben az első újraindulás után következő hibaüzenet "Hiba a rendszer betöltésekor"
Hdd Sentinel szerint 100/100, jumperek rendben, biosban látja, másik vinyó mellett hibátlanul üzemel csak a win nem megy fel rá!!!
Akinek van ötlete jelezze mert már 2napja szívok vele... -
Fauno
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #22324 üzenetére
nagyon szépen köszönöm!
Alaplap neve: Gigabyte GA-EP31-DS3L v1
-
Az alaplapod BIOS-ában van ilyen lehetőség (ha van). A deszka manuáljában vagy kiskönyvében is le van írva a BIOS beállítások, meg kell nézni, hogy hol és hány helyen kell átállítani AHCI-re (vannak olyan deszkák, amin több SATA vezérlő dolgozik, azaz nem mindegy, hogy melyik SATA portba csatlakoztatod a HDD-t)
Telepítés előtt kell AHCI-re állítani a BIOS-ban a SATA üzemmódot, majd telepíteni a W7-et, ami a saját AHCI driver-ét fogja automatikusan telepíteni. Ha nincs gond és jól megy a HDD, akkor nem kell más, az alaplaphoz adott AHCI driver.UI: Ha megadod, az alaplapod pontos típusát és revízióját (ha van ez utóbbi) és adsz pár percet, akkor megnézem, hogy a BIOS-ban pontosan hol/hány helyen kell átállítani a dolgot (meg hogy van-e egyáltalán ilyen beállítás) és elküldöm privbe.
-
Fauno
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #22322 üzenetére
Köszi a választ!
Ezt a SATA AHCI üzemmódot BIOS-ben vagy a windows7-en belül kell engedélyezni, milyen beállításoknál? Tehát akkor a következő rendszer insatállálaskor nem érdemes feltennem az alaplapi drivert, mert a win7 felteszi a sajátját?
-
Ööö, mármint a chipset okozhat-e "lassú olvasás és írás, gyenge ill. bad szektor"-t?
1. bad sector-t semmiképp
2. Maga az alaplapi chipset nem okoz lassulást, de az ahhoz feltelepített teljes chipset driver csomag (amit sokszor automatikusan telepítenek a userek, ez hiba), ami tartalmaz különböző SATA AHCI/RAID vezérlőket stb, na ezek a driverek okozhatnak lassulást
3. AF-es HDD-knél "kötelező" a SATA AHCI üzemmód
4. Pár egyéb infó, ami esetleg érdekes lehet számodra
5. W7 esetén első körben nem kell külön AHCI drivert telepíteni, mert a W7 alap AHCI drivere az esetek 95%-ban teljesen megfelel.
6. Ha valaki XP alatt használna AF-es HDD-t, akkor egyrészt a hdd jumperelésnek nézzen utána, másrészt pedig az XP-t is melegen ajánlott AHCI üzemmódban telepíteni. A bökkenő az, hogy az XP nem támogatja az AHCI üzemmódot, vagy a telepítéskor floppy-ról (kizárólag floppy-ról) adagolható be az AHCI driver, avagy integrálni kell -
Fauno
tag
Sziasztok,
Az újabb Advanced Format technológiával készült HDD-ket támogatják a régi alaplapi chipsetek is (P31 Chipset), okozhatja a HDD hibáját (lassú olvasás és írás, gyenge ill. bad szektor)?
Win7 Operációs rendszernek a lemezkezelője alapból 4k szektor méretre formázza, vagy valahol át lehet állítani ezt az értéket?köszi a segítséget előre is
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dan-szan #22318 üzenetére
SATA táp és adatcsati kell. Minek ide keret?
Adatokat lementetted már ugye? Ha nem, akkor a laptopba visszatéve még meg lehet próbálni, de sok reményt nem fűzök hozzá. A drive akár meg is halhatott.
Szerk: Azért jót kellett nyomozni utánad a másik témában. Még jó, hogy valami rémlett.
-
Dan-szan
senior tag
válasz
liksoft #22315 üzenetére
Akkor picit bővebben.Tehát HD Sentinel szerint 0 napja van (toshiba laptop-wd vinyó) gondoltam lementem az asztalira és lefuttatok rajta olvasás-írás-olvasás elsőre aztán meglátjuk.Kipróbáltam több usb portot nem vált be,a külsőt kölcsön kaptam,betűjelet nem tudtam neki adni a lemezkezelésnél nem jelenik meg.Előfordulhat,hogy mégsem elég az usb-n keresztül kapott energia?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dan-szan #22314 üzenetére
Hibás drive, hibás USB port, nem kap tápot, hibás kábel, titkosított drive, titkosított partíció, OS nem kezeli az USB-t, OS nem kezeli azt a partíciót, USB hub hibás, stb....
Szabadon választott. De ha pontosabb műszaki leírást kapunk, talán könnyebb.
Betűjelet adtál neki?
-
Dan-szan
senior tag
Üdv. Laptopból kiszedtem a vinyót, be egy külső házba,aztán rádugtam az asztali gépre de ott nem jelenik meg! Mi lehet a hiba?
-
feco88
tag
válasz
liksoft #22305 üzenetére
Értem. Időközben annyira jutottam, hogy pár csatlakoztatás és leválasztás után a Win7 kiirta, hogy a lemezt javítani kell a használat előtt, engedtem neki, hogy a fájl rendszert megbuherálja és úgy tűnt, hogy jó lesz. De mégsem, 2 videó klipet még befogadott de utána kiírta, hogy nincs megformázva a lemez és használat előtt formázni kell. A partition magic mutatja, hogy megvan a partíció meg a foglalt és szabad hely méretét de ennyinél megállt a tudásom. Szal tényleg cserés lesz, csak a rengeteg filmemet sajnálom
Thx a segítséget
-
liksoft
nagyúr
válasz
pukkancska #22300 üzenetére
SMART mit mond?
-
kovacszk
senior tag
válasz
liksoft #22295 üzenetére
Na közben már kipróbáltam mindent új kábel, másik gép semmi. Nem értem mi a franc lett vele, megy szépen rendesen és egy egyszerű újraindítás után már nem látja semmi. Még post alatt sem írja ki a tipusát csak üresen hagyja a sort, látja hogy van ott valami, de fel nem ismeri mi az.
-
feco88
tag
Sziasztok. Olyan problémám van, hogy van egy WD 1Tb-os sata2-s winyóm amit egy sata-usb átalakíttóval használok külső winyónak csak filmezésre. Pár hete megnyúlt a tép egysége filmnézés közben kicseréltettem és az vettem észre, hogy amik rajta voltak filmek tökéletesen nézhető, kivéve az ami akkor mint mikor hirtelen leállt. A másik jelenség, hogy bármilyen filmet másolok rá tiszta pixelhibásan játssza le a TV, sőt ha visszadugom a laptopra akkor ott is ugyanolyan pixel hibák jelennek meg. A sebességével semmi probléma nincs, usb-n keresztül megy a 24mb/s ennyit volt a táp elhalálozása előtt is. Mit ajánlotok mivel kezdjem el nyaggatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest