Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg
üzenetére
Mintha rémlene valahonnan, hogy valakinek pont ez okozott gondot, hogy összeakadt a két meghajtó. Ha van még egy kábeled akkor próbáld meg azt használni a DVD író és az alaplap összekötéséhez, a HDD meg marad úgy ahogy most. Vagy próbaképpen akkor csatlakoztasd le a DVD írót a gépról. Igazából az is furcsa, hogy ez a hiba akkor jött elő, amikor a SATA-s lemezt beraktad a gépbe, mert annak elvileg semmi köze a többi meghajtónak.
Egyébként milyen alaplapod van? Hátha a vezérlőchip nem szereti ha egyszerre van használva a SATA és a PATA is.
-
zka67
őstag
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg
üzenetére
Ha van kábeled, akkor próbáld meg kicsrélni ( ártani nem árt
). Egyébként szerintem rendben van mindkét lemez, szóval az adatvesztés talán nem fenyeget ( de persze az bármikor bekövetkezhet
)A PIO üzemmód azt jelenti, hogy a lemezed elég lassan kommunikál a számítógéppel, valószínűleg azért, mert ha gyorsabb eljárást választ akkor hibák lépnek fel. A konfiguráció módosítása alatt szerintem azt érti, hogy mondjuk cseréld fel a lemezeket a kébelen, de ez a te esetedben tárgytalan. Esetleg egy optikai meghajtó nincs ugyanarra a kábelre kötve, amin a régi lemez is van?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg
üzenetére
Mielőtt még újratelepíted nézd meg, hogy tényleg minden rendben van-e a 160-as lemezzel, ahogy spista222 is tanácsolta. Ha valami baj van a lemezzel és arra másolod át a fontos adataidat, akkor akár adatvesztés is lehet a vége.
[link] - Ezt a programot telepítsd fel és meglátod, hogy minden rendben van-e a lemezekkel. De amíg nem vagy biztos benne, addig inkább tényleg ne kezdj neki az újratelepítésnek. Esetleg a nagyon fontos adatokat írd ki DVD-re is ( akár újraírhatóra is ).
Szerintem tanácsos egy lemezt több partícióra osztani. Az egyiken csak a Windows tanyázik, míg a maradék hely jó az adataidnak. ( Ha korábban is így csináltad, akkor persze nem szóltam
)Egyébként lehet, hogy nem a régi lemezed olvas lassan, hanem az új lemez ír lassan. Ez lehet akár a SATA beállítási hibája ( amit előzőleg írtam ), vagy a lemez hibája.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg
üzenetére
Szervusz!
Az nem lehet, hogy a SATA-s lemezen volt valamilyen vírus? Mert ha beállítási hiba lenne, akkor szerintem csak a SATA-s lemeznek kéne lassúnak lennie, a régi maradt volna ugyanolyan gyors.
Ha újratelepíted a gépet, akkor az XP-t érdemes a SATA-s lemezre rakni ( valószínűleg gyorsabb a réginél ). Annyit érdemes még megpróbálni, hogy ha telepíted,akkor az alaplapon érdemes átkapcsolni AHCI módba a vezérlőt ( erről pl. biztos írnak az alaplap használati utasításában is ), viszont ilyenkor fontos, hogy a Windows telepítőjének rendelkezni kell a szükséges meghajtóprogrammal.
Ha van időd szerintem próbálkozz, hogy lesz a legkényelmesebb és a legjobb. Először a SATA lemezre próbáld meg feltelepíteni, olyan beállítások mellett, amilyenekkel most is rendelkezik a géped, ha nem megy akkor marad a régi lemezre való telepítés.
Esetleg írd le, hogy milyen alaplapod van, akkor kiderül, hogy hogyan lehet beállítani.
A fenti tanácsaimat kezeld óvatosan és ha a BIOSban ügyködsz valamit,akkor légy körültekintő és figyeld meg, hogy mit állítottál át. ( A BIOSban kellene lennie az AHCI-t beállító pontnak, de mint mondtam csak óvatosan - semmi komoly nem történhet egyébként, de jobb félni mint megijedni )
spista222: Erre nem is gondoltam, hogy a 160 gigás lehet akár rossz is. Azért talán nagy hülyeséget nem írtam
. -
spista222
addikt
válasz
jonasg
üzenetére
Ha a 160 gigás berakása után lelassult akkor valszeg a 160 as vinyó valamennyire de hibás vagy a kábele. Indíts el egy hd sentinelt hogy kiderüljön melyikkel van a baj. Lehet hogy a 160 ast ha tényleg rossz le se tudod formázni vagy ha igen akkor rettentően sokáig fog tartani, de ez is kiderül a sentinelből.
Mivel a leirtakból az adódik hogy a 160 as lehet hogy rossz arra nem tennék rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Jackson elektromos gitár
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
). Egyébként szerintem rendben van mindkét lemez, szóval az adatvesztés talán nem fenyeget ( de persze az bármikor bekövetkezhet
)