- Asszociációs játék. :)
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hohocali
aktív tag
válasz
kenwood #27870 üzenetére
Ez igaz, jönnek fel azok. De én most a nagy mozifilmekre gondolok, pl. Marvell, stb. Ezek bevétele a mozikból van, pedig nem lenne szükségszerű. Szerintem.
(#27871) PuMbA: akkor a "filmes" azt jelenti, hogy elmosott? Ezt nem lehet szerinted utólag rárakni? És ne vedd kötekedésnek, de még mindig ugyanaz a kérdésem : te az életben elmosva látod a mozgásokat? Mert én nagyon nem. Nemrég voltam Veszprémben moziban, hogy megnézzem, hol tart a kereskedelmi mozi, hááát... Ide elég csak annyi, hogy a film végén, amikor vezettem haza a kocsiban és kinéztem az ablakon, mellbevágott két dolog: 1. hú bazz, de éles minden! 2. és milyen jó a kontraszt!
Megjegyzem, megpróbáltam lefényképezni film előtt a vásznat (valami reklám ment rajta) a látószög miatt, és az iPhone6 nem talált fókuszt rajta! Ez lenne az igazi mozi? Na neee.... Ez max arra jó, hogy az emberben déjà vu érzést keltsen a gyerekkoráról, szerintem.(#27872) Formaster: én ezt folyamatosabbnak látom, mint egy mozit. 24 fps-t csak akkor látod folyamatosnak, ha felvillantod csak a képkockákat, mert ezzel becsapod a szemet. A youtube-ot ne keverjük ide, azzal sok probléma van. Nézzük a való példát : fut a kutya az udvaron, élesen látom. Szappanopera? Ezt hogy veszem észre rajta?
-
Joshi
titán
válasz
kenwood #27837 üzenetére
+PuMbA
A mai tévékben már testre lehet szabni a mozgásmegjelenítést, persze a nem létező képeket nehéz kitalálni és ha túlzásba visszük, akkor jönnek a képhibák (artifact). Ahogy előbb írtam, meg kell keresni azt a pontot ahol már nem darabos a mozgás, de még nincs szappanozás. Amikor már képhibák vannak akkor már bőven szappanozik a mozgás. Nekem az 50-60-120fps-es anyagok nem tűnnek szappanosnak, csak akkor ha az alacsony képsebességű anyagot interpoláljuk. Én így érzékelem.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
kenwood #27804 üzenetére
"De egy osszefoglalo nem neked szol,hanem mindenkinek."
Ezt pontosan írhatnám neked is, és mivel szinte kötelező jelleggel ajánlott a madVR használata, ha normális HDR-t akar az ember, meg még más egyéb hasznos dolgot, ezért teljesen felesleges ezen a 23Hz-en rugózni.
Ugyanis van ez a része a madVR-nek ami ezt a problémát teljesen jól és automatikusan megoldja. -
PuMbA
titán
válasz
kenwood #27799 üzenetére
Most épp VLC-zek, valamiért jobbnak tűnik vele a szájak mozgása és a hang kapcsolata, de hogy miért. Mivel évek óta MPC-HC-ztam, így simán feltűnik a különbség, azoknál a filmeknél, amiket jó sokszor láttam és úgy rögzült. MPC-HC-ban mindent alapértelmezettre állítok és akkor sem stimmel annyira, mint VLC-n. Pedig ez nem átkódolt cucc, hanem eredeti. MPC-BE-re lesz cserélve az MPC-HC szerintem.
""YCbCr 422-t vagy 420-át válasszunk és ezt a beállítást alkalmazva tudjuk kiválasztani a még szükséges 10 vagy 12 bites színmélységet." <--- nem artana kifejteni miert vagy-vagy ? mi a kulonbseg a ketto kozott? mi szol az egyik es masik mellett ?"
Igazából mindegy, mert NVIDIA-n YCbrCr422-t tudsz kiválasztani 12 bittel általában, de AMD-n csak 10 bitet például.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
kenwood #27799 üzenetére
- miert nem jo a 23hz? ---> egyéni preferencia kérdése, engem rohadtul nem érdekel, a tévén csak filmet nézek, nem csinálok semmi mást. Egyébként is, csak a filmhez kell 23Hz, egyébként nem, szóval a lejátszó váltson frekit amikor teljes képernyőre vált, amikor meg ablakban van akkor váltson vissza 60Hz-re és problem solved.
- Frissítsük vagy telepítsük a legújabb MPC-HC 64-bites (x64) verzióját -- valami olyat is lehetne ajanlani,aminek nem allt le a fejlesztese ---> nem állt le a fejlesztése, igaz nem úgy megy mint régen, de fejlesztik. A leglényegesebb része az LAV Filters amit szintén fejlesztenek, ez manuálisan frissíthető, ha van belőle újabb, nem kell megvárni amíg a program is frissül
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
kenwood #27745 üzenetére
Akkor meg venni kell egy DP-HDMI2.0 átalakítót.
-
Gaben92
őstag
válasz
kenwood #27737 üzenetére
A probléma ott van, hogy géppel az istennek se sikerült összehoznom a 4k60-at. Elvileg szerintem mennie kéne, de bármit próbáltam nem sikerült (Asus Zenbook UX510UX, i5-7200u)
NAS-t mindenképp vettem volna, mert mint írtam kevés volt a tárhely. Plex-et meg igazából kizárólag amiatt használok mert baromi sok animém van és azoknak a metaadatait macerás kezelni, viszont a Plex-nek van hozzá elég jó pluginja. A másik dolog meg megint csak az, hogy ha épp el kell ugranom Indiába egy hétre akkor a céges gép mellett sokszor elviszem a sajátomat is, mert azon tudok nyugiban filmezni esténként IT-s "leskelődés" nélkül. Na most ha itthon marad barátnőm laptop nélkül (iPad, PS4 kombóval ő elvan
) akkor ha filmezni támadna kedve lejátszó nélkül maradna, az meg nem pálya. Ez ahogy most van kényelmes, és mindent játszik natívban kadenciahelyesen.
Nem tudom, hogy értetted a B tervet, de nekem ez tökéletes A terv.
-
PuMbA
titán
-
kalidor55
tag
válasz
kenwood #27551 üzenetére
teljesen egyetértek!
nekem is a 4k egy csalódás! kár volt tv-ét venni rá! alig jobb, mint egy jó 1080-as cucc!, pedig elvileg, ha jól emléxem 4x-er annyi az info, a képtartalomban? nekem kb 10%-al ad többet kb, pedig 82 colos tv-én nézem és ülhetek akármilyen közel ez van. -
PuMbA
titán
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése