Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15601) robyroby válasza WonderCSabo (#15600) üzenetére


robyroby
tag

Sry :) Samsung UE32D5000 (ezek szerint nem minden ethernetes TV képes rá^^) :R

(#15602) hackeeeee válasza stevve (#15597) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Esetleg valamikor nem frissítenéd? :B Feltéve ha van hozzá megfelelő forrás.. Elég hasznos lenne.. :)

Mondjuk ilyen szempontból lehet, hogy érdemesebb egy Brazos-t beszerezni htpc-re, ha csak főként arra kell..

Véleményem szubjektív...

(#15603) sesshou


sesshou
senior tag

Üdv az uraknak

elég kezdő vagyok még a témában de már elolvastam az első oldalon leírt bejegyzést

Van valami amire nem találtam választ még: Hogy HDMI-n lehetséges e 5.1-es kiküldeni.
egy dell inspirion laptoppal rendelkezem core i3 2.3ghz és ati hd 5470 512 mb tulajdonságokkal ami ha a leírásból jól jött le már bármilyen 1080p-s vilmet lebírkózik.
A leírás alapján a videókarihoz tartozó hdmi-n keresztül minden féle hang kimehet ami csak létezik viszont ha nekem egyetlen 1 hdmi csatlakozóm van akkor megoldható az mindenféle dekóder nélkül ha a tv-n van 5.1 es kivezetés hogy azon keresztül szolgáltassam a hangot? a kérdés amiatt elméleti mert még nincs tv-m de nagyon remélem nemsokára hozzá juthatok egyhez.

A problémám lényege az hogy a laposon csak egy kimeneti és mikrofon jag van és ha a jövőben szeretnék 5.1ben élvezni hd filmeket akkor remélem nem kell másik gépet vennem.

remélem egyértelmü voltam így fél 1 kor
köszönöm a válasokat:)

(#15604) ilyen_85 válasza sesshou (#15603) üzenetére


ilyen_85
senior tag

Jól értelmezem, hogy a kérdés az, tudsz-e a laptoppal 5.1-es hangot kiküldeni, miközben ugyan azon a hdmi-n megy a jel a tv-be?

"Van valami amire nem találtam választ még: Hogy HDMI-n lehetséges e 5.1-es kiküldeni."

Igen lehetséges

"egyetlen 1 hdmi csatlakozóm van akkor megoldható az mindenféle dekóder nélkül ha a tv-n van 5.1 es kivezetés hogy azon keresztül szolgáltassam a hangot?"

Ezt a kérdést annyira nem értem, de gondolom azt szeretnéd elérni, hogy a laptoppal játszod le a filmet, ami hajt egy tv-t a kép miatt és, szeretnél 5.1-es hangot kiküldeni erősítőre.

Nos legegyszerűbb szerintem laptopból a hdmi-t be az erősítőbe, majd egy másik hdmi megy a tv-be. Ha ezt az erősítőd támogatja. Ha csak nem egybe házimozi szettről van szó akkor ez megoldható :)

Vagy ha a tv-n 1.4-es hdmi csatlakozók vannak akkor a laptopból a hdmi-t be a tv-be, majd egy másik hdmi összeköti a tv-t és az erősítőt, ami a hangot adja tovább.

Persze a tv-n biztos található legalább egy optikai csatlakozó, de nem néztem még utána, hogy ront ez vajon bármit is a hang minőségén. Bár feljebb talán pont erről van szó :) Sajnos épp csak benéztem, mert lassan megyek haza aludni.

De biztos van hozzáértőbb aki mindjárt segít nekünk:P ugyanis én is még csak most pakolom össze a rendszert és elméleti síkon mozgok :D

(#15605) sesshou válasza ilyen_85 (#15604) üzenetére


sesshou
senior tag

Jól értelmezted a kérdésemet pontosan ezt szerettem volna tudni. hogy a tv maga ha az csak ugyan sztereo át tudja e közvetítnei az 5.1-es hangot. Köszönöm a választ. Habár persze ha jól sejtem ez nagyon nagyon tv-függő

(#15606) stevve válasza hackeeeee (#15602) üzenetére


stevve
nagyúr

Nem tudom, mostanában kb. 0 időm van. Meglátom, terv van több is, csak meg kellene valósítani őket. :) Csak ilyenkor tudok netezni is. :B

(#15607) sesshou


sesshou
senior tag

Felmerült még két kérdés ami nem kapcsolódik szorosan a témához de azért jó lenne tudni.
A laptopomban egy IDT high definition audio CODEC et sorol fel a hangkártyák között mint eszközt (Dell inspiron 15r) amiröl hirtelen nem tudom hogy jó vagy rossz De hogy hol lehet és mit kell megnéznem ahhoz el tudjam dönteni hogy legalább középkategóriát megüti-e a hang chip jó lenne tudni valaki nem tudja esetleg.

Jah igen és maga a kérdés :
Hogyha HDMI-kábelen továbbítom a hangot akkor az jobb rosszab vagy ugyan olyan minőségü lessz e mint amit a hangkártya produkál feltételezvén hogy a hangchip közép kategóriás(tehát maga a lényeg hogy ilyenkor a hdmi ami lényegében a videó kártyához köthető az audio jelet feldolgoztatja a hangkártyával és csak utánna küldi ki vagy maga dolgozza fel esetleg nyersen továbbítja) Előre is köszönöm a válaszokat

(#15608) hackeeeee válasza stevve (#15606) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Persze, nyilvánvaló.. :) Örülnék neki, mert hébe-hóba van olyan cikked, amit szoktam használni valami bizonyításához. ;] :)

Véleményem szubjektív...

(#15609) WonderCSabo válasza sesshou (#15607) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Az az IDT hangkártya a Dell laptokokban szokott lenni, nem is olyan rossz cucc. A HDMIn kiküldheted dekódolva is, vagy dekódolatlanul (már ha a VGA tudja), de utóbbi esetben az erősítőnek dekódolnia kell tudni.

(#15610) sesshou válasza WonderCSabo (#15609) üzenetére


sesshou
senior tag

"nem is olyan rossz cucc" Óh ez jól hangzik tudsz még róla valami bíztatót mondani? Amikor kódolva küldöm ki a jelet akkor a hangkártya dekódolja a jelet? Valaki ismer arra megoldást hogy ki lehet e csikarni hdmi-ből 5.1-et?Ha csak és kizárólag 5.1 es hangórendszerem van? pl pl ilyen átalakítóval esetleg?

Kissé sok a kérdés tudom de még kezdő vagyok és minden érdekel:)

[ Szerkesztve ]

(#15611) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Akkor összességében, van értelme az AC3-fiterben az SPDIF-nél 24bitre állítani a kimenetet?

Véleményem szubjektív...

(#15612) WonderCSabo válasza sesshou (#15610) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nem, ezt a kodek dekódolja a CPUval.

A HDMIn digitális jel megy, vagy kódolt vagy dekódolt formában. Ezt mindenképpen analóg jellé kell alakítani, hogy a hangfalaidba bedugdoshassad.

[ Szerkesztve ]

(#15613) sesshou


sesshou
senior tag

A thor -rt szerettem volna elindítani egy bluray állomány rendszerből bdmv és certificate mappák meg ami csak kell. De se a hangsávot se a feliratot nem tudom váltani mert az mpchc nem hozza elő a menüt. viszont a ha azt az m2ts filet indítom el amiben a menü van ott nem tudok kattintani mi ilyenkor a teendő? van rá mód hogy valahogy magyar hangot csaljak ki belőle?

(#15614) Fandango válasza sesshou (#15613) üzenetére


Fandango
veterán

Legjobb tudomasom szerint az MPC-HC meg nagyon kezdetleges formaban tamogatja a blurayt, ahhoz inkabb mas szoftvert hasznalnek, pl TotalMediaTheatre de ez fizetos ha hosszu tavon kell (trialt ki tudod probalni).

(#15615) WonderCSabo válasza sesshou (#15613) üzenetére


WonderCSabo
félisten

MPC-HC-val DVD megnyitás opcióval nyisd meg a Blu-rayt vagy annak mappáját. Ekkor a jobb gomb -> szűrúk -> filmneve menüpontban tudsz sávot váltani.

(#15616) hackeeeee válasza WonderCSabo (#15612) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Értem.

Akkor ez gondolom az optikai kábelre ugyanígy igaz.

Véleményem szubjektív...

(#15617) WonderCSabo válasza hackeeeee (#15616) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Persze.

(#15618) hackeeeee válasza WonderCSabo (#15617) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Értem, köszönöm! :R

Véleményem szubjektív...

(#15619) stevve válasza sesshou (#15607) üzenetére


stevve
nagyúr

WonderCSabo válaszai mellé széljegyzet:

"(tehát maga a lényeg hogy ilyenkor a hdmi ami lényegében a videó kártyához köthető az audio jelet feldolgoztatja a hangkártyával és csak utánna küldi ki vagy maga dolgozza fel esetleg nyersen továbbítja"

Ilyen eljárás nincs. Legalábbis így nem tudod kikényszeríteni. Ha HDMI-n továbbítod a hangot, akkor azt a VGA küldi ki, nem lehet megutaztatni először a hangkártya felé - illetve nVidiáknál régebben az volt a szokás, hogy a hangkártyát a VGA-ra kellett kötni, mert nem volt a VGA-kon hangchip, de annak is voltak korlátai és az más történet volt egyébként is. Ki kell próbálni. Megnézed, hogy mit tud, ha HDMI-n küldöd és aztán a hangkártyát dugod a másik oldalon a hangkeltőre.

Az 5.1-es kérdést nem értem teljesen. A HDMI 8 csatornát kezel.

[ Szerkesztve ]

(#15620) stevve válasza stevve (#15619) üzenetére


stevve
nagyúr

De, értem az 5.1 kérdést. :D Csak lejárt a mod idő. :B

"Valaki ismer arra megoldást hogy ki lehet e csikarni hdmi-ből 5.1-et?Ha csak és kizárólag 5.1 es hangórendszerem van? pl pl ilyen átalakítóval esetleg?"

Ha azon a cuccon, ami kezeli az 5.1-et van HDMI, akkor igen, mint feljebb írtam, egyébként ne HDMI-n küldd, mert ez így felesleges és nem is nagyon hiszem, hogy lenne ilyen eszköz.

(#15621) Visormail válasza zoltanz (#15591) üzenetére


Visormail
addikt

Engem is érdekel a téma, jó lenne valami hivatalos (vagy legalább annak tűnő) forrás is, mert ez a sok szerintem meg valószínű nem tűnik túl megbízhatónak/meggyőzőnek, tehát gondolom magánvéleményként írtad te is csak ahhoz képest eléggé határozottan állítod.

Saját tapasztalat: foobarral asio kimeneten (az asio beállításaiban 24bit van kiválasztva) lejátszva 24 bit 192Khz sztereó flac fájlt, optikai kábellel összekötve az erősítő néma marad.
(Leírása szerint max 96Khz-et tud fogadni
NOTE for 96kHz PCM audio: AUTO, Source- DIRECT, and STEREO modes can be used when playing PCM signals with a sampling frequency of 96 kHz (such as from DVD-Video discs that contain 24 bit, 96 kHz audio). If such signals are input during playback in one of the other surround modes, output from SR7400 will be muted.)

Ebből arra következtetek meg más is írta, hogy az asio módnak ez az egyik lényege hogy nincs downsampling hanem a forráshoz állítja a kártyát, nem kell kézzel állítgatni. Márpedig ha 24 bit 96Khz sztereó flac fájlt játszok le akkor az szól, tehát átmegy az optikai kábelen. Ha nem menne át akkor ugyanúgy néma maradna amíg át nem állítanám 16bitre is nem? Mondhatja valaki hogy csak a mintavételezési frekvenciára vonatkozik az asio képessége, de a 24bitet lekonvertálja 16ra akkor viszont erre is mutasson valaki hivatalos linket (ez esetben nem értem miért hívnák ezeket az eljárásokat bit-perfectnek, ha nem azért mert nem változik semmi?).

Amiket találtam:
- [link] "ASIO output is "bit identical" or "bit transparent", that is, the bits sent to the sound card are identical to those of the original source"

- [link] itt pl van egy táblázat, Max. Resolution S/PDIF: 20 bits (24 bits optional) "S/PDIF can also transport 24-bit samples by way of four extra bits; however, not all equipment supports this, and these extra bits may be ignored."

Más hangkártya gyártók is azt írják amit hackeeeee-é, pl:
[link] "S/PDIF OUTPUT: max 24 bit/96kHz in Win2000/XP. Max 24 bit/48kHz in Vista/Win7."

Ha valaki még talál hasonló leírást akkor szóljon.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#15622) zoltanz válasza Visormail (#15621) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Ezek szrint elvileg vannak ilyen készülékek csak nem lehet találni. :DDD
Amúgy természetesen dokumentációkat olvasgattam a neten, és nekem ez jött le belőle. :U

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#15623) WonderCSabo válasza Visormail (#15621) üzenetére


WonderCSabo
félisten

"ASIO output is "bit identical" or "bit transparent", that is, the bits sent to the sound card are identical to those of the original source"

Csak ez nem a FLAC fájlra vonatkozik, hanem az abból dekódolt PCM-re. Aminek akárhány lehet a bitmélysége és mintavételi gyakorisága.

[ Szerkesztve ]

(#15624) Visormail válasza zoltanz (#15622) üzenetére


Visormail
addikt

De mi az hogy nem lehet találni? A kérdező rendszere is tudja hangkártya és erősítő oldalról is meg az enyém is.
Milyen dokumentációkat olvastál mutass már ilyet, mert minden amit én találtam az ellenkezőjét mondja mint te.

WonderCSabo: és ebből milyen következtetést kellene levonni? Egy 24biten rögzített flac fájlból a lejátszó által kibontott pcm is 24 bites marad nem? (továbbra is 24bitre állított asio kimenet esetéről van szó)

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#15625) stevve válasza Visormail (#15624) üzenetére


stevve
nagyúr

Most lehet, hogy én nem értem, de mi a kérdés végeredményben? :B

Az ASIO 2.0 támogat 192 KHz/24bit hangot, igen. S/PDIF is, de mindehhez elengedhetetlen egy ilyet tudó hangkártya és egy ASIO driver is - no meg egy vevő, ami képes erre szintén.

(#15626) Visormail válasza stevve (#15625) üzenetére


Visormail
addikt

Erről beszéltem eddig én is. Nekem összesen egy kérdésem van csak, hogy zoltanz miért állítja kapásból rávágva minden alap nélkül az ellenkezőjét. A kérdező meg elhitte neki és elkönyvelte hogy optikai kábelen nem lehet 24bitet átvinni, remélem visszanéz még és látja hogy nem igaz.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#15627) stevve válasza Visormail (#15626) üzenetére


stevve
nagyúr

Bizonyára csak tévedés, előfordul. Viszont ha a kérdezőnél nem ment, akkor ott valami mégsem kerek. :)

(#15628) Visormail válasza stevve (#15627) üzenetére


Visormail
addikt

Senki nem mondta hogy nem ment a kérdezőnél. Egyszerűen olyan hm erősítője van ami nem jelzi ki hogy hány bites adatot kap, de szólt. Az enyém pl az övével ellentétben a mintavételezési frekvenciát sem írja ki, csak 96Khz esetén másnál nem.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#15629) stevve válasza Visormail (#15628) üzenetére


stevve
nagyúr

Ja, értem. Kicsit kusza volt már ez nekem. :)

(#15630) hackeeeee válasza stevve (#15625) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

A fő kérdés az volt, hogy multichannel-ben, tehát pl, optikán kimenő DTS hangsáv, ha 24bites, akkor az az erősítő felől is 24bites-e, vagy csak 16bites.. Tehát, ha Nekem a kimenet a Realtek driver-ben 44,1khz 24bit-re van állítva, akkor ha MPC-HC-val nézek filmet, akkor ha pl. az AC3 filter-ben is 24bit-esre van állítva a kimenet, akkor a 48khz 24bites DTS hangsáv az valóban 24bites-e vagy csak 16? Vagy nem számít mire van állítva, úgyis az megy ki ami, ha a kártya tudja, mert Nekem a kimenet 44,1khz 16bitre van állítva.

Ha a távirányítón megnyomom a Status gombot, akkor pl. egy DTS hangsávnál 48khz-t ír, de bitet nem.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15631) zoltanz válasza stevve (#15625) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Elképzelhető papíron a 20-24 bit (nem tudom mi a különbség igaz pontosan) átvitele S/PDIF -en. Sztem az van a gyártók hamarabb áttértek HDMI -re (nagyobb marketing érték többmindent támogat, plusz nagyobb felárat számítanak érte), ezért nem találni ilyen készüléket. :U

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#15632) hackeeeee válasza zoltanz (#15631) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Az a baj, hogy már nem forgalmazott az erősítőm, így a Denon oldalán nem találom már fent..

A hangkarin, leírás szerint kimegy a 24bites hang.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15633) zoltanz válasza hackeeeee (#15632) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Csak a hangkarin ha ki is megy, olyan mint halottnak a csók. :U Ki kell próbálni kiküldeni 24 bit-en aztán vissza a hangkarira, és valami audio guruval megnézetni az anyagot. :U

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#15634) hackeeeee válasza zoltanz (#15633) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Mondjuk valami teszt lemezről rémlik, hogy volt olyan, amin kiírta az erősítő, h 96/24.. Akkoriban még coax-on volt összekötve, optikát még nem használtam. De, ebben nem vagyok biztos.. Csak kíváncsi voltam.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15635) zoltanz válasza hackeeeee (#15634) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Esetleg egy ellenőrzőösszeg vizsgálattal is meg lehet próbálni. Egy benfentes sztem megnézi egy zeneszerkesztővel grafikus módban simán megmondja. :U

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#15636) robyroby válasza robyroby (#15599) üzenetére


robyroby
tag

az új ethernetes LED TV-t (pl.Samsung UE32D5000) csak rádugom routerre, megosztom gépen a filmet és le tudom játszani a TV-n? :R

(#15637) hackeeeee válasza zoltanz (#15635) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Naja, talán, csak annyi a cinó, hogy nincs optikai kimenetem.. Ha lenne, úgy tudnék lobbizni ezzel, de nincs, vagyis úgy lenne jó..

Nah mindegy, megvoltam ezzel eddig is.. Csak arra voltam kíváncsi, hogy van-e értelme lényegében 44,1/24-re állítani a kimenetet, de azt mondta más is, hogy akkor nincs, és AC3 filterben sem kell 24bitre állítani.

Véleményem szubjektív...

(#15638) zoltanz válasza hackeeeee (#15637) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Sztem rakd csak 24 bitre, (erőforrás igénye effektív nincs) aztán egyszer lehet kiszúrsz egy részletet ahol kihallod. :U

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#15639) hackeeeee válasza zoltanz (#15638) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát jó. :)

Mert ugye zenénél ez nem érint, mert Foobar-ban wasapi van, és abban Nálam 16bit van, mert nem nagyon hallgatok olyasmiféle flac-et, ami 24bites. Vagy azt is hagyjam 24biten? Aztán ha valami olyat hallgatok akkor az 24biten szóljon? Gondolom ha 16bites, akkor az eleve 16biten szól ott is.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15640) zoltanz válasza hackeeeee (#15639) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Persze ha valami 16 bit-es nem tud varázsolni egy progi sem többet.
Elég sok anyag mozog 24 -bites hanggal, főleg Blu-ray lemezeken van. :U

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#15641) hackeeeee válasza zoltanz (#15640) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Filmeknél igen, ezért is kíváncsiskodok az adott témáról. :K

Véleményem szubjektív...

(#15642) zoltanz válasza hackeeeee (#15641) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Sok zenei Blu-ray (koncert vagy vegyes koncert+studió) lemez is van. :K
Én még nem voltam mostanában olyan lelkiállapotban (időm sem volt), hogy leűljek hallgatózni az ügyben, pedig egy ideje vannak ilyen lemezeim plusz cuccom is.
Az biztos, hogy széségesen szól, de nem tudom mennyire is ha érted. :U

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#15643) hackeeeee válasza zoltanz (#15642) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Azért érdekel, mert, hogyha már lehet, akkor ha úgy szólhatna, akkor szóljon úgy. :) Nameg ha már olyan a hangsáv, akkor az menjen ki, ha már van rá lehetőség.

Viszont akkor, ha van a Foobar-ban Wasapi, és akkor annál is 24bit-re állítom a kimenetet, és a hangkártya szoftverében is 44,1/24 van kiválasztva, akkor ha 16bites anyagot hallgatok, akkor az ugyanúgy 16bitesként szól, nem történik semmiféle "kódolás" vagy valami ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15644) zoltanz válasza hackeeeee (#15643) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Nem hinném, hogy resamling miatt kárbaveszne valami. :U Ha erre gondoltál. Használd nyugodt szívvel.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#15645) hackeeeee válasza zoltanz (#15644) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Igen erre. Ugye azért gondoltam erre, mert nem feltétlen megy mindig 24bites tartalom, de ha az, megy, akkor ne kelljen állítgatni.

Rendben, köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15646) Visormail válasza hackeeeee (#15630) üzenetére


Visormail
addikt

DTS 24bit 48Khz-es hangsáv az elég furcsa, biztos hogy nem 96os?

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#15647) hackeeeee válasza Visormail (#15646) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Biztos...

Pl. a DTS-HD "magja" az 48/24-es, elvileg.:K

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15648) Johnny Cage válasza hackeeeee (#15647) üzenetére


Johnny Cage
addikt

"DTS-HD "magja" az 48/24-es, elvileg"

és tényleg:

(#15649) WonderCSabo válasza Visormail (#15624) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Egy 24biten rögzített flac fájlból a lejátszó által kibontott pcm is 24 bites marad nem

Nem, olyanra bontja ki amire Te megmondod neki.

robyroby: TVs topikban sztem választ kapsz.

(#15650) hackeeeee válasza Johnny Cage (#15648) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

;)

Mondjuk ez csak ezekre a hangsávokra igaz. A "sima" DTS sávok viszont 16bitesek. (asszem)

Tévedtem... Viszont, ha a tulajdonságokban 24bitet ír, akkor mi a garancia arra, hogy annyi is megy ki? :D Mert ugye vannak olyan programok is, amiben csak annyi beállításra van lehetőség, hogy SPDIF bitstream, és semmi több. :)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.