Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Üdv!
Használ-e valaki Dyson akkumulátoros porszívót?
Meguntam a kábelt és a vasgolyót amit magam után cipelek....
Tévedés ne essék, takarító cégnél vagyok középvezető, otthon ipari porszívóm van (nem wattszámmal hanem egyenletes szívóerővel amíg a 9 literes papírporzsák meg nem telik) de ez a huzavona egy lakásban (75 m2) nekem nem gyere be...Na tehát Dyson...volt anno egy hooverünk...na az egy hulladék volt, akksi másfél év múlva kuka, de a szívóerő is nullához konvergált. Ez a dyson gyerek (dc45 animal pro) viszont tud valamit, egyelőre a fogást tudtam kipróbálni, nagyon tetszik, autóba is kiváló, de a szívóerőre, és használati időre (lemerülésig milyen a hatékonyság, mert persze egyenletességet ígér) vagyok első sorban kíváncsi...
Mosógép polémiához kívülről:
Én Mielés vagyok, vettem x éve egyet használtan 50-ért ment 10 évig tökéletesen aztán csapágycsere kellett volna, odaadtam egy csövesnek, és vettem egy 350 ezreset 85-ért...digitális, előre programozható, olyan halk hogy konyhában van ugyan elhelyezve és nem hallom...egy szóval nekem kiváló. Nálam 5 éves, ha kipunnyad 5 év múlva kidobom, vagy lehet hogy ezt megcsináltatom (35-öt mondtak teljes csapágycserére kiszállással...talán ennél megérné, annyira szeretem). 15 éves tapasztalat: jó gép a Miele...
Fúrógéphez:
Vettem Makitát mert költöztünk, és a 2-24-es Bosch kefés lett (időszámításunk előtti, de kiváló) valamit cserélt még benne a pók így lett fű alatt egy tizes, de...
Hát ugye a véső ereje össze sem vethető a Makitáéval...őszintén szólva semmilyen más kézi fúrógéppel. Na nem csak azért mert 3 joule-os az ütőereje (ezt másra is ráírják) de ez üt mint a vadállat. Az utódja hiába erősebb szerintem rosszabb (2-26).
Persze a Makita egy precíz szerszám, jó vele dolgozni, de ha villanyreszelő lennék csak 2-24-est használnék.
Na most dilemma, hogy a Makitát tartsam meg, vagy a Boscht -
Tulku
veterán
válasz macilaci78 #12491 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam pontosan: az új gen már litiumos, azzal nem kell annyit sz...kodni, és persze az élettartam itt sem a csillagos ég, de az első generációk szörnyűek voltak...
És persze ott 36 órát írt a p.raszt töltésre, és nem kapcsolt ki a töltő (nem impulzustöltő volt mint egy ipari akkus szerszámnál), figyelni állandóan...itt pedig 4-6 óra és kakukk...
koxx: Igen azok...nem olcsó, de ez akkus és "csak" 99 az AV planet-nél
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz emitter #12498 üzenetére
Szerintem pont a gáz főzőlapból egál milyet veszel...illetve a tisztíthatóság egy fő szempont.
De fúvókát, szikráztatót, vasrácsot tán mindegyik kínai cég tud csinálni ha van megfelelő nóháu...
Még fontos lehet a gombok elrendezése...valaki szereti elől, mások oldalt.
Vasrács legyen masszív.persze lehet hogy vannak más szempontok...majd szakik kijavítanak.
-
-
Tulku
veterán
Mint takarításban dolgozó:
Ha az a cél hogy könnyen gyorsan, valóban vesződség nélkül cserélj teli portartályt, akkor papír porzsák.
Egy mozdulat, 500 ft-tól fölfelé, de nincs vesződség.
Pillanatnyilag egy olyan kollektíva irányítását kaptam meg, amely 50 000 m2-t takarít naponta 2x, itt számít a gyorsaság, vesződség mentesség, teljesítmény. A porzsákok itt 9 literesek, de otthoni használatra ennek töredéke tervezhető.Ha az a cél hogy a kijuttatott por mennyisége minimális legyen, akkor az a motor előtti és utáni szűrők cseréjétől függ.
Erre eddig egyetlen profi alternatívát láttam (nem ipari gépekről van szó) amit a Miele alkalmaz, vagyis van egy 9 rétegű porzsákja, egy előszűrője és egy motor utáni (biz-baz névvel ellátott) szűrője amit 4 porzsákonként cserélned kell. Vagyis kapsz 4 porzsákot, és két szűrőt 4 ezerért, ami elsőre könnyfakasztó, de kíméli a porszívót és az allergiásokat.
Én a szűrő mosásában nem hiszek, pontosan azokat a részecskéket nem távolítja el a szűrőből a víz-benzin-akármi, ami nem a felületen tapad meg, ebből a szempontból a csere sokkal alkalmasabb alternatíva, más esetben allergén szűrésről beszélni csúsztatásnak hat (de elképzelhető, biztosan van rá vmilyen általam nem ismert hókuszpók...ezt elfogadom).
Nálunk az utóbbi nem szempont, tehát ipari porszívót nem ajánlok.Vizes porszívót kipróbáltam, ha sík a terep akkor is óvatosan kell vele bánni, nem mindenkinek ajánlott, ettől függetlenül biztosan bejöhet egyeseknek.
Én személy szerint lakásba (100 m2-ig) nagyon kicsi cserélhető porzsákos és szűrős porszívót vennék, megfelelő szívóerővel.
De ez én vagyok
-
Tulku
veterán
válasz -Dave- #12601 üzenetére
Én csak egyet nem értek (a mellékelt Sencor adatlapját böngészve):
Hogy lehet egy hepa szűrő mosható?
Eltávolítja a szűrőfelületről a víz a poratkákat és a mikroorganizmusokat?...Költői kérdés volt....
Más...
MM-ben egy éltes hölgy kirobbanó formában volt a porszívó osztályon...kérdeztem hogy az általam vásárolni kívánt Miele-ből van-e bontatlan, egyből másfelé próbált terelni...mutatott egy Philps-et, mondván majd az megváltja a világot, mert ennek a mílének csak 450 w szívóereje van de a filipsz 600 wattos...na mondom megnézem...és láss csodát, kb fele akkora szívóereje volt.. a filipsznek. Ráállítottam a mílét fél erőre, mondom neki (voltak ott persze más zsákmányállatok is, ezért kétszeresen fontos volt a promó bukás mentessége) hogy emez félerőn akkor, erre kérte hogy forduljak meg, és úgy döntsem el hogy melyik nagyobb szívóerejű; a míle félerőn, vagy a filipsz teljes hangerőn...ráhibáztam, elkullogott és a többi zsákmányállatot tépkedte.
Megkérdeztem egy másik MM-est, ez ugye filipszpromóter? Igen volt a válasz, majd lealkudtam a mílét egy tizessel, így lett egy 2000 w-os turbó és kombi fejes porszívóm 50-ért...2 év míle garral...
Sajnálom a filipszet...még van hová fejlődnie.
Tanács:
Ne mindig a számoknak higgyünk, tapasztaljunk. Elindítjuk a porszívót (kérjünk segítséget, MM-ben annyira kevés a vevő, hogy vadásznak a zsákmányra) és a fejet vegyük le, majd kézzel nézzük meg a szívóerőt. Könnyen rá lehet döbbenni turpisságokra...
Ezen kívül fontos hogy felfelé lökje a kiáramló port, lehetőleg lágy indítású legyen (kevesebb poratka kerül a kezdetekkor a levegőbe), megfelelő kombi feje legyen (próbáljuk ki mindkét padlófajtán; szőnyeg és hideg burkolat), kábel felcsévélés működjön rendesen (legalább 5-6 m kábel tanácsos), ha lehet ne digitálisan programozhatót vegyünk (ha elromlik egy vagyon) és nézzük meg az alkatrész ellátottságot (porzsákok, szűrők kiemelten fontosak).
Szűrőt cseréljünk 4-5 porzsákonként, ha valamilyen allergén reakciót porszívózás után el akarunk kerülni.... -
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz rhonin #12609 üzenetére
Szerintem egy 2000 w-os 4-500 w szívó teljesítményű szerkezetnél még fél év is sok szűrőcsere intenzitásra....
Na mind1, csinálok beépített porszívót, fogom az iparit, megberhelem, beteszem egy olyan szekrénybe amiben van felszálló szellőző cső, kifúvás megy 50-es csővel oda, beszívó csonk és bekapcsoló szekrény oldalára...és 10 m gégecső preparálva lesz jelen a lakásban takarításnál...szűrőket meg elfelejtem, porkavarás nulla, mert csak beszívás van.
Klíma beltérijére veszek a teljes hőcserélőre fotokatalitikus szűrőt, az pedig olyan szűrést csinál hogy kiadom a lakást labornak :-))
Én ugyan nem érzek semmit de asszony és kölök allergiás, asztmás...ne tüsszögjenek állandóan
Emitter: zárd le a konyhát egy végzáróval, rakhatsz a függő és a munkalap találkozásához vízvetőt is, aztán oda rátolod a hűtőt a végzáróra kívülről és trárááá!
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz deathtania #12702 üzenetére
"ha jól képzelem el, akkor elvágatom pont ott, ahol az ajtó lenyílik és legalább 3-4 L- alakú vassal felfogatom az alsó részét a szomszéd szekrények oldalára "előlapként". így ha simán lenyitom, lesz hely, max egy 0,3-0,5 cm-es vágás látszik csak az ajtó alsó felén."
Bármennyire eszement ötletnek tűnik,ez egy profi megoldás...nálam is így van, hidd el, semmi nem fog látszani.
Ráadásul nálam egy kazettás fa előlapot kellett így elnyiszálnia az asztalosnak, ami aggodalmakra adott okot, de tökéletes lett a végeredmény....l vas meg fillérek, négy reiser meg szintén....sokszor a legkézenfekvőbb megoldás mellett evezünk el, és bonyolítjuk -
Tulku
veterán
válasz deathtania #12747 üzenetére
Én nem mertem linkelni...de most alátámasztom!
Egy 10 éves Miele, ha rendesen átnézett szervízelt darab (főleg az újabbak) lazán viszi az újabb 10-est (tapasztalatból írom) és akkor is javítható. Talán a régebbi modelleknél a hibrid programtárcsákkal voltak apróbb gondok, de ezek a mai digitális gépeknél már nincsenek (ismétlem 10-15 éves behozott modellekről van szó)
Amit linekltél:
Megbízható, valóban átnézi, garanciát vállal rá.
Én egy 300 ezer forint körüli gépet vettem 90 körül 5 éve, mert a korábbi 10 éve nálam tartózkodó Miele csapágyas lett (azt is javította volna 30-ért, de én az akkori legújabb dizájnú, előre programozható, 1600-as, ferde panelűt akartam...).
Mivel a régit 50-ért vettem, így eladtam 10-ért, 40 ezerért volt közel 10 évig Mielém...és akkor jön a komfort érzet.
Mert nem tudom melyik fórumtag mosógépe hangszigetelt, de ez az.
Amerikai konyhában a fejemtől 2 méterre mos, este halkan nézzük a televíziót és...nem hallok semmit...de ez nem igaz, mikor 1600-ra felgyorsul hallok némi nagyon halk motorzajt...Eszembe nem jutna a svédek által összevásárolt és lezüllesztett AEG-Electrolux-Husquarna konszern termékeire cserélni (sajnos az AEG az árnyéka sincs egykori önmagának, egy válogatott Electrolux...nekem még 12 éves Germany AEG mosgatógép van, de azt meg lehet most is nézni, szerelő még nem látta).
Persze ezzel nem lealacsonyítani akarom azokat a termékeket, amiket garanciával, boltból, hivatalosan vásároltak meg fórumtársaim, csak én bevállalós vagyok és úgy néz ki perpill nyerésre állok
A linkelt honlapot üzemeltető személlyel pedig semmilyen kapcsolatban nem állok (5 éve álltam pár telefon beszélgetés erejéig...elég készséges a pók)
-
Tulku
veterán
1. Vedd ki a mosószer adagolót (kijön valahogy) és áztasd savba (ecet illetve savtartalmú tisztítószerek de nem sósav) vagy kezeld lúggal (Domestos)
Lényeg a fertőtlenítés és az élőlények (penészgomba) eltávolítása2. Ez a nagyobb feladat: ameddig tudsz nyúlj be a mosószer adagolóba és minden helyről mosd ki a nem kívánatos elemeket, lényeket (áporodott tisztítószer, penész...ilyenkor szokott lenni) Ha nem megy vegyél szavó-t és fújkáld be többször, aztán alapos kimosás és ruhatöltet nélküli savas mosás (ecet).
Figyelem, az ecetet a kezdeti szivattyúzás befejezése után tedd be mert elillan, ha kiszivattyúzza.90 fok oszt nézd meg mit tettél...
-
Tulku
veterán
Mosóport ha lehet ne...azt ha nem adagolja be 100%-ig a gép (víz nem viszi le) akkor ott marad (nem csak látható helyeken, gondolj bele mi lehet ott amibe nincs betekintésed).
Mi azzal a kapszulával mosunk ami egyre népszerűbb, nagyon jó eredménnyel, sokkal kisebb helyet foglal, nem terheli a mosószer adagolót...szerintem ezé a jövő.
Egy próbát megér...Ruhák száradása: Ha kiveszed jó illatú, de bedohosodik akkor nagy a páratartalmatok (mi vidéken olyan házban laktunk ahol rendre 50-60% volt)) és nem marad más mint 40-ért egy párátlanító...na az kivégzi a párát, ilyen tablettás sundámbundám módszerrel ne próbálkozz, azok max ágynemű tartóba valók...tablettára előbb-utóbb kifizetsz annyit ami egy párátlanító ára, és sehol nem vagy hatásfokban ahhoz képest...napi 2-4 liter vizet összeszed!!!
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
12 éves az AEG mosogatógép...ugyan nem tudom mit csinál mert nem hallom olyan halk (nem lódítás) lehet hogy nem csinál semmit és koszosan pakolom vissza a cuccot a szekrénybe
Bár a mosogatószer elfogy...meg a műanyag edények már nem teljesen szárazak csak a porcelán, üveg, fém dolgok...mind1 kinyitjuk az ajtaját (halkan sípol) és rendre száraz a műanyag is 5 perc múlva...
-
Tulku
veterán
válasz #25712384 #12879 üzenetére
1,5 méteres gazhoz már 2,3-2,8 lóerős gép kell...
Az ász a Stihl 400-as utód(410), de használtan baráti áron kifoghatsz 400-ast, csak szakértő kell, hogy megállapítsa mennyire van széthajtva...No name-et ne, legfeljebb Oleo-Mac, ha kevesebb a keret...
Dikicset feltétlenül vegyél hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz #25712384 #12889 üzenetére
A centisnél jóval nagyobb magoncot már körfűrésszel illik, mert szét....sza az automata kuplungot (dikicset nekivezeted és óriási fordulatszám csökkenés, esetenként megállás) de ha nagyon ritkán van, finoman nekiviheted a 2 centisnek is, ha ügyes vagy körfűrészként működhet...
Ha évente 2x vágod a területet, nem lehet centisnél nagyobb fás szárú max bodza, az meg üreges...
Vannak részek (energiafűz asszem) ahol ez a cél (2-3 centis magoncvágás évente) oda kell a körfűrész és a 3,5-es lóerő...de gondolom nem ez a cél.
410-es bivaly erős, általános feladatokra több mint elég...dikiccsel a centiseket meg sem érzed...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest