- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Askformore #41397 üzenetére
Teljesen biztos.
-
gorbep
senior tag
-
ricsik
őstag
Találtam egy jó árú gépet, gyanús is lett, hogy nálunk kb 600e, itt meg 160e. Tessék megnézni a szállítási díjat. Honnan jön ez, a holdról?
. Kicsit becsapós. [link]
-
KisTücsök
addikt
CA 640R milyen a 250/300-as Arcamokhoz képest? Mozin.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Askformore #41393 üzenetére
Csak sztereó lesz.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok! Lehet hogy hülye kérdés: ha egy Logitech Z5500-at rádugok optikai kábellel egy Samsung lcd tv-re, a tv-t pedig hdmi-vel laptopra, és úgy nézek filmet, akkor veszítek a hangzásvilágból? Köszi előre is!
-
KisTücsök
addikt
válasz
gyurczy #41374 üzenetére
Pont ma nézegettem én is. Mondjuk csomónál csak belföldi szállítás van. Most pl találtam egy ilyet. Bár ez német asszem. Most komolyan 2.5 eurónál tart a licit? A szállítás meg 42 euró, már ha jól veszem ki. Akkor kb 50-ért enyém lehetne ez a center? Azt a német szöveget lefordíttattam neten, elvileg hibátlan a cucc. Most ez tényleg ennyi, vagy valami elkerülte a figyelmemet? Mondjuk, hogy nem a center eladó, hanem az állvány, vagy ilyesmi...
Áh, lehet megvan a buktató. Mi az a "Neupreis 325,- €"?
-
-
gorbep
senior tag
válasz
gyurczy #41382 üzenetére
De a bedobást remélem automatikusra csinálod, akkor csak a legnagyobb ajánlat felé a lépcsővel teszi, valamint ha rád licitál valaki az utolsó pillanatban, de a maximumod magasabb, te nyertél, még mielőtt ő látná, hogy nem emelt eléggel.....
UI: Bocs, elfelejtettem, hogy nem ma kezdted ezt...
... inkább én kérek tanácsot..... akár privibe is....
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #41378 üzenetére
bajnokpityu: Nem, de a családból a kétcsatornást jó portékának tartják, illetve Amcsi ebay-en 1600 dodó fix áron van kint hasonló motyó, pedig ők marhára olcsók.
gobep: Nem jó. Jobb szeretek a legvégén bedobni licitet, be lehet altatni az óvatlan ellent így.
-
Rebell
senior tag
Konkréten még utazni is alig kellene, (Pesten belül), nem több száz km-ről van szó. Személyes átvétel lenne. kipróbálástól is elzárkózik.Az a duma, hogy minek adjak próba garanciát, ha a termék garis (hozzáteszem 1árva vásárlást igazoló papírfecnit nem küldött, többszörös kérés után sem) és kitudja, lehet, hogy már próbálkoztak garira javíttatni, de nem lehet...... komolyan Fejétől bűzlik a hal.
Tényleg bocs az offért, de ennyit a használt piacról, vagy én nem találtam még meg a megfelelő partnert.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Rebell #41375 üzenetére
Mondjuk azt megértem ha olyan formában nem biztosít kipróbálási lehetőséget, hogy postázni kell a cuccot oda-vissza. Pl. erősítőt én sem szívesen postázgatnék. Persze ha csak akkor van visszaküldési szándék ha hibás, az megint más dolog.
Komolyabb/értékesebb dolognál ha ki akarja próbálni a vevő, inkább utazzon mint posta.
Persze nem tudom most Nálad milyen eset áll fenn. -
gabenn4241
tag
Sziasztok!! Van egy 5.1 jamo szettem van! (e350ppl+pioneer sw110s-k+kenwood krfv5070d erősítővel) Házimozihoz tökéletes, de a zenére nem igazán jött be nekem! Gondolkozom a cserén sztereó rendszerre! Van egy kenwood ka-33 sztereo erősítőm! 2x50wattot tud régi de még van benne anyag (220w a felvétele) Régebben egy üzletben hallotam a jamo s708at szólni és tetszett. Érdekelne hogy megéri-e lecserélni az egész rendszerem?? Kell-e ilyen kaliberű hangfalakhoz mélynyomó vagy elegendő a mélytartomány amit a hangfal előállít, filmeknél milyen??? Vagy mit javasoltok mit kellene csinálnom a rendszeremmel hogy a zene is életre keljen, ne csak a filmek?? Tudom ezek nagyban szubjektív dolgok, de a kiváncsi lennék olyan véleményre akinek bőven van viszonyítási alapjuk!! Előre is köszönöm a segítséget!!
-
Rebell
senior tag
Megmondom őszintén, elegem van a Magyar használt piacból.
Valamit garanciásnak hirdetni, de kipróbálási lehetőséget nem biztosít az ember, sőt még neki áll feljebb, és inkább lemondja a nekem való eladást.
milyen kib...ott dolog ez? mi az a próba gari?olyan nincs! akkor veszek 1 jól kinéző dobozt levél nehezéknek?Akkor inkább megyek boltba és veszek részletre 1 újat.
Tudom, hogy Off téma, de akkor is felháborító.
Ezért tart az Ország ott ahol, mindenki Lop-Csal-Hazudik. Tisztelet a kivételnek!
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #41372 üzenetére
Angolok viszont eléggé vegyes felvágott, plusz tele vannak külföldivel. A 807-em egy lengyel sráctól jött pl.
Ki lehet fogni ultra jó vételeket, lemerült teló miatt lecsúsztam egy Proceed HPA3 -ról, 360 fontért ütötték le.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #41372 üzenetére
Én az angoloknál vettem a Denon AVR-2310 erősítőt 2011-ben, 92 eFt-ért. És szintén az angoloknál vettem nemrég egy új Pioneer BDP-450 lejátszót 63 eFt-ért.
Természetesen a fenti árakban benne van már a hazaszállítási költség is -
Gaben360
senior tag
válasz
bajnokpityu #41369 üzenetére
Ja akinek van bátorsága...meg némi nyelvtudása az jól járhat,én egyik se vagyok.
Tettem egy +15k-s ajánlatot,annyit még talán hajlandó lennék ráfizetni,többet semmiképp,meg nem is ér többet a 3805. -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #41369 üzenetére
Bizonyám!
Angoloknál vannak a legjobb árak és onnan futár is eljön a motyóval 25 kg-ig 12-13 rugóért, háztól-házig szállítva.
-
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41365 üzenetére
Saját (pont Denon 2809) erősítőm is így használta az előző tulaj, tehát TV-proji miatt polcon benyúlva átdugdosott. Na azért meg lehet nézni, h ezen mennyi karc van a meghirdetetthez képest. Mondjuk 1%-a.
-
need
addikt
Sziasztok..!
[ez] jó vétel lenne...??
-
Gaben360
senior tag
Szerintetek épeszű ember aki 30k+ kér a 2805-re egy 3805-ért???
Annyival többet nem ér szvsz.
Itt is hírdet az ember,többek közt azt a karcos hátuljú 2809-et. -
törölt tag
válasz
g.osseus #41354 üzenetére
Zenei erősítő (denon) mellé zenei(Dali) hangfal ütős erősítőhöz (onkyo) ütős (mission) hangfal való vagy úgy kell párosítani hogy egymás hibáját kijavítsák. Vannak jól(Marantz, Dali) és rosszul (h/k, Wharfedale) párosítható erősítők és hangfalak. Denon-Jbl nem megfelelő egymáshoz ütős hangfal zenei erősítő, Nem passzol a hangzásuk. Legalábbis aki Itt párosította ezeket cserélte hamar valamelyik komponenst másik fajtára. Próbálni kell együtt amit választasz. Ki lehet szűrni hamar mi illik mi nem illik egymáshoz.
-
g.osseus
csendes tag
válasz
#09634560 #41351 üzenetére
Értem, köszi!
Denonból pont a 1713-assal szemezek, mert az is kapható itt. Persze nem titok, melyik boltról van szó, a hangfalakat innen néztem.
Végül a pár nappal ezelőtti "próbálkozásom" óta nézőpontot váltottam. Inkább kinézek egy tuti gépet, legalábbis kategóriát és majd erősen gyűjtök rá. Azóta nézem a használtakat is, az újonnan vett most csak az ingyen hitel miatt szempont, mivel egyben jelenleg úgysincs ennyi pénzem.
Az általad linkeltek közül a JBL nagyon tetszik, ránézésre kiegyeznék vele.
Amúgy az miért van, amit írsz, hogy bizonyos márkájú hangfal csak bizonyos márkájú erősítőhöz jó? Mondjuk egy JBL + Denon miért nem elképzelhető? Vagy hogy is van ez? -
Tuto
aktív tag
Vélemények a Onkyo NR616 ról?
http://proteusaudio.hu/index.php?/Tesztek-bemutatok/onkyo-tx-nr616-hazimozi-ersit-teszt
-
törölt tag
válasz
g.osseus #41347 üzenetére
Wharfi csak Denonhoz vétel de tutiezek csa. 1713-ig okék.. JBL esetleg 4xxx yamaha vagy 1xx H/K szintje.. Ha linkeltél volna,akkor anak a boltnak ajánlatából tudunk volna ránypontot adni,és majd eldöntötted volna: megléped vagy kicsit olcsóbbat nézelődnél.. Hiuába, drágábba kerül ujonnan a minőség -ezért irány a hazsnáltpiac...
ezt vagy ez és ez felett kell nézelődni.. -
g.osseus
csendes tag
Sziasztok!
Gondolom profi cuccok vételéhez nem szokás nagyker és nagyker szerű boltokat ajánlani, kipróbálni úgyis elmennék szakboltba, viszont ha van lehetőség 0% THM-re ÉS jó áron megvenni a cuccot, akkor élnék ezzel a lehetőséggel, amíg tart az akció. (Linket direkt nem írok, nehogy reklámnak tűnjön
Én most ezeket találtam, szeretném a véleményeteket kérni, csak úgy önmagában a szettekről és az árról:
-Wharfedale Obsidian 600 HCP 5.0 150-ért?
-Wharfedale Crystal III 30.5/1/c 5.0 120-ért?
-JBL Studio 180+130+120 5.0 175-ért?
Másik kérdésem pedig hogy melyikhez milyen erősítőt ajánlanátok.
Előre is köszi!
osseus -
zszp5
csendes tag
Sziasztok,
egy blu-ray lemezen miféle hangsáv az hogy English 7.1 NF. Milyen hangot jelöl az hogy NF?
Köszi
Zoli -
törölt tag
A holt szezon miatt épp jó a használt cikkek ára... lene rávalom épp most tuti ráugornék egyre.
4k: ha lesz nilyen megjeleníód az tuti fel fog skálázni,forrásul pedig olyan médiajátszó tuti lesz -főleg az első időkben- hogy 2 HDMI kimenetes melyek egyike 4k,másik 1.3 verziójú., ÍGy az nem lenne feltétel.
Harmann jó házimozira, de elég tulárazott,gyakorlatilag 150-ért a 370-el egyenértékü Denon 2112,Pioneer VSX9222 kapható, de a Netdeponál 150-ért nagyon jó eggyel nagyobb,kategóriás 1122 kapható. ha hazsnáltak nem lennének, bomba vétel lenne.
De a hagnfalaid mellé kidobott pénz lenne, elég lenne tudásuknak a 422 is... ami roszabb a jelenlegi 620-nál.
Igy marad józan ésszel Patice ajánlata: add el a falaid és a 620-ast, utána vegyél használtat minddenből. mélynyomót ha bevált nem kell cserélni. (nemrég linkeltem 2311-es Denont, az zzal feljeb is lépsz, és tudja 4k kivételével ami neked kell).
Ha megfogadod tanácsunkat és találsz bármit, ir d be ide és véleményezzük. -
TVMaci
tag
Tudna valaki ajánlani egy normális magyar házimozi magazint? Járat itt valaki ilyesmit?
-
spiky03
veterán
Hát nem tudom.
Én is több évre tervezem majd az erősítő cserét ha meglesz a rávalóm.
De engem a 4K nem annyira érdekel még, úgyis horror áron adják majd ha kijönnek a 4K-s cuccok.
Nah meg nem az sem biztos, hogy befog futni, mert mint látjuk azért többen vesznek még most is DVD-ket, mint BD-ket.Szerintem itt mindenki, akinek olyan erősítője van úgy használja, mint ahogy te szeretnéd, hogy abban van dugva minden.
Engem inkább a hangminőség érdekel, mint a 4K,
De ez az én véleményem.
engem egyedül, ami érdekelne az erősítővel kapcsolatban az az a 3D, mert olyan a tv-m meg van olyan Bd eljátszóm is, néha napján lehet, hogy megnéznék 1-1 3d filmet, mert ugye abból sincs sok,a mi jónak is mondható.De pl mozira szerintem ez jó lehet:
Marantz
OnkyoDe majd a hozzáértők ajánlanak neked valamit.
-
need
addikt
válasz
spiky03 #41328 üzenetére
való igaz hogy 4K még most elég távoli dolog.. viszont én eresítőt 5-6 évre számolok..legalább..!
a 4K inkább majd a jövő..nekem volt egy yamaha rxv 620 erősítőm amit nem régen adtam el..! gyakorlatilag a helyett keresek valamit..
a szoba 20 négyzetméteres.. Heco Magnat Spirit 400 hangsugárzóim vannak..Magnat akív sub..stb..
95% film maradékban zenére kellene..! egy kábeles rendszer lenne ami azt jelentené hogy minden az erősítőbe lenne kötve..dvd lejátszó..hdmi..és multimédiás lejátszó (Popi A-400)és egy hdmi menne a tévébe. -
spiky03
veterán
Itt a használtat fogják javasolni neked és én is azt javaslom, mert ott sokkal jobb darabokat vehetsz olyan áron, amiből új erősítőben csak gyengébbet kapnál.
Úgyhogy tedd azt mint itt sokan akik erősítő vásárlása előtt álltak, nézegesd a hirdetéseket és a kiválasztottadat linkeld be ide, és a hozzáértők majd véleményezik.Egy kérdés?
A 4K miért lényeg?
Van olyan megjelenítőd, forrásod ami ilyen?
Mert én úgy tudom, hogy ilyen formában még nincs anyag, talán idén jön csak még a Csodálatos Pókember ilyen formátumban, de egye a lejátszók is drágák vagy még nincsenek is amik letudnák ezt játszani.Szerintem ezt húzd ki a listádról.
Jah és azt sem írtad le, hogy mekkora szobába lenne, miket kötnél rá, milyen arányban menne rajta film-zene?
Esetleg az első hozzászólásban is nézelődhetsz.
-
need
addikt
Sziasztok..
Házimozi erősítőt szeretnénk vásárolni.. de úgy látom most van a holt szezon..
nézegettem az ajánlásokat is...de sok ezek közül a tavalyi modelleket már sok helyen nem forgalmazzák.3 kritérium volna elsősorban.. a 4K.. a második legyen benne meg az a lehetőség ha zenét hallgatok akkor mindegyik hangszó szóljon..az utolsó pedig hogy bekapcsolás nélkül is átvigye a jelet.. a 4-et nem írtam mert a net már úgy látom mindegyikben alap!
Na most pénzem rá.. olyan 150-170.000 van rá...
érdemes e most várni az új modellekre.. pl. pioneer 923...?!? vagy megfelelnek itt a tavalyi modellek is ha tudok valahonnan keríteni!
Amire kíváncsi volnánk főleg annak akinek van Harmon Kardon erősítője..mennyire jó vétel ez házimozizásra..? AVR-270 néztem.. mondjuk ki is lóg abból a bizonyos keretöl..!
Van még 2 további versenyző is.. az egyik a új Denon erről még keveset tudni X2000 modell és ott van nem utolsó sorban a Yamaha RXV 673 cucca.. az sikerült kideríteni hogy i,portör váltás van éppen a Yamahánál és nehézkes a beszerzése..!
ha valaki elolvassa azt gondolja hogy kissé bizonytalan vagyok.. vagy még se.. vennem kellene egy erősítőt csak fogalmam nincs arról hogy milyet..!
-
Gaben360
senior tag
válasz
#09634560 #41309 üzenetére
Azt hittem,hogy előrébb lennék egy 435-tel is,na mindegy akkor nem erőltetem.
Az arcam az szép és jó,de sokat kéne ráfizessek,meg Kistücsök szeretné a 250-est megvenni,így nem keverek be neki,pedig azt még megléptem volna.De akkor teljes szett csere is kéne,arra meg végképp nincs keret. -
gyurczy
őstag
-
gyurczy
őstag
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #41316 üzenetére
Elvileg olyannal amit Tamoo árul.
De következő hónapban még megtudjuk kérdezni, amikor megyünk a következő szállítmányért.A nagy Elac-ot azt még régebben hallgattuk a Korner Audio-nál, amikor még az volt a nevük.
Az RX6-ot meg a Hifi Barlangban. -
spiky03
veterán
válasz
Sefter #41314 üzenetére
Hát van pár lehetőség.
A kérdés, hogy majd lesz-e belőlük akkor akciós, vagy épp a használt piacon.Ezek tetszettek:
- Monitor Audio M2 (ez van havernak, de vsz ez később már nem lesz mert kifutó széria, persze hátra csak a kisebb, mint neki az M1 előre meg M4-et gondolnék)
- Monitor Audio BX2 (ebből a kisebb elég lenne hátra, előre meg ugye az álló)
- Monitor Audio RX6 (ez a nagy álom)
- Elac 53.2 (ez hátra, előre a nagyobb testvér)
- Elac 63.2 (ez hátra, előre a nagyobb testvér)
- JBL ES20 (ez természetesen hátsónak, előre az ES80-at)Ezeket hallottam a különféle hallgatózásokon.
-
spiky03
veterán
Ma meghallgattuk a kis Monitor Audio M2-t nálam, mert ugye ma hozta el haver.
A többit, a hátsókat meg a centert majd következő hónapban hozza. Azok jelenleg lefoglalózva.Hát mit mondjak, meghallgattunk pár zenét az én Eltax-aimmal, majd átdugtuk a kábelt a Monitorokba és azon is meghallgattuk a zenéket.
Ami feltűnt, hogy nagyobb volt a tere meg mintha feszesebb lett volna a mélye, mint az enyémnek. Ha az az a jelenség az volt, amit én annak gondolok.
Rátoltuk az "I love Bass" című csoda zenét is, hogy mennyire "leng" a hangszóró és az is jobban kilengett, mint nálam.
Igaz mondjuk ezek nem is 10000be kerültek
Annyiből jó volt, hogy mentem haverral mindig hallgatózni, hogy így megvan már nekem is a jelölt hangfalak amiket majd keresek, ha eljön az én időm.
-
Sefter
veterán
Létezik olyan, hogy az erősítő nem szeret egy hdmi kábelt..
Van egy gyári sony hdmi 1,4 kábelem, amit ha erősítő és bármi más közé rakok akkor csak villogtatja a képet. (kb olyan mint ha ki-be dugdosnám a kábelt..)
Viszont most kipróbáltam a tv és a noti közé (kihagyva az erősítőt) és hibátlanul megy...
Az erősítő másik kábellel remekül működik, úgyhogy nem tudom mi a lóhere lehet -
Gaben360
senior tag
Egy kérdés.
Egy harman kardon avr 435 mennyivel jobb vagy rosszabb mint a denon 2805?
Lehet meg kéne vegyem a h/k-t,mert most ajándék áron van,de előbb el kell adjam a denont.
Megérné a csere? -
Tamoo
nagyúr
-
robi-k
őstag
Ha már kábel, ehhez mit szóltok (a német netes visszajelzések pozitívak) az Inakustik Referenz hangfalkábelekhez, volt már valakinek szerencséje tesztelni ilyet?
1. Inakustik Referenz LS 602 Lautsprecherkabel
2. Inakustik Referenz LS 1102 Lautsprecherkabel
3. Inakustik Referenz LS 1002 LautsprecherkabelAz árak EUR/méter értendőek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41298 üzenetére
Jó, ez azért nem savanyű szőlő esete. Azt hittem valamelyik irigy mekkmester próbálta magyarázni a bizonyítványt. Zoli legkevéssé sem irigy ember.
Egy sínt tudok kölcsönadni, egy demokábel van nálam. Ritkán járok a városban, de majd valahogy összehozzuk. MEg van az újabbik tápkábeléből is, de az újakat nem használom, nem is nagyon sokat hallgattam, véleménem sincs.
Viszont olcsó USBből van egy újabb ötletem, az oyaide. UKban volt nemrég akció, kb féláron mentek. Nyugodt, kiegyensúlyozott kábel, villantásoktól mentes. ÉS annyiért elég olcsó.
Gaben:nálam az vált be hosszabb távon, ha semmilyen szűrő nincs sehol, csak jó kábelek, elosztó. (azaz TV előtt alces maximálisan bevált, de audioláncban nem) Szűrő vagy túlbiztosítás miatt kerül be a készülékbe, vagy valami egyéb hibát akarnak palástolni. szerintem, de igazából húzós minőségű szűrő nem járt még itt. De akkor már tápregenerátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest