- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMind
tag
Sziasztok! Alaplapon van 3 Chassis Fan Connector. Ennél többet sehogy nem tudok belerakni, valamilyen más módon?
-
xmasterteam
tag
Ezért jók a táp ventik.
Igaz, hogy öregek, meg hangosak, de nekem még eddig sose haltak meg. A swif az tényleg jó ház venti. Sok pozitívumot írnak róla, de szerintem a silverstone ventik sem olyan rosszak.
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
annó vettem 4 db. Englide n.zero 8 cm-es házventit, itt is ajánlva voltak úgy másfél éve. Mostanra 3 magától meghalt és ha jól látom maga a cég is (legalábbis az englide.hu nem működik). Telejsen elégedett voltam velük különben, nulla zajjal mentek (ezért se vettem észre eddig hogy meghaltak), most viszont kéne 2-3 hasonló halk. Ha jól látom ez a Coolink Swif2-800/801 ajánlott típus, ugye?
-
ledgeri
nagyúr
Tud valaki veblapot, amin összehasonlíthatóak a ventik mint pl a gpu-k, és ők mérik be, hogy milyen hangos?
-
ledgeri
nagyúr
nekem hangos a sickleflow az adapteréről alkalmazva..(2 db)
-
Mustármag
őstag
válasz
xmasterteam #6987 üzenetére
Igen olyan az anyaga és a felépítése is.
Értem, és vajon egy jobb ventivel jobb lenne a légáram.Habár jelentős változás a hőmérsékletben miután eltávolítottam a porszűrőt nem jelentkezett! -
xmasterteam
tag
válasz
Mustármag #6985 üzenetére
Aha, akkor valami ilyesmi porszűrő lehet ott lentebb. Olyasmi mint a tápnak? Vagy ilyen sűrű lyukacsos műanyag féleség, ha jól látom a képen? Mert ha olyan mint a tápnak van akkor az a lehető legjobb porszűrő. Ennél már csak rosszabbak vannak. Ha meg szivacsos, akkor az sz@r.Véleményem szerint a szivacs jobban lekorlátozza a levegő szívását, mint a műanyag rács.
-
Gabesz144
senior tag
Igen olvastam és köszi
de ebből nem tudtam meg hogy a Swif2-es ventik teljesítményben is jobbak e vagy csak a halkabbak. Nekem jelenleg 800rpm körül forognak a 12-es ventik a gépbe ha nagyon meleg van akkor max 1000rpm. Ha a Swif2 több levegőt mozgatna meg ekkora fordulaton az jó lenne. A hangja az biztos halkabb lenne de ez másodlagos szempont nálam.
-
Mustármag
őstag
válasz
xmasterteam #6983 üzenetére
Amit a házhoz adtak "széria' tartozék.
Kivettem és 10°C- esett a kártyám hőmérséklete terhelés alatt! -
Mustármag
őstag
válasz
xmasterteam #6981 üzenetére
De annyira hogyha nincs fent, akkor a kártyánál is érzem hogy fúj, ha meg fent van közvetlen fölötte sem érzem!
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
CM690II-házam aljában levő 14cm-es ventit annyira vissza fogja a porszűrő hogy ha fölé teszem a kezem alig érzem a fuvallatot.
Ez normális vagy csak szimplán szar a ventilátor?
(Egy ilyen venti van ott) -
xmasterteam
tag
Sziasztok.
Adtak nekem egy ajánlatot, és kíváncsi vagyok a válaszotokra.Van 2 ventilátor. Az egyik egy Coolink X8-1500 a másik meg egy zalman Szerintetek melyik ventit válasszam? Vagy egyiket se? A cél hogy jobban hűtsön, és sokáig bírja. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Gabesz144
senior tag
Sziasztok!
Itt is megérdeklődném hogy a Swif2-es ventik csak halkabbak mint az átlag ventik vagy légszállításba is többet tudnak valamivel? Sok ventivel volt már dolgom de amit a gyártók írnak a leírásokban a légszállításról eddig egyik sem volt elfogadható.
Szeretném a CM Storm Sniper házamba lecserélni a 3db 120mm-es ventit Swif2 1201-es ventikre és a D14-en is lecserélném a ventit 2db Swif2 120P-re. Ha csak halkabb a többi átlag ventinél és légszállításba nem jobb akkor nem érné meg. -
kvio1
tag
sziasztok! egy arctic cooling f12 pro pwm-et nem tudom rákötni az alaplapra, mert a cpu hűtő van rákötve,de össze lehet kötni a cpu hűtővel is. Így mindkettő lesz szabályozva?
-
kungzi
veterán
-
spyro1411
tag
Nah ott van az a védőkeret szerűség onnét szívja és a másik felére fújja de ez ghondolom logikus...
-
Kvazár
őstag
-
spyro1411
tag
kvio1:az első képen kifele fújja a levegőt a másikon meg arra amerre a rácsok vannak...
Én elég profinak érzem magam ebben a dologban ránézésre megmondom -
spyro1411
tag
Helló!
Noktuának vannak ilyen ventijeije de előtte mérd le, hogy mekkora hely van ott nem hogy megveszed de nem fog beférni...
Én is gondolkodtam ilyenen csak rájöttem hogy nem fér el
Egyébként vannak rá lyukak?
Az lenne a leg jobb ha fúrnál ha nincsenek... -
kvio1
tag
És ez a venti merre fújná a levegőt kifele v befele?
-
kvio1
tag
Sziasztok! Azt honnan lehet tudni h egy venti kifele vagy befele fújja a levegőt?
-
spyro1411
tag
Helló!
Úgy dötöttem, hogy beruházok egy prolimatech black series megahellems re...
Ugye ehhez nem kapok ventiket és mivel én a csendet és a hatékonyságot szeretem (gondolom mindenki így van ezzel) ezért 14 cm-s ventikkel fogom felszerelni.Már csak azt kéne eldönteni, hogy melyik ventit vegyem
.
Az egyik ventit már nézegettem elég jók a paraméterei.Zaj szintre csupán 15db van írva és így 50cfm et tud ami szerintem jó ez persze csak leszabályozott állapotban ha rendes állapotban van akkor 30db a hangereje mind emellett 97 cfm et produkáll ami szerintem a 14 eseknél az egyik leg nagyobb...
A tanácsikat/javaslatokat előre köszönö -
Soseee
csendes tag
válasz
baluka6 #6956 üzenetére
Utóbbi szintén csak tápot ad (annyi a különbség az általad megadotthoz képest hogy erre tuti rámenne a 4 pines venti)
A ventiszabályzóknál sem tudnád használni a pwm-et mivel azok általában a feszt szabályozzák (biztos van egy-két típus amivel a PWM használható, de úgy tudom hogy azok külön hőszenzorral vannak ellátva ami alapján a venti fordulatszámát állítja.)
Ha mindenképp olcsó és PWM-es megoldást szeretnél, szerintem kérdezd meg az elektronikai kérdések topikban. Biztos van valaki aki bevállalná neked egy elosztó elkészítését.
(még én is megoldanám, csak épp költözök Pécs-Győr között, szóval pöppet el vagyok havazva...)
-
Soseee
csendes tag
válasz
baluka6 #6953 üzenetére
Amit belinkeltél, az csak tápot ad a ventiknek, fordulatszám kiolvasás/PWM vezérlés kizárt. Neked valami olyan venti vezérlő kellhet mint EZ (igazából itt sem PWM vezérlést használ hanem csak a feszt szabályozza - már ha jól olvastam)
(persze csak ha az kell hogy forogjon akkor jó lehet az általad megadott cucc is - vagy akármilyen más megoldás ami 4pinre alakít molexről)
-
Soseee
csendes tag
válasz
baluka6 #6951 üzenetére
Én hasonló problémával szembesültem - 2 AC venti + prochűtő egy csatlakozóra (nekem lett volna szabad 4 pines aljzatom, de hadd forogjanak a procival együtt
) Némi barkácsolás után megszületett EZ Nem vagy cucc, de nekem pont megfelel és 0 Ft-ból megvolt
(és figyelni kell a max áramra. Ha jól tudom 1A-t tud leadni egy alaplapi csati)
Szerk: Ja, és el kell döntened hogy a CPU venti, vagy az AC fordulatszámát monitorozod a csatin keresztül.
-
baluka6
aktív tag
Üdv
Lenne egy olyan problémám,hogy vettem 2db ventit a gépembe,de mind a kettőnek 4 tűs kimenetre lenne szüksége. Ebből csak 1 van a gépen,az is a procihűtőhöz van használva. Egyiket még így is rá tudom dugni,mert van rajta elosztó a még egy ventihez,de a másikat nem. Létezik valami olyasmi kábel,ami pl molex csatiból csinál 4 tűs kimenetet vagy valami hasonlót?
Ezt találtam egyenlőre ami olyasféle : ZALMAN ZM-MC1 de nem biztos,hogy 4 tűs csati van rajta.
Köszi előre is.
(Amúgy Artic coolingF12 Pro PWM ventik) -
Mustármag
őstag
Sziasztok
A ház ventilátorjaihoz keresek minimum négy "csatornás" vezérlőt, analóg és digitális is érdekelne. -
Tyca
senior tag
Sziasztok!
Most cseréltem házat, 4 db 12-es venti járt hozzá, mindegyiknek van molex és alaplapi csatlakozója is. Melyik csatlakozóval célszerűbb használni? Most mind a négyet molex-re dugtam, de elég nagy alapzajt produkálnak...
-
-
osonte
őstag
válasz
sultansmith #6946 üzenetére
Szia!
A táp szívja ki a levegőt a házból, vagyis a ház hátoldala felé kell távoznia a meleg levegőnek.
-
sultansmith
senior tag
Heyhó!
Balfasz voltam, szétszedtem a tápomat takarítás céljából, ám amikor össze akartam jutni, eszembe jutott: nem tudom, hogy fújta-e befelé a levegőt, vagy épp szívta kifelé....
Valaki pls checkolja, hogy hogyan kéne. Előre is köszi!
-
Directors
senior tag
válasz
Tothgera30 #6943 üzenetére
Köszi
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy halk 12cm házhűtőt?
Nem kell ledes meg ilyenek.Legyen halk,hosszú kábele legyen.Az alaplapra lesz csatlakoztatva(3pin).Max 2500Ft szeretnék rá szánni. -
Dragon27
senior tag
-
-
peter889
őstag
Köszi a gyors választ. Úgy szeretném megoldani, hogy a számítógép terhelése függvényében változzon a forgási sebesség (zaj miatt). Ha van mondjuk 4 házventi, hogyan és hová kell azokat az alaplapra csatlakoztatni?
Ha csak simán a tápra kötöm, nyilván fix lesz a forg. sebesség.
Bár nem tudom, az alaplap szabályozza-e? -
osonte
őstag
válasz
peter889 #6934 üzenetére
A forgási sebesség attól függ mekkora feszültséget kap, illetve milyen légellenállást kell leküzdeni. Pl.: teljesen zárt dobozból nem tud levegőt szívni 1 db venti...
Alaplapra, vagy tápegységre, illetve venti szabályzóra lehet csatlakoztatni. Alapból 12 voltot kell kapnia, persze ettől el lehet térni lefele, amíg még elindul.
-
peter889
őstag
Sziasztok! Nagyon alapkérdéseim lennének: A ház ventilátorainak forgási sebessége változik a terhelés függvényében?
A ház ventilátorait pontosan hová kell csatlakoztatni? -
zsámoly
tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem Thermaltake Element G ház ventillátoraival kapcsolatban. Hogyan lehetne őket szabályozni? Elvileg a házon lévő potméterrel kéne, de azzal csak a ventillátorok led-jeit lehet, a fordulatszám viszont állandó marad.
(A 4 ventillátorból az egyik közvetlenül az alaplaphoz csatlakozik, a többi pedig egyetlen 4 tűs csatlakozóval a táphoz.)
Üdv. cefre
-
-
Zohan
senior tag
válasz
Dragon27 #6924 üzenetére
fan expert nem mindig jo de kiprobálom most már énis.. eddig más progival probáltam de azokal nem volt jo... bár biosban nem turtam bele..
és általánosithatunk nyugodtan mert az hogy van 6-8 deszka amivel lehet.. hát kivétel erősiti a szabályt, nem de..
SZERK.:
fan expert elbukott Asus Crosshair formula IV alaplapon fel sem ismeri a ventiket... -
Dragon27
senior tag
ledgeri neked is
3 pines ventilátort is lehet szabályozni alaklapon keresztül ( legalábbis az újakon )
Az alaplapomon van 1 - 3 pin és 1-4pines csati
A ventilátorom 3pines alapl.. 3pines csatira kötöm azt nem tudom szabályozni (a drágább lapoknál talán igen )
De 4pines csatira kötöm a 3pines ventilátort simán tudom szabályozni [fan xpert] keresztül . vagy akár a BIOS-ba
ledgeri Azt nem tudom hogy a te alaplapod támogassa hogy a ventilátor mekkora áramot kapjon . ... mert a hőfokról kap infót az szerint kap áramot a fan ...Zohan ez nem teljesen igaz :
ami 3 pines és 4pinesre rakod pl alaplapra.. az onnan tól nem szabályozható nert az alaplap PWM-et használ a szabályozáshoz és aez a szál nincs ugye a 3 pinesbe.. ergó maxon pörgeti.. -
ledgeri
nagyúr
Köszi! (mi lesz, ha több lesz rákötve?)
ventire meg bemásolod az adatokat google-be... és láthatod, hogy létezik..
-
Zohan
senior tag
nem tudja valami létezik ilyen méretű venti?
230 x 230 x 20mm
vagy 25mm -
Zohan
senior tag
válasz
ledgeri #6917 üzenetére
lehetni lehet de..
ami 3 pines és 4pinesre rakod pl alaplapra.. az onnan tól nem szabályozható nert az alaplap PWM-et használ a szabályozáshoz és aez a szál nincs ugye a 3 pinesbe.. ergó maxon pörgeti..
a 4pines ventit is lehet 3 pinre kötni de PWMel már ez sem szabályozható igy mert a csatlakozásból kimarad a PWM szál
ezért ajánlott venti szabályzót használni mert ott elég 3 szál, hogy szabályozd mert feszültség emeléssel és csökkentéssel vezérled a ventit te kézzel és nem "digitális" a dolog.ere köthetsz 3-4 pines venti csatit is ugyanugy fog működni mindkettő.
EGYÉB:
szerintetek van olyan venti ami 200mm-es és SLIM? és még venni is lehet valahol?
-
Üdv. Thermalright TY-140 jellegű ventilátor kellene, csak feketében! Mit ajánlanátok?
-
Zohan
senior tag
válasz
ledgeri #6914 üzenetére
3 pines venti csati..
de én csináltammár ugy hogy kiszedtem egy csatlakozobol a venti sarukat (sérülés nélkül ki lehet) és a másik csatiba begyömöszöltem a másik saru mellé.. az alaplapi csatik 1A-ig birják a terhelést de egy általában 0,12-0,20 A között van tehát kettő ennek a duplája és rögtön megvan oldva a csati hely..
sok ismerősömnél ahol nem volt csati hely is így oldottam meg és amai napig is használják..
sőőt a 2 ventis proci hűtőket alap hogy így kell csinálni... hogy ugyanazon a sebességen pörögjenek.szóval venti vezérlő is elkerülhető dolog.
-
Zohan
senior tag
válasz
ledgeri #6912 üzenetére
Nekem egy crosshair formula IV-em van és 8 alaplapi venti csati rajta amik tök jól szabályozhatóak biosból.. de van egy scythe kaze Qis..
CFM-be nincs minimum érték.. kérdés mennyire van szükséged.. mert a nagy teljesitmény nem = a halk működéssel..
persze van köztes út de akkor egyik se a top.. ezek a swif2 gentle.. és természetesen nagyon jó ventik.. -
Keresnék egy ventilátort, de sajnos nem vagyok már otthon a témában, tehát fontos lenne hogy 14cm-es legyen, de 12cm-es fültávolsággal hogy 12cm-es helyre fel tudjam rakni, továbbá pwm-esnek kellene lennie, ha más nem fix 600-1000rpm körül kellene forognia. Fontos még hogy ledes legyen, zöld vagy fehér fénnyel, és az alacsony motorhang sem lenne elhanyagolható tényező, illetve a harisnyázott kábel is jólesne. Létezik-e olyan ventilátor mely megfelel az igényeimnek?
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Egy COOLERMASTER RC-550-KKN1 Silencio 550 házat kellene minél jobb hűtéssel ellátni.
Core i5-2500K proci menne bele + egy GIGABYTE GV-N440D3-1GI GT440 1GB GDDR3 PCIE video kari menne bele. Valamint egy SSD és 4 winyó.
A proci húzva is lenne. Fontos lenne, hogy minél jobb ventik legyenek a gépben, mert elég rossz a szellőzése a háznak. (csak hátul tud kiáramlani a meleg levegő)A házhoz úgy tudom jár 2db 800rpm-es venti. Azokat előre szeretném tenni a winyókhoz. Nem tudom elég lesz-e?
Hátra egy COOLINK SWiF2 120P ventire gondoltam. A nagy légszállítása és a csendessége miatt.Ez a venti lenne a legjobb vétel? Előre milyen ventiken javasolnátok?
Köszi! -
oropher
csendes tag
Hali!
Nekem egy Aero engine 2-es házam van és az első venti nagyon hangos (26 dB) és nagyon rég óta tervezem h lecseréljem. Ledes venti érdekelne 12 v 14centis ami halk. Ötlet?
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az alábbi ventikkel kapcsolatban:
BitFenix Spectre 120mm, illetve 230 mm?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest