- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
becsitibi
senior tag
Na jó,csak azért kérdeztem mert valaki azt mondta hogy ha referencia vga kártyánk van,akkor érdemes úgy állitani a ventit hogy az befelé fújon,ha meg dupla vagy 3 ventis karink van akkor érdemesebb szivóba rakni a ventit hogy az ott keringtetett meleg levegőt kiszippantja a házból egyből,de hát akkor hazudott
-
becsitibi
senior tag
Hali!
Adott egy duplaventis videókari,a kérdésem az,hogy a ház oldalán lévő ventit hogy szereljem fel,befeléfújjon,vagy kifelé,erről nagyon megoszlanak a vélemények,a venti egy 14 cm noiseblocker blacksilent pro,vga gtx 580 matrix,de inkább itt egy kép
Másik kérdésem pedig az hogy hogyan hűt jobban a procihütő,igy ahogy nálam van,vagy pedig 90 fokkal elforgatva
-
CrAck69
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ventiszabályzót (NZXT Sentry 2)
És hozzá szeretnék 12-14 cm-es ventiket rendelni
Melyiket ajánljátok? Márkában melyik a jó? Milyen csapágyas?
Jó a nagy teljesítményű is mert úgyis le lesz szabályozva, hogy ne legyen hangos...
Ha pedig hűteni kell feltekerem a ventiket hagy szellőzzön.
Egyébként egy CM690-es házam van
Köszi a válaszokat -
sellerbuyer
őstag
Hihetetlen jelenség számomra, hogy már jóformán az összes létező fórum (nem csak itt a PH-n) összes topic-ja átalakult Ki az okosabb? c. versennyé. Egymás segítése és az információk megosztása helyett, ami az igazi erőssége lenne ezeknek a szakmai fórumoknak, folytonos versengés zajlik arról, ki rendelkezik "jobb", pontosabb információkkal, több tapasztalattal, mivel tud rálicitálni a másikra, stb. A másik pedig az állandó megsértődés, amit a fenti erőlködés hoz magával. Ezeknek az oka is egyértelmű, de nem írom le, mert sokan még ezen is megsértődnének... Szomorú tendencia.
Több fórumon vagyok/voltam ott, de hát kedvem sincs már ezekre járni, mert nagyjából mindenütt ezt a jelenséget tapasztalom.
-
Findzs
addikt
válasz
sellerbuyer #7186 üzenetére
azt látom, hogy az észt tudod osztani de olvasni viszont nem
ajánlom figyelmedbe a 7183 -as hsz -em 3. sorát
a táp típusára lettem volna kíváncsi, hogy milyen hatásfokú, mert ha jó hatásfokú a táp elég bele egy kevesebb légszállítású halkabb venti is ugyanis a gyártók szeretik túl méretezni a táp ventiket,
jó páran cserélték már le a tápegység ventijüket sokkal halkabb alacsonyabb légszállításúra itt a ph- n találsz szép számmal a megfelelő topikbanés felhívnám a figyelmedet arra is, hogy ez egy ház ventilátorok topik nem is értem mit keresek itt
még jó, hogy megsértődik az ember mikor a magas lóról leszólnak hozzá mindezt egy segítő szándékú embernek
na beszereltem az 5 db swif2 1201 -et
kellemesebb hangja lett a gépnekbár 2 db -nak furcsa hangja van abból az egyik idegesítő a másik be fog állni egy idő múlva mert egyre ritkábban adja ki ezt a sercegő szerű hangot gondolom attól, hogy vízszintesen vannak beszerelve de sajnos máshogy nem tudom mert a procihűtőm is vízszintes, alulról felfelé mozgatja a levegőt
na mindegy az egyiket ki tudom holnap cserélniMaxtreme:
Próbáltad kivenni úgy is csinálja ? nem lehet, hogy a felfogatása hibázik valahol és azért hallod zörögni ? én már jártam úgy egy szintén nagy ventivel (zalman f4 igaz az csak 135 -ös volt) -
Maxtreme
addikt
Itt is megkérdezem, hátha előbb kapok választ.
A helyzet az hogy a kb 1 hónapos Coolermaster HAF922-es házamba kezd zörögni a felső 20cm-es venti (lol?)
Nyilván ezt garóba rendeznék, de én ezért biztos nem kapom szét darabokra a gépet és leszek ház nélkül 3 hétig
Szal megoldás marad, veszek. Node itt jön a kérdés, mit érdemes, ami nem 1 hónapos szavatossági idővel bír? -
TaaT
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7182 üzenetére
haver csinált már 8cm-es ventis tápból 12-eset szal semmi sem lehetetlen...
-
Findzs
addikt
válasz
sellerbuyer #7184 üzenetére
Hát nézd, én kérdeztem, hogy mit hűt de akkor tudod mit segítsen neked aki akar
-
Findzs
addikt
válasz
sellerbuyer #7180 üzenetére
mindig maxon jár a venti ? lehet elég lenne neki egy kisebb légszállítású de csendesebb is
konkrétan mit hűt ?amit linkeltem az nem drága egy próbát lehet megérne
-
TaaT
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7180 üzenetére
sztem nem érdemes 4centis ventikkel szenvedni, ha van rá lehetőség vmi nagyobbat kell használni...
-
sellerbuyer
őstag
-
Findzs
addikt
válasz
sellerbuyer #7177 üzenetére
-
TaaT
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7177 üzenetére
és ez mekkora venti?
-
sellerbuyer
őstag
Ez egy táp venti (HP N36L Microserver), de sajnos hangos. Tudnátok mutatni kiváltó ventit, ami jóval csendesebb, de légszállításban kb. ugyanott van?:
Persze tudom, hogy a légszállítás eleve zajos, de a csapágyazásra gondolok, vagy valamilyen újabb technológiára, amivel kevésbé zajos lehet egy másik venti mondjuk.
Köszi a tippet előre is!
-
Findzs
addikt
legjobb videó a swif2 1201 -ről:
[link]azért ezt néztem ki magamnak már régóta mert van benne tartalék és 5v- on elindul és semmi hangja nincs
a 1200 -as a nyári közel 35 fokos szobahőmérsékleten lehet kevés lenne a 800 -as fordulatával
egy ilyennel fogom szabályozni: [link] 5v -on, ha nyáron meg kell a kakaó akkor átdugom 12 -recsak egy bajom van: nekem 5 db kell az meg még ebből az "olcsó" coolerből is egy vagyon
de a 1200 -al kb egy árban van azért is megéri a 1201 -
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Milyen szoftveres venti szabályzót tudnátok javasolni.
Jelenleg a SpeedFannal próbálkoztam de nem reagál rá a venti. Mennyire normális ez? A program hibája vagy esetleg az alaplapon kellene vmit állítani?
Köszi! -
Henk
veterán
Hát motorhangja egyáltalán nincs, irreálisan alacsony fordulaton hallani közvetlen közelről egy nagyon enyhe surrogást de akit ez zavar az ne vegyen semmilyen ventilátort mert ezt max 2 cm-ről hallani és ez szerintem már abból adódik, hogy "leül" a csapágy amivel lassan ki is lehet nyírni. Ez olyan 400 rpm környékén van ahol a légszállítása is elhanyagolható, főleg ha házhűtőnek használja az ember. Emelve a fordulatot csak a szélzaj erősödik fokozatosan, pedig az enyémek már több mint 2 évesek. Persze biztos ki lehet fogni ebből is hibás darabokat mint minden típusból, ami esetleg produkál egyéb hangokat de nem ez az általános. Asszem nálam volt az elején egy 120P ami egy bizonyos fordulaton adott kerregő hangot vagy lehet, hogy vízszintes helyzetben produkálta már nem emlékszem.
-
Henk
veterán
-
ricsik
őstag
Sziasztok, tanácsod szeretnék kérni milyen ventit vegyek, mert a gyáriak elkezdtek morogni. Adott CM Cosmos S 3db gyári 12cm venti. 1200 Rpm max fordulat. Nagyon halkak, mikor scythe serverrel minimumra vannak szabályozva, ami 500rpm. Valami ilyesmi ventit keresek, amit le tudok szabályozni 300rpm, de max 500rpm. Jó halk legyen. Ár nem számít. Köszi
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7151 üzenetére
Hát azt nem tudom megmondani így látatlanba, hogy érdemes e cserélni a ventit de azt gyakorlatból tudom, hogy nagy különbség lehet 2 venti között akár 1000 rpm-es fordulaton is. Nem lehet a tápnak hangja? Mert az szokott még indokolatlanul magas fordulaton menni. De ha meg tudod oldani a zajcsökkentést annyival, hogy távolabb teszed a gépet akkor ennél olcsóbb megoldást biztos nem tudok javasolni.
-
sellerbuyer
őstag
Minden szavaddal egyetértek, én is ezeket gondoltam végig. Igazából nem bánnám ha sikerülne valahogy csökkenteni az amúgy nem túl nagy zaját a microservernek, mivel itt van közel hozzám, az asztalon. Van egy távolabb is, az webszerver, így 24 órában üzemel, de az enm vészes, mert kb. 2 méterre van. Hát annyi lesz a megoldás egyelőre, hogy ezt a közelebbit is odébb teszem és akkor nem lesz még ennyi zaja sem. Elnézve mennyin pörög mostanság a venti, nem igazán érdemes lecserélni valóban.
Mindenkinek köszi a helpet!
-
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7144 üzenetére
Ha 1000 rpm-en megy akkor nem biztos, hogy indokolt a cseréje. Vagy így is hangos lenne? Mert akkor 3000 rpm-en el sem merem képzelni a hangját. A gépnek legfeljebb akkor okozna problémát a másik venti ha nagyon melegedne és tovább próbálná emelni a fordulatot de mivel a venti nem képes többre így túlmelegedhetne a gép. Bár ezt kétlem ha a gyári venti is 1000 rpm körül megy, mondjuk ez a hőmérséletek figyelésével tudnád ellenőrízni. A Coolink pl. 127 m3/h-t tud 1700 rpm-en, a gyári ventid meg 175-öt 3100 rpm-en. De ha közel sem gyorsul a max fordulatra a ventid akkor szerintem túlméretezésről van szó, esetleg a te körülményeid olyanok, hogy ennyi légszállítás elég neki. Viszont ha most sem zavar a hangja, illetve elégedett vagy vele akkor felesleges pénzt ölni bele
-
sellerbuyer
őstag
Igen, ráadásul az is bonyolítja a helyzetet egyébként, hogy nem mehet 500rpm alá a fordulat, mert kikapcsol a gép és nem lehet ezt beállítani, tehát adott.
A Coolink-el szemezek nagyon, de időközben az a helyzet, hogy elbizonytalanodtam.
A 44dB gondolom, hogy a teljes, 3100-as fordulatra van megadva, ez alatt csendesebb a hűtő. Megnéztem a setup-ban, 1040-es fordulattal ment a venti, ami felveti annak a kérdését, hogy ha ez is alacsonyabb fordulaton megy úgyis, akkor minek másik venti (felesleges pénzkidobás lehet)? Ráadásul nem tudom, nem okozna-e problémát egy 1.200-1.500rpm felső limites venti, ha a pwm gyárilag egy 3100-asra van belőve, ergo szabályozná a szerencsétlen feljebb a pörgést, de a venti nem tudja csak a felét annak, ami kéne. Nem lesz-e gond a géppel esetleg? Egy ilyen gyári, belőtt gépben kicsit másabb kicserélni valamit, mint egy összerakottban, főként, ha az az alkatrész fontos feladatot lát el.
Köszi a tippet, még tanakodom magammal, aztán ha arra jutok, hogy megveszem a ventit, feltétlenül kipróbálom előbb és mérem a hőt!
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer #7142 üzenetére
Már éppen kérdezni akartam miben van ekkora légszállítású venti, szerintem ekkora teljesítményűt nem is fogsz találni az átlag 12-esek között. Ha mégis az viszont nem valószínű, hogy érdemben halkabb lesz, ekkora légszállításnál már a szélzaj is tetemes. Szerintem úgy kéne megpróbálnod, hogy lecseréled egy halkabb típusra és monitorozod a hőmérsékleteket, hogy mennyire melegszik vele a gép aztán ha belefér akkor maradhat. A Coolink 120 P az pwm-es és elég tág tartományban szabályozható meg még halk is. Mondjuk én előlapi panellel vezérlem és úgy még tágabb ez a tartomány de a lap is tudja 800-1700 között vezérelni pl. a proci hőmérséklet függvényében. Az Enermax Magma viszont nem pwm-es, mondjuk a legtöbb lap ezeket is tudja vezérelni csak más megoldással.
-
sellerbuyer
őstag
Azt elfelejtettem mondani, hogy HP microserverről van szó, ergo ez az egyetlen hűtőventi (leszámítva a tápba építettet). Minden alkatrészen (a procin is és a VGA-n is) csak hűtőborda van, tehát nagyon fontos funkciót tölt itt be a házventi, mivel az összes alkatrészt ez szellőzteti.
Mindazon által én is úgy gondolom, hogy ha a legjobb légszállítású 1200-1500 fordulatos ventit teszem bele, ami persze PWM-es (nem szeretnék manuális potisat), nem igazán lehet gond. A gyári 3100-ast a HP nyilván 24/7-es üzemeltetésre szánta, mert alapvetően erre lett tervezve a gép. Ez a venticsere viszony nem szerver feladatokra használt microserver gépbe kellene, hanem általános célúba.
Köszi a tippeket még egyszer!
-
Bodor
veterán
válasz
sellerbuyer #7140 üzenetére
Azt mondom, hogy nem jó bármilyen 12cm-es halk venti , nem elég hogy halk, jó kell legyen a légszállítása is, nem mindegy mennyi a fordulatszáma, mert minél több általában annál hangosabb. PWM-es legyen.
Bármilyet le fog tudni vezérelni az alaplap rendesen, nem ég le a gép tőle.
Az okosabbak még hozzáteszik amit hozzá kell.
Üdv -
Bodor
veterán
válasz
sellerbuyer #7138 üzenetére
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy él még ez a topic, mert olyan "problémám" van, amit csak ti tudtok megoldani.
Adva van gyárilag egy ilyen házhűtő venti:
[link]Ezt kellene kicserélni egy olyan megfelelőre, amivel kiváltható ez a venti, tehát ugyanazt a hűtési teljesítményt biztosítja egészen biztosan és a vezérléssel sem lesz gond, viszont jóval halkabb.
A "vezérléssel sem lesz gond"-on azt értem, hogy ha mondjuk az új venti nem tud 3100-at pörögni (mert mondjuk alacsonyabb a max. fordulatszáma, de nagyobb a levegő áramoltatási képessége), akkor is normálisan hűtsön, ne kavarjon be a vezérlés. Négy tűs egyébként a csatija.
Én sajnos csak olyan ventiket találtam halkabban, amik kevesebbet pörögnek és kisebb a légszállító képességük is jóval. Lehetséges, hogy nem is létezik más megoldás? Mármint amelyik venti halkabb, az kisebb teljesítményű is?
Nagyon várom a válaszaitokat, amit előre is köszönök!
-
TaaT
nagyúr
válasz
gurabli #7136 üzenetére
Nálam a 36 fokos szobában kezdett maxon pörögni az F12 TC... amúgy azért van az a bazi hosszú kábel, végén meg az érzékelő hogy oda rakd ahova akarod...
"Gyakorlatilag az egész lap felett kevergetné a levegőt és nem a chipset+CPU felett"
elhelyezés kérdése az egész...
amúgy ha raknál fel képet a gép belsejéről lehet többet tudnánk mondani...
Kama FLEX 1500rpm 19.0CFM 14.0dBA
Arctic F8 2000rpm 31CFM 22.5dBA [link]annyira azért nem rossz az arctic, a kama árából meg vehetsz kb 3-4db-ot belőle...
Mivel a tápod nem fúj sehova, úgy rakod be a hácsó ventit ahogy akarod (vagy ahogy effektívebb...)
-
gurabli
őstag
Értem. Bár tartok tőle, hogy a chispet és CPU bordákra nem tudom rárakni egy 120-as ventit
Főleg nem itx lapnál
Gyakorlatilag az egész lap felett kevergetné a levegőt és nem a chipset+CPU felett
Kicsit tartok tőle, hogy az F8 TC a ház hátuljába szerelve, kifelé fújatva a levegőt, folyton maxon pörögne, ami azért már zavaró este, kb 22dB min.
A Sychte Kama Flex 80-as 1500rpm-es csak 14dBA, ami elméletileg nem hallható már fél méterről sem. Csak elég húzós ára van.Azt nem tudom megoldani a kis ház miatt, hogy ki és be legyen légmozgás, mert csak egy ventit tudok berakni hátra. Ezért ez vagy kifelé húzza a házból a meleg levegőt vagy befelé fújja a házba a szoba-hőmérsékletű levegőt (a porral együtt). Szerintem az előbbi a jobb megoldás, hogy kifelé szívja a házból, nem?
-
TaaT
nagyúr
-
gurabli
őstag
Köszönöm a választ!
Miért mondod, hogy felejtsem el a 4cm-s ventit? A Mini Kaze-ra még a silentpc is azt írta, hogy valóban semmi hangja nincs. Bár gondolom, hogy hűteni sem hűt sokat.
Néztem, amit írtál Artic TC ventit, igaz, hogy Sone-ban adták meg a zajszintet, de a leghalkabb üzemmódban is 0,3 Sone, ami kb 23dB, és az már elég hangos ám! Egy ilyet raknék hátra, ami kifelé fújja a levegőt, de szerintem ez már bőven hallható lenne egy méterről is.
A tápegységen nincs venti, mivel passzív paneltáp, ezért cask a 4cm chipset hűtő és a hátsó 8cm hűtő szerelhető fel.
A 9-es vagy 12-es nem tudom, hogy tudnám felszerelni a CPU és a chipset bordák fölé, hely az lenne szerintem, csak mivel rögzíteném? -
TaaT
nagyúr
válasz
gurabli #7132 üzenetére
a 4cm-es ventit felejtsd el, mégha scythe akkoris...
a hátsó venti helyet nagyon érdemes kihasználni, sztem a TC Arctic ventik pont jók lennének ebbe a gépbe, ha nincs hőtermelés akkor alig forognak, ha meg megugrik a hőmérséklet akkor rákapcsolnak...
a ventik iránya attól is függ merre dolgozik a tápod ventije...
de ha raksz egy 8-as ventit hátra, a cpu és chipset bordákat meg fújná egy 9-es (ha elfér akkor egy 12-es
) igencsak jó lenne a hűtés, és alacsony a zaj...
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Egy Codegen MX ITX házba szeretném megoldani egy kicsit a szellőzést/hűtést. Egy Intel Atom 330 lap lesz benne, a CPU passzív hűtésű, de a chipset az kapott gyárilag egy 4cm ventit, ami pocsék. Ezt gondoltam lecserélni egy Scythe Mini Kaze 4cm Silent ventire, ami állítólag teljesen hangtalan.
A ház hátulján van még hely, ha jól tudom, akkor egy 80mm-es ventinek. Szerintetek érdemes oda raknom egyet, ami kifelé szívná a házból a levegőt (vagy éppen befelé fújná?).
Ha igen, ide is egy nagyon halk venti kellene, de nem akarok 5e-t költeni. A Scythe közül láttam 2,5k körül, azok jók? Esetleg alternatívák?
Thanx! -
kerelo
aktív tag
sziasztok.lenne egy naiv kérdésem. van egy régi házam amiben 8cm-es venti volt de tönkre ment.most tervezek bele ujjat venni.a 9cm-es ventiknek,ugyan annyi távolságra helyezkednek el a lukak? mert a akkor inkább 9-est vennék. a ventiknél a házban csak 4 luk van a ventik felfogatásához.köszönöm előre is a segítséget.
-
barnaki
aktív tag
HI ALL!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem kettő db coolink swif2 800- as ventilátort, és olyan problémám van, hogy alaplapra kell rákötni, de a lapra csak 1 ventit bírok, ami üzemel is, egy kicsit elnéztem a csatlakozó végét mikor vettem
.
Szóval csak annyi lenne a kérdésem, hogy lehet rá venni átalakítót, amivel rátudom dugni őket a tápra?
-
nismoka
addikt
Igaz nem AC-hőérzékelős ventim van hanem Enermax Everest ami szintén érzékelős. Szerintem pontosan mutatja a fordulatot, az ASUS AI Suite venti szabályzását használom, ha kikapcsolom az AI-ban akkor a venti érzékelője működik, ha be kapcsolom akkor az alaplap szabályozza. Amúgy nagyon jó venti az enermax, csak ajánlani tudom!
-
OnLy16
tag
A TC ventik helyesen mutatják a fordulatszámot az alaplap felé? Elég sok rosszat hallok róluk sajnos, de mégis tetszik...gyári (házhoz tartozó) CM ventiket szeretnék cserélni, de nem szeretnék sokat költeni (Swif2 és tsai) Ellenben az AC termékek eddig bejöttek, csak a TC miatt hezitálok.
-
-
RMZ250
senior tag
Szerintem így szerintem úgy, ne haragudj de nem tanácsokat, venti helyeket meg okítást kértem. Egy csomót gugliztam és nem találtam ekkora ventit. Ezért gondoltam megkérdezem, hogy egyáltalán lehet-e venni bízva az itteni öreg motorosokban. Amúgy meg ha én hasraütésre mondtam a hangját akkor te honnan tudod, hogy nincs értelmes 40-es.
Olvasgatva a fórumokat sokakat zavar már a 20dB feletti zaj egy 20 centis venti adatlapján meg 30 dB-t láttam.
A Yuotube-n láttam egy tesztet ahol ki-be kapcsolták az AeroCool 40-es ventijét. A srác szerint gyakorlatilag hangtalan. A proci hőmérséklete meg 5 fokot csökkent.
Hangsúlyozom nem ez a lényeg, így terveztem így akarom megcsinálni és kész. -
TaaT
nagyúr
40cm-esből sztem nincs értelmes, 23cm-ig lehet találni rendes ventiket, bár én nem a ház oldalára raknám ha custom házat csinálsz...
"Ezek a 20-asok kicsik lennének nekem"
láttál/próbáltál már ilyeneket? vagy csak úgy hasraütésre megy a dolog?
"szerintem nagyon kiabálnak is"
szerintem meg nem...
-
RMZ250
senior tag
Üdv.
Szeretnék tenni a ház oldalára egy 400mm körüli ventit. Lehet ilyet venni valahol?
Az Aerocool-nak van ilyen óriásventis háza de én házat magamnak szeretnék csinálni.
Előre is köszi. -
TaaT
nagyúr
"de akkor mindegy lenne ha nem is lenne bekötve ha a csend a lényeg"
nem azt mondtam hogy nincs légszállítása, hanem hogy elégséges...
Haver Q9650-et hűtött Mugen2-vel és 1db 600rpm-en forgó swif2-vel, 60fok alatt tartotta...
Volt már Zalman F3 ventim is, az a swif2-hőz képest nagyon hangos volt még 5volton is. swif2-ből 1200rpm-eset nem vennék mert felesleges, ahova nem elég a 800rpm oda más borda kell...
-
Findzs
addikt
de akkor mindegy lenne ha nem is lenne bekötve ha a csend a lényegnekem az is lényeges hogy azért légszállítása is legyen 600-800 rpm körül
6 évig coolink breeze ventijeim voltak 4db 12 cm -esek 5v -on semmi hangjuk nem volt de nem is nagyon fújtak semmit
most lecseréltem őket mert már egyik másiknak volt egy kis csapágyhangja zalman f3 -asokra amik szintén 5v -on mennek kicsit hangosabbak de több levegőt mozgatnak meg
meg van egy f4 -es zalman 5v -on azt muszály voltam gumibakkra rakni mert erősen rezonált de így is csendben van
lehet lenne lehetőségem kicserélni swif2 1201 -re őket azért kérdeztem a légszállítást
a zalmanok csúszó csapágyasak és alapból van egy kis hangjuk, a swif meg ugye hydro csapágyas ott csak szélzaj lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest