Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.Van egy Giga GA-Z68MA-D2H alaplapom.Benne lakik egy core i5 2500k.A ház egy cooler master elite 370.Az alaplapomon van egy hely a cpu hűtőnek és egy hely a házhűtőnek.Szeretnék még egy ventit beszerelni,de azt hova tudnám csatlakoztatni?Előre is köszi
-
bokapeter
tag
Sziasztok!
Nekem is eléggé melegszik a gépem így nyáron. Most rendeltem meg egy kiegészítő házhűtő ventit 92mm es Chieftech AF-0925B [link]
/92 x 92 x 25 (2-Ball bearing), 12V, 1,800 RPM, 28CFM, 22 dB
Connector(s): Convertible1x 3-pin MB connector,1x 4-pin PSU connector. /
Mi a véleményetek róla? Mennyire hangos?
Hogy lehet kicsit leszabályozni, ha biosból nem megy?
Szerintetek megoldható az, hogy a processzorhűtő PWM-es ventijét megvágom, és ahhoz forrasztom polaritáshelyesen ennek a tápvezetékeit? Így 2 db venti lesz PWM-es igaz az egyiken nem lesz fordulatszám visszajelzés. Ha van egyszerűbb mód a lassításra írjátok le, hogy miként lehetséges (pl: ellenállás)?Üdv: BP
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
torma1981
üzenetére
Thermalright TY140
3k huf, 120as helyre illeszthető, picit szélesebb 140x140nél, szóval nézd meg befér e. nagyon jóféle, egyik legjobb 140es jelenleg.Prolimatech Blu és Red Vortex
4-5k huf, 140x140, szabvány méret, a TY140 mellett kb a másik legjobb 140es a piacon.Noctuák gyengébbek mindkettőnél, tetejében horror áron adják őket.
mindkettő van pl pcgearnek.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
torma1981
üzenetére
Noctua ventilátor 14cm, 750-900-1200RPM /NFP14FLX/
Ez egy nagyon halk ventillátor.Revoltec AirGuard 140x140x25 mm hűtő ventilátor (RL060)
Ez is halk, és mellesleg még fekete is
Szabályozni az alaplapról tudod mind a kettőt.
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Milyen 140 mm-res hűtőt ajánlatok? A lényeg hogy csendes legyen de azért jó legyen a levegőszállítása. CM 692 házba lenne az első venti cserére. Hozzá jó szabályzót tudtok?
Max 6-7 ezer forintig.Nem kell nagyon csili vili. Amivel a ház plusz netán a proci hűtőt is lehet szabályozni.
Milyen márkák érik meg? -
hoffman_
nagyúr
válasz
mitkov77
üzenetére
Hát, az a helyzet, hogy 3k-ért nem akarok ventit venni, spúr vagyok
Nem hiszem, hogy számomra releváns többletteljesítménye lenne dupla árért. Tervezem a ház szigetelését is, inkább abba dobok bele még 1500 forintot. Ha bedobom 800as fordulaton az F12őt az S1-re, akkor nem hinném, hogy bármit is hallani fogok egy jórészt hangszigetelt házban. Ha meg 1200on pörög, hát, akkor sem
Megnéztem közben, 4pines csatija van, ez patentul rámegy a vga-ra. Viszont van néki egy 3 pines sárga is, ami az alaplapon van, és csak az egyik venti van rákötve, a másikat ahhoz kötöttem csak hozzá. Gondolom az csak a tápot adja, ugye? -
hoffman_
nagyúr
válasz
mitkov77
üzenetére
Ezekkel én is szemeztem, kíváncsi vagyok erre a szériára régóta. Viszont ezzel amit linekltél az a baj ugye, hogy fix. Ez alapjában öli meg a hűtés-tervezetemet. Na, akkor kiderítem, hogy 4850 tud-e kezelni sima 12-es pwm-es ventit, és ha igen, akkor visszatérek a kérdéssel, ha nem, akkor marad ez a venti.
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
12cm-es ventit keresek. Azt szeretném első körben megtudni, hogy amennyiben PWM-est veszek, azt vajon rá tudom-e a kötni a 4850-re, mert komplett hűtőcserét tervezek rajta. Amennyiben igen, úgy mit ajánlotok, azon feltétel mellett, hogy nagyon halk legyen. Inkább halk, mint erős, fontosabb a hangja, mint a légszállítás, mivel a hűtőt alapvetően passzív üzemre tervezték. Túl drágán nem akarok venni természetesen, F12 PWM-et kéne felülmúlni 800-1000rpm-es fordulaton. Árban az olyan 1200, maximum a dupláját áldoznám rá.
Előre is köszönöm a válaszokat

-
mitkov77
aktív tag
A linkelt ventid egy szerverekbe szánt ventillátor. A szerverekről köztudott, h jól szellőző házak, és hangosak. Tehát ha hangos jól szellőző gépet szeretnél

De a Zalman sem jobb a 21-36 dB-s zajával..
Inkább valami halkabb, és nagyobb teljesítményűt keres, mint pl a coolink swif2 9xx széria. -
mitkov77
aktív tag
Ha ismered a házad típusát akkor meg tudod nézni, hogy mekkora ventit lehet tenni bele.. A 9cm kérdéses, mert a szabványok 14/12/8 a kilenc inkább a hűtőre vagy az újabb házakba fekszik.
A levegő iránya mindig a motor felé van. Kivéve 1-2 Arctic Cooling ventit, de azokat meg másképpen nem is lehet azokat beszerelni.Az alsók befelé, a hátsok kifelé fújnak.
-
mitkov77
aktív tag
Ennek az az oka, hogy vagy buggos a BIOS, vagy van olyan típus ebből a lapból, ami méri a venti fordulatát. Mint korábban írtam a tiéd nem méri a 3 lábból csak kettő van bekötve az alaplapon. A +12, és a föld. A 3. monitorláv nincs használatban. A System hűmérséklet pedig nem a ventiről jön, hanem az alaplapi hőmérőről.

-
LA1703
tag
Sziasztok.
Ilyen ventivel van valakinek tapasztalata? Ma kaptam egyet csak nem tudom, hogy tud-e annyit mint egy ZALMAN ZM-F2. Mert én olyat szeretnék venni de ha ez is jó akkor marad ez.
-
Misua
senior tag
És a fújási irány: Minden venti a lapátok hajlásának irányába tolja a levegőt.
És ha még nem vagy biztos, hogy milyen légcsatorna legyen a gépedben, akkor ne olyan típusút vegyél melyet én most (pár hozzászólással feljebb képekkel
), így bármikor csinálhatsz belőle kifujó vagy befelé fújó ventit...ha megfordítod 
-
csib41
aktív tag
tudtok ajánlani egy webshopot ahol +18cm-es darabokat lehet kapni?
-
Vardar
tag
Üdv!
Lenne egy kis számítógépem, amibe szeretnék két ház ventilátort beszerelni, egyet az usb csatlakozók mellé hátra, míg egyet a merevlemez elé, előre. Még sose szereltem be ventilátort, tehát nagyon hülye kérdéseket fogok feltenni, előre is elnézést.
Jelenleg nincs bent semmi, viszont rács illetve a négy csavarnak való lyuk biztosítva van. Megmértem a lyukak közti távolságot, nekem 10 cmnek adódott. Pontosan hogy kellene mérni? Most akkor 9 cm-es ventilátort nézzek?
Gondolom, hogy van valamilyen szívási irány, egyik oldalról a másikra. Ezt honnan tudom megállapítani? Illetve mind a kettőt kifelé fújásra szereljem, vagy az egyiket ki, másikat be?
Magát a terméket [innen] szeretném beszerezni, melyiket ajánljátok?
Még egyszer bocsi a láma kérdésekért, de egyáltalán nem vagyok képben a témában
-
shootme2
senior tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Azért szerintem a chieftec nem Tesco kategória... Ami olcsó nem feltétlen gagyi a drága nem feltétlen jó. Tapasztaltam. Nem a leggagyibb kínait kell megvenni és akkor nem lesz gond. A nagy márkáknál általában a nevet kell megfizetni de semmivel sem jobb a minőségük. Felesleges pénzkidobás. És itt nem csak a ventilátorokról beszélek.
-
shootme2
senior tag
válasz
mitkov77
üzenetére
800-1200 rpm tényleg elég halk de egy 8cm-es ventilátornak ezen a fordulaton nagyon kevés a légszállítása. Én 1500-1600 ra szabályoztam le a sajátjaimat így csendesek voltak de már csapágyasak úgyhogy zörögnek. Jó hogy szóltál hogy nincs benne fordulatszám monitor én nem vettem észre így már szóba sem jöhet.
Akkor inkább Chieftec AF-0825S lesz kicsit drágább de ez tudom hogy jó minőségű szabályzás után pedig halk is lesz és fele annyiba kerül mint az általad linkelt sharkoon. -
mitkov77
aktív tag
válasz
shootme2
üzenetére
Hát a 26,57 CFM elég jó, de ezt 2000 rpm-en produkálja, ami nem éppen halk. Egy házhűtő halk kell legyen, 800-1200 rpm még mondható halknak. Ahogy nézem nincs rajta fordulatszám monitor, ezért beszabályozni is kicsit nehezebb.
Van a sharkoonnak 1000-2000 rpm-es szabályozható ventije.Itt egy kis reklám a saját termékeimnek

-
shootme2
senior tag
Helló!
A Spire ház ventilátorok jók? Menyire tartósak és zajosak? A 6 éves ventilátoraimat szeretném lecserélni és ehhez tudok jó áron hozzájutni. Akinek van tapasztalata ezzel a márkával kapcsolatban kérem homályosítson fel.
Egész pontosan erről a típusról lenne szó:
Spire SP08025S1L3/4
Sebesség: 2000 RPM
Zajszint: 19.0 dBA
Levegő szállítás: 26.57 CFMKöszönöm
Üdv
-
Misua
senior tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Pont a Hw info/monitor-nál nálam csak a CPU fan-t látja és annak a fordulatát lehet beállítani...ujdonsült ventinek ott semmi nyoma, viszont annak a hőmérőjét mutatja szépen

Akkor még alaposabban keresek az IDE csatlakozó mögött, vagy rákötöm a hőmérőt a forró vga-ra, mert a venti alapon csak 500 fordulaton megy - nem is érezni...csak ha bevizezem az ujjamat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Misua
senior tag
Hellosztok!
Vettem egy Arctic Cooling F8 Pro TC házhűtőt és van hozzá egy zsinor, melynek a végén egy hőmérő található. Ennek a hőmérőnek hól lenne az optimális helye?
-
sube87
csendes tag
üdv!
Olyan problémám lenne, h kéne egy ház venti a gépembe viszont az alaplapomon csak a helye van meg a venti csatlakozójának, maga a csatlakozó nincs :S meg lehet oldani vh ilyen esetben egy venti beszerelését, hogyan?
alaplapom:[link]
(itt a képen rajta van a csatlakozó, de a valóság sajnos más...)
THX -
Sky D.
tag
válasz
proci985
üzenetére
Proci985
Szerinted 2 db az egyik oldalára ebből a ventilárotból elég lenne a radiátor hűtéséhez, vagy mindenképp szükséges a push and Pull felépítés 400 as fordulaton? -
proci985
MODERÁTOR
180-200mmes venti kevös van. phobya, CM, Silverstone, thermaltake, antec gyárt ilyeneket. és általában egyik se gyorsabb 800-1200rpmnél. beépített fordulatszámszabályozás szeintem nem jár egyikhez sem. Silcrstone air penetrator van 180mmen, talán az jó lenne.
pushpullban sokkal jobban fognak tudni teljesíteni.
-
Sky D.
tag
Sziasztok.
Magas, 1,5-2 mmH2O feletti 180-200 mm-es ventit keresek. ami fordulat szám szabályzós, max, 1200 Fordulat / perces.
Tudtok javasolni fent említett ventiket?
Illetve , ha 2 ventiböl az egyiket szívó, másikat fúvó ventinek állítom be (szendvics efektus), azzal megnő a mmH2O ? és a 6 cm vastag sűrűn lamellázott radiátoron át tudom szívni a levegőt ?
Előre is köszönöm.
-
kerelo
aktív tag
Sziasztok.Kaptam ajándékba 4DB 12-es ventit.Szinte ujjak. 1db AC-FAN-12PWM Arctic Cooling Fan 12 PWM , 2db Coolink swif--1202 és 1db Noctua NF-P12 Cm 590 centurionba szeretnék berakni 3db ventit,vagy esetleg négyet ha a felsorolt tipusok mind jók. Ezek közül sorrendben ,melyik a legjobb,illetve leggyengébb? És melyik a leghalkabb?köszönöm előre is

-
mitkov77
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
(#6597) proci985 válasza feri555 (#6590) üzenetére
Mi is a probléma a 94 m3/h levegő szállítással?
http://www.coolink-europe.com/en/categories/23_29.html
Coolink m3/h -ban adja meg... Nagyjából egy 4,5*4,5*4,5m szoba levegőjét meg tudja mozgatni 1 óra alatt...
Tehát akárki akármit mond a maga kategóriájában ár/érték arányban a coolinkek nagyon ott vannak.
-
Misua
senior tag
Kolink Rendszerhűtő 8cm Csúszócsapágyas Cooler-ről (KKC8025LS) mi a véleményetek, mivel melletem lévő PC bóltban csak ez található 1200 ft-s sávban.
RPM 1900
Légszállítás 28 CFM
Zajszint 21 dBAMinőségi a márka? meg tényleg halk?

-
mitkov77
aktív tag
válasz
adamssss
üzenetére
Lehet, h az 1200 rpm-essel jobban járnál, mert nincs hallható különbség a kettő között, de legalább nagyobb lenne a levegőszállítás. Én most tettem a gépembe 1200 rpm-es ventiket és szinte hangjuk sincs. Még a tápban is kicseréltem, mert ami benne volt az használat közben olyanná vált mint egy sugárhajtómű.
-
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
Én is a 800-asat vettem.
-
-
válasz
- DoubleFe -
üzenetére
Maradok a swift-nél. 2 utcára van a bolt 1700-ért.
A slipstream pedig kb 2 órányira.
Csak azt nem tudom, hogy 800 v 1200-ast vegyek?
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
adamssss
üzenetére
hm, slipstream 2200-2300 körül még befér? ha nem, akkor marad a swif2 1200.
ETOM: 1200asok picit hangosabbak. sok múlik egyéni preferencián, hogy mennyire zavaró a különbség: embere válogatja, hogy kinek mi az elfogadható még, emberfüggően valahol ez 400-1200rpm között szokott mozogni.
-
ETOM
addikt
Swif2 800RMP-es és az 1200-es között nagy a különbség zajba?
úgy értem, hogy 2db-t szeretnék elsőre. nem tudom h 1200-es már lehet hangos lenne kettő.
köszi üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Arc Raiders
- AliExpress tapasztalatok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Projektor topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Lian Li SL 120 Wireless fekete 3as szett eladó (Update: 04.19.)
- LianLi SL120 Infinity Wireless és CL 120 Wireless fekete/fehér és RVS/Normal Blade eladó
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Venti bazár
- Lian Li Uni Fan TL ventilátorok --- (Update 04.19.)
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem hiszem, hogy számomra releváns többletteljesítménye lenne dupla árért. Tervezem a ház szigetelését is, inkább abba dobok bele még 1500 forintot. Ha bedobom 800as fordulaton az F12őt az S1-re, akkor nem hinném, hogy bármit is hallani fogok egy jórészt hangszigetelt házban. Ha meg 1200on pörög, hát, akkor sem
Akkor minek tesznek 3 lábas csatit fel? Az biztos, h nem lesz hangos... Tedd a proci hűtő lamellái közé, ott elég meleg van, legyen az az etalon a házventinek 
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egyébként inkább 35-36 standard 30 centiről.
Grózi