Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
Elsőnek azt akartam Neked is belinkelni, aztán megláttam az árát.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Az nem motorzaj amit hallasz , próbáld ki, a 2 pull ventit vedd le és hallgasd meg úgy .
A HPE finsűrűsége miatt a pull venti üvölteni fog bármit is raksz oda . A megoldás a távtartó keret a radi és a pull venti közé . DIY megoldás : fél centi vastag kartonpapír /filc /gumi alátét stb . Gyári megoldás : [Alphacool Shroud & Decoupling 140mm (7mm vastag) 4x M3x37mm csavarokkal együtt]
Push oldalra felesleges, ott a hub keret pont elég távolságot biztosít ,hogy ne daráljon a venti. -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
so halk, nagy légnyomású 140-es pwm-es ventit keresek define 7 xl-be előre, egy 280-as, 30mm-es alphacool hpe radira. Most 140-es aspect-el van pushpullban. Alapból jó, de 1000-1100rpm felett zavaró a morajló hangjuk. Tudom nem is kellene pushpull, de befelé megy a levegő, igy kell a huzat még ha meleg is a levego.
-
spleenszuru
őstag
Amúgy én azok kevesek közé tartozom, aki inkább elvisel hangosabb ventizajt, minthogy melegen legyenek a komponensek.
Játék közben úgyis szól annak a hangja, akár fülesen, akár hangszórón, idleben meg nyilván nálam sincsenek magasra véve, szóval pl. filmhez is teljesen oké, céltalanul nálam meg amúgy sem megy a gép.
Szívesen vettem volna Silent Wings 4 Pro-t, de valami eszeveszett pénzbe került volna a 4 db.
-
Zamma
őstag
Nem vitatkozásképpen, csak mint lehetőség...
Nem írtad hogy miért kellenek új ventik, minek a hőfokával nem vagy megelégedve?Ha a vga meleg pl, akkor:
- elölre P12 Max 2 db
- vga alá a lemezre - vga-ra fújó - 2 P12 Max
- hátulra mehet a sima P14Ha nem meleg a vga akkor a középső sort hagyd figyelmen kívül.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Mit ajánlanátok a konfigomhoz(leírás)?
3db 144mm-es ventit szeretnék (2 előre 1 hátra)
Jó lenne ,ha darabja 6000ft körül lenne ,de ha van valami nagyon jó ár-érték arányban azt szívesen meghallgatom.
Köszönöm!
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
Szerintem a mai világban már, aki teheti, vegyen halk ventilátorokat. Ha hosszú időt töltesz el a gép előtt, azért mentálisan egyáltalán nem jó, ha folyamatosan zúg valami melletted.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére

Vivalditól a még ki nem adott „Négy évszaknyi csönd” muzsikáját mégis elviselnéd, nemde? -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Meg fogsz lepődni - velem is ez történt - hogy szépen vissza kellett vennem alap fordulatnál 450 körülre a ventik RPM-jét...
Pedig nekem egy ITX konfig van, az NR200 házban összesen csak 4 házventim van, 2 be 2 ki.
Most amíg írok így néz ni, egyedül a Samsung SSD - mert fórrófejű - miatt tartom ezt a fordulatot, mert simán van hogy a befújás 250-en megy... A kifújást meg fix 570 körülre vettem (800 RPM-es Scythe venti).
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ott is halkabb, a Noctuát 800-tól már hallom, a Max-ot 900-1000 körültől. A noctua magasabb frekvencián "morog", a Max-nál meg szélzajhoz hasonlítanám, az én érzékeny füleimnek nem zavaró. Lehet hogy 1200 alatt más nem is foglalkozna ezzel...

Nincs 140-as, de szerintem nem is nagyon kell. Az erős és halk 120-asok megoldják amit kell.
Nekem 2 alsó Max fúj rá a vga-ra, de nem láttam még 800 RPM felett a ventit, a procin 2 NF-A12x25 dolgozik. Utóbbit korlátoztam 50%-ra (1000 RPM), mert szabályszerűen zavart a hangja - legalábbis a Max-hoz képest...
Így van az ha a jóhoz hozzászokik az ember.
-
spleenszuru
őstag
-
ezoro12
tag
Megvettem én is az ajánlatodra ezt az 5 darabos packot, köszi az ötletet. Van rajta 4 , illetve 3 pines rész.
Ha sorba kötöm, akkor ugye a 4 pinest illesztem a 3 pin-be, itt elveszik 1 pin a csatlakozásnál. Ez megy több ventilátoron keresztül.
A vége, hogy a 4 pines csatlakozik az alaplaphoz.
De a 4 pin csak az utolsó ventire lesz hatással a 4. pinnél, mert a többihez csak 3 vezet már. Továbbításnál elveszik az az 1 pin.
A fordulatszámszabályozás ilyenkor csak azon az 1 ventin működik, ami 4 pinnel csatlakozik (mert a többihez ugye 3 megy) ?Vagy kell olyan elosztó hozzájuk, ami 4-4 pines mindkét oldalon és abba menne bele minden ventilátor ha az egészet szinkronba szeretném használni?
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Hiába overkill a Max, de nincs még dupla/tripla áron sem alternatívája...
A P12-höz használj esetleg gumitüskét, öntapadós textiles szigszalagot több rétegben. Ennyi.Ezek jóhetnek jó áron számításba:
Arctic P12 PWM PST 1 880 Ft, öt darabos kiszerelésben 9 ezer!
Arctic P12 Max 2 590 Ft
ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM 6 100 Ft3000 Ft alatti ártartományban ugyan vannak még versenyzők, de egyáltalán, 6000 alatt meg szintén még nem nagyon tudnak labdába rúgni...
Ne félj a Max-tól nekem jó tapasztalataim vannak, Noctua NF-A12x25-nél egyértelműen halkabb, légszállításban is és statikus nyomásban is jobb. 800 RPM-ig meg pláne! Ja, és ötöde-hatoda áron!Én a beszívókat Max-szal, a kifújókat sima P12-vel javasolom.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Egyéb okokból, a gépet szét kell majd némileg kapnom, ezáltal igencsak cserélném a házhűtőim is. (CM Sickleflow ventik)
Elől 3x120 be, hátul 1x120 ki, illetve kell még egy 140-es, ami hátulról befelé áldja a vga-t.Mehetnek akkor a P12 PST-k, vagy nem? Úgy látom, azokon nincs gumi csillapítás, míg a P12 maxon van, de az meg házhűtőnek overkill, nem?
Külön mókolt, ragasztott gumi csillapítást sem akarok a házba.A jövőben majd alsó venti helyes házba költözöm, ahová erős ventiket szeretnék a vga alá, ott játszana majd a 2 db P12 MAX, de ez eléggé távóli jövő még.
Mik még ajánlottak, amelyek RGB nélküliek (hamar meguntam
), de kellően erős légáramot biztosítanak?
P12 max zörgésétől azért némileg parázok.BQ Silent Wings 4 nagy álom, de baromi drága, főleg, hogy azért kell jó pár db.
-
Zamma
őstag
válasz
Quenmorr
üzenetére
2 jó áron lévő van, mindkettő halk:
- Actic P12 van öt darabos kiszerelésben 9 ezerért, vagy
- Actic P12 MAX darabja 2 600-értFront oldalon középre és alulra érdemes 2 szívó ventit tenni, a vga alatti lemezre szintén kettő szívót, ami a vga-re fúj (nagyon fogja szeretni).
Ezen felül hátulra és felülre/hátulra két kifújót érdemes. -
Shaza
senior tag
Hello!
Mit ajánlanátok a konfigomhoz(leírás)?
3db 144mm-es ventit szeretnék (2 előre 1 hátra)
Jó lenne ,ha darabja 6000ft körül lenne ,de ha van valami nagyon jó ár-érték arányban azt szívesen meghallgatom.Köszönöm!
-
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen házhűtő ventiket ajánlanátok az alábbi setuphoz (4 db-ra lenne szükségem ):
MSI Tomahawk Max II
Ryzen 5 5600 (4.4-en megy)
Geforce 3060 Ti gaming oc
Kingston Fury Beast 2x16 GB 3200 mhz RAM
Ház: https://www.silentiumpc.com/en/product/signum-sg1-tg/Árban inkább az olcsóbb de megbízható kategória érdekelne (ár érték arányban a "legjobb")
Köszönöm szépen a segítséget,
Üdv,
Győző -
jokeph
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
1 db 140-es mindig aktív kifujó ventim van hátul.
Fronton 2 db 200-as befuvó, de ezeket a VGA vezérli és csak 3D alkalmazás használata esetén kapcsolnak be a GPU hőfok függvényében.
Procin 420-as AIO van, az oldalt van és kifelé fúj.
Alulra lehet beteszek még egy 140-est, a VGA alá (a VGA függőben van, riserrel). -
Zamma
őstag
válasz
pilipi
üzenetére
Ha nem hangos ne b*szt*asd szerintem...
... de ha nagyon nem tudsz ülni a fenekeden akkor a hátsó ventit befelé szívóra forgathatod és a procin lévő ventit a hűtő másik oldalára átrakhatod és elölre mozgató irányba forgathatod és elől a felső befújó ventit felülre rakhatod elölre kifújónak...
Ez kb. a max, amit tehetsz - 0 Ft ráköltéssel - 2-3 fokkal kevesebbért.
-
pilipi
aktív tag
Nem próbáltam.
Szerettem volna gyári megoldást, az mindig szebben mutat
Elvileg a dobozban kellett volna lennie plusz 2 db felfogatónak az esetleges push-pull használat miatt, de újracsomagolt lehetett amit vásároltam, mert csak 2 felfogató volt benne a 4 helyett és a paszta is hiányzott belőle. -
Zamma
őstag
válasz
ezoro12
üzenetére
Én használok ilyet, sőt komolyabb ventiknél (pl Noctua) ez szériatartozék.
Nem feltétlen csak a ventinek, de a háznak a rengéseit/rezgéseit képes elnyelni, ezáltal halkabban teszi a dolgát. Az 1000 RPM fölötti tartományban hozza ki igazán az előnyét.
Nagyobb rés/lyuk esetében alátéttel használom, így biztosabban és némileg feszesebben is tart. -
ezoro12
tag
Szerintetek ez a megoldás jobb, mintha csavarral lenne rögzítve a ventilátor?
-
Pakmara
őstag
Itt még talán nem volt fent. Alphacool fan: Apex Stealth Metal [link] . Kötéptájt repi pdf letölthető.
-
Zamma
őstag
A P-s szériánál ismert az 1000 fordulat körüli hang, alá/felé célszerű lépcsőzéssel beállítani a hűtés görbjét, ennyi.
Szintén az Arcticnak van a P12 Max ventije, ami komoly statikusban és légszállításban is 2500-2600 Ft, a drágábbak minimum dupla áron vannak, de nem feltétlenül jobbak. Ennél jobb ventik 4-5 szörös áron a BQ SW4 Pro és Phanteks T30...
Itt egy kis összesítő:
-
xtremist
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy attól függ, mi van mögötte. Ahol házventinek raktam be rács nélkül, ott nem volt extra hangja. Ahol volt mögötte akadály, ott viszont jelentkezett ez a hang, ami olyan mintha rezonálna valami, de csak egy kis tartományban jelentkezik. Amikor hézagoltam a ventiket, tettem 6-7mm távtartót a rögzítő csavarok alá, megszűnt a jelenség. Kérdés hogy nálad lenne e hely ilyesmire. Vagy megoldás ha fix fordulaton vagy lépcsőzetes ventilátorgörbével használod, és elkerülöd a problémás tartományt.
-
spleenszuru
őstag
-
turho
addikt
Gondolkodom egy Arctic P14 pwm 5-ös pakkon. Aki használja, olvastam olyat, hogy bizonyos fordulatszámokon "morog".
Mi a gyakorlati tapasztalat?
Nem sokkal drágábban tudtok-e mondani csendesebb és nagyobb H2O nyomású 14 cm-es ventit?
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Új pad is ment rá vagy csak paszta?
-
spleenszuru
őstag
Nálam már annyira nem sürgős szerencsére, a vga újrapasztázása csodákat tett.
Szerintem akkor veszek majd új ventiket, amikor új házat is.
Akkor is majd a vga alá akarok minőségibb darabokat, hogy kicsit pusholjam a limitjeit, ha már ilyen sokat segített a pasztázás rajta.

-
-
boogie84
veterán
válasz
ritterkrisz
üzenetére
-
Emppu85
tag
Sziasztok..Segitségetek szereném kérni, hogy van nekem 3db Uni fan SL 140 ventim.. V1 szerintem
Az lenne a problémám, hogy be állitottam a fehéret,de nem igazán fehér,hanem inkább ilyen sárgás fehér.Lila meg ilyen piros lila kombó,de mind a 3 venti.Tudja esetleg valaki, hogy mi lehet a hiba? ez gyárilag ilyen? annyi ,hogy eddig müködött normálisan,csak mióta össze raktam az új gépet,azóta elmentek a színek..köszönöm előre is
-
válasz
ritterkrisz
üzenetére
Legegyszerűbb ,ha mindent hagysz így ahogy van, csak a hátsó ventit fordítod meg ,hogy befele fújjon (ekkora viszont venned /csinálnod kell ) egy porszűrőt is oda.
És elölről a legfejső ventit berakod még oldalra a 2 noctua fölé (szintén befele fújni) -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
A BQ SW 4 Pro-t én is néztem, de olyan drága hogy letettem róla. Ha olcsóbb lesz - de miért lenne kb. fele áron - akkor szívesen kipróbálnám...
-
chopin42
őstag
Nekem 3db első szériás p14 megy a gépben, full csendben, kb 4 éve. Tényleg némák. Ezen kívül van egy p12, ami már nem fanstopos újabb kiadás, az hajlamos bizonyos fordulatokon hummogni magas frekvencián, de minimálisan, egyéb zaj nem jön belőle. Szóval tényleg nagyon jó kis ventik, nem csak az árukhoz. Szóval én nem fillérb@szásbl nem cseréltem, hanem mert felesleges, mert nemigen van jobb. Persze majd azért körülnézek én is, alaposan tesztelgetek, és ha találok jobbat, bizony jelezni fogom.
-
spleenszuru
őstag
válasz
evitiguF
üzenetére
Most felkeltette az én érdeklődésem is ez a venti a sok dícséret után, mondjuk nem sok helyen kapni, konkrétan 1.
B-t abszolút nem látok hazánkban.Más: hihetetlen, a BQ Silent WIngs 4 széria milyen drága még mindig, akár sima, akár pro.
Valamiért baromira tetszenek nekem azok a ventik. -
Vigneau
félisten
válasz
chopin42
üzenetére
A leghalkabb ventijeim valóban a Noctua-k voltak, de nem is toltak úgy, ahogy szerettem volna. Az eLoop-ok meg pulzáltak, de ez lehet a lapom vezérlőjének a gondja is. Az Apache-ok többedmagukkal már eléggé brummogtak, az arany középutat nálam a P12 Max-ok hozták meg végül.
-
evitiguF
senior tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, pontosan erre voltam kíváncsi! Ezen az 5-10-20ezren nekem nem fog múlni, főleg ha mennek ~5évig.
Maradok a TY-147 A/B-nél
-
válasz
chopin42
üzenetére
Akinek van pénze és kell neki a minőség, az úgy is megfogja venni, még ha minimálisan is jobb. Ezen szerintem kár rugózni és nem sértésből mondom, de néha ez a fillérb*szóskodás is kiakaszt. Aki tud és akar rá költeni, az vegye meg. Én, ha beülök a gép elé akkor a lehetőségekhez mérten csendet akarok. Elég zajt emészt meg az agyam minden nap a forgalomtól kezdve a munkagépek dízelmotoráig... csendet akarok, ha beülök a gép elé pár órára. És ha ehhez a csendhez egy Noctua, vagy egy Be quiet! ventilátor kell, akkor meg fogom venni, még ha többe is kerül, mint egy hummogós Arctic.
-
chopin42
őstag
A fanstopos p12/p14 csúcs ventik, amiből már kivették, azok se rosszak, de kicsit hummogósabbak (a p12 legalábbis). Ettől függetlenül ha levesszük az árat, és a zaj/teljesítményt nézzük, akkor bizony nagyon sokat kell költeni, ha minimálisan jobbat akar az ember (4-5x ár minimum). A p12 maxról nem tudok nyilatkozni, olyanom nincs.
-
válasz
evitiguF
üzenetére
Az Arctic P** hűtői inkább büdzsé kategória, mint minőség. Az a kell valami, ami használható de ne legyen drága. A sima P12-ket nem tudtam sose megszokni, mert van egy alap háttérzaja. A P14 PWM-nél szintén.
Amit Zamma ajánlott P12 Maxot, annál már valószínűleg javítottak ezen az idegesítő motorzajon.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
ház hűtésére keresek megfelelő ventilátort. 2018 óta 2db Thermalright TY-147A dolgozott Thermaltake Core X5ös házban, felülre beszerelve.
Most a TY-147B - 5.600.-Ft/db.
Van a piacon most ennél ajánlottabb típus, ami csendesebb (hasonló áron), vagy hasonló paraméterekkel rendelkezik, de olcsóbb?
Köszi! -
wyzard
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a linkeket és leírásokat. Angollal elboldogulok, úgyhogy átnézek minden linket és a leírásokat/tanácsokat is köszönöm!
-
Zamma
őstag
válasz
wyzard
üzenetére
Ahogy írtam vagy nagyobb / gyorsabb ventikkel (pl.: P14) vagy ugyanolyan modellekkel de nagyobb fordulatszámmal.
Persze lehet gazdaságtalanul is több ventikkel, de az nem szakmai hozzáállás. Van a neten rengeteg agyonRGBzett konfig csillió ventivel, szép, de nem hatékony.
Mivel a vga-ra ráfúj 3 venti - ami több, mint elég - és vízzel hűtöd a procit, simán elég ennyi, több tök felesleges.
Alulra tegyél 3 Arctic P12 Maxot, az nagy statikus nyomást teremt. A hátsó kifújónak meg egy sima P12 elég. Ha ugyanennyi ventiből még hűvösebbet szertnél akkor ezt a hátső ventit forgasd be szívóra és az alaplap/ssd/ramok háláásak lesznek érte! -
válasz
wyzard
üzenetére
Szia,
Ha megy az angol, akkor van a témában egy rakás, értékes anyag a neten, de van magyarul is.Hogyan alakítsunk ki hűvös, jól szellőző PC-t?
Optimal Airflow PC setups for your build | Positive, Negative & Balanced Explained
How to optimize your case airflow! -
wyzard
tag
-
Zamma
őstag
válasz
wyzard
üzenetére
Ezt pozitív nyomásnak hívják egyébként.
Ha pár évig nem tervezed nagyobbra fejleszteni a proci és vga-t és nem lesz OC akkor ha nem kifejezetten szeretnél 40+ ezret rászánni a vízhűtésre, akkor vannak 30 alatti tartományban hatékony és halk léghűtések szép számban.
Pl: 6-7 hőcsöves, jó ár/értékű: Deepcool az AG620, Thermalright Peerless Assasin 120 és Phantom Spirit 120
Ha német amazon játszik most van akciózva a PA 120 kb. 14 ezer+postáért.
Drágábban a Fuma 2, Montech DT24, Deepcool AK620 és Assasin III, Noctua D15 ajánlható. -
Csongi2015
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Gigabyte B550M DS3H alaplapot van rajta 5 hőmérséklet szenzor és 3db 4 pines ventillátor csatlakozó,érdemes lenne a házban található 5 venti közül 3 db ot rákötni,vagy maradjanak csak simán rádugva a tápra állandó fordulat számon?Van hozzá egy szoftver ami elméletileg vezérli őket.
Melyikeket lenne érdemes rákötni mert van 2 fúvó és 3 elszivó?Vagy esetleg osszam meg a csatlakozókat Y elosztóval és úgy kössem rá az összes ventit?A ház Zalman Z3.
Köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze, ha ez nem számít, akkor az is vevős lehet.

Elore is koszi!

Grózi